Forum » Loža » Vlada 2020 - ????
Vlada 2020 - ????
Temo vidijo: vsi
hendriks ::
sunshine403 je izjavil:
Ne ker niste pridni ampak ker ste neinteligentni. 14 dni popolnega zaprtja bi morali izvesti že konec marca, skupaj s prepovedjo dopustovanja v tujini in strogo kontrolo na točkah vstopa, pa bi sedaj veselo praznovali in skakali naokrog in se smejali celemu svetu. Ampak ne, mi smo balkanci, najbolj pametni, nas ne bo noben jebal, se raje kar sami. Ok, pa se dajte.
Bi bilo lepo, da bi ti bilo do danes ze jasno, da nekaj takega, kar si lahko privosci Nova Zelandija, ena majckena drzavica sredi celinske Evrope ne more narediti. Tudi ce zapremo vse skupaj dol za 2 meseca, zabetoniramo ljudi v stanovanja in postrelimo vse, ki bi si upali stopiti cez prag, bo virus nazaj v naslednjih 14 dnevih, ko se ti ukrepi sprostijo. Zakaj? Bos ze sam ugotovil... vsaj upam, da ni pretezko.
In ravno zato so vsi ti lockdowni itd totale BS. Zjebemo vse s par meseci zapore, potem dva meseca kvazi normalno zivimo in ponovimo vajo z zaprtjem. Ter tako v nedogled, ali pa vsaj do takrat, ko bo na ulicah dovolj brezposelnih in mrtvih od lakote, da se bo ljudem splacalo vzeti v roke kaj drugega kot papirnate avioncke.
A res? Imamo 7K pripadnikov vojske in 8K pripadnikov policije. Ne mi rečt da del teh ne bi mogel avgusta in septembra, ko je bilo okužb malo, 2x dnevno preverjati ali okuženi in njihovi domači, ki so v istem gospodinjstvu, spoštujejo karanteno. Tako bi zlahka, ja, zlahka zajezili porast okužb. In edini ukrepi, ki bi jih morali spoštovati, bi bili maske in karantena. Zdaj pa imamo kar imamo. Iz prve roke ti povem, da se okuženi ljudje sprehajajo naokoli. In vedo, da so okuženi. In nihče jih ne nadzoruje.
digitalcek ::
Važno da so poleti ljudje hodili dopustovat na Hrvaško. Seveda so bili vsi sami na plaži, nikjer nikogar in oni se zagotovo niso mogli okužit :)
Važno je, da si bolestno fovš tistim, ki gredo na dopust v kakšno drugo državo.
Važno je, da si bolestno fovš tistim, ki gredo poleti na dopust v Hrvaško.
Važno je, da si bolestno fovš ljudem, ki so tam kupili počitniške hišice in tam živijo dokaj poceni. Letne položnice za hiško s površino 60-80 kvadratov so recimo 1500-1800 evrov. Letne...
Torej 130-150 evrov mesečno. Vključno z njihovim davkom na napremičnino...
In če se v taki hiški od aprila do oktobra zvrsti 25 ali 30 sorodnikov, ter njihovih znancev, je tako bivanje skoraj zastonj, če vemo, da je/bo apartma v juliju 2021 tam stal 60-70 evrov. Na dan...
In važno je, da se delaš, da ne veš, da sta imela Cres in Lošinj od februarja letos le 6 okuženih, po katere so takoj prišli ljudje v vesoljskih skafandrih in jih odpeljali v KBC Rijeka.
Lošinj in Cres sta tako varna, kot je varen tisti meteorolog na Kredarici! 135%...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: digitalcek ()
PrimoZ_ ::
je izjavil:
Mislim, moraš priznati, da je naziv Burek koalicija precej bolj smešno, kot zgoraj napisana šala o žarnici
Saj tisto z žarnico ni šala!
Burek koalicija naziv je na nivoju štosov s prdenjem.
Dosti pove o intelektualnem dosegu SDS podrepnikov :)
Tisto z žarnico je pa na žalost resnica.
Miki N ::
A res? Imamo 7K pripadnikov vojske in 8K pripadnikov policije. Ne mi rečt da del teh ne bi mogel avgusta in septembra, ko je bilo okužb malo, 2x dnevno preverjati ali okuženi in njihovi domači, ki so v istem gospodinjstvu, spoštujejo karanteno. Tako bi zlahka, ja, zlahka zajezili porast okužb. In edini ukrepi, ki bi jih morali spoštovati, bi bili maske in karantena. Zdaj pa imamo kar imamo. Iz prve roke ti povem, da se okuženi ljudje sprehajajo naokoli. In vedo, da so okuženi. In nihče jih ne nadzoruje.
Policija je pri nas 1 plačo od štrajka, SV je učinkovita približno tako kot maska na prostem: v teoriji zelo.
Rezultat politike zadnjih desetletij, ko smo na SV gledali kot nek nebodigatreba ali zgolj izgovor za nekakšne bombastične "nakupe" kjer je kaj padlo zraven Prijateljem.
Paničarji... sprijaznite se, sami ste, nobenega strica s pištolo ni, ki bi branil vaše interese.... na srečo večina folka še ni opazila tega, upajte, da ostane tako.
feryz ::
Kaj sploh razlagaš, digitalček? Dokler je Kacin bazen pucal, je bilo vse ok dol, potem so pa Hrvatje glavni krivec. Janez je to počasi vsidral vernikom v glavo.
Resnica pa je verjetno drugačna. Niso Hrvatje talali virusa, ampak so ga oni fasali. Od cele Evrope.
Policija je korak od štrajka? A se komu sanja, kolikšne so plače policajev od marca dalje? Pleško že ve, kaj narediti, da bo Slovenec Slovenca pretepal.
Resnica pa je verjetno drugačna. Niso Hrvatje talali virusa, ampak so ga oni fasali. Od cele Evrope.
Policija je korak od štrajka? A se komu sanja, kolikšne so plače policajev od marca dalje? Pleško že ve, kaj narediti, da bo Slovenec Slovenca pretepal.
Urbano#Desno ::
sunshine403 je izjavil:
No saj... v nedogled. Ce mislis da bo v naslednjih X mesecih na razpolago cepivo (delujoce in za po vrhu se v zadostnih kolicinah), ki bo to resilo, si kar pravi za svoj nick.
Kot predstavnik podalpskega plemena seveda dvomiš v znanost in zaupaš samo vaškim rokodelcem ki se spoznajo na vse.
Invictus ::
Važno da so poleti ljudje hodili dopustovat na Hrvaško. Seveda so bili vsi sami na plaži, nikjer nikogar in oni se zagotovo niso mogli okužit :)
Pa seveda ne pozabimo turističnih bonov.
Kratkotrajno olajša za turizem je pomembnejše kot dolgoročno stanje.
Nisem bil ne na morju in nisem koristil bonov.
Pravzaprav si bil na hrvaškem sam na plaži...
Bolj problematičen je bil Portorož kamor se je hodilo na bone... Tam je bila res gužva...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Smrekar1 ::
digitalcek je izjavil:
Važno je, da si bolestno fovš ljudem, ki so tam kupili počitniške hišice in tam živijo dokaj poceni. Letne položnice za hiško s površino 60-80 kvadratov so recimo 1500-1800 evrov. Letne...
In če se v taki hiški od aprila do oktobra zvrsti 25 ali 30 sorodnikov, ter njihovih znancev, je tako bivanje skoraj zastonj, če vemo, da je/bo apartma v juliju 2021 tam stal 60-70 evrov. Na dan...
In važno je, da se delaš, da ne veš, da sta imela Cres in Lošinj od februarja letos le 6 okuženih, po katere so takoj prišli ljudje v vesoljskih skafandrih in jih odpeljali v KBC Rijeka.
Lošinj in Cres sta tako varna, kot je varen tisti meteorolog na Kredarici! 135%...
Kar laži sam sebi.
Imamo vikend v Istri, pač letos nismo šli in ni bil konec sveta za nas.
sunshine403 ::
Kot prvo, vojska, hvala kurcu!!, nima pooblastil policije in ne more preverjati ali je kdorkoli doma ali ne (razen mogoce za pripadnike vojske). Kot drugo, policija... koliko jih pa vidis naokoli, razen na idiotskih kontrolah prehodov meja? Ce bi malce bolj vestno preverjali spostovanje distance po sredi mesta, bi bila stvar cisto ok. Ker pa imajo bolj pametne zadolzitve (preganjanje kolesarjev, kontrolo obcinskih meja, drkanje kurca po pisarnah ker zunaj ni idealno vreme pa mu je prevroce, premrzlo, prevlazno, ne dovolj vlazno), jih pac ni. Pa tudi ce bi jih bilo 80k ne 8k.
Ampak ne glede na vse, virus bi bil se vedno tu in tudi bo ne glede na vse ukrepe... tako kot je konec koncev gripa. Ali bomo vsi mi se tu pa je vprasanje... pa ne toliko virusa, kot tega ali bomo sploh imeli za prezivet. Verjamem da v JU to ni vprasanje, ker denar valjda pride sam od sebe. Pri tistih, ki pa tam denar zares delajo, je pa stvar malo drugacna.
Urbano#Desno je izjavil:
sunshine403 je izjavil:
No saj... v nedogled. Ce mislis da bo v naslednjih X mesecih na razpolago cepivo (delujoce in za po vrhu se v zadostnih kolicinah), ki bo to resilo, si kar pravi za svoj nick.
Kot predstavnik podalpskega plemena seveda dvomiš v znanost in zaupaš samo vaškim rokodelcem ki se spoznajo na vse.
Ne projeciraj svojih lastnosti na druge ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sunshine403 ()
Dosti pove o intelektualnem dosegu ... podrepnikov :)
A bo počasi jasno, da 55-80 ni ne zmerjanje in ne žalitev, temveč samo realen opis stanja?
Ja samo se ne prime ker ne sledi osnovnim pravilom reklamiranja - preveč "avtističen" in premalo "speven".
Boljši so izrazi tipa "vojak-trstenjak" (samo primer) ti imajo t.i. "memetski" potencial. Obstaja cela znanost kako vcepiti miselni "virus" in 5580 ni to.
Vojska nima kaj početi s civilisti, dokler niso razglašene izredne razmere.
le te pa niso.
In izredne razmere zaradi prehlada je prevelika eskalacija. razen seveda v bolnih možganih trenutne vlade.
le te pa niso.
In izredne razmere zaradi prehlada je prevelika eskalacija. razen seveda v bolnih možganih trenutne vlade.
lotar123 ::
digitalcek je izjavil:
Kar laži sam sebi.
Bravo zate, jaz sem bil pa več kot 100 dni, in začuda v tem času nisem ukužil niti sebe, niti kogar koli drugega!
Isto upam da storiš naslednjo sezono, saj so mi letos odgovarjale prazne gostilne, plaže in mesta
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lotar123 ()
Urbano#Desno ::
Dosti pove o intelektualnem dosegu ... podrepnikov :)
A bo počasi jasno, da 55-80 ni ne zmerjanje in ne žalitev, temveč samo realen opis stanja?
Eh ja smreko pa tko dobro je včeraj kazalo ko si razumel gini index danes pa spet toneš v levo brezumje.
Jaz sem pa potiho že upal da te spreobrnemo v pravega libertalca kakšnega ki ima mali kipec thacherjeve pod monitorjem.
Ja samo se ne prime ker ne sledi osnovnim pravilom reklamiranja - preveč "avtističen" in premalo "speven".
Boljši so izrazi tipa "vojak-trstenjak" (samo primer) ti imajo t.i. "memetski" potencial. Obstaja cela znanost kako vcepiti miselni "virus" in 5580 ni to.
Hm, okej. Imaš kak predlog kako stranko primerljivo dobro popisati s čim bolj spevnim?
Videl sem že predlog Skrajno Desne Stranke, ampak ta je predolg.
Urbano#Desno je izjavil:
Eh ja smreko pa tko dobro je včeraj kazalo ko si razumel gini index danes pa spet toneš v levo brezumje.
Jaz sem pa potiho že upal da te spreobrnemo v pravega libertalca kakšnega ki ima mali kipec thacherjeve pod monitorjem.
Da me razumeš moraš najprej dojeti, da svet ni nujno binaren. Med Stalinom in Tacherjevo obstaja cel kup vmesnih stopenj. Bi ti razložil, ampak se mi zdi, da je zate žal pretežko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
KAVINSKY ::
Hm, okej. Imaš kak predlog kako stranko primerljivo dobro popisati s čim bolj spevnim?
Videl sem že predlog Skrajno Desne Stranke, ampak ta je predolg.
Pa saj imaš že Svečkarje, Vojake-trstenjake, Jajočevce ipd... v bistvu se izplača izogibati dolgočasnim mainstream označbam in črpati bolj iz folklore.
V bistvu so politiki (in njihova drobnica) šala - slaba šala. Najbolj jih zbode to.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
Pa saj imaš že Svečkarje, Vojake-trstenjake, Jajočevce ipd... v bistvu se izplača izogibati dolgočasnim mainstream označbam in črpati bolj iz folklore.
Pha, ja. Prešibko. Se pa bom poskusil domisliti česa boljšega
V bistvu so politiki (in njihova drobnica) šala - slaba šala. Najbolj jih zbode to.
Hmm. Drobnica. Dobro, zelo dobro ...
kotanyi ::
Ker nismo pridni pa sledi 14 (tokrat pa sigurno res 14) dni popolnega zaprtja. Prav nam je.Ne ker niste pridni ampak ker ste neinteligentni. 14 dni popolnega zaprtja bi morali izvesti že konec marca, skupaj s prepovedjo dopustovanja v tujini in strogo kontrolo na točkah vstopa, pa bi sedaj veselo praznovali in skakali naokrog in se smejali celemu svetu. Ampak ne, mi smo balkanci, najbolj pametni, nas ne bo noben jebal, se raje kar sami. Ok, pa se dajte.
Je to sarkazem?
Veš, kakšna so na današnji dan, 8.12. navodila NIJZ nekomu, ki ima npr. v gospodinjstvu okuženega in se tako šteje kot oseba v visoko rizičnem stiku?
Veš, da taka oseba ni avtomatsko napotena v karanteno, ampak se do pojava simptomov lahko de facto prosto giblje okoli? Da se mora z delodajalcem kar sama dogovoriti o možnosti dela na domu? Si sama urediti morebitno karanteno in poskrbeti za papirologijo in opravičen izostanek od dela?
Link
Odločitev o samoizolaciji, smiselnem omejevanju gibanja in neprihajanju na delo je torej prepuščena kar posameznikom in delodajalcem. Oboji niso ne usposobljeni ne primerni za odločanje o tem. Oboji morajo upoštevati finančne in druge posledice upoštevanja priporočil, zaradi česar je jasno, da mnogi priporočil ne bodo ravno zavzeto upoštevali. Balkanci ali ne, dvomim, da bi bilo kjrekoli po svetu drugače.
Če bomo imeli popolni lockdown, ga bomo imeli zato, ker vlada ni sposobna sistemsko urediti osnov. Pa še za popolni lockdown dvomim da nam bo pomagal če tega še vedno ne bodo uredili. Gre za najbolj nesposobno vlado v zgodovini države.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kotanyi ()
Kar laži sam sebi.
In to, da vi niste šli, dokazuje, da lažem?
In ker te sploh ni bilo na Hrvaškem, seveda veš o situaciji dosti več, kot jaz, ki sem bil med februarjem in majem tam 100 dni?
Adijo pamet, adijo logika.
Ne sodi po sebi tistih 120.000 ali 150.000 slovenskih lastnikov počitniških hišic.
Sicer pa ti ni treba iti na vikend tudi naslednje leto. Ali sploh nikoli več.
Ker ti s tvojim neprihodom Hrvate izjemno kaznuješ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: digitalcek ()
feryz ::
Vojska nima kaj početi s civilisti, dokler niso razglašene izredne razmere.Misliš, da je res temu tako? V nedeljo sta bila na občinski meji en policaj in en vojak. Nisem ga pa vprašal, kaj tam počne.
le te pa niso.
digitalcek je izjavil:
Kar laži sam sebi.
In ker te sploh ni bilo na Hrvaškem, seveda veš o situaciji dosti več, kot jaz, ki sem bil med februarjem in majem tam 100 dni?
Ne sodi po sebi tistih 120.000 ali 150.000 slovenskih lastnikov počitniških hišic.
Nič jih ne kaznujem. Jaz imam rad Hrvaško obalo, nimam kakih nacionalističnih zamer, niti nisem imel kdaj slabih izkušenj.
Letos pač nisem šel, ker se mi je zdelo tako bolj primerno.
Vem pa kaka je bila situacija v istri od tistih, ki so vseeno šli. Turistov je bilo definitivno manj, še zdaleč pa niso bili sami na plaži in sami v gostilni.
digitalcek je izjavil:
Kar laži sam sebi.
Nič jih ne kaznujem. Jaz imam rad Hrvaško obalo, nimam kakih nacionalističnih zamer, niti nisem imel kdaj slabih izkušenj.
Vem pa kaka je bila situacija v istri od tistih, ki so vseeno šli. Turistov je bilo definitivno manj, še zdaleč pa niso bili sami na plaži in sami v gostilni.
Še vedno ne vem, kaj hočeš povedati? Nekaj mencaš in tratiš svoj in moj čas.
Kajti popolnoma jasno je, kaj bo poleti 2021, kako bo takrat na Hrvaškem. Gužva, kot je še ni bilo.
Kajti šlo bo za miljon, dva Evropejcev, sitih vsega in željnih dopusta, odklopa.
In še enkrat: en posameznik nima s svojim stališčem a ma baš NOBENEGA vpliva!
digitalcek je izjavil:
digitalcek je izjavil:
Kar laži sam sebi.
Še vedno ne vem, kaj hočeš povedati? Nekaj mencaš in tratiš svoj in moj čas.
Kajti popolnoma jasno je, kaj bo poleti 2021, kako bo takrat na Hrvaškem. Gužva, kot je še ni bilo.
Kajti šlo bo za miljon, dva Evropejcev, sitih vsega in željnih dopusta, odklopa.
In še enkrat: en posameznik nima s svojim stališčem a ma baš NOBENEGA vpliva!
Kaj te demenca daje, da si pozabil kaj sem npisal v prvem postu ? Sedaj pa pač odgovarjam na tvoje vžiganje ob zapisanem.
In kaj ima dopustovanje naslednje leto veze s tem letos ?
In kako nima posameznik nobenega vpliva ? Nekateri pišejo da je bilo vse prazno (kar sicer ni res), je bilo pa vseeno manj ljudi, kar pomeni da nisem bil edini posameznik, ki sem se odločil preskočiti dopust.
Pa sem imel 2 tedna dopusta, samo sem pač lenaril doma in z družino hodil po neobljudenih hribih kjer ni koč na vrhu in so nepoznani za 99% ljudi.
Ubistvu sem letos spoznal precej sila zanimivih koncev, kamor sicer ne bi zašel.
Nekateri pišejo da je bilo vse prazno (kar sicer ni res), je bilo pa vseeno manj ljudi, kar pomeni da nisem bil edini posameznik, ki sem se odločil preskočiti dopust.
In kako veš ali je bilo prazno ali polno? Rekla kazala? Glede na to da nisi prestopil meje?
Jaz z gotovostjo lahko trdim da je bila obiskanost glede na leto 2019 vsaj 50-60% manjša, sem dogajanje opazoval kar nekaj časa. Edino kjer ni bilo razlike, so mestne plaže za vikend, ko se na obalo pripeljejo Hrvati iz vseh koncev. Med tednom je bilo praktično prazno.
Nekateri pišejo da je bilo vse prazno (kar sicer ni res), je bilo pa vseeno manj ljudi, kar pomeni da nisem bil edini posameznik, ki sem se odločil preskočiti dopust.
In kako veš ali je bilo prazno ali polno? Rekla kazala? Glede na to da nisi prestopil meje?
Jaz z gotovostjo lahko trdim da je bila obiskanost glede na leto 2019 vsaj 50-60% manjša, sem dogajanje opazoval kar nekaj časa. Edino kjer ni bilo razlike, so mestne plaže za vikend, ko se na obalo pripeljejo Hrvati iz vseh koncev. Med tednom je bilo praktično prazno.
Ker ne živim v vakumu ?
Vseeno je kar nekaj žlahte, prijateljev, sodelavcev šlo na morje in so tudi povedali kako je stanje in naredili marsikatero sliko...
Ker ne živim v vakumu ?
Vseeno je kar nekaj žlahte, prijateljev, sodelavcev šlo na morje in so tudi povedali kako je stanje in naredili marsikatero sliko...
Ne trdim, da nimaš prav. Lahko je tudi različno glede na lokacijo, če so bili v Zrčah vrjamem da je bilo kar nekaj ljudi No resno, lahko govorim za Krk, bolj natančno Njivice in Malinsko, sezona je bila daleč od povprečne sezone v mesecu juliju in avgustu, da junij, septemeber in oktober sploh ne omenjam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lotar123 ()
Sej moja trditev ni bila da je vsega krivo dopustovanje na Hrvaškem.
To je samo en kamenček v mozaiku, poleg turističnih bonov recimo. In to sem omenil samo zato, ker sem hotel povedati da so ideje o X tednov dolgem popolnem zaprtju nerealne, ker se ljudje še enemu poletnemu dopustu ne morejo odpovedat.
To je samo en kamenček v mozaiku, poleg turističnih bonov recimo. In to sem omenil samo zato, ker sem hotel povedati da so ideje o X tednov dolgem popolnem zaprtju nerealne, ker se ljudje še enemu poletnemu dopustu ne morejo odpovedat.
Dejstvo je tudi, da je bilo za mojo družino sigurno bolj varno bivati na Krku, kot pa recimo v Portorožu. Lahko bi rekli dolgotrajno delo od doma, samo na drugi lokaciji :)
In zakaj bi se odpovedali EDINI možnosti v celem letu, da si okrepijo (od ukrepov) precej razrahljaane živce? Da se psihično stabilizirajo?
Res misliš, da je človek postavljen na svet le zato, da dela 40, 50, 60 let?
Kot sužnji v času faraonov?
Za ogromno porabo antidepresivov, uspaval, za veliko večje število samomorov še nisi slišal, ali ti je ta aspekt docela nepomemben?
Vpašaj se malo o svoji empatiji od drugih. Je nimaš!
Egidij88 ::
Razrahljanih živcev in destabilizirane psihe ti dva tedna hrvaške obale ne popravi. Poraba antidepresivov tudi lepo kaže, v kakšni družbi živimo.
kotanyi ::
Sej moja trditev ni bila da je vsega krivo dopustovanje na Hrvaškem.
Problem ni v dopustih - tisto je že lanski sneg. Problem tudi ni v ljudeh, ki so takšni kot so in se obnašajo enako tako pri nas kot v kaki drugi državi. Večina se bo ukrepov držala, vsi pa nikoli.
Glavni problem je sistemski, in sicer ta, da se ukrepov lotevamo s povsem napačnega konca. Če vlada z ukrepi že od oktobra naprej ni poskrbela za status oseb v rizičnem stiku in jim avtomatsko omogočila samoizolacije ter uredila statusa/nadomestila, potem se ve kje je problem.
Nemčija, Avstija, ko si v karanteni, država plača 100% nadomestila plače.
Tukaj v Sloveniji mora delodajalec plačati 80% bolniške.
Pa še drug problem se je pojavil zaradi plačnega sistema. Veliko ljudi si plačo povečuje s stroški (malica, prevoz). Če so v karanteni, jih ne dobijo, zato hodijo v službo. Udarec na družinski proračun je preprosto prevelik...
Pa še drug problem se je pojavil zaradi plačnega sistema. Veliko ljudi si plačo povečuje s stroški (malica, prevoz). Če so v karanteni, jih ne dobijo, zato hodijo v službo. Udarec na družinski proračun je preprosto prevelik...
digitalcek je izjavil:
In zakaj bi se odpovedali EDINI možnosti v celem letu, da si okrepijo (od ukrepov) precej razrahljaane živce? Da se psihično stabilizirajo?
Za ogromno porabo antidepresivov, uspaval, za veliko večje število samomorov še nisi slišal, ali ti je ta aspekt docela nepomemben?
Zakaj bi se moral odpovedati dopustu ?
Saj dopust ni samo bivanje na hrvaški obali.
Jaz sem letos spoznal ogromno kotičkov okoli po svoji regiji, kamor sicer ne bi zašel. Ker hočeš nočeš nas je večina vseeno naravnanih tako, da gremo nekam kjer je bolj znano/kao boljše.
Letos pa sem se znanih koncev načrtno izogibal in odkril marsikaj zanimivega.
Vse tvoje nadaljno pisanje so pa pač neke obtožbe brez podlage.
In da te pomirim, ker te nočem imeti na vesti zarad infarka ko se tule razburjaš :)
Če si ti preživljal dopust na nekem otoku pretežno izoliran in ob upoštevanju ukrepov, potem pač dobro zate, si bil odgovoren in vse.
Ampak še zdaleč se tako ne obnašajo vsi. Poleti je bil pač bolj kot ne totalen razpust.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrimoZ_ ()
Okapi ::
Nemčija, Avstija, ko si v karanteni, država plača 100% nadomestila plače.To je sigurno en od pomembnih vzrokov. Če si na minimalcu, že tako verjetno komaj shajaš, če si na 80% bolniški, brez malice in prevoza, si pa hitro lahko v minusu in mogoče ne moreš več plačevati najemnine, ali elektrike.
Podobno je za čakanje na delu, ob 80% plači. Nekateri bi takoj podpisali, da tako ostane do penzije, drugim pa preprosto ne znese.
Razrahljanih živcev in destabilizirane psihe ti dva tedna hrvaške obale ne popravi. Poraba antidepresivov tudi lepo kaže, v kakšni družbi živimo.
Ne bo držalo. Delno koristi, seveda pa ne more skompenzirati 11,5 mesecev stresa, mogoče mobinga...
nergac ::
digitalcek je izjavil:
Zakaj bi se moral odpovedati dopustu ?
Saj dopust ni samo bivanje na hrvaški obali.
Jaz sem letos spoznal ogromno kotičkov okoli po svoji regiji, kamor sicer ne bi zašel. Ker hočeš nočeš nas je večina vseeno naravnanih tako, da gremo nekam kjer je bolj znano/kao boljše.
Letos pa sem se znanih koncev načrtno izogibal in odkril marsikaj zanimivega.
Vse tvoje nadaljno pisanje so pa pač neke obtožbe brez podlage.
In da te pomirim, ker te nočem imeti na vesti zarad infarka ko se tule razburjaš :)
Če si ti preživljal dopust na nekem otoku pretežno izoliran in ob upoštevanju ukrepov, potem pač dobro zate, si bil odgovoren in vse.
Ampak še zdaleč se tako ne obnašajo vsi. Poleti je bil pač bolj kot ne totalen razpust.
Ja, poleti taka gneča kot vsak petek in sobota v bližnjem fasunga centru v mestih.
Pa 99% procentov nosi maske, kot tudi poleti.
Lahko pa prepovemo še mesta in vse lepo bo bilo.
Kakor za koga. Za tiste nad 50, 60, tudi za mnoge okoli 40, dopust NI razpust.
Mnogi ljudje, čedalje bolj, iščejo namreč na dopustu odklop, mir.
Ne pa akcijo. In preko nje - korono.
Zato bodo v bodoče določeni deli hrvaške obale (so že), kjer mladi ne bodo imeli kaj iskati.
Ne da ne bi smeli iti tja, ampak ne bodo zase našli nič zanimivega.
Pravilno. Ker le starejši, umirjeni ljudje, od katerih imajo končno mnogi tudi denar, zagotavljajo relativni mir.
In končno nujno potrebno sožitje z otočani.
Ne pa naspidirani, potrebni, pogosto podivjani mladci...
digitalcek je izjavil:
Kakor za koga. Za tiste nad 50, 60, tudi za mnoge okoli 40, dopust NI razpust.
Mnogi ljudje, čedalje bolj, iščejo namreč na dopustu odklop, mir.
Ne pa akcijo. In preko nje - korono.
Zato bodo v bodoče določeni deli hrvaške obale (so že), kjer mladi ne bodo imeli kaj iskati.
Ne da ne bi smeli iti tja, ampak ne bodo zase našli nič zanimivega.
Pravilno. Ker le starejši, umirjeni ljudje, od katerih imajo končno mnogi tudi denar, zagotavljajo relativni mir.
In končno nujno potrebno sožitje z otočani.
Ne pa naspidirani, potrebni, pogosto podivjani mladci...
... in mladenke.
::
Nemčija, Avstija, ko si v karanteni, država plača 100% nadomestila plače.
Niti v sanjah nisem pričakoval, da bodo tako kapitalno zavozili situacijo. To, da imamo ene izmed najbolj strogih ukrepov in najslabšo situacijo pomeni, da odgovorni nimajo blage veze o tem, kaj počnejo in kaj bi morali početi.
Točno to.
Ampak danes sploh ni zanimiva tema, ker manjkajo kletni troli :) Mogoče bo sedajle popoldanska izmena kaj bolj aktivna.
Malo rešuje situacijo @digitalcek, hvala bogu da ga imamo :)
Ampak danes sploh ni zanimiva tema, ker manjkajo kletni troli :) Mogoče bo sedajle popoldanska izmena kaj bolj aktivna.
Tody ::
Točno to.
A majo sindikalca?
Ne smejo zaradi korone.
Upam, da ne insinuiraš da bi si oni drznili kršiti te ukrepe. Recimo tako kot tisti član Fidesz-a v Bruslju ...
Počivavšek dela dobro.
Vizjak ne dela nič.
Gantar dela zelo zelo zelo zelo zelo slabo. Lahko bi vrgu uč na Vizjaka, bi bilo bolje.
PV tvita in ne bere niti uradnega lista, da bi videl, kake zveste nesposobneže ima.
Hojs je s koverto šrodingersko ukanil vse in zdaj čilira.
Karl pa je rekel: "Mea culpa" in šel reševati desus, ker ga Felix Srečko ni premagal, je pa bil vsaj demokratični boj.
Beovićevi dobro kaže drugje, ostali so že ali bodo omagali.
To je taka kratka analiza, za podrobnosti nimam časa.
Vizjak ne dela nič.
Gantar dela zelo zelo zelo zelo zelo slabo. Lahko bi vrgu uč na Vizjaka, bi bilo bolje.
PV tvita in ne bere niti uradnega lista, da bi videl, kake zveste nesposobneže ima.
Hojs je s koverto šrodingersko ukanil vse in zdaj čilira.
Karl pa je rekel: "Mea culpa" in šel reševati desus, ker ga Felix Srečko ni premagal, je pa bil vsaj demokratični boj.
Beovićevi dobro kaže drugje, ostali so že ali bodo omagali.
To je taka kratka analiza, za podrobnosti nimam časa.
TESKAn ::
Točno to.
Mislim da ponavadi počaka, da Smrekar zaključi svoj šiht.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
vrtn4r ::
Pazite kaj pišete, da Matoza ne pokličejo nad vas (https://twitter.com/ProsekTjasa/status/....
floyd1 ::
Ampak danes sploh ni zanimiva tema, ker manjkajo kletni troli :)
Samo, ko pa pritrola eden, jih je takoj še 5 zadaj in pol skup mahajo po tebi. Klub "intelektualcev".
Zgledajo pa precej podobno, kot tisti vic o ženskah:
- Kdo smo me?
- ŽENSKEEEE
- Kaj hočemo?
- NE VEMOOOO
- Kdaj to hočemo?
- TAKOOOJ