Forum » Loža » Vlada 2020 - ????
Vlada 2020 - ????
Temo vidijo: vsi
Telbanc ::
Še nekaj z protestov proti vladi. Če naredimo analogijo z polpreteklim dogodkom.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/k...
"Si predstavljate, da zato, ker niste izdali računa za peteršilj, vreden 1,5 evra, dobite kazen v višini 3000 evrov? To se je zgodilo trgovki na tržnici. To je nezaslišana in povsem nesorazmerna kazen za tako majhen znesek, so jasni pravniki, a inšpektorji se branijo, da so se zgolj ravnali, kot določa zakon."
http://www.demokracija.si/fokus/zakoni-...
"Ker na stojnicah za prodane izdelke niso izdajali računov, denar seveda ni šel v davčno blagajno, ampak neposredno tistim, ki so prodajali.
"Človek se vpraša ali bodo na Fursu odreagirali ali pa bodo zamižali, da bi se izognili jezi prvorazrednih? "
Sedaj je potrebno počakati, da vidimo ali deluje pravna država.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/k...
"Si predstavljate, da zato, ker niste izdali računa za peteršilj, vreden 1,5 evra, dobite kazen v višini 3000 evrov? To se je zgodilo trgovki na tržnici. To je nezaslišana in povsem nesorazmerna kazen za tako majhen znesek, so jasni pravniki, a inšpektorji se branijo, da so se zgolj ravnali, kot določa zakon."
http://www.demokracija.si/fokus/zakoni-...
"Ker na stojnicah za prodane izdelke niso izdajali računov, denar seveda ni šel v davčno blagajno, ampak neposredno tistim, ki so prodajali.
"Človek se vpraša ali bodo na Fursu odreagirali ali pa bodo zamižali, da bi se izognili jezi prvorazrednih? "
Sedaj je potrebno počakati, da vidimo ali deluje pravna država.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Drevesce ::
ovce
To reče ovca, ki je, skupaj z LGBT (in ostalimi, precej nestabilnimi osebki - tudi skrajneži), po Ljubljani vozila picikl. Ter zganjala hrup s kuhalnico in piskrom (res, za kaj takega moraš biti svojevrsten bistroum)?
Bi bilo smešno, če ne bi bilo žalostno.
Neverjetno kako komentiraš čisto vsak moj komentar, potem pa se na vse pretege braniš, da si neopredeljen in da ne voliš SDS. Interesting...
Razlogi zakaj sem protestiral in zakaj bom v nadaljne protestiral pa sem navedel v zgornjih vpisih. Sicer pa, če nebi samo nora24 bral, kjer napadejo vsakogar, ki se z njimi ne strinja in javno blatijo neke navadne protestnike samo zato, ker ima nekaj levo usmerjenega objavljenega na svojih socialnih omrežij pač ni pomoči.
Pa, da boš izvedel iz prve roke. Te tvoje kuhalnice, rdeče zvezde itd. vidiš v prvih vrstah, ker iščejo pozornost, večina ostalih nima ničesar od tega in je normalno oblečenih. Kakšen ima še piščalko to je pa to.
aerie ::
Dokler komunistične ovce tega ne boste priznale ne bo ok v Sloveniji.
Če bi komunistične ovce po letu 1945 terale tržno gospodarstvo bi pa bilo OK?
ne, gospodarstvo je samo eno področje. pol imaš še svobodo, poštenje, resnico, človekove pravice itd. to vse ste delali narobe in še vedno.
V svojem 30 in nekaj let dolgem življenju sem zagrešila vse to? Se posipam s pepelom. V tolažbo naj vam bo, da ste kljub vsemu dosegli častitljivo starost. Pa še na mnogo let.
dronyx ::
V ogledalo se morjo pogledat predvsem SDS volilci, ker podpirajo in zagovarjajo največje človeške svinjarije. Podpirajo cerkvene pedofile, zaposlujejo obsojene kriminalce, podpirajo rasizem, podpihujejo homofobijio in ksenofobijo, podpirajo ustanavlanje paravojaških celic.
Ti si direktno za vodjo Urada za komuniciranje ko pride na oblast spet levica. Po moje bi tam blestel.
Kdorkoli je sodeloval z okupatorjem je izdajalec lastnega naroda in države. Pika. Kle se lahko zgodba konča in bi se tud mogla. Če se nebi zgodila OF, danes nebi blo več Slovenije.
SI že kdaj slišal za to, da so se ljudje morali včasih odločiti tudi med različnimi oblikami zla? Nekateri so se odločili tako kot so se ravno zato, ker jim ni bilo vseeno za lasten narod, danes so zate izdajalci. Kako je bilo takrat midva ne moreva vedeti, ker tistih časov nisva doživela oziroma sva rojena kasneje (domnevam). Se pa strinjam, da bi bila Slovenija danes drugačna. Ne vemo pa kakšna in ali bi bila samostojna država.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
3p ::
Mimogrede: lahko dejansko prodaš vir za tvoje številke? (Ne, vir "wiki" brez navedbe ne pomeni kaj dosti.)
Jaz sem že pred leti ta podatek našel na tej spletni strani. Je pa očitno to v tem času nekdo spremenil, ker sedaj je številka 97.744 (tu seveda niso samo žrtve nemškega okupatorja ampak vse žrtve vojne). Ampak kakorkoli, 100.000 pobitih po koncu vojne v par mesecih je zame nepredstavljivo. ...
Še enkrat. Kje na tej strani je omenjenih 100000 pobitih po koncu vojne?
Jest živim za prihodnost in ne za preteklost. Za prihodnost brez homofobov, rasistov, ksenofobov, kriminalcev in ljudi ki še vedno bijejo 2. svetovno vojno.
Si pa mnenja, da bi bilo potrebno za tvojo prihodnost odstraniti vse homofobe, rasiste, ksenofobe, kriminalce in ljudi ki še vedno bijejo 2. svetovno vojno?
Ne, ne, na tej strani sem našel žrtve okupatorja oziroma druge svetovne vojne. Glede povojnih pobojev piše v tem članku...
Trase smrti čez Slovenijo
V več kot 600 prikritih grobiščih – v kraških jamah, zapuščenih rudniških jaških, protitankovskih jarkih, v izkopanih jamah – pa ne ležijo samo smrtni ostanki domačih ljudi, temveč še najmanj 100.000 oseb drugih narodnosti. Ta množična grobišča se nahajajo ob “trasah smrti” ali poteh, po kateri so se maja 1945 umikale polmilijonske kolone beguncev iz Jugoslavije proti avstrijski meji, in ob poteh, po katerih so jih Angleži, ki jim niso dali azila, množično vračali nazaj v Jugoslavijo.
Pri nas se vidim dostikrat meša podatek o slovenskih žrtvah teh pobojev in tujcih, ki so bili večina žrtev. Seveda morilci pa niso bili samo Slovenci, ampak tudi hrvaški partizani in pripadniki raznih pratizanskih "SS" enot za likvidacije.
Če te ta tema zanima imaš tule še diplomsko delo z naslovom Poboji vojnih ujetnikov na slovenskem.
Seveda se pa vedno lahko reče ah spet Nova24TV. Dokler tega uradno ne potrdi partija.
Iz tega se upam lahko vidi, kakšen problem predstavlja poklon tovarišice Tanje Fajonove in njenih kameradov spomeniku Borisu Kidriču. Tak poklan jaz razumem kot dejanje izraza spoštovanja in odobravanja lika in dela revolucionarja Borisa Kidriča! Se mi pa zdi, da tovarišica Tanja Fajonova ni primerna za vodenje Socialnih demokratov. Za punce ni prva bojna vrsta politike. Bolj se mi zdi primerna za službo predsednice države.
Zgodovina sprememb…
Ne, ne, na tej strani sem našel žrtve okupatorja oziroma druge svetovne vojne. Glede povojnih pobojev piše v tem članku...
Trase smrti čez Slovenijo
V več kot 600 prikritih grobiščih – v kraških jamah, zapuščenih rudniških jaških, protitankovskih jarkih, v izkopanih jamah – pa ne ležijo samo smrtni ostanki domačih ljudi, temveč še najmanj 100.000 oseb drugih narodnosti. Ta množična grobišča se nahajajo ob “trasah smrti” ali poteh, po kateri so se maja 1945 umikale polmilijonske kolone beguncev iz Jugoslavije proti avstrijski meji, in ob poteh, po katerih so jih Angleži, ki jim niso dali azila, množično vračali nazaj v Jugoslavijo.
Pri nas se vidim dostikrat meša podatek o slovenskih žrtvah teh pobojev in tujcih, ki so bili večina žrtev. Seveda morilci pa niso bili samo Slovenci, ampak tudi hrvaški partizani in pripadniki raznih pratizanskih "SS" enot za likvidacije.
Če te ta tema zanima imaš tule še diplomsko delo z naslovom Poboji vojnih ujetnikov na slovenskem.
Seveda se pa vedno lahko reče ah spet Nova24TV. Dokler tega uradno ne potrdi partija.
Da, sem kar sumil, da bo končni vir za teh 100000 nekje v smeri Nove.
---
No, navedena diplomska navaja znane številke, ki se z "novo" ne strinjajo.
Mimogrede. Takole malo kopanja po podatkih:
Število prebivalcev in naravno gibanje prebivalstva, Slovenija, letno
Število prebivalcev in naravno gibanje prebivalstva po: LETO , MERITVE
Prebivalstvo - 1. januar
1935 1.423.451
1936 1.431.966
1937 1.440.103
1938 1.442.980
1939 1.445.503
1940 1.448.991
1941 1.451.673
1942 1.452.659
1943 1.444.562
1944 1.436.468
1945 1.423.942
1946 1.408.681
1947 1.421.631
1948 1.436.900
1949 1.447.550
1950 1.459.622
1951 1.474.149
1952 1.486.341
1953 1.500.759
1954 1.515.228
1955 1.527.741
Glede na navedbe nove, da je v jamah 100000 ljudi bi leta 1946 pričakoval drugačno število previcalcev, kajneda?
Glede na navedbe nove, da je v jamah 100000 ljudi bi leta 1946 pričakoval drugačno število previcalcev, kajneda?
Nisi me razumel. Žrtve povojnih pobojev na slovenskem niso bile v večini Slovenci, ampak pripadniki drugih narodnosti. Hrvati, Srbi itd. Njih so iz Avstrije zavezniki vrnili v Slovenijo, tu pa so izvedli masaker nad njimi. Je pa po svoje treba priznati revolucionarjem, da so uspešno skrili vsa ta grozodejstva. Ampak resnici ne moreš ubežati. Slej ko prej pride za tabo. Ne moreš pobiti 100.000 ljudi brez da bi zgodovina to zabeležila!
Zgodovina sprememb…
puginho ::
Vidim da je sds glasoval proti evropski resoluciji, ki podpira gibanje black lives matters. Kak ste rasisti?
Nisi me razumel. Žrtve povojnih pobojev na slovenskem niso bile v večini Slovenci, ampak pripadniki drugih narodnosti. Hrvati, Srbi itd. Njih so iz Avstrije zavezniki vrnili v Slovenijo, tu pa so izvedli masaker nad njimi. Je pa po svoje treba priznati revolucionarjem, da so uspešno skrili vsa ta grozodejstva. Ampak resnici ne moreš ubežati. Slej ko prej pride za tabo. Ne moreš pobiti 100.000 ljudi brez da bi zgodovina to zabeležila!
Resno dvomim v številko 100000, glede na to, kar so našli po znanih grobiščih, ki so jih zdaj verjetno vseeno že večino odkrili. Nisem zgodovinar, pa predpostavima, da navedek drži.
A to, da so iz celotne Juge bežečo kolaboracijo pobili ravno v Sloveniji (ker so jih zavezniki tja, s figo v žepu, vrnili), vseeno spremeni pomen tvojega originalnega navedka:
"Ti nimaš razjasnjenih pojmov. Na našem ozemlju so komunisti in revolucionarji (ne samo slovenski) pobili po koncu druge svetovne vojne v zelo kratkem času več kot 100.000 ljudi. Samo za primerjavo, nemški okupator naj bi v letih od 1941 do konca druge svetovne vojne leta 1945 (torej v petih letih) pobil 31.700 ljudi (vir: wiki). Večinoma so bili to civilisti."
Kot prvo, poglej še enkrat tabelo, na katero se sklicuješ. Fabula, da so jih 31700 pobili nacisti, ostalo pa itak komunajzi, ne zdrži. Iz tabele je povsem jasno, da so partizani pobili okoli 25000 slovencev. Spregledal si še žrtve Italijanskih enot, domačih kolaborantov, žrtve vpoklicanih v nemške enote... In ne, ni videti, da bi bila večina žrtev civilisti. In ne, 80% civilistov so pobili okupator in kompanija.
Če pa preštevamo "v sloveniji v jamah baje leži 100000 žrtev komunizma iz cele jugoslavje", pa je edino fer to številko pogledati v okviru celotnega števila žrtev na celotnem področju Jugoslavije, ki je bila okoli milijona.
Do (morda celo namerne) zmede prihaja zaradi podobnosti številk: 100000 žrtev druge svetovne vojne v Sloveniji in (baje) 100000 žrtev komunizma v Sloveniji. Ni govora o isti 100000 ljudeh.
Skratka:
-Ne, niso več Slovencev pobili komunisti, kot okupator skupaj s kolaboranti.
-Ne, v Jugoslaviji niso več prebivalstva pobili komunisti.
-Morda so na slovenskem ozemlju jugoslovanski komunisti pobili več jugoslovanske kolaboracije, kot je okupator s kolaboracijo v Sloveniji pobil Slovencev.
Do (morda celo namerne) zmede prihaja zaradi podobnosti številk: 100000 žrtev druge svetovne vojne v Sloveniji in (baje) 100000 žrtev komunizma v Sloveniji. Ni govora o isti 100000 ljudeh.
Ne, kakor jaz razumem se ti dve številki seštevati. 100.000 mrtvih za časa vojne in še 100.000 mrtvih v masakru po koncu druge svetovne vojne. V vsakem primeru je to zelo veliko mrtvih na tako majhnem ozemlju, se ti ne zdi?
Okapi ::
Ampak krivi niso bili partizani, temveč nacisti in vsi, ki so z njimi sodelovali. Oni so začeli vojno.
Ne, kakor jaz razumem se ti dve številki seštevati. 100.000 mrtvih za časa vojne in še 100.000 mrtvih v masakru po koncu druge svetovne vojne. V vsakem primeru je to zelo veliko mrtvih na tako majhnem ozemlju, se ti ne zdi?
Ne, seštevati ravno ne, a okoli 15000 slovenskih žrtev povojnih pobojev je zajetih v celotnem številu žrtev povojnih pobojev. Del slovenskih žrtev pa ni umrl v Sloveniji, ampak denimo na ruski fronti. Vsekakor pa je številka visoka.
Skupno število umrlih v Sloveniji (100000+) pa je seveda visoko. Sklep: Vojne niso dobra ideja?
Ampak krivi niso bili partizani, temveč nacisti in vsi, ki so z njimi sodelovali. Oni so začeli vojno.
Torej po tej tvoji preprosti logiki je že dejstvo, da so nacisti začeli vojno dovolj dober alibi, da so še ostali počeli razna grozodejstva in zločine proti človeštvu? To veš da ni tako preprosto. Pa menim da ni smiselna uporaba besede partizani. Jaz bi raje uporabil besedo revolucionarji. Brat mojega očeta je padel kot partizan in je bil mlajši od 18 let kakor vem. Ampak to meni ne preprečuje, da si ne ustvarim svojega pogleda na zgodovino. Seveda so šli številni v partizane zato, ker so se uprli okupaciji. To je tudi dejstvo.
Zgodovina sprememb…
No, pustimo zdaj to WWII.
Nekaj piscev tule se je s svojega "nevtralnega" stališča tule vsajalo nad protestniki. Češ: mi protestiramo na 4 leta na volitvah.
Mi lahko kdo razloži tole:
Če se "protestira" vsaka 4 leta in so protestniki "sprane ovce", nadležni rablji samozvane žrtve bralcev ustave, ki naj spokajo delat itd itd.. Kako so protestniki pravzaprav drugačni od zagovornikov vlade v tej temi? Protestniki kričijo po ulicah (tudi zato, ker je Trg Republike zabarikadiran, ulica mimo vlade zabarikadirana, okolica parlamenta prav tako...) in vam grejo na živce, ker se izražajo mimo volitev. Vi tule mimo volitev na 125 straneh branite lik in delo velikega vodje in obkladate sogovornike z ovcami in levičarskimi klavci. Kako je vaše izražanje drugačno od izražanja protestnikov? Zakaj niste tiho?
---
Še nekaj. Kaj menite o legitimiranju oseb (brez razloga) namenjenih v smer Prešernovega trga v času pred protestom? V redu ker to počnejo naši?
Nekaj piscev tule se je s svojega "nevtralnega" stališča tule vsajalo nad protestniki. Češ: mi protestiramo na 4 leta na volitvah.
Mi lahko kdo razloži tole:
Če se "protestira" vsaka 4 leta in so protestniki "sprane ovce", nadležni rablji samozvane žrtve bralcev ustave, ki naj spokajo delat itd itd.. Kako so protestniki pravzaprav drugačni od zagovornikov vlade v tej temi? Protestniki kričijo po ulicah (tudi zato, ker je Trg Republike zabarikadiran, ulica mimo vlade zabarikadirana, okolica parlamenta prav tako...) in vam grejo na živce, ker se izražajo mimo volitev. Vi tule mimo volitev na 125 straneh branite lik in delo velikega vodje in obkladate sogovornike z ovcami in levičarskimi klavci. Kako je vaše izražanje drugačno od izražanja protestnikov? Zakaj niste tiho?
---
Še nekaj. Kaj menite o legitimiranju oseb (brez razloga) namenjenih v smer Prešernovega trga v času pred protestom? V redu ker to počnejo naši?
ADIJOOO ::
V ogledalo se morjo pogledat predvsem SDS volilci, ker podpirajo in zagovarjajo največje človeške svinjarije.
Podpirajo cerkvene pedofile, zaposlujejo obsojene kriminalce, podpirajo rasizem, podpihujejo homofobijio in ksenofobijo, podpirajo ustanavlanje paravojaških celic.
Sem se pogledal v ogledalo in se obril še kaj ?
Aja nisi mi odgovoril včeraj če si se že ali se boš v ljubljani ali kje drugje, ko boš videl črnca priklonil in mu poljubil čevlje kot to delajo belčki z belo krivdo?
ovce
To reče ovca, ki je, skupaj z LGBT (in ostalimi, precej nestabilnimi osebki - tudi skrajneži), po Ljubljani vozila picikl. Ter zganjala hrup s kuhalnico in piskrom (res, za kaj takega moraš biti svojevrsten bistroum)?
Bi bilo smešno, če ne bi bilo žalostno.
Neverjetno kako komentiraš čisto vsak moj komentar, potem pa se na vse pretege braniš, da si neopredeljen in da ne voliš SDS. Interesting...
Razlogi zakaj sem protestiral in zakaj bom v nadaljne protestiral pa sem navedel v zgornjih vpisih. Sicer pa, če nebi samo nora24 bral, kjer napadejo vsakogar, ki se z njimi ne strinja in javno blatijo neke navadne protestnike samo zato, ker ima nekaj levo usmerjenega objavljenega na svojih socialnih omrežij pač ni pomoči.
Pa, da boš izvedel iz prve roke. Te tvoje kuhalnice, rdeče zvezde itd. vidiš v prvih vrstah, ker iščejo pozornost, večina ostalih nima ničesar od tega in je normalno oblečenih. Kakšen ima še piščalko to je pa to.
Razlogi, da protestiraš so povsem običajni si levičar na socialni podpori.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ADIJOOO ()
kuall ::
Predstavljaj si vojno med Kitajsko in Ameriko.
Kitajska bi začela vojno in napadla Evropo.
Slovenski desničarji bi vmes začeli pobijati levičarje, z namenom, da se po koncu vojne za stalno usidrajo na oblasi. Obenem pa bi pobijali tudi Kitajske okupatorje, zarad lepšega, kar pa ne bi bilo nujno, ker je jasno, da bi na koncu zmagali Američani. Levičarji bi začeli sodelovati s Kitajci, da bi se tako obranili pred desničarji. Kdo je tu kriv?
Je pa to, da se globalno delimo na levičarje in desničarje, ne pa na narode, jasen pokazatelj, da smo ena rasa. Že v drugi svetovni vojni je bila ta delitev glavna, pa še zdaj je. Vojna med desničarji in levičarji bo še po moje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
GregiB ::
Predstavljaj si vojno med Kitajsko in Ameriko... Amerika okupira Evropo. Janšisti se pobratijo z Trumpom, američanom ovadijo vse levo od SDS, ki se jih sistemsko likvidira... se jim pa zadeva izjalovi... what's next?
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
kuall ::
Moj primer je bolj točna analogija, kaj se je res dogajalo. Tvoj pa je, kaj so zmagovalci zapisali v knjige, da ovcam kot si ti sperejo možgane.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
Je pa to, da se globalno delimo na levičarje in desničarje, ne pa na narode, jasen pokazatelj, da smo ena rasa. Že v drugi svetovni vojni je bila ta delitev glavna, pa še zdaj je. Vojna med desničarji in levičarji bo še po moje.
(Ponovno) poskušaš revidirati zgodovino.
V WW2 je bila glavna delitev na tiste, ki so hoteli ustvariti veliki Tretji Rajh, in tistimi, ki so pri tem (zaradi različnih koristi zase) pri tem pomagali ali sodelovali, ter nasprotniki prejšnje druščine.
V vojni so (med drugim) sodelovali ZDA (pod demokratskim predsednikom), VB (pod konzervativnim predsednikom) in ZSSR (po komunističnim predsednikom). Ne sklada se s tvojo trditvijo. Zavezniki so na začetku vojne v Jugoslaviji podpirali četnike, pozneje pa so podprli partizane, verjetno po kriteriju "karkoli je potrebno, da se opravi posel".
---
Kak kriterih za delitev na desnico in levico uporabljaš? Kam se uvrščaš in po katerem kriteriju.
Moj primer je bolj točna analogija, kaj se je res dogajalo. Tvoj pa je, kaj so zmagovalci zapisali v knjige, da ovcam kot si ti sperejo možgane.
Tvoj vir pa je?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 3p ()
nejclp ::
D3m ::
Tebi, ker ne razumeš vzroka in posledic.
Poleg tega večine "ta belih" sploh niso pobili, ampak lepo živeli po vojni skupaj s partizani po vaseh. Kot da ni bilo nič.
Pobili so tiste zagrizene, ki so se bojevali še po uradnem koncu vojne in fanatike.
Je bilo precej aristokratskih družin pri ta belih, ki so jim marsikaj pobrali (ni bilo po Evropi nič drugače), pa zdaj hočejo kaj nazaj.
Lahko še tako iščeš vzroke za motiv ta belih, ampak ne moreš mimo dejstva, da so oni bili zlizani z okupatorjem. Kar pomeni, da so izdajalci.
Naši niso imeli nič pri temu. Pospravili ste jih kljub temu.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Pri nas smo po mojem s to delitvijo fanatično obsedeni.
In kaj je ob tem še najbolj zanimivo je to, da se večini to sploh ne zdi čudaško. Pri nas je 90% nacije politikov. Večina amaterskih.
Zgodovina sprememb…
GregiB ::
Res je včeraj na proteste NI prišlo 2 miljona in 74 tisoč državljanov ali 99.66% celotne populacije. Le kje so bili ?Potemtakem Trumpa v ZDA čaka novembra pravi pogrom... v Tulsi se je od 330 milijonov američanov zbralo manj folka, kot v petek pred našim parlamentom...
Glede tvojih stereotipov o protestnikih... sem (že zelo dolgo) zaposlen, brez dneva na socialni, brez dneva brezposelnosti, brez davčnega dolga... aktivno ne protestiram, not my style, a protestenin protestnike podpiram. Enako sem počel v času (nezagrajenie) Rovške... ma menda ja nisem edini od 99,66%?
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
sbawe64 ::
Kdo je tu kriv?
Kriv je seveda tisti, ki sodeluje z okupatorjem. Vedno in povsod.
Radio Erevan pravi, da je kriv tisti, ki vojno izgubi.
aka
Zgodovino pišejo zmagovalci.
Sds (slovenska domobranska stranka) ne mara zgornjega letaka.
https://slo-tech.com/forum/t762247/p676...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Fritz ::
Pri nas smo po mojem s to delitvijo fanatično obsedeni.
In kaj je ob tem še najbolj zanimivo je to, da se večini to sploh ne zdi čudaško. Pri nas je 90% nacije politikov. Večina amaterskih.
Razlog za to je, da se nekaterim povojni poboji ne zdijo nič posebnega, drugi pa spet mislijo, da je bila kolaboracija s 3. reichom plemenita reč, ker je bila proti komunistom. In dokler ljudje teh reči ne bodo razčistili pri sebi, se bomo delili tako kot se.
Ni pa to slovenska posebnost. V Španiji se še danes zelo natančno preštevajo med frankisti in republikanci oz. med tabelimi in tardečimi.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
A. Einstein
DeeJay ::
Res dobr.
"Policija je sistematično popisovala ljudi izven samega mesta protesta zaradi suma storitve bodočega kaznivega dejanja."
https://www.dnevnik.si/1042932404
"Policija je sistematično popisovala ljudi izven samega mesta protesta zaradi suma storitve bodočega kaznivega dejanja."
jukoz ::
Đizs, spet ste partizace in domobrance not zvlekli.
Tele zadeve s popisovanjem so en WTF:
"Potem ko je izročitev dokumentov zavračala, rekoč naj se ji policisti tudi sami predstavijo in povedo, zakaj so jo ustavili, je dobila odgovor, da je »osumljena bodočega kaznivega dejanja udeležbe na protestu«."
Pre-crime
Pre-crime @ Wikipedia
Jutri se grem prijavit, da bom v bodoče na ene križišču zavil levo, kljub temu da se ne sme.
Tele zadeve s popisovanjem so en WTF:
"Potem ko je izročitev dokumentov zavračala, rekoč naj se ji policisti tudi sami predstavijo in povedo, zakaj so jo ustavili, je dobila odgovor, da je »osumljena bodočega kaznivega dejanja udeležbe na protestu«."
Pre-crime
Pre-crime @ Wikipedia
Jutri se grem prijavit, da bom v bodoče na ene križišču zavil levo, kljub temu da se ne sme.
111111111111 ::
Lepo tavate.
Komunisti bi morali priznati in odgovoarjati za poboje PO vojni. Po vojni je treba izdajalcem sodit na sodišču in jih po potrebi likvidirat. Pobijali pa so cele družine za vsak slučaj. In dokler se komunistični kreteni postavljajo z rdečo zvezdo in ne priznajo, da so soodgovorni za masaker po vojni so navadne nerealistične pizde, mi pa smo v Sloveniji naredili idoitem, ker 91 nismo izvedli lustracije in vrgli rdeče in bele na smetišče zgodovine. Sedaj ne bi bilo težav s Kučanom, Janšo, itd...
Vodje protestov so budale in hujskači. Preko facebooka zbirajo osle, ki se vozijo z bicikli in transparenti naokoli. Prostest se prijavi in organizira, tako kot se za pravno državo spodobi, nekdo prevzame odgovornost in organizacijo protesta. Najeme gasilce in poskrbi za varnost. Nič boljši kot štajerska Varda, sam streljat verjetno ne znajo ne eni ne drugi.
Če gre za nepravilnosti imamo računsko sodišče, sodišča in se to razčisti na civiliziran legitimen način. Vlada pa naj pade na naslednjih volitvah.
Sicer pa ne vem ali naj se smejem ali jokam. Janša je manjše zlo od klovna Šarca. Ne vem koga bi protestiniki zamenjali? Koga bi dali na oblast? NIMAMO ENGA primernega kandidata za predsednika vlade.
Janša je tudi budalo da se spušča na nivo prostestnikov z nekimi tožbami, policiskim preganjanjem. Psi naj lajajo, karavana pa mora iti svojo pot. Bolje s slabo vlado kot brez nje.
Je pa problem, če spustiš leve anarhiste iz vajeti. V ZDA se to lepo kaže, ko pravni postopki nič ne veljajo, ulica vzame pravico v svoje roke in pravna država tone.
Komunisti bi morali priznati in odgovoarjati za poboje PO vojni. Po vojni je treba izdajalcem sodit na sodišču in jih po potrebi likvidirat. Pobijali pa so cele družine za vsak slučaj. In dokler se komunistični kreteni postavljajo z rdečo zvezdo in ne priznajo, da so soodgovorni za masaker po vojni so navadne nerealistične pizde, mi pa smo v Sloveniji naredili idoitem, ker 91 nismo izvedli lustracije in vrgli rdeče in bele na smetišče zgodovine. Sedaj ne bi bilo težav s Kučanom, Janšo, itd...
Vodje protestov so budale in hujskači. Preko facebooka zbirajo osle, ki se vozijo z bicikli in transparenti naokoli. Prostest se prijavi in organizira, tako kot se za pravno državo spodobi, nekdo prevzame odgovornost in organizacijo protesta. Najeme gasilce in poskrbi za varnost. Nič boljši kot štajerska Varda, sam streljat verjetno ne znajo ne eni ne drugi.
Če gre za nepravilnosti imamo računsko sodišče, sodišča in se to razčisti na civiliziran legitimen način. Vlada pa naj pade na naslednjih volitvah.
Sicer pa ne vem ali naj se smejem ali jokam. Janša je manjše zlo od klovna Šarca. Ne vem koga bi protestiniki zamenjali? Koga bi dali na oblast? NIMAMO ENGA primernega kandidata za predsednika vlade.
Janša je tudi budalo da se spušča na nivo prostestnikov z nekimi tožbami, policiskim preganjanjem. Psi naj lajajo, karavana pa mora iti svojo pot. Bolje s slabo vlado kot brez nje.
Je pa problem, če spustiš leve anarhiste iz vajeti. V ZDA se to lepo kaže, ko pravni postopki nič ne veljajo, ulica vzame pravico v svoje roke in pravna država tone.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Joj bo zanimivo v sredo. Me prav zanima kje vse bo oviran dostop do kongresnega trga ali kjerkoli pač že bo ta proslava. Nas bodo postrelili, če bomo preglasno žvižgali in motili fašističen govor?
DeeJay ::
Kdo je že jokal, da se otroke izkorišča za proteste?
https://twitter.com/Demokracija1/status...
Pa še besedo UBIL sem tam videl!!!? Kaj ne bi morali enostavno napisati STOP
Joj bo zanimivo v sredo. Me prav zanima kje vse bo oviran dostop do kongresnega trga ali kjerkoli pač že bo ta proslava. Nas bodo postrelili, če bomo preglasno žvižgali in motili fašističen govor?
Mislim in to je za vas nek nivo. Vdret na proslavo in žvižgat? Pa saj niste resni. Glede na to da je tako ormono protestnikov se organizirajte v stranko in zmagajte naslednje volitve. Sam komaj čakam da Janša umre ali odstopi, ne nujno v tem vrstem redu. Ker se bodo levičarji požrli med sabo in ne bo vsake štiri leta druge face na čelu vojske spremembe.
Kako bomo spremenili Slovenijo, če imamo na izbiro samo Janšo in Šarca? Kaj boste vrgli Janšo ustoličili Šarca in potem bo Šarec spet odstopil, ker ne bo zmogel in bo spet Janša zagrabil vajeti?
Sploh vidite kaki bedaki ste. Raje se organizirajmo, naredimo neko sredinsko tehnično politično strujo, ki pobere ideje iz obeh političnih polov in pelje Slovenijo ven iz tega začaranega kroga levih in desnih idiotov.
Ne. Ljubljančani pojdite se raje vozit s kolesi in žvižgat na proslave, ker niso vaši na oblasti. Janša pa naj zvozi SDS-ovce v belo krajino, da protestirajo proti migrantom.
zmaugy ::
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
imagodei ::
Parola smrt janšizmu kaže samo na nizek domet skrajne levice. Že to, da se opleta s krilatico "smrt" je brutalno patetično za leto 2020. Tile v prvih vrstah res še niso prišli iz 45ga.
Očitno se je ta parola v določenih krogih lepo prijela in padla na plodna tla. Se pa strinjam, da bi morala biti to parola iz prejšnjega stoletja. Ampak glede na to, da pri nas nekateri še vedno prihajajo iz gozdov me ta nivo nič ne preseneča.
Me pa zanima kaj točno pomeni janšizem oziroma katerim "lastnostim" tega pojava želijo smrt?
Mah, na misel mi pod izrazom "Janšizem" pride recimo tudi tole spodaj... Saj veš, preživete parole iz prejšnjega stoletja. Ampak, glede na to, da nekateri še vedno slepo sledijo Velikemu vodji, ki so ga izobrazili in strenirali ta rdeči udbaši, me ta nivo nič ne preseneča:
- Hoc est qui sumus -
Fritz ::
111111111111 je izjavil:
Reče nekdo, ki meša jabolka in rezervne dele za Passata.
V ZDA je prišlo do protestov ravno zato, ker se policisti in sodišča in še kdo niso držali predpisanih in pravnih postopkov in so nekaznovano pobijali ljudi. In ko v ZDA pride do večjih protestov je zaradi ogromnih socialnih razlik lahko vedno štala itn. itn.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
A. Einstein
A. Einstein
imagodei ::
zasekamroz je izjavil:
Po celi Evropi se je 1945 počistilo z izdajalci. Naši so naredili napako, da niso počistili z vsemi. Če bi bi bil zdaj mir.
Taki kot si ti, bi "izdajalce" čistili še danes.
Zagrizeni SDS-ovci, torej "Janšisti", bi tudi danes čistili "komunajzarje".
Pri čemer je edini greh teh "komunajzarjev" ta, da jih je tako označil Janša. Večina "komunajzarjev" v Sloveniji je normalnih ljudi, ki bi se zadovoljilo s keynesijanskim kapitalizmom, ki je po svetu uspeval od cca '45 do cca '80 leta prejšnjega stoletja. Ljudi, ki bi se identificirali s klasično socialno demokracijo, če bi taka stranka pri nas obstajala.
Ampak, Veliki Vodja vas je uspel začarat v svojo osebno deluzijo, v svojo paranoidno shizofreno psihozo, kjer se po gozdovih še vedno skrivajo zombi trupla partizanov in domobrancev. Kar je strašno žalostno. Skoraj še bolj žalostno je pa to, da vas je uspel prepričat v zgodovinski revizionizem in rehabilitacijo domobranstva.
Ne glede na namene zavedenih posameznikov je zgodovinsko jasno, kam spada domobranstvo kot celota.
- Hoc est qui sumus -
Zgodovina sprememb…
- spremenil: imagodei ()
Reče nekdo, ki meša jabolka in rezervne dele za Passata.
V ZDA je prišlo do protestov ravno zato, ker se policisti in sodišča in še kdo niso držali predpisanih in pravnih postopkov in so nekaznovano pobijali ljudi. In ko v ZDA pride do večjih protestov je zaradi ogromnih socialnih razlik lahko vedno štala itn. itn.
Razumem proteste, ampak z drhaljo, ki ropa, prevzema pravico v svoje roke, pa nimam razumevanja. Pravico je treba poiskati na sodišču, drugače je brezveze da imamo sistem kot ga imamo. POtem je samo zob za zob, zakon ulice pa je zakon najmočnejšega.
Tudi v ameriki, je situacija na ulici drugačna. Vsak lahko nosi pištolo, poicisti se dnevno soočajo z grožnjami s smrtjo. Če nisi previden, si hitro prerešetan. Seveda uboja to še zdaleč ne opravičuje, ampak situacija je kakršna je.
Je tole bolje: https://twitter.com/Eupheme4/status/127...
Morda bo Floyd tole: Rosa Parks @ Wikipedia
Ali pa: Archduke Franz Ferdinand of Austria @ Wikipedia
Ne glede na namene zavedenih posameznikov je zgodovinsko jasno, kam spada domobranstvo kot celota.
V vrsto pa postrelit brez sodbe in ugotovljene krivde?
In ker so streljali "domobrance" to ni množični pokol in se ga ne sme obsojat kot zločin?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
12c0 ::
zasekamroz je izjavil:
Po celi Evropi se je 1945 počistilo z izdajalci. Naši so naredili napako, da niso počistili z vsemi. Če bi bi bil zdaj mir.
Taki kot si ti, bi "izdajalce" čistili še danes.
Zagrizeni SDS-ovci, torej "Janšisti", bi tudi danes čistili "komunajzarje".
Pri čemer je edini greh teh "komunajzarjev" ta, da jih je tako označil Janša. Večina "komunajzarjev" v Sloveniji je normalnih ljudi, ki bi se zadovoljilo s keynesijanskim kapitalizmom, ki je po svetu uspeval od cca '45 do cca '80 leta prejšnjega stoletja. Ljudi, ki bi se identificirali s klasično socialno demokracijo, če bi taka stranka pri nas obstajala.
Ampak, Veliki Vodja vas je uspel začarat v svojo osebno deluzijo, v svojo paranoidno shizofreno psihozo, kjer se po gozdovih še vedno skrivajo zombi trupla partizanov in domobrancev. Kar je strašno žalostno. Skoraj še bolj žalostno je pa to, da vas je uspel prepričat v zgodovinski revizionizem in rehabilitacijo domobranstva.
Ljudje so marsikaj pozabili, zato jih je treba vsake toliko opomnit.
Božo Repe dodaja, da avtorica osebno zgodbo Tonija Mrlaka in njegovih sorodnikov postavlja »v mnogo širši kontekst zlorab in manipulacij, ki so se dogajale v imenu osamosvojitve: zlorabe oblasti, prisluškovanja in druga nezakonita ravnanja, ki so služila obračunavanju z drugače mislečimi, prodaja orožja, izbris blizu petindvajset tisoč ljudi iz registra stalnega prebivalstva ... Njeno pisanje pa je hkrati tudi pripoved o mukotrpnem večletnem odkrivanju resnice, zgodba o prizadevanjih, da bi prišla do dokumentov, ki bi morali biti javno dostopni, pa niso. Zgodba o sprenevedanjih in lažeh tistih, ki so bili vpleteni. Zgodba o izmikanjih, pa tudi strahu tistih, ki so kaj vedeli. Zgodba o vztrajnem sestavljanju mozaika o temni plati slovenske samosvojitve, ki jo avtorica z dejstvi, a hkrati tudi s pretanjeno umetniško besedo, zna ločiti od dobrih namenov in ciljev ter ravnanja častnih ljudi.«
https://www.delo.si/kultura/knjizevni-l...
Janez Janša je 25. junija 1992, takrat v vlogi obrambnega ministra - v daljšem pogovoru glede vojnega dogajanja za našo oddajo Žarišče med drugim na vprašanje o prvih sestrelitvah helikopterjev povedal: "To je bil psihološki preobrat, predvsem v smislu, da so moštva TO in policije spoznala, da sovražnik v zraku ni neranljiv. Mi nismo imeli helikopterjev, tankov, in topov večjih kalibrov, le nekaj raket ... Šele potem ko so bile uporabljene rakete in je eden padel dol - na žalost je bil v helikopterju Slovenec, s katerim smo imeli prej kontakte in je bilo dogovorjeno, da bo prestopil, pa se takrat očitno ni mogel odločiti."
Konec marca letos, na prvem zaslišanju brigadirja Antona Krkoviča, ki ga zasebno toži vdova po pokojnem pilotu Emilija Mrlak zaradi sestrelitve helikopterja, pa pove: "Že nekaj let se pojavljajo te nebuloze v zvezi s sestrelitvijo tega H. Jaz kot minister za obrambo do te akcije in še leto kasneje nisem nikoli slišal, da bi g Mrlak nameraval prestopiti. O tem sem slišal šele leta 92. Nisem pa videl nobenega dokaza za to."
https://www.rtvslo.si/slovenija/janez-j...
Ali pa:
Zgodbo je pred dnevi prvi preveril in objavil novinar Dela Janez Markeš, ki so ga zato poslušalci Vala 202 izbrali za ime preteklega tedna. "Naloga novinarjev je, da čim več dejstev in resnice pripeljemo do javnosti, nadaljnje stvari pa so na javnosti," pravi. Zdelo bi se mu tudi prav, da se Janez Janša opraviči novinarjem, ki jih je označil za režimske lakaje.
Kaj vas je pognalo v raziskovanje te zgodbe?
To je bil splet okoliščin. Poslušal sem razprave, argumente in protiargumente. Pozornost mi je pritegnila izjava predsednika opozicije, da si lahko vsakdo v arhivih ogleda dokumente in jih natisne v barvah, saj so na mikrofilmih. Ker sem sam včasih veliko hodil po arhivih, sem se spomnil, da ti mikrofilmi niso v barvah. Potem me je zadeva začela zanimati, zato sem na uradne institucije naslovil nekaj vprašanj. Zgodilo se je torej po naključju.
...
Janez Janša zanika ponarejanje dokumenta, v SDS-u pa pravijo, da dopuščajo možnost malomarnosti v arhivu. Ali tudi vi dopuščate to možnost?
Sam dokument je definitivno ponaredek. Kdo ga je ponaredil, je drugo vprašanje. Dvomim, da bi to bilo naključje. Mene niti ne zanima, kdo je to naredil, pomembno mi je le, da je bil obtožen predsednik države. Poskušam vestno opravljati svoj poklic in moj motiv je interes javnosti ter civilne družbe. Ko nekdo izpostavi verodostojnost države kot simbola, menim, da mora novinar to vzeti resno in stvar tudi resno obravnavati. V političnih bitkah ni takšnih naključij, da bi se te stvari zgodile nenamenoma. Dopuščam pa možnost, da nekdo dokaže nasprotno, saj je zame resnica temeljni kriterij.
https://www.rtvslo.si/slovenija/markes-...
Res dobr.
To je objavila na Dnevniku bivša novinarka Radiaj Študent. Res kredibilno in za verjet na besedo. Mene so prišli celo popisat na dom, če bi šel kdaj slučajno protestirat. Menda so zagnali na policiji projekt s kodnim imenom "Minority report". Nekateri ste pa res naivni.
Parola smrt janšizmu kaže samo na nizek domet skrajne levice. Že to, da se opleta s krilatico "smrt" je brutalno patetično za leto 2020. Tile v prvih vrstah res še niso prišli iz 45ga.
Očitno se je ta parola v določenih krogih lepo prijela in padla na plodna tla. Se pa strinjam, da bi morala biti to parola iz prejšnjega stoletja. Ampak glede na to, da pri nas nekateri še vedno prihajajo iz gozdov me ta nivo nič ne preseneča.
Me pa zanima kaj točno pomeni janšizem oziroma katerim "lastnostim" tega pojava želijo smrt?
Mah, na misel mi pod izrazom "Janšizem" pride recimo tudi tole spodaj... Saj veš, preživete parole iz prejšnjega stoletja. Ampak, glede na to, da nekateri še vedno slepo sledijo Velikemu vodji, ki so ga izobrazili in strenirali ta rdeči udbaši, me ta nivo nič ne preseneča:
To je sigurno za kazenski pregon. Kakor je delovala bivša Udba bi pa prej rekel, da to pišejo agenti ekstremne levice, da zločin podtaknejo potem svojemu razrednemu sovražniku. Ampak kot rečeno, to je delo za policijo.
Zgodovina sprememb…
Očitno je ta psihoza zelo dobro prijela tudi na tebi.
Veliki vodja, zraven pa kot nek Mossadov agent nek tip v vojaških hlačah . Vazelin a nisi rekel, da tvoji ne protestirajo med vladanjem druge vlade? Najbolj so zakričali, ko se je begunce omenilo :D Ta posnetek je fantastičen primer volilne baze Janosza.
Aja pa zakaj so lenuhi protestirali v četrtek ob 17:00 uri? Vmes pa trasparent: "Danes zahtevamo mirno, naslednjič s SILO", pa umes nek trasparent kjer je možicelj na vislicah...
Eh Janšisti moji, morda sedaj vidite kako glupo izpadete?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Drevesce ()
Še malce histeričnega vpitja in obsedenosti z rdečo zvezdo. Dvomim, da bi se prav dosti ljudi zbralo pred sodiščem, če bi šel sedet Janković
@Drevesce: Če bi Udba sli SDV danes še obstajala, bi bil ti vodja Ljubljanjskega okoliša. Tako dobro ti gre.
Priden. Ko pride levica spet na oblast, te ne pozabimo. Te zanima mesto vratarja/varnostnika na vhodu na MNZ? Plačni razred je 21.
Priden. Ko pride levica spet na oblast, te ne pozabimo. Te zanima mesto vratarja/varnostnika na vhodu na MNZ? Plačni razred je 21.
Zadnjič sem v enem komentarju na spletu prebral idejo, da bi se morala vsa levica združiti v eno stranko in potem bi po cicibanski aritmetiki imeli 75%, Janša pa 25%, torej imamo lahko spet nazaj komunizem.
Ampak ta ideja je neumnost. Levica pri nas ni več tako kot v komunizmu ena partija, ki mora misliti enako, ampak je na tem političnem polu več struj. Tako imenovana trda Kučanova linija in še najbližje prejšnji partiji so Socialni demokrati. Ti so tudi gonilo ideje Naša stvar (Cosa nostra). Potem so tu razne ad hoc liste, ki nosijo imena po vodilnem ideologu (Bratuškova, Cerarjeva, Šarčeva). Ti bi bila radi moderna evropska levica, hkrati pa se morajo še vedno delati, da sodijo pod trdo Kučanovo linijo, ker sicer bi jih levi propagandni stroj na ukaz raztrgal. Tako živeti in politično delovati mora biti težko. in tu je še potem stranka Levica, ki so pa v bistvu neki žurerji, ki imajo doma obešene po stanovanju Titove in Stalinove slike, ker se jim zdi to cool. Ti radi srkajo absint in javnosti prodajajo slogan Blaginja za vse. Torej tudi za kriminalce, lenuhe, lopove. Za vse. Stranka kot je Levica je tudi sicer povsem neuporabna za vladanje in gre dejansko za stran zmetane glasove na levici, saj njim niti na misel ne pride, da bi šli s kom v vlado, ker bi morali vzeti kakšen resor, ministrstvo in se osmešiti. V tej stranki bi težko našli kogarkoli, ki bi bil sposoben voditi ministrstvo en sam mesece, kaj šele cel mandat.
Tako da ja. Zabavna situacija. Tu JJ zmaga tudi če ne naredi nič.
Ampak ta ideja je neumnost. Levica pri nas ni več tako kot v komunizmu ena partija, ki mora misliti enako, ampak je na tem političnem polu več struj. Tako imenovana trda Kučanova linija in še najbližje prejšnji partiji so Socialni demokrati. Ti so tudi gonilo ideje Naša stvar (Cosa nostra). Potem so tu razne ad hoc liste, ki nosijo imena po vodilnem ideologu (Bratuškova, Cerarjeva, Šarčeva). Ti bi bila radi moderna evropska levica, hkrati pa se morajo še vedno delati, da sodijo pod trdo Kučanovo linijo, ker sicer bi jih levi propagandni stroj na ukaz raztrgal. Tako živeti in politično delovati mora biti težko. in tu je še potem stranka Levica, ki so pa v bistvu neki žurerji, ki imajo doma obešene po stanovanju Titove in Stalinove slike, ker se jim zdi to cool. Ti radi srkajo absint in javnosti prodajajo slogan Blaginja za vse. Torej tudi za kriminalce, lenuhe, lopove. Za vse. Stranka kot je Levica je tudi sicer povsem neuporabna za vladanje in gre dejansko za stran zmetane glasove na levici, saj njim niti na misel ne pride, da bi šli s kom v vlado, ker bi morali vzeti kakšen resor, ministrstvo in se osmešiti. V tej stranki bi težko našli kogarkoli, ki bi bil sposoben voditi ministrstvo en sam mesece, kaj šele cel mandat.
Tako da ja. Zabavna situacija. Tu JJ zmaga tudi če ne naredi nič.
nejclp ::
Zadnjič sem v enem komentarju na spletu prebral idejo, da bi se morala vsa levica združiti v eno stranko in potem bi po cicibanski aritmetiki imeli 75%, Janša pa 25%, torej imamo lahko spet nazaj komunizem.
Čestitam, da najdeš take nebuloze, da lahko potem racionalno polemiziraš o napisanem. Če jih ne najdeš, si jih pa izmisliš, anede.