Forum » Loža » Vlada 2020 - ????
Vlada 2020 - ????
Temo vidijo: vsi
::
Levica
https://twitter.com/GregorPeric/status/...
A ne bi bilo enostavneje, če bi kar nacionalizirali vsem, ki imajo več kot eno bivalno nepremičnino? S tem bi rešili stanovanjsko stisko precej mladim družinam!
w0mbat ::
hvala bogu nimam najemnikov, kakšne se dogajajo okoli tega posla. Pa bi lahko mel, pa me niti malo ne interesira jih met. Ne hvala.
Smrekar1 ::
Levica
To drugače ni grozna ideja. Celi sektorji gospodarstva stojijo, med vsemi so najemnine še najmanj kritične od vseh. Kdor ima denar za investicijsko nepremičnino z najemniki lahko zdrži brez dveh do treh plačanih najemnin. Denar, ki ga prihranijo najemniki, bo verjetno v celoti šel v gospodarstvo. Denar, ki ga prihrani najemodajalec, zna končati na kakšnem investicijskem računu, kjer bo kratko do srednjeročno manj koristen. Trenutno bolj potrebujemo kratkoročne ukrepe, za mesec ali dva.
Najemnine so sicer za gospodarstvo bolj slabe kot kaj drugega in bi se jih morali izogibati. To ni ideja kakega Karla Marxa, temveč Adama Smitha.
Smrekar1 ::
Hvala, da si uradno potrdil, da si enako zmešan kot Levica.
Aja, z dekretom lahko zapremo restavracije, friezrske salone, trgovine z nenujnim blagom ... ampak zaprtje najemodajalstva je pa čisti Markiszem in ne gre.
Drugače sem čisto za, da se normirane stroške najemodajalcem v tem času krije ali prizna kot davčno olajšavo.
Urbano#Desno ::
Utk ::
Aja, z dekretom lahko zapremo restavracije, friezrske salone, trgovine z nenujnim blagom ... ampak zaprtje najemodajalstva je pa čisti Markiszem in ne gre.
Drugače sem čisto za, da se normirane stroške najemodajalcem v tem času krije ali prizna kot davčno olajšavo.
S tem je tolk narobe, da se mi ne niti ne da razlagat kaj vse.
Zakaj potem moram jaz v sparu plačat za robo, čeprav je epidemija? Zakaj država podpira in tala socialne, če ne rabijo plačevat najemnine (niti robe v sparu)?
Zakaj država daje denar, da si kupiš hrano, bencin, drogo, ne rabiš pa plačevat najemnine?
Zakaj bi moral nekdo plačevat elektriko in vodo, če pa ne dobiva denarja od najemnine?
Pa še 100 vprašanj bi lahko postavli, če bi imelo to kakšen smisel. Pa ga nima.
PS. Jebala te davčna olajšava.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Zgoraj naštete dejavnosti pomenijo mešanje ljudi ki se drugače ne bi srečali. To pa ne velja za bivanje v najemniške stanovanju. Tako da kar napraskaj za naslednjo najemnimo ali pa si najdi udobno kartonsko škatlo nekje kjer vleče free wifi ker te radi beremo.
Urbano#Desno je izjavil:
Si potreboval potrdilo?
Smreko si seveda ni nikoli nič ustvaril in bi rad malo skvotal na tujem.
Mah, še ne dolgo nazaj tudi Levice ni ravno hvalil. Zdaj se mu pa čist odpeljalo.
Tako je. Začasno zaprtje restavracij in frizerskih salonov je bilo sprejeto zaradi zmanjševanja širjenja bolezni. Kako bo odlog plačevanja najemnin pripomogel k temu? Če se že gremo solidarnost (kar bi se imho morali iti), potem bi morala država pomagati tistim, ki jih epidemija sama ali ukrepi za njeno njeno preprečevanje tako ali drugače prizadenejo. Ampak to naj stori država (namesto da se npr. odloči za nakup madžarskih tankov) in bremena naj se ne prelaga na najemodajalce. Kaj pa v primeru, ko je lastnik stanovanja gostilničar ali frizer in je zaradi dekreta brez dohodka? Sori smrekar, ampak tukaj se gre za čisto poseganje oz. kršenje lastninske pravice.
DeeJay ::
Ja tole direkt kot vidmo je fail. Pomojem je izvzeto izven konteksta. Počakmo na obrazložitev. Lahko, da se gre samo za državna stanovanja.
PrimoZ_ ::
S tem je tolk narobe, da se mi ne niti ne da razlagat kaj vse.
Zakaj potem moram jaz v sparu plačat za robo, čeprav je epidemija? Zakaj država podpira in tala socialne, če ne rabijo plačevat najemnine (niti robe v sparu)?
Zakaj država daje denar, da si kupiš hrano, bencin, drogo, ne rabiš pa plačevat najemnine?
Zakaj bi moral nekdo plačevat elektriko in vodo, če pa ne dobiva denarja od najemnine?
Pa še 100 vprašanj bi lahko postavli, če bi imelo to kakšen smisel. Pa ga nima.
PS. Jebala te davčna olajšava.
To ste ta golazen, ki ne plačuje davkov in na črno oddaja. Zato pa ne diši davčna olajšava.
PrimoZ_ ::
Nisem rekel, da nihče ne plača davkov. Najbolj obdavčeno je ravno delo, ker se tam enostavno pobira, pa DDV...
Najemnine pa v veliki meri vse na črno, bodisi v celoti ali pa da je na pogodbi X ustno pa Y,...
Najemnine pa v veliki meri vse na črno, bodisi v celoti ali pa da je na pogodbi X ustno pa Y,...
KAVINSKY ::
DeeJay ::
Kar jaz poznam lastnikov nepremičnin, vsi oddajajo legalno, s plačanim davkom in po črki zakona. Marsikdo se je že precej zafrknil, ko je mislil kako bo prihranil z utajo oddajanja. Če ne drugega, te lahko za jajca vleče najemnik.
aerie ::
je izjavil:
Levica
A ne bi bilo enostavneje, če bi kar nacionalizirali vsem, ki imajo več kot eno bivalno nepremičnino? S tem bi rešili stanovanjsko stisko precej mladim družinam!
Ideja ni slaba.
nejcek74 ::
Levica
Ideja pod točko tri je pravilna, sem misli da je to že zajeto v SZ-1.
Idejo pod 1 pa se da različno interpretirat, če se to samo prestavi ali to na koncu pokrije država, gre za financiranje lastnikov stanovanj, ter varovanje bančnih naložb. Ob nezmožnosti plačevanja najemnin se podere veriga najemnik - lastnik s hipoteka - banka. Če se to zgodi na dovolj velikem delu trga, se le ta zlomi, ljudje pa prej ali slej začnejo skvotat.
Ne razmišljajte samo en korak naprej, ampak na celotno verigo posledic, recimo najemnikom izrazito naklonjena zakonodaja v končni fazi poveča delež lastniških stanovanj.
ADIJOOO ::
KUL koalicija ima danes neke internetni kongres. Naval preko družbenih medijev je gromozanski menda gleda in je gledalo med 25 in 34 ljudi
KUUUUUUUUUUULLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL
Nič čudnega,da levico volijo sami delomrzneži in tisti na soaciali.
KUUUUUUUUUUULLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL
Levica
Pri naslednjih volitvah bom upošteval take stvari in volil tistega, ki bo boljši za MOJ žep. Ideološke debate se pa naj grejo ostali... Meni je dost.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ADIJOOO ()
nekaj je sigurno : gospodarstvo je v razsulu ... Me prav zanima kakšne posledice bo pustilo
DESUS
Jurij Lep - v tej vladi smo dosegli veliko več kot v prešnjih...
Franc Jurša - v tej vladi smo zadovolnji kar se tiče izpolnjevanja koalicijske pogodbe...
Zdaj pa pride nazaj neideološki Karl Erjavec in stranko popelje v novo vlado KUL (Vlada Šarec 2.0) v tisto vlado kjer so dosegli manj in skoraj nič izpolnili iz koalicijske pogodbe zakaj pa ne saj upokojenci pod Viktorjem Erjavcem bodo imeli vsaj spet 1000 eur pokojnine tudi to je nekaj
Desus neideološka stranak za katero več pomeni ideologija kot pa izpolnjevanje njihovih koalicijskih zaobljub
Jurij Lep - v tej vladi smo dosegli veliko več kot v prešnjih...
Franc Jurša - v tej vladi smo zadovolnji kar se tiče izpolnjevanja koalicijske pogodbe...
Zdaj pa pride nazaj neideološki Karl Erjavec in stranko popelje v novo vlado KUL (Vlada Šarec 2.0) v tisto vlado kjer so dosegli manj in skoraj nič izpolnili iz koalicijske pogodbe zakaj pa ne saj upokojenci pod Viktorjem Erjavcem bodo imeli vsaj spet 1000 eur pokojnine tudi to je nekaj
Desus neideološka stranak za katero več pomeni ideologija kot pa izpolnjevanje njihovih koalicijskih zaobljub
Comandante ::
Levica
Vrhunsko Zaradi nedotakljivosti goljufov in prevarantov pri nas imam najemnike preventivno na pogodbah za dolocen cas, za en mesec vnaprej. Ce sprejmejo to, jih bom vrgel ven - tako, da konec meseca pac ne bo nove pogodbe.
Za moj tezko prigaran denar ne bo nihce skvotal v moji nepremicnini.
Fritz ::
Potem se ne strinjaš s tem, da se krediti zamrznejo?
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
A. Einstein
nejcek74 ::
Comandante je izjavil:
Za moj tezko prigaran denar ne bo nihce skvotal v moji nepremicnini.
Kul, kar "povišaj" donosnost svoje naložbe na "plačevanje stroškov"
harvey ::
ZPS je proti znižanju davka na motorna vozila. Koga ščiti ta zveza? Torej ščitijo potrošnike, da ne bi plačali manj za isti izdelek. Pa kdo je tu nor.
V Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) nasprotujejo znižanju obdavčitve avtomobilov, ki jo je predlagala vlada. Kot opozarjajo, bo z nižjim davkom potrošnike težje usmeriti v nakup do okolja prijaznejših avtomobilov, hkrati pa bo v proračunu zazevala luknja.
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/zps-...
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
A-242 ::
No in pa tisti, ki nocejo imeti v naslednjih 50 letih revolucijo, kjer se bojo glave tistih, ki imajo "vec" kotalile po cestah. Pac nekako so filantropi...
(ne me mesat zraven, ze delam na designu giljotin s katerim bom takrat mastno zasluzil)
The world has enough for everyone's needs, but not everyone's greed.
- Mahatma Gandhi
- Mahatma Gandhi
LightBit ::
Fritz ::
Potem se ne strinjaš s tem, da se krediti zamrznejo?
a to živiš v nekih pravljicah?
https://www.racunovodja.com/clanki.asp?...
Tudi banke imajo lastnike, ki bodo prikrajšani za določeno obdobje.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
A. Einstein
A. Einstein
Sicer pa se je ta tema izpela. JJ dela kozlarije po EU sferi, Erjavec prihaja, z JJevo vlado je konec. Papa fasisti.
Del Erjavcevega pisma:
Vlaadaaaaa paaaaadaaaaaa... in do takrat ko bojo ljudje pozabili na JJeve escapade, bo ze starejsi od Bidena... mogoce bo lahko kandidiral za predsednika upokojenskega doma, kamor ga bo strpala Urska.
Mimogrede, v stilu komentatorke tweeta, o rezanju roke slovenskega dekleta ("this is only the second worse thing that Slovenian woman has done for the money"), bi rekel, da je rezanje roke sele tretja najhujsa stvar, ki jo je slovenka naredila za denar. Trumpa brez problema spregledam, ko pomislim na Jajota.
Del Erjavcevega pisma:
DeSUS je ideološka stranka tudi zato, ker brani pridobitve narodnoosvobodilnega boja in ker nikoli ne bomo dovolili, da bi se spreminjala zgodovina v tem smislu, da so sodelavci fašizma in nacizma odigrali pozitivno vlogo v drugi svetovni vojni. Naša ideologija so antifašizem, socialna država, javno zdravstvo, javno šolstvo in naša ideologija niso fašizem, liberalni kapitalizem, zasebno zdravstvo in zasebno šolstvo.
Vlaadaaaaa paaaaadaaaaaa... in do takrat ko bojo ljudje pozabili na JJeve escapade, bo ze starejsi od Bidena... mogoce bo lahko kandidiral za predsednika upokojenskega doma, kamor ga bo strpala Urska.
Mimogrede, v stilu komentatorke tweeta, o rezanju roke slovenskega dekleta ("this is only the second worse thing that Slovenian woman has done for the money"), bi rekel, da je rezanje roke sele tretja najhujsa stvar, ki jo je slovenka naredila za denar. Trumpa brez problema spregledam, ko pomislim na Jajota.
- Mahatma Gandhi
- Mahatma Gandhi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: A-242 ()
Sicer pa se je ta tema izpela. JJ dela kozlarije po EU sferi, Erjavec prihaja, z JJevo vlado je konec. Papa fasisti.
Del Erjavcevega pisma:
DeSUS je ideološka stranka tudi zato, ker brani pridobitve narodnoosvobodilnega boja in ker nikoli ne bomo dovolili, da bi se spreminjala zgodovina v tem smislu, da so sodelavci fašizma in nacizma odigrali pozitivno vlogo v drugi svetovni vojni. Naša ideologija so antifašizem, socialna država, javno zdravstvo, javno šolstvo in naša ideologija niso fašizem, liberalni kapitalizem, zasebno zdravstvo in zasebno šolstvo.
Matematika ti ne gre kaj ? DESUS ne bo dovolj za rušenje vlade.
Drugače pa vlada pade še preden je nastala.
Zgodovina sprememb…
Bo bo, moja matematika "stima", tebi malo manjka sirine pogleda, samo se desus je manjkal.
- Mahatma Gandhi
- Mahatma Gandhi
Zgodovina sprememb…
feryz ::
Bo bo, moja matematika "stima", tebi malo manjka sirine pogleda, samo se desus je manjkal.
Ne štima
Koalicija KUL ima 39 poslancev torej potrebujejo še 7 poslancev, do večine.
Počivalšek lahko odstopi in pridobi eno mesto torej ima koalicija KUL 38 poslancev in jih potrebujejo še 8 do 46
Desus gre ven imajo 4 poslance se pravi 38+4=42 ali 39+4=43 še vedno ni 46 POLNAR je rekel, da ne bo sodeloval v KUL opoziciji
Rabijo več kot samo Desus in Erjavca. ne trdim pa,da jim ne bo uspelo ampak DESUS ne bo dovolj.
Zgodovina sprememb…
Pa tudi ČE JIM USPE in KUL koalicija zalaufa bodo imeli šibko večino 46 ali 47 poslancev + Levico v vladi kar pomeni hiter konec in predčasne volitve. Z Levico se v vladi ne da delat. Seveda zdaj jih druži edini program antijanša, ko pa je treba sprejemat zakone pa se začne špetir, ker so enostavno ideološko preveč različne stranke pa še preveč jih bo.
Dva mogoča scenarija.
Redne volitve po JJ vladi 2022
Ali predčasne po KUL vladi enkrat 2021/22
Dva mogoča scenarija.
Zgodovina sprememb…
itak bodo spet sds zmagali, samo brez mojega glasa tokrat, zdej mi je žal da sm volil te butle. Janša je potrollal na twitterju na hard ni mi več simpatičen
nekaj je sigurno : gospodarstvo je v razsulu ... Me prav zanima kakšne posledice bo pustiloMotiš se, gospodarstvo ni v razsulu. V razsulu je tisti del gospodarstva, ki ga je janez razsul, jim prepovedal delati in podobno. Ostali delamo solidno, če ne celo dobro.
jaz sem imam fajn finančno, skrbi me za druge. non stop berem žalostne zgodbe
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: w0mbat ()
- Mahatma Gandhi
- Mahatma Gandhi
Zgodovina sprememb…
je izjavil:
Kar jaz poznam lastnikov nepremičnin, vsi oddajajo legalno, s plačanim davkom in po črki zakona. Marsikdo se je že precej zafrknil, ko je mislil kako bo prihranil z utajo oddajanja. Če ne drugega, te lahko za jajca vleče najemnik.
https://www.facebook.com/groups/7983333...
preber si to... bolano...
Oboje je vredu. Samo, da se fasisti spokajo iz zastopanja Slovenije, ker mecejo slabo luc na vse. Pac Twitotov ne rabimo vec.
- Mahatma Gandhi
- Mahatma Gandhi
harvey ::
Urbano#Desno je izjavil:
Hehe
Prihaja Karel
Odlično vsi upokojenci se bodo po novem vozili s Porscheji, seveda dmv bo povišan
Oboje je vredu. Samo, da se fasisti spokajo iz zastopanja Slovenije, ker mecejo slabo luc na vse. Pac Twitotov ne rabimo vec.
Točno, novi grafiti so tu
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
lufthammer ::
non stop berem žalostne zgodbe
Kje to bereš?
Točno, novi grafiti so tu
Zgleda je enim ljubši Hitler kot Tito, nič novega.
Poslušam, da je JJ dolgo govoril z Merklovo po telefonu in ne morem si kaj, da si ne predstavljam, kako bi zgledalo, če bi se bil Serpentinšek sposoben pogovarjati:
"Kvaj zej baba, ropotaš k star traktor! Bejž brž za šporhet, a s zmešana?"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lufthammer ()
jaz sem imam fajn finančno, skrbi me za druge. non stop berem žalostne zgodbe
Brez skrbi! KUL se bo zapufala, da vsak mali podjetnik dobi nadomestilo, delile se bodo kompenzacije najemnin, obroki kreditov bodo zamrznjeni, višje pokojnine in celo nove bolnice se bodo gradile!
Takrat ne bo več žalostnih zgodb.
floyd1 ::
Menda imajo penziči pri kongresu nekaj težav pri uporabi tehnike. Madona, če je to cena, da Janez gre, jih komot brezplačno inštruiram.
Seniorji, samo pogumno, računalnik vas ne bo ugriznil, za Janezka pa je samo vprašanje časa, kdaj bo naslednjič šausnil ali vsaj preglasno zalajal... no... zatwital. .
Seniorji, samo pogumno, računalnik vas ne bo ugriznil, za Janezka pa je samo vprašanje časa, kdaj bo naslednjič šausnil ali vsaj preglasno zalajal... no... zatwital. .
Telbanc ::
Urbano#Desno je izjavil:
Hehe
Prihaja Karel
Karel in levica je zmagovalna formula za Slovensko gospodarstvo.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Urbano#Desno je izjavil:
Hehe
Prihaja Karel
Absolutno. Lubje bo prav okusno dokler ga ne zmanjka.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Telbanc ()
Telbanc ::
Urbano#Desno je izjavil:
Urbano#Desno je izjavil:
Hehe
Prihaja Karel
Absolutno. Lubje bo prav okusno dokler ga ne zmanjka.
Sorčy sem pomotoma prtisnu izbris.
Se mi zdi da bojo tud uni v kul loku, ki mislijo da dnar rase u bankomatu.....LOL.
In ko berem , sam da Janez ne bo, mi gre na smeh, tako je blo pr vseh volitvah do zdej....sam da Janez ne bo.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Vodilni pobudnik KUL-a Jože P. Damijan je sporočil, da bodo konstruktivno nezaupnico vladi vložili, ko bodo imeli 46 poslanskih glasov. Potrebujejo jih še sedem.
Še bodo otroci lačni.