» »

Vlada 2020 - ????

Vlada 2020 - ????

Temo vidijo: vsi
««
37 / 466
»»

Buggy ::

Da ne bos prevec razmisljal in dolgovezil...ukrepi preden je nastopila IJJ vlada so bili popolnoma ustrezni, vodeni iz strokovnih sluzb in tistemu casu primerni. To da bebec od Pocivalska ni znal reagirat in da (ze takrat) SDS-ov bebec na blagovnih rezervah Zakrajsek (ki je mimogrede okuzen s korono) ni znal pravocasno ukrepat pa rezultira marsikatero trenutno polemiko in zagato.
...tolk o tem..zakljucke delaj sam, ce jih seveda znas

Zgodovina sprememb…

Vazelin ::

https://www.24ur.com/novice/korona/enos...

"To smo izpeljali preko mojih dolgoletnih prijateljev, skupaj delamo v igralništvu. To so zelo vplivni Kitajci, ki so milijarderji in ki imajo dobre politične veze, na način, da smo enostavno ukradli določeno kvoto opreme in smo jo poslali v Slovenijo, ker je drugače ne bi bilo mogoče dobiti,"


Včasih preprosto rabiš šerife tipa Pečečnik, ki imajo tovrstna poznanstva, da vskočijo in rešijo problem.:D To je verjetno realnost?
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

vilicarist ::

Vazelin je izjavil:


ps: jaz bom delo vlade ocenjeval po koncu korona krize dalje, predvsem kaj bo v jeseni z gospodarstvom in 2021. Za ubadanje s korono dam sladkih 8.5/10, torej prav dobro. Zaenkrat je korona pod nadzorom in to je bistveno.

tle vlada ne more narediti veliko, če pade gospodarstvo po svetu, pade po evropi in posledično še pri nas
bmw = brings me women

Buggy ::

dekrete EU pa itaq kopira ze sedaj. Prilagaja zgolj korito iz kje se bo kdo napajal..za druge stvari itaq nima mandata, ce se posteno pove...kaj sele jajc. Je pa primeren cas za kadrovske cistke in omalozevenje drzave v svetu, predigra dokler je cas in smo poslusni zardadi virusa. bee bee

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

Božja batina je izjavil:

Gagarin je izjavil:

Lej, o Levici pač nimamo kaj za pisat, ker naredili (razen da vlečejo poslanske plače, katere so jim še tako v nos dokler jih niso začeli vleči) še niso popolnoma nič...

Pa ja, drugače sem vzorni primer SDS jurišnika ;)


Levica je v parlamentu samo, da dobiva lepo plačo druge odgovornosti si ne upajo prevzeti.

No, takšnele traparije stresat je pač neodgovorno. Levica je v preteklem ali še prejšnjem mandatu predlagala in uspešno izpeljala kar nekaj projektov - pri še več projektih pa so jo koalicijske stranke nategnile, kar je bil tudi razlog za to, da so zapustili "pridruženo članstvo" v koaliciji. Me pa ne čudi, da so vam osrednji mediji, ki so domnevno (prosto po Janezu Janši) vsi po vrsti ostalina komunističnih režimov ter središče enoumja in seveda centralno vodeni iz Murgelj, uspeli prodati drugačno resnico.

Če samo iz vrha glave brez kakega reda naštejem par projektov oz. zakonov, ki jih je predlagala Levica:
- razširitev kroga upravičencev za brezplačno šolsko kosilo ("Koalicijske stranke so popustile pritiskom opozicijske Združene levice ter javnosti in se odločile, da bodo podprle predlog za razširitev kroga prejemnikov brezplačnega kosila v šolah.")

- Dvig minimalne plače ("Levica v noveli zakona predlaga, da se 1. januarja 2019 minimalna plača zviša za 4,5 odstotka in se s sedanjih 638 evrov neto dvigne na 667 evrov neto (886 evrov bruto), 1. januarja 2020 na 700 evrov neto (940 bruto), od 1. januarja 2021 pa naj bi se uveljavila formula, po kateri se bo minimalna plača avtomatično usklajevala tako, da bo vedno za vsaj 20 odstotkov presegala minimalne življenjske stroške.")

- dvig minimalne urne postavke za študentsko delo

- dvig minimalne obdavčitve dobičkov podjetij na 7% (ja: dvig. Slovenija je za nekatere davčna oaza) ("Predlog je tako pripravilo finančno ministrstvo, ki se je pri kapitalskem delu po navedbah Mesca deloma držalo dogovora, saj je predvidelo uvedbo minimalne stopnje obdavčitve podjetij v višini sedmih odstotkov.")

- omejitev cen nepremičninskih posrednikov pri najemniških poslih ("Po pričakovanjih so poslanci Levice in koalicijskih strank danes uzakonili omejitev provizij za nepremičninsko posredovanje v najemnih poslih. Z uveljavitvijo novele zakona o nepremičninskem posredovanju, predvidoma v naslednjem mesecu, bo smel nepremičninski agent za svoje posredovanje pri oddaji nepremičnine v najem zaračunati le še največ 4 odstotke vrednosti posla, vendar ne več kot enomesečno najemnino in ne manj kot 150 evrov.")


In še kaj bi se našlo. Ampak ja, če Rosvita Pesek ne more brez kančka porogljivosti govoriti o Levici in če Krčmarjeva s poslanci Levice ne more govoriti brez posmeha, pa če vam mediji na sploh govorijo, kako Mesec nima niti dneva delovne dobe v kakršni koli gospodarski panogi, potem pa verjetno res velja, da samo grejejo svoje poslanske stolčke in plačo vlečejo, odgovornosti pa ne prevzamejo nobene.

Ane?
- Hoc est qui sumus -

Buggy ::

jaz se umikam iz debate, ker nisem vec komeptetneten pa se kej prevec lahko povem, kar mi bo potem zal. Sem danes delal 12 ur zato, da bodo SP dobili svoje...zdej je pa cas zame pa kaksen pircek vec :D Adijo in hvala za vse. Jannsevci ste pa se zmer gamat zagovnana :))

Ce sem posmetil temo, modrator prosim brisi, moj kompas za toleranco desnega idiotizma sem nekje izgubil :P

Zgodovina sprememb…

Gagarin ::

@imagodei, saj to, da je levica dobra pri trošenju tujega denarja in pa pri dvigu harača noben ne zanika. To znajo. Kaj naredit, ustvarit pač ne. Vsi skupaj v Levici nimajo dneva delovne dobe v gospodarstvu.

Gagarin ::

Pa lol, davčna oaza, davek na dobiček o katerem govoriš je davek, ki ga plača podjetje. Če hoče lastnik ta denar vzeti zase, je seveda še enkrat obdavčen. Bodisi pri plači, izplačilu dividend, prodaji deleža...davek na davek. Da pa ta nebodigatreba podjetja prinasajo delavna mesta, place delavcem je pa tako brezveze. Sami lopovi a ne.

imagodei ::

Gagarin je izjavil:

@imagodei, saj to, da je levica dobra pri trošenju tujega denarja in pa pri dvigu harača noben ne zanika. To znajo. Kaj naredit, ustvarit pač ne. Vsi skupaj v Levici nimajo dneva delovne dobe v gospodarstvu.

Ukinitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja bi v trenutku prinesla okoli 60 milijončkov. Ki gredo sedaj za stroške poslovanja - plače, marketing, dnevnice in ostale mahinacije treh zavarovalnic, ki se ukvarjajo s tem biznisom in ki v bistvu počnejo popolnoma isto stvar, kot jo počne ZZZS.

Seveda se v tem primeru koalicija ni držala dogovora z Levico... Interesi so preveliki.
- Hoc est qui sumus -

Buggy ::

Gagarin je izjavil:

@imagodei, saj to, da je levica dobra pri trošenju tujega denarja in pa pri dvigu harača noben ne zanika. To znajo. Kaj naredit, ustvarit pač ne. Vsi skupaj v Levici nimajo dneva delovne dobe v gospodarstvu.

Kolk dobe ima pa vas Vodja, kolk jo ima miskolinko Mahnic al pa nadutez in naslednik IJJ Logar? Koliko jo ima zastarel v vrenotah in glavi omejen milicnik Gorenak, kaj pa luzer Grims? Irglova je vsaj vcasih nasla kaksnega chegueara muzkanta, zdej se pa zgolj naslaja na fu(n)kcijskih pozicjah v SDS?
Vsi so v gospodarstu pridodali veliko, vec od Hojsa, ko je bil nabavni na Komunali pa aktiven na zborih pred sodiscem, zdej pa ministrstvo upravlja...pocas pa pocas je treba dozirat...kot cepivo, potem pocas ratamo pa imuni na idotizme, si mislite desnaki a ne?
Jansa je manipulator prve vrste in tukaj se mu res klanjam, ker ni boljsega v slovenskem prostoru. Tip je res car! Ne samo da zna z owcam, tip je tako prefrigan, da zna stare grehe sebi v korist postavit. Tip bi bil idealen politik, ce bi imel zdravo pamet, ki je pa odsla na pot oblastnistva in mascevanja uporabit za kaj koristnega poleg izdaje. Eni bi rekli da je tip solski primer, fobij, ki se jih obravnavajo na Studencu ali Polju. Pa prav imajo!

Zgodovina sprememb…

HappyPills ::

Sam snežinki Janezu pa ne gre tole vladanje najbolj. Čist vse ga strigira lol.

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

Gagarin je izjavil:

Pa lol, davčna oaza, davek na dobiček o katerem govoriš je davek, ki ga plača podjetje. Če hoče lastnik ta denar vzeti zase, je seveda še enkrat obdavčen. Bodisi pri plači, izplačilu dividend, prodaji deleža...davek na davek.

Jasno, davčna oaza. Nekateri so si pred tem uspeli davek na dobiček znižati na 5%.

A obdavčitev izplačil dobička je pa edinstvena v Sloveniji? Drugje tega ne poznajo?

Gagarin je izjavil:

Da pa ta nebodigatreba podjetja prinasajo delavna mesta, place delavcem je pa tako brezveze. Sami lopovi a ne.

To že presega okvire te debate, ampak delodajalci načeloma niso reveži. Verjamem, da se marsikateri SP-jevec nečloveško trudi, pa da nekateri mikro in "nano" d.o.o.-ji v Sloveniji tenko piskajo (<-- govorim o času pred koronakrizo), ampak večinoma pa je vse samo predstava za javnost. Nekateri smo na tem forumu že pokazali, kako je "neznosna obdavčitev plač v Sloveniji", ki da onemogoča zaposlovanje primernih kadrov in konkuriranje tujim firmam, popolnoma fabricirana zgodba. Razni Pipistreli in Akrapoviči so že tudi cvilili o selitvi podjetij v tujino, pa že dobro vedo, zakaj ostajajo tule.

Nadalje - iz zanesljivih virov poznam primer, ko so managerji in lastniki večjega slovenskega podjetja šli v luft, ko so zaposleni pred nekaj leti zahtevali višji regres. Managerjem in lastnikom je šlo v nos to, da v primeru izplačila višjega regresa ne bodo imeli 10 milijonov dobička. Popustili so šele, ko so jih nekateri delavci na sestanku kolektiva povprašali po mentalnem zdravju, češ če se zavedajo, da brez njih nikoli ne bi mogli sanjati o takšnem dobičku - ki bo v primeru izplačila višjega regresa pač nekoliko manjši.

Skratka, ne bluzit o plemenitem revnem slovenskem podjetniku, ki samo čaka, kako bo lahko pomagal ubogim zaposlenim in si v ta namen trga od ust.


Baj d vej, obdavčitev na vseh nivojih je bila denimo v obljubljeni deželi in zibelki kapitalizma v 60. letih 20. stoletja bistveno višja kot je danes. No, ne samo v ZDA - povsod. To je bil čas, ko so ZDA postavile človeka na Luno, razvijali smo tehnologijo, delali kvantne preskoke v razvoju polprevodniških elementov, tranzistorjev, računalništva, zasnovi interneta...

Nemčija, obljubljeni raj gastarbajterjev je leta 1981 imela 60% davek na dobiček. Leta 2000 je ta davek še vedno znašal 52%. Šele v zadnjih dveh desetletjih je padel na 30%, kar pa je še vedno znatno več kot v Sloveniji.

Joj, prejoj - le kako ta podjetja so preživela in še preživijo v Nemčiji? Le kako zmorejo tak napor? Kako zmorejo poslovati in še plačevati delavce, ki so v Nemčiji znatno dražji, kot v Sloveniji? In da se jim sploh splača?! Pri taki obdavčitvi?
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

Buggy ::

on sploh ni snezinka...najvecja tezava je bila, da je sel ta nesposobnez takrat v arest na Rosko in s tem postal mucenik bolj pocasnim ljudem, ki niso bili zmozni spremljati takratnih stvari v kontekstu. Sicer pa se je JBTZ pokzala iz cesa je bila sestavjena. Enmu Volvo ne vziga, drug ima namisljene srcne napade vsi so pa slovenijo oskodovali za miljone a jebat ga...oni so bili svoj cas odreseniki, le kdo bi dvomil v njih kali, kaj sele sedaj ko nas bojo ponovno resili ...bee..beee?

Zgodovina sprememb…

el_bahattee ::

imagodei je izjavil:

Ampak ja, če Rosvita Pesek ne more brez kančka porogljivosti govoriti o Levici in če Krčmarjeva s poslanci Levice ne more govoriti brez posmeha, pa če vam mediji na sploh govorijo, kako Mesec nima niti dneva delovne dobe v kakršni koli gospodarski panogi, potem pa verjetno res velja, da samo grejejo svoje poslanske stolčke in plačo vlečejo, odgovornosti pa ne prevzamejo nobene.

Ane?

Levica ima precej dobrih stališč, nekaj sicer precej nerealnih ampak ok. Kar ji lahko zamerimo je to, da se nekako ni hotela odločiti, ali Šarčevo vlado podpira ali ne, s tem pa je vnesla precej nestabilnosti in posledično povzročila padec vlade. Je to odgovorno? Je tudi veliko vprašanje, če si bodo kdaj upali prevzeti odgovornost in stopiti v vlado ter prevzeti kakšna ministrstva.
Come to my center, you enter the winter.

Buggy ::

Levica je prevec ekstremna. Pika. Prevec ekstremna vsaj za moj okus. Predvidevam pa, da bi kontekst zahtev bil drasticno milejsi v primeru ko bi vladala neka sfera, ki bi znla poskrbeti tudi za socialni moment, delavstvo (kot srednji sloj) in tiste na robu prezivetja.

Zgodovina sprememb…

DeeJay ::

Jep preveč ekstremna je.... SDS, Levica in SNS nimajo kej počet v parlamentu.

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

el_bahattee je izjavil:

imagodei je izjavil:

Ampak ja, če Rosvita Pesek ne more brez kančka porogljivosti govoriti o Levici in če Krčmarjeva s poslanci Levice ne more govoriti brez posmeha, pa če vam mediji na sploh govorijo, kako Mesec nima niti dneva delovne dobe v kakršni koli gospodarski panogi, potem pa verjetno res velja, da samo grejejo svoje poslanske stolčke in plačo vlečejo, odgovornosti pa ne prevzamejo nobene.

Ane?

Levica ima precej dobrih stališč, nekaj sicer precej nerealnih ampak ok. Kar ji lahko zamerimo je to, da se nekako ni hotela odločiti, ali Šarčevo vlado podpira ali ne, s tem pa je vnesla precej nestabilnosti in posledično povzročila padec vlade. Je to odgovorno? Je tudi veliko vprašanje, če si bodo kdaj upali prevzeti odgovornost in stopiti v vlado ter prevzeti kakšna ministrstva.

Pa saj ti je jasno, da sem ravno o tem pisal? Kako so to zaspinali in kako ste pogoltnili vse, kar sta vam servirali Peskova in Krčmarjeva?

Dogovor med Levico in koalicijo je predvideval časovnico izvedbe 13. jasno določenih projektov. Od tega so v dogovorjenem času uspeli v celoti izpeljat enega ali dva, plus še nekaj deloma. Večina ni bila izvedena, koalicija ni kazala interesa, da se to izvede ali pa so predloge načrtno rušili. Očitno je bilo, da so šli v dogovor z Levico s figo v žepu, zgolj zato, da so dobili številke v parlamentu.

Potem, ko je Levica pol leta opozarjala, da se te šarade ne gre in da želi spoštovanje dogovora, in po tem, ko je koalicija še vedno po svoje svirala kurcu, bomo pa odgovornost za padec Šarčeve vlade nakopali Levici?

Res, kje jih najdete? Te vaše zamisli, namreč?
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

Buggy je izjavil:

Levica je prevec ekstremna. Pika. Prevec ekstremna vsaj za moj okus. Predvidevam pa, da bi kontekst zahtev bil drasticno milejsi v primeru ko bi vladala neka sfera, ki bi znla poskrbeti tudi za socialni moment, delavstvo (kot srednji sloj) in tiste na robu prezivetja.

Jaz sem tule gor že večkrat povedal, da je meni bližje socialna demokracija kot pa demokratični socializem. Ampak, če se stranka imenuje za Social Demokratsko, to še ne pomeni, da se tudi dejansko zavzema za socialno demokracijo. Ideologija neoliberalizma je nezdružljiva s socialno demokracijo.

In če v Sloveniji ni prave socialne demokracije, raje vidim v parlamentu demokratične socialiste s kakimi 10-12% kot neoliberaliste takšnih in drugačnih odtenkov. Ne vem pa, če obstaja scenarij, pod katerim si želim Levico s 25% v parlamentu in Slovenijo na poti v full-blown demokratični socializem. Morda samo kot alternativo Janševemu totalitarizmu.
- Hoc est qui sumus -

Buggy ::

Ce sem lahko za trenutek posten. SD kot tak je par stvari spoh v navezi s hrvskimi zahtevami dost popusil predvsem, ker ni pravocasno reagiral in tukaj krivim konkretno Zidana, ki je neodlocen ali pac nekomepetenten. Ideja stranke mi je blizu, realizacija pac ne. Tudi njih ne mislim in jih nisem volil, ker se slepajo na nekom idealizmu isto kot SDS.
Kaj nam se ostane bos vprasal? Kar se stranskarskih bojev tice se bojim, da nic dobrega. Dokler ne bomo stvari razcistili kot ljudstvo med sabo in strogo kaznovali oderustvo in klientalizen, ne glede iz katerih logov prihaja ne bo bolje, ker se pri koritu se menjajo iste face (ze predin je o tem govoril :D).

Dejansko sem pricakoval da bo korona kot zunanji sovraznik pri tej "Moja Slovenija - Lipov list" kej pripomogla pa sem se zal ustel. Toksicnost trenutne vlade ne deluje po principu zdruzevanja ampak zgolj razkola in sovrazstva...to me boli, boli toliko bolj ker se ljudje ne zavedajo kaksno skodo si s tem delamo in kaj navkljub razlikam v miselnosti nehote podpiramo!

Zgodovina sprememb…

Žiiiga ::

Kolk miljard je leva elita pospravla in še pospravlja vsak mesec in kolk desna?

Buggy ::

Žiiiga je izjavil:

Kolk miljard je leva elita pospravla in še pospravlja vsak mesec in kolk desna?

a zdej tud, so se z IJJ kej zmenil? Ne ves? Pol verjetno nisi izbranec, samo vojscak za bleketat!

Sej si menda pricakoval tak odgovor na ta bruhec ali si morda zelel kej podkrepit z dejstvi in linki al se gremo spet samo vrtec?

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

Žiiiga je izjavil:

Kolk miljard je leva elita pospravla in še pospravlja vsak mesec in kolk desna?

A ker so "naši" pospravli, je zdaj kar kul, da še "vaši"?

Pizda imate tule eni nore vatle za ocenjevat kdo je OK in kdo ni.
- Hoc est qui sumus -

Buggy ::

biti pozitivno kriticen ali pa zvest zaslepljen vojscak, brez zdravega razuma je razlika prijatel moj.

Zgodovina sprememb…

Žiiiga ::

Nism niti slučajno noben vojščak. Lahko povem da sem od Drnovška volil LDS, SD, SMC in Pirate. Sem pa v zadnjem obdobju dobil otroke in začel malce več služiti in so mi, priznam, bližje desne ekonomske ideje. Ne SDS.

Ampak razmišljam a je res Janša kriv, da je vecina med minimalcem in 3x minimalcem, nekateri pa na dodatkih za pripravljenost, svetovalnih pogodbah in mastnih odpravninah. Skoz bl se mi dozdeva da ne.

In skoz to optiko trenutno dogajanje zgleda drugač.

Žiiiga ::

Kako da model še ni v čuzi, pa vsi vemo da je vse pokradu? A je Matoz super junak?

Buggy ::

Se ti opravicujem, vidim da znas stvari postaviti v kentekst debate.

Pa dejva! Politika kot taka in volitve tebi in tviji druzini direktno ne bodo pomagale to oba veva. Politike se poigrava s takimi kot si ti in jaz. Moji otroci so sedaj za na fakulteto (oba imata nadpovrepcne ocene) pa zdaj razmisljam kako jih bom iz hise vrgel. Ne ker jih nimam rad...kontra! Bolelo me bo, jebala bosta jeza, vedno jih bom spremljal kaj se z njima dogaja, ne bom pa postil da otopita, ker vem da sta sposobna narediti nekaj iz sebe.

In zaradi tega zelim, da zazivita v okolju, kjer bo veljala pamet, sposobnosti, pridnost postenje ter solidarnost ali ce ze zelis team work. Kjer ne bo vazna izklucno zelja po dobicku preko trupel, kjer bo tisti, ki ima argumente prosperiral in ne tisti, ki je bil tam postavljen po strankarskem dekretu. Zelim si, da mladi(kot neobremnjena miselnost ) prevzamejo del odlocitev na drzavnem nivoju in imajo moznost napram lobisticnim idiotom, ki so zal sedaj na sceni, in pri katerih ima vsak za vsakega kaksnega okostnjaka v omari in se pac s tem scitijo en druega, pizdarije grejo pa v nedogled..vsi mi smo pa talce tega sranja!

Revansizem, ki se ga grejo SDS se bo prodajl toliko casa, dokler vi kot ljudje v isti poziciji kot sem jaz ne boste dojeli, da vam s tem ne delajo usluge, zgolj skodo. Ko bomo enkrat cez to fazo, da imamo vsi ista izhodisca in da nas druzi pripadnost do iste drzave potem mene ne bo vec strah. Pa ne zame, ker mi je vseeno..za moje otroke bi pa zelel okolje, kjer bo pomembna zgolj in samo njihova ambicija in iznajdljivost ter nic drugega, da lahko ustvarjajo okolje ki ga mi ne znamo...telo prdci so ze mal dolgcas pa sem preprican da se vam isto zdi :D

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

Žiiiga je izjavil:

Nism niti slučajno noben vojščak. Lahko povem da sem od Drnovška volil LDS, SD, SMC in Pirate. Sem pa v zadnjem obdobju dobil otroke in začel malce več služiti in so mi, priznam, bližje desne ekonomske ideje. Ne SDS.

Ampak razmišljam a je res Janša kriv, da je vecina med minimalcem in 3x minimalcem, nekateri pa na dodatkih za pripravljenost, svetovalnih pogodbah in mastnih odpravninah. Skoz bl se mi dozdeva da ne.

In skoz to optiko trenutno dogajanje zgleda drugač.

Dej ne bluzi.

Vprašanje pri SDS niso desne ekonomske ideje, ampak plejada nečednosti, ki se vleče za stranko kot gnojna sled, ki pada iz voza, ko kmetje peljejo gnoj na njive in vrtove.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: fpbs ()

Žiiiga ::

Recimo Imago, ti vidiš kakšen je angle poročanja o Levici, pa imamo v MSM samo par desnih novinarjev. Kakšne je angle o našem Bogeymanu?

Massacra ::

Vlada 2020?

Tako nekako je s tem (poleg vseh koruptivnih tveganjih z nabavo zaščitne opreme):

Od 225 potrjeno okuženih stanovalcev jih je bilo do zdaj v bolnišnice prepeljanih le 30.

Koliko od vseh okuženih v DSO je umrlo pa ostaja strogo skrita skrivnost!

https://www.rtvslo.si/slovenija/uradnih...

Urbano#Desno ::

Mato989 je izjavil:

Sodišče v Nemčiji: Odlok o prepovedi zahajanja na obalo "nesorazmeren"


No zdaj pa da vidimo heroje ko so pravli kako so ok ti ukrepi... Prvi primer je padel... Ukrepi panicno nesorazmerni, ali imajo sodisca pri nas jajca rect jju in hojsu da so ukrepi nesorazmerni... Vsi deep down vemo da so


Sodisca pri nas so na pocit.. khm hocu sem rect zaprta do 1.7 pol 15.7 se pa zacnejo sodne pocitnice. Hehe a ni to fajn. Trenutno lahko vsak preneha placevati racune ker realno do septembra vse stoji. Bolj za bruhat vlade pa res se nismo imeli.

Mato989 ::

Vazelin je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Sodišče v Nemčiji: Odlok o prepovedi zahajanja na obalo "nesorazmeren"


No zdaj pa da vidimo heroje ko so pravli kako so ok ti ukrepi... Prvi primer je padel... Ukrepi panicno nesorazmerni, ali imajo sodisca pri nas jajca rect jju in hojsu da so ukrepi nesorazmerni... Vsi deep down vemo da so

Ok, samo kakšno neposredno škodo si ti imel kot posameznik, da nisi mogel luftati nog na Obali v času epidemije?
Kako izgledajo sorazmerni ukrepi se počasi kaže na ŠVedskem. 1919 ŠVEDSKA5 soon:))
Je pa tako, da je za nazaj lahko govorit. Tudi danes se nam zdi ozračje bolj u izi kot dober teden nazaj, ko je bil vrhunec epidemije v kakšni italiji in so vozili po 1000 trupel dnevno



Ogromno... Nenazadnje imam placano vinjeto ki je zaradi odlokov nisem mogel koristit, pa avto zavarovanje itd... Skratka ukrep je nesorazmeren celi za nemsko dezelo kjer je situacija 10x hujsa kot pri nas...

https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/2-...

In kako misli zupan polzele da bodo podelili to kazen... Namrec nihce nima vstopa na mojo parcelo da mi izda kazen od teh majmunov... Mika me da bi najel v polzeli nek lovski dom in tam organiziral festo
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

Urbano#Desno ::

Mato ne se prevec sekirat. Pejt v lidl po vrecko cipsa in poceni pivo pa si opremljen da se kot pravi socialc zleknes na kavc.:))

Okapi ::

Massacra je izjavil:

Vlada 2020?

Tako nekako je s tem (poleg vseh koruptivnih tveganjih z nabavo zaščitne opreme):

Od 225 potrjeno okuženih stanovalcev jih je bilo do zdaj v bolnišnice prepeljanih le 30.

Koliko od vseh okuženih v DSO je umrlo pa ostaja strogo skrita skrivnost!

https://www.rtvslo.si/slovenija/uradnih...

Veliko ti lahko pove podatek, da je od 45 mrtvih samo 5 ali 6 umrlo na intenzivnem oddelku. Se pravi, skoraj 40 je bilo takih, ki niso umrli v bolnici, in verjetno so bili vsi ti iz domov stajerših občanov.

Starih in tudi sicer zelo bolnih oskrbovancev namreč ne vozijo v bolnico, ker je jasno, da jim tam ne bi mogli pomagati. Običajna praksa tudi v času navadne gripe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Konlov ::

Hehe, kaj je Keber tabeuga leaderja u pikico trofnil, hehehe.

DeeJay ::

Lepo, da se SDS zahvaljuje random ljudem iz Shutterstocka.... kera bedna propaganda, da ne znajo vsaj dejanske slike dobit.


https://www.shutterstock.com/image-phot...


https://www.shutterstock.com/image-phot...

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

Buggy je izjavil:

jaz se umikam iz debate,


Buggy je izjavil:

Ce sem lahko za trenutek posten.

A večino časa nisi? Oh, wait...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Konlov ::

MrStein je izjavil:

Buggy je izjavil:

jaz se umikam iz debate,


Buggy je izjavil:

Ce sem lahko za trenutek posten.

A večino časa nisi? Oh, wait...

Uff, ker domet. Iz konteksta jemat. Fiufff...

MrStein ::

A boš rekel, da Buggy ni tega pisal? Ali da je v resnici mislil nekaj drugega, česar te besede ne pomenijo?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Pika na i ::

Okapi je izjavil:


Starih in tudi sicer zelo bolnih oskrbovancev namreč ne vozijo v bolnico, ker je jasno, da jim tam ne bi mogli pomagati. Običajna praksa tudi v času navadne gripe.

Nehaj si izmišljevat!
Običajna praksa je, da se jih pelje v bolnico!
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

MrStein ::

imagodei je izjavil:

Gagarin je izjavil:

@imagodei, saj to, da je levica dobra pri trošenju tujega denarja in pa pri dvigu harača noben ne zanika. To znajo. Kaj naredit, ustvarit pač ne. Vsi skupaj v Levici nimajo dneva delovne dobe v gospodarstvu.

Ukinitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja bi v trenutku prinesla okoli 60 milijončkov. Ki gredo sedaj za stroške poslovanja - plače, marketing, dnevnice in ostale mahinacije treh zavarovalnic, ki se ukvarjajo s tem biznisom in ki v bistvu počnejo popolnoma isto stvar, kot jo počne ZZZS.

Kar seveda ni res™.

Vsi po vrsti so lepo priznali, da bi bilo denarja premalo in bi:
- ali zmanjšali obseg kritih storitev
- ali povišali višino davka/prispevka/premije/kakorkoli-imenuješ
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Okapi ::

Pika na i je izjavil:

Okapi je izjavil:


Starih in tudi sicer zelo bolnih oskrbovancev namreč ne vozijo v bolnico, ker je jasno, da jim tam ne bi mogli pomagati. Običajna praksa tudi v času navadne gripe.

Nehaj si izmišljevat!
Običajna praksa je, da se jih pelje v bolnico!

Pač nimaš pojma. Si že večkrat dokazala.
Lahko pa malo spremljaš medije, odgovorni v DSOjih se že nekaj dni pritožujejo ravno zaradi tega.


Domovi za starejše ne morejo nositi celotnega bremena soočanja z epidemijo novega koronavirusa pri starejših, ampak morajo biti starostniki deležni enake zdravstvene oskrbe kot drugi državljani, je ob današnjem obisku predsednika republike Boruta Pahorja pred mariborskim Domom starejših občanov Tezno, kjer je stanovalce z megafonom nagovoril s parkirišča, opozorila direktorica Jasna Cajnko.

Cajnkova je na predsednika republike, vlado in varuha človekovih pravic naslovila pismo, v katerem je izpostavila neenakopraven dostop starostnikov do ustreznega zdravljenja v primeru okužbe z novim koronavirusom. Opozorila je, da se skrb za bolne in potencialno bolne osebe v domovih za starejše v celoti prenaša na zaposlene in vodstva domov, ki pa so socialnovarstveni zavodi, in ne zdravstvene ustanove.

»Oskrba stanovalcev domov za starejše postaja politično vprašanje. V nasprotju z vsemi drugimi državljani, ki so v primeru okužbe deležni zdravljenja na sekundarni, celo terciarni zdravstveni ravni, morebitni okuženi ali zboleli stanovalci s covidom-19 ostajajo v domovih, ki so socialnovarstveni zavodi in ki nimajo ne ustrezno usposobljenega kadra ne opreme in pripomočkov, da bi lahko stanovalcem zagotavljali ustrezno zdravljenje,« je pojasnila ob današnjem obisku Pahorja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Okapi ::

Če gre za posameznika, ne bom izpostavljal starosti, ampak da gre za posameznika s številnimi kroničnimi boleznimi, ki trajajo leta in leta, čigar življenje je izčrpano in pri komer lahko zanesljivo presodimo, da zdravljenje na oddelku za intenzivno zdravljenje ne pomeni rešitve, ampak samo dodatno trpljenje in podaljševanje agonije, potem takega bolnika na oddelek za intenzivno zdravljenje ne sprejmemo, tako kot ga nismo sprejeli že pred epidemijo covid-19.


Umrli iz domov starejših občanov praktično vsi sodijo v to skupino.

Od 50 umrlih doslej jih je bilo manj kot 10 na intenzivnem oddelku.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

beer2peer ::

Vsi oz. večina umrlih pri nas so torej iz domov starostnikov? Ali te informacije ni?
Je kje objavljeno, koliko umrlih za covid19 je bilo v bolnišnicah?

lufthammer ::

Vlada 2020?
Tako nekako je s tem (poleg vseh koruptivnih tveganjih z nabavo zaščitne opreme):
Od 225 potrjeno okuženih stanovalcev jih je bilo do zdaj v bolnišnice prepeljanih le 30.

A zdej bi jih morala vlada vozit v bolnice? Sem skoz mislil, da o tem odločajo zdravniki.

Sodisca pri nas so na pocit.. khm hocu sem rect zaprta do 1.7 pol 15.7 se pa zacnejo sodne pocitnice. Hehe a ni to fajn. Trenutno lahko vsak preneha placevati racune ker realno do septembra vse stoji. Bolj za bruhat vlade pa res se nismo imeli.

Spet. Kaj ima vlada s sodnimi počitnicami? Naj jih ukine? Predlagaj, ko je bilo tečeno -30%, so največji krik zagnali tožilci, da to pa ne gre!

Čudno, da se nihče ne zgraža nad donacijo zaščitnih mask Kitajski (edinih, ki smo jih imeli), ki jo je izvedla Serpentinškova vlada. Sem čakal samo še tega, da bodo Eskimom doniral Gorenje hladilnike...
Kako so si delili odpravnine, čeprav so se usrali, na hitro nastavljali svoje kadre (od Karbe naprej), tudi to nikogar ne moti?

Pri tej vladi vas pa vse (še niti ne dokazano - kako tipično) neizmerno moti.

Pika na i ::

Okapi je izjavil:

Pika na i je izjavil:

Okapi je izjavil:


Starih in tudi sicer zelo bolnih oskrbovancev namreč ne vozijo v bolnico, ker je jasno, da jim tam ne bi mogli pomagati. Običajna praksa tudi v času navadne gripe.

Nehaj si izmišljevat!
Običajna praksa je, da se jih pelje v bolnico!

Pač nimaš pojma. Si že večkrat dokazala.
Lahko pa malo spremljaš medije, odgovorni v DSOjih se že nekaj dni pritožujejo ravno zaradi tega.

A lahko nehaš, prosim? TI trdiš, da jih NE vozijo v bolnice NITI ob gripi. Kar je POPOLNA LAŽ. A razumeš, LAŽ?!! Gredo v bolnico ob gripi!

Odgovorni se PRITOŽUJEJO (še premalo!!!!!!) ker starejši ob tem novem virusu, NIMAJO ENAKE OBRAVNAVE kot vsi ostali!? In jih ne vozijo v bolnice!
A si zmožen razumeti??
Ja, vem, ne.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

Pika na i ::

lufthammer je izjavil:



Pri tej vladi vas pa vse (še niti ne dokazano - kako tipično) neizmerno moti.

Ma pri tej vladi se lahko zdaj že javno hvališ s krajo (zaščitne opreme), je to povsem moralno nesporno.
Še včeraj, se je tako vedenje ostro obsojalo, od taistih vladnih škodljivcev.

Bljak.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: fpbs ()

Konlov ::

Kacina skrbi, da gredo ljubljančani lahko zelo daleč. Zanimivo je, da ge ne skrbijo tisti, ki se vsak dan vozijo v ljubljano?

Okapi ::

Pika na i je izjavil:


Odgovorni se PRITOŽUJEJO (še premalo!!!!!!) ker starejši ob tem novem virusu, NIMAJO ENAKE OBRAVNAVE kot vsi ostali!? In jih ne vozijo v bolnice!
A si zmožen razumeti??
Ja, vem, ne.
Sem prepričan, da DSOja še videla nisi od znotraj, še manj, da bi vedela, kako je v njih.

Poskusi še enkrat prebati tole:

...takega bolnika na oddelek za intenzivno zdravljenje ne sprejmemo, tako kot ga nismo sprejeli že pred epidemijo covid-19.
Na navadnem oddelku v bolnici pa ni nič dosti drugače kot v DSOju.
Tudi tam te lahko dajo na kisik, ležiš v bolniški postelji, ki omogoča nego, imaš 24/7 nadzor in nego, dobiš infuzijo in zdravila... Zato večine ne vozijo v bolnice. Ker pač ni nobene potrebe. Ne zdaj pri covidu, ne prej pri gripi.

Hebiga, tako je, ne glede na to, kako se repenčiš in kričiš.

Vzrok, da se sedaj v DSOjih pritožujejo, v primeru gripe se pa niso, je samo nalezljivost. V primeru gripe jih ne skrbi toliko, da bo nekdo okužil še druge, sedaj bi se pa vseh bolnikov s covidom raje "znebili", da bi ne okužili drugih. Ampak medicinska doktrina pač pravi, da v bolnici ne bo zanje nič bolje poskrbljeno, in jih zato ne vozijo tja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Okapi ::

lufthammer je izjavil:

Čudno, da se nihče ne zgraža nad donacijo zaščitnih mask Kitajski (edinih, ki smo jih imeli), ki jo je izvedla Serpentinškova vlada.

Samo dve možnosti sta. Ali neumno trolaš, ali pa si prespal zadnji mesec.;((
Ker namreč vsi drugi že lep čas vemo, da je te maske donirala neka kitajska firma (točneje - slovenska podružnica švicarske firme, katere lastnik je Kitajec). Te maske niso bile naše. Zato se nad tem zgražajo samo še troli in SDSjevski podrepniki.

lotar123 ::

lufthammer je izjavil:


Čudno, da se nihče ne zgraža nad donacijo zaščitnih mask Kitajski (edinih, ki smo jih imeli), ki jo je izvedla Serpentinškova vlada. Sem čakal samo še tega, da bodo Eskimom doniral Gorenje hladilnike...
Kako so si delili odpravnine, čeprav so se usrali, na hitro nastavljali svoje kadre (od Karbe naprej), tudi to nikogar ne moti?


Ne vem a 1000x povedano ni dovolj. Te maske nikoli niso bili SLO, šlo je za donacijo zasebnega podjetja. SLO je samo pomagala organizirati prevoz.
««
37 / 466
»»