Forum » Loža » Vlada 2020 - ????
Vlada 2020 - ????
Temo vidijo: vsi
zmaugy ::
saj bo te mladina razkrinkala tak ko ostale skine
Ma dej spizdi vardist. Pejt jest firerjev drek.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()
nejclp ::
3p ::
Urbano#Desno je izjavil:
V sloveniji nimamo levih in desnih. Imamo skrajno levo in zmerno sredino. Desne stranke v parlamentu Slovenija nima.
No, pa sestavi seznam strank in pri vsaki napiši, zakaj jo uvrščaš na skrajno levo oz zmerno sredino.
In kakšno stranko bi uvrstil skrajno desno?
Urbano#Desno ::
@nejcip: ne. mi je blo jasno, da Dobovšek nima šans. In sem volil nekoga iz leve opcije. Pa očitno ni bilo nič pametnega.
Na naslednje volitve ob tej ponudbi sploh ne grem, ker to je gnoj od gnoja.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Urbano#Desno ::
Naprimer sanders bi v slo veljal za desničaraja. V eni bolj uspešni državi pa je skrajna (komična) levica. Tako zgolj za orientacijo kako ste izgubili kompas.
@nejcip: ne. mi je blo jasno, da Dobovšek nima šans. In sem volil nekoga iz leve opcije. Pa očitno ni bilo nič pametnega.
Bo raje izvolil "manjši gnoj" ali boš pustil ostalim, da izvolijo "večji gnoj"?
Ker, seveda, ni idealne stranke. Slabe in še dosti slabše pa.
Lahko pa se začneš zavzemati za ukinitev parlamentarnega sistema. Ali za naključno izbrane poslance. Ali pa...
Urbano#Desno je izjavil:
Naprimer sanders bi v slo veljal za desničaraja. V eni bolj uspešni državi pa je skrajna (komična) levica. Tako zgolj za orientacijo kako ste izgubili kompas.
V sloveniji nimamo levih in desnih. Imamo skrajno levo in zmerno sredino. Desne stranke v parlamentu Slovenija nima.
No, če fašistov ne percipiraš kot skrajno desnico in jih, po teoriji trnka, uvrščaš na sredino, potem to drži.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()
Urbano#Desno je izjavil:
Sanders bi v Sloveniji padel nekam med SD in Levico.
Po čem bi ga uvrstil na desnico?
Vazelin ::
V Sovjetski zvezi so tudi bile vse tri opcije. Levi komunisti (Trotsky), sredinski komunisti (Stalin) in desni komunisti (Bukharin). Potem je ostal samo še "sredinski" Stalin.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
Okapi ::
https://siol.net/novice/slovenija/nezna...
https://www.24ur.com/novice/slovenija/n...
Politična opcija miru spet na miroljubnem izražanju mnenj.
Sumi "zastonjkarje in delomrzneže"
Tole zelo smrdi po tem, da je Plemeniti kar sam izvedel akcijo. Malo v propagandne namene, še bolj pa zaradi zavarovanja. Takoj je ocenil škodo na 70 jurjev. Očitno ima zlato fasado In ni pozabil omeniti "biciklistov".
dronyx ::
Opa, tole je pa že skoraj na nivojev komentarjev na 24kur! Kašen impresiven izbruh čustev. Blagor ženski, ki tebe dobi v posteljo, če je tudi tam tako divje.
Za tiste, ki ste nekoliko bolj odprti priporočam v branje knjigo Slovenski razkol Jožeta Možine. Knjige Partizani Jožeta Pirjevca pa ne priporočam tako zelo, ker gre bolj za enoplastni prikaz pomembnega dela naše zgodovine, kjer so se dejansko začele težave, s katerimi se ukvarjamo še danes.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Bo raje izvolil "manjši gnoj" ali boš pustil ostalim, da izvolijo "večji gnoj"?
Ker, seveda, ni idealne stranke. Slabe in še dosti slabše pa.
Lahko pa se začneš zavzemati za ukinitev parlamentarnega sistema. Ali za naključno izbrane poslance. Ali pa...
BMK, ob tej ponudbi je vse isti drek. Sem za to, da se premaknemo s časom in da se omogoči kvalificiranim volilcem online glasovati neposredno za določene zakone, da se na ta račun zmanjša število poslancev na pol in s časom ukine klasični parlament in se uvede neposredno demokracijo.
Kdor bo zainteresiran in bo izkazal neko temeljno znanje, lahko glasuje, kdor ni zainteresiran, naj odjebe in sprejme, kar mu izglasujejo drugi (kar bi bilo boljše kot zdaj, ko je tudi tako, le da je 90 ljudi lažje skorumpirat kot več kot milijon).
Opa, tole je pa že skoraj na nivojev komentarjev na 24kur! Kašen impresiven izbruh čustev. Blagor ženski, ki tebe dobi v posteljo, če je tudi tam tako divje.
Ma na jetra mi gre ta provokator, ki zgolj žali. In moj odgovor je skladen z mojo tezo, da so skrajneži katerekoli opcije pripravljeni jesti drek svojega firerja, samo da je ta zadovoljen.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
Samo da ne boš potem preveč razočaran, ko boš ugotovil, da večina neposrednih demokratov razmišlja drugače od tebe in ne boš zadovoljen z rezultatom.
Samo da ne boš potem preveč razočaran, ko boš ugotovil, da večina neposrednih demokratov razmišlja drugače od tebe in ne boš zadovoljen z rezultatom.
Če je tako, se še vedno lahko odselim. V osnovi smo pa vsi navadni ljudje in dvomim, da bi, ne vem, milijon ljudi glasovalo, da si zagrenijo vsak dan obstoja. Je pa veliko več možnosti, da to izglasuje 45 ljudi preostalima dvema milijonoma, če jih nekdo ustrezno stimulira.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
Ma na jetra mi gre ta provokator, ki zgolj žali. In moj odgovor je skladen z mojo tezo, da so skrajneži katerekoli opcije pripravljeni jesti drek svojega firerja, samo da je ta zadovoljen.
Na tej točki, ko so tebe žalili, kot ti zdaj žališ druge, si ponavadi že jokcal pri moderatorjih.
Na tej točki, ko so tebe žalili, kot ti zdaj žališ druge, si ponavadi že jokcal pri moderatorjih.
Sem pa mislil, da je to debata o Vladi 2020. Ah ne, skrajneži ne debatirate ampak se bojujete in promovirate.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Ali da sploh ne razmišljajo, in glasujejo kot se jim naroči.
Ali da sicer razmišljajo, ampak teme iskreno ne poznajo dovolj, in glasujejo kar nekaj.
Ali da sploh ne razmišljajo, in glasujejo kot se jim naroči.
Ali da sicer razmišljajo, ampak teme iskreno ne poznajo dovolj, in glasujejo kar nekaj.
Misliš tako kot zdaj delajo poslanci?
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Če je tako, se še vedno lahko odselim. V osnovi smo pa vsi navadni ljudje in dvomim, da bi, ne vem, milijon ljudi glasovalo, da si zagrenijo vsak dan obstoja. Je pa veliko več možnosti, da to izglasuje 45 ljudi preostalima dvema milijonoma, če jih nekdo ustrezno stimulira.
-Haha. Predlagam ZDA. Tam imaš šele izbiro.
-Eh, ne bi ZDA. Poskusi drugi tradicionalno demokracijo. Britanijo. Počasi bojo imeli referendum za Breentry. Lahko se aktiviraš.
Tudi tega ne bi?
(Beri: Po mojem se zdi tujina bolj privlačna (s stališča politikantskih dram), zato ker se o njihovih dramah v tujino ne sliši dovolj.)
Sem pa mislil, da je to debata o Vladi 2020. Ah ne, skrajneži ne debatirate ampak se bojujete in promovirate.
Hecko, saj si ti si začel, promoviral si Dobovška.
"Ali da sploh ne razmišljajo, in glasujejo kot se jim naroči.
Ali da sicer razmišljajo, ampak teme iskreno ne poznajo dovolj, in glasujejo kar nekaj."
Ja, sicer verjamem, da je med njimi kup diletantov. Ampak vseeno se s tematiko ukvarjajo toliko in toliko ur na dan. In imajo še strokovne sodelavce, ki stvari žvečijo za njih.
Populacija izven parlamenta ni v povprečju nič drugačna, kar se inteligence, izkušenj, znanja, ipd. tiče. A se mora 10+ ur na dan ukvarjati s svojim poklicem in družino. Potem pa še 3 ure s fuzbalom (ali pa bicikliranjem, da ne bom pristranski). Kdaj naj študira vsebino, o kateri bi naj glasovala?
tone31 ::
pametni so davno se odselili ze neumni in revni pa ostajamo tuka in delamo razprave o glupostih
ne zastopim pa ovega ki zmerja levo in desno da bi izpadek kredibilno ko je vsakemo jasno ze celi cas da ni nic podobno med komunisti ko zdaj so na oblasti in komunisti ki samo nocejo da delavce se da prekomerno izkoriscati
ne zastopim pa ovega ki zmerja levo in desno da bi izpadek kredibilno ko je vsakemo jasno ze celi cas da ni nic podobno med komunisti ko zdaj so na oblasti in komunisti ki samo nocejo da delavce se da prekomerno izkoriscati
-Haha. Predlagam ZDA. Tam imaš šele izbiro.
-Eh, ne bi ZDA. Poskusi drugi tradicionalno demokracijo. Britanijo. Počasi bojo imeli referendum za Breentry. Lahko se aktiviraš.
Tudi tega ne bi?
(Beri: Po mojem se zdi tujina bolj privlačna (s stališča politikantskih dram), zato ker se o njihovih dramah v tujino ne sliši dovolj.)
Človek se odloča racionalno. Če bi mi sodržavljani neposredno izglasovali kako res nadležno neumnost, ki je drugje ni, bi pač spakiral. Saj idealno ni nikjer in določeno količino neumnosti je treba vzeti v zakup vsepovsod.
pametni so davno se odselili ze neumni in revni pa ostajamo tuka in delamo razprave o glupostih
Pa koliko si ti star? Jaz sem dovolj, da sem videl, kako so direktorji, ki so bili komunisti, po koncu juge metali ljudi na cesto in pokradli firme zase.
In sem videl glasne krščanarje početi isto. In sem videl kako so se eni družili z drugimi, best frendi. Nena mi take vun metat.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
"Ali da sploh ne razmišljajo, in glasujejo kot se jim naroči.
Ali da sicer razmišljajo, ampak teme iskreno ne poznajo dovolj, in glasujejo kar nekaj."
Ja, sicer verjamem, da je med njimi kup diletantov. Ampak vseeno se s tematiko ukvarjajo toliko in toliko ur na dan. In imajo še strokovne sodelavce, ki stvari žvečijo za njih.
Populacija izven parlamenta ni v povprečju nič drugačna, kar se inteligence, izkušenj, znanja, ipd. tiče. A se mora 10+ ur na dan ukvarjati s svojim poklicem in družino. Potem pa še 3 ure s fuzbalom (ali pa bicikliranjem, da ne bom pristranski). Kdaj naj študira vsebino, o kateri bi naj glasovala?
Poslanci na koncu glasujejo tako, kot reče šef stranke. Študirajo pa zgolj zato, da lahko kaj javno povejo.
no in kak lahko reces da to je levica?
Ker takšni sta naša levica in desnica. Isto sranje drugo pakovanje.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
Pa koliko si ti star? Jaz sem dovolj, da sem videl, kako so direktorji, ki so bili komunisti, po koncu juge metali ljudi na cesto in pokradli firme zase.
Ja, v imenu privatizacije, ob glasnem blejanju, da v socializmu nismo nič delali, zdaj pa bo treba in da gre itak preveč za socialne transferje in da je treba delodajalce razbremeniti davkov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()
tone31 ::
Ker takšni sta naša levica in desnica. Isto sranje drugo pakovanje.pa kak si to zamislis ti da je isto ti si potem eden od onih ki pravi da fasisti je levica
ce ti moris si moirilec tudi ce pravis da nisi
Ja, v imenu privatizacije, ob glasnem blejanju, da v socializmu nismo nič delali, zdaj pa bo treba in da gre itak preveč za socialne transferje in da je treba delodajalce razbremeniti davkov.
to meni ne slisi na levico ampak ravno na take ko zmaugy ko hocejo nekaj mutiti da vedno so dve strani vsaki zgodbi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tone31 ()
Pa kako so lahko komunisti počeli to, ane?
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Ker niso bili več ideološko obremenjeni?
Poslanci na koncu glasujejo tako, kot reče šef stranke. Študirajo pa zgolj zato, da lahko kaj javno povejo.
To v teoriji ni res. V praksi pa ne povsem.
Upati je, da šefi strank tudi niso sami vse pameti pojedli in da v poslanskih skupinah zadeve vsak približno predebatirajo.
Predebatirajo v smislu, kako bo to koristilo njim in njihovi stranki. In ko ugotovijo, kje je največ koristi za njih in stranko, potem glasujejo. Vsi enako. Razen če kdo knof fali.
Ker niso bili več ideološko obremenjeni?
Seveda so bili, kot vedno. $deološko obremenjeni.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
Če bi mi sodržavljani neposredno izglasovali kako res nadležno neumnost, ki je drugje ni, bi pač spakiral. Saj idealno ni nikjer in določeno količino neumnosti je treba vzeti v zakup vsepovsod.Kaj se potem pritožuješ? Če ti ni všeč, kako je pri nas, pač spakiraj in pojdi tja, kjer misliš, da je bolje. Kaj te zadržuje?
Seveda so bili, kot vedno. $deološko obremenjeni.
Ja, vse je ideologija. Tudi neoliberalizem, seveda.
$ tole si spregledal?
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Če bi mi sodržavljani neposredno izglasovali kako res nadležno neumnost, ki je drugje ni, bi pač spakiral. Saj idealno ni nikjer in določeno količino neumnosti je treba vzeti v zakup vsepovsod.Kaj se potem pritožuješ? Če ti ni všeč, kako je pri nas, pač spakiraj in pojdi tja, kjer misliš, da je bolje. Kaj te zadržuje?
Ah lejga, a ti bi me pa kar “u Filadelfiju” nagnal? Nisi dojel poante, ane? Zdaj zakone določa 90 ljudi, če sprejmejo smotane zakone, je to 90 ljudi. Če neprebavljivo smotane zakone sprejme nad milijon volilcev neposredno, potem se človek mora kaj vprašati.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Sam si rekel, da bi šel. Pa sem te vprašal, zakaj ne greš.
Milijon volilcev se strinja, da zakone sprejema 90 ljudi. Ne vem, kaj ti ni jasno.
Milijon volilcev se strinja, da zakone sprejema 90 ljudi. Ne vem, kaj ti ni jasno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Sam si rekel, da bi šel. Pa sem te vprašal, zakaj ne greš.
A si jih vprašal za mnenje, če bi rajši drugače? Ne? Potem govoriš na pamet.
Poleg tega, kot bi rekel Jim Jeffries, "fuck off, I'm not going anywhere". Zakaj bi šel, trenutno ni grozno. Politični sistem je pa butast, kot je v večini držav našega tipa. Moj predlog bi bil dobrodošla izboljšava.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
jernejl ::
Auč!
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Oni niso rekli, da bi šli, če jim tu ni všeč. Zmaugy je.Kaj se potem pritožuješ? Če ti ni všeč, kako je pri nas, pač spakiraj in pojdi tja, kjer misliš, da je bolje. Kaj te zadržuje?
Pojdi to povedat še onim, ki vsak teden protestirajo.
Auč!
Raje se malo zamisli nad tem, kaj pišeš. Protestniki niso nikoli rekli, da bi spakirali. Oni bi stvari spreminjali. Pakiral bi ti. Ne vem, zakaj se zdaj delaš neumnega.
Če bi mi sodržavljani neposredno izglasovali kako res nadležno neumnost, ki je drugje ni, bi pač spakiral.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Oni niso rekli, da bi šli, če jim tu ni všeč. Zmaugy je.Kaj se potem pritožuješ? Če ti ni všeč, kako je pri nas, pač spakiraj in pojdi tja, kjer misliš, da je bolje. Kaj te zadržuje?
Pojdi to povedat še onim, ki vsak teden protestirajo.
Zmaugy se očitno tolaži z dejstvom, da smo v politični greznici, v kakršni smo, zaradi pokvarjenih politikov. Ljudstvo je pa dobro.
Če bi ljudstvo prevzelo oblast (*), bi bilo boljše. Zaradi "pokvarjenega" ljudstva bi šel. Zaradi "pokvarjenih" politikov, ki so pokvarjeni ločeno od ljudstva, pa ne.
(*) Na neposredno demokracijo ciljam. Na na socialistično samoupravljanje.
Pri tem pa pozablja, da so te "pokvarjene" politike izvolili ljudje na svobodnih volitvah. Mnoge med njimi večkrat zapored.
Machete ::
V pomoč pa imajo svoje gnide, katerim plačuje internet in čike: https://medium.com/@vladozlom/razkrivam...
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
VaeVictis ::
Glede na komentarje tukaj, se ti zdi pametno, da bi imeli neposredno demokracijo?
Pri tem pa pozablja, da so te "pokvarjene" politike izvolili ljudje na svobodnih volitvah. Mnoge med njimi večkrat zapored.
Pa vseeno jih ulica na kolesih (občutna manjšina, vsaj glede na objavljene številke protestnikov) hoče dol vržti iz demokratično izvoljenih položajev.
Let's Go Brandon!
Slo-tech.com je postal greznica in izguba časa!
Adijo!
Slo-tech.com je postal greznica in izguba časa!
Adijo!
Glede na komentarje tukaj, se ti zdi pametno, da bi imeli neposredno demokracijo?
Ne. Saj pravim, da je to neka hecna leva utopična ideja, ki bi bila v praksi, po mojem mnenju, dober povod za salve smeha (in tragedije).
Poslancev ni mogoče odpoklicati, če z njihovim delom nisi zadovoljen.
Pa vseeno jih ulica na kolesih (občutna manjšina, vsaj glede na objavljene številke protestnikov) hoče dol vržti iz demokratično izvoljenih položajev.
Imaš pa pravico svoje nestrinjanje z njihovim delom izrazit na mirnih protestih.
Protestniki nočejo "vreči dol" poslancev oziroma vlade, hočejo, da sami odstopijo in razpišejo nove volitve.