» »

Karantena & odnosi

Karantena & odnosi

Temo vidijo: vsi

Vazelin ::

60 odstotkov vprašanih meni, da so vladni ukrepi premalo strogi
Javnomnenjska raziskava, ki jo je izvedla družba Valicon, kaže, da je zaradi širjenja novega koronavirusa zaskrbljenih 86 odstotkov vprašanih. Dobrih 60 odstotkov vprašanih meni, da so vladni ukrepi premalo strogi. Da gredo "stvari v zvezi s širjenjem koronavirusa v Sloveniji na slabše", meni 59 odstotkov vprašanih v anketi.

Ljudje želijo stroge ukrepe
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

WizzardOfOZ ::

sbawe64 je izjavil:

Zanimivo da se vlada ni vtaknila v druženje delavcev pri malici v zasebnem podjetju, ko bi že radi odrejali delovni čas zasebnih trgovin.

To je bila prva stvar. Pri nas je bilo dovoljeno samo 2x toliko ljudi kot je miz in za eno mizo 2 človeka ki sta sedela lahko po diagonali, da sta bila več kot meter in pol narazen. (za eno mizo gre drugače 6 ljudi).

vostok_1 ::

@Vazelin
I don't. Sem pa samo-discipliniran posameznik.
Tko da...whatever.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vostok_1 ()

Mato989 ::

Vazelin je izjavil:

Javnomnenjska raziskava, ki jo je izvedla družba Valicon, kaže, da je zaradi širjenja novega koronavirusa zaskrbljenih 86 odstotkov vprašanih. Dobrih 60 odstotkov vprašanih meni, da so vladni ukrepi premalo strogi. Da gredo "stvari v zvezi s širjenjem koronavirusa v Sloveniji na slabše", meni 59 odstotkov vprašanih v anketi.

HAHAHAHAHA, seveda, in ta anketa je bla izdelana kje, v cerkvi? Tam imajo tudi božja navodila in zapovedi...

Sploh ni reprezentativni vzorec, če bi vprašali 10% Slovenije bi bilo kontra najmanj.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

vostok_1 je izjavil:

@Vazelin
I don't. Sem pa samo-discipliniran posameznik.
Tko da...whatever.

Dosti ni samodiscipliniranih. Kaj pa veš, morda jim bodo zašvasali vrata čez kak teden:D

Kleemen ::

Kaj zdej lohk grem na Triglav al ne? :))

Pa saj zato pa je glih ta bolezen, da bi slabotni in neumni umrli, mi pa rešujemo neumen folk, nikol ne bom tega razumel... =)

Ampak saj narava tudi ne razume, pa še uničujemo jo...

Greta bi mogla bit srečna zdaj, pa ne upa pisnit da je to dobro za Svet ker bi jo humanisti ki so se prej strinjali z njo začeli žalit da je neumna =) Vsak mrtev človek je rešitev narave, več jih umre, manj onesnažujemo... skratka samo plus z stališča global warmerjev, pa ne upajo tega povedat na glas, ker pol so izven PC politične korektnosti =)

Mato: tudi mlajši in športni imajo hude težave
https://www.24ur.com/sport/ostalo/hude-...
kdor ne verjame bo moral verjeti

Pika na i ::

Ja, bo treba kar kmalu verjeti, da svojci želijo na obiske v domove starejših. Kdor je gledal Tarčo, je lahko slišal, kako se borijo za to, da se neprepustnost odpre.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

mirzad ::

Pika na i je izjavil:

Ja, bo treba kar kmalu verjeti, da svojci želijo na obiske v domove starejših. Kdor je gledal Tarčo, je lahko slišal, kako se borijo za to, da se neprepustnost odpre.

seveda želijo, sej ljudje v domovih starejših niso v zaporu, da bi jih zapirali kot živali, izolacija ni vzdržna na daljši rok

še manj je pa to jasno, ker zaposleni v domovih niso v izolaciji in se lahko okužijo in potem oni okužijo stanovalce

FormerUser ::

Ravno gledam Tarčo in problematiko glede starostnikov v domovih in imam eno vprašanje. Glede na to, da je večina folka sedaj doma, zakaj svojce ne vzamejo domov in sami skrbijo zanje.

Phantomeye ::

Vazelin je izjavil:

Kolikor poznam Valicon, oni izvajajo javnomnenjske raziskave tko, da kličejo na domače telefone ... kdo ima (še) domače telefone? Penzionerji.

izolacija ni vzdržna na daljši rok

1 teden je dolgo?:))

morda, če bi si dobro umili roke in dali masko čez

FormerUser je izjavil:

Ravno gledam Tarčo in problematiko glede starostnikov v domovih in imam eno vprašanje. Glede na to, da je večina folka sedaj doma, zakaj svojce ne vzamejo domov in sami skrbijo zanje.

Bravo. Ker jih tako še bolj izpostaviš coroni.

Na kakšen način? Jih lažje okužijo strežnice, ki obdelajo cel dom ali sin/hčerka, ki skrbi samo za svojo mater/očeta?

WizzardOfOZ ::

Kleemen je izjavil:

Lahko, samo ne klicat helikopterja za dol.

FormerUser je izjavil:

Na kakšen način? Jih lažje okužijo strežnice, ki obdelajo cel dom ali sin/hčerka, ki skrbi samo za svojo mater/očeta?

Ker so ljudje veliko bolj neprevidni kot nekdo, ki ima izkušnje in se s tem ukvarja profesionalno.

Si kdaj skrbela za nepokretno osebo? Jaz sem, faking ni lahko. Moraš imeti živce, dober želodec.

@Vazelin, ko se 1x odpre, bo štala. Že zaposleni lahko kaj prinesejo od zunaj.
Žal obiskovalci ne upoštevajo ukrepov, se je opazilo, ko je bila samo delna prepoved.

Sem kar žalostna, ko poslušam, da se zanje ne skrbi.
Nahajate se v štabu SDS.
Troli dobrodošli.

Phantomeye je izjavil:

FormerUser je izjavil:

Ker so ljudje veliko bolj neprevidni kot nekdo, ki ima izkušnje in se s tem ukvarja profesionalno.

Si kdaj skrbela za nepokretno osebo? Jaz sem, faking ni lahko. Moraš imeti živce, dober želodec.

Sem skrbela in se mi ne zdi težko, sploh če gre za omejeno obdobje.

FormerUser je izjavil:

Phantomeye je izjavil:

FormerUser je izjavil:

Sem skrbela in se mi ne zdi težko, sploh če gre za omejeno obdobje.

Uporaba naprav za dihanje? dvigala za osebo (ne za voziček)? brisanje riti, bruhanja? kopanje?

Zgodovina sprememb…

No ja, v domu so zato, ker domači ne morejo skrbeti zanje.
Ne, niti omejen čas ne.
Ne sanjat, kako bi zdaj skrbeli zanje doma.
Ni bilo še prav nikogar, ki bi (vsaj pri nas!) rekel, da bi koga vzel domov.

Drugje je pa podobno.
Nahajate se v štabu SDS.
Troli dobrodošli.

Če hodiš v službo seveda težko poskrbiš, če si doma, pa ne vidim kje bi bil lahko problem. Sploh za ono gospo, ki je jokcala, da ne vidi mame, da je sedaj ne more razgibavati..., mi res ni jasno, zakaj je ne vzame domov.

mailer ::

Večina skrbi za starejše dokler lahko, ko je potreben 24 urni nadzor to ni možno.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Glede na to, da se nam obeta karantena, ne vidim problema v 24 urnem nadzoru.

FormerUser je izjavil:

Glede na to, da se nam obeta karantena, ne vidim problema v 24 urnem nadzoru.

tud, če je samo ena oseba v gospodinjstvu, ki je v karanteni + mali otroc?

Takšnih z malimi otroci, ki imajo starše v domu, je imho zelo malo. Gospa na tv, je bila 50+.

Vazelin je izjavil:

Mato: tudi mlajši in športni imajo hude težave
https://www.24ur.com/sport/ostalo/hude-...
kdor ne verjame bo moral verjeti

Ja in če majo? Saj je imel tudi moj brat kot mali otrok težave in je preboleval pljučnico pa kaj pol? Dejstvo ostaja da je povprečna smrtnost zaradi Corone oz. bolezni Covid-19 bližje številkam penzijonistom kot pa 20 letnikom... kdor ne verjame naj pogleda statistiko.

FormerUser je izjavil:

Takšnih z malimi otroci, ki imajo starše v domu, je imho zelo malo. Gospa na tv, je bila 50+.

Potem pa povej, kako bi ena 50 + oseba 24 ur sskrbela za drugo osebo=?

Ni nujno, da ta oseba nima partnerja, in tudi če je sama ,bi razen najhujših primerov, lahko poskrbela za starostnika.

spiš pa kdaj?

Takrat ko starostnik.

FormerUser je izjavil:

Takrat ko starostnik.

Kaj pa ko starostnik spi manj kot ti? Boš uničeval zdravje da skrbiš za stare spet?

Mato989 je izjavil:

FormerUser je izjavil:

Takrat ko starostnik.

Kaj pa ko starostnik spi manj kot ti? Boš uničeval zdravje da skrbiš za stare spet?

Moja mati pri 63tih spi jebenih 4 ure jaz pa 8-9...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

FormerUser je izjavil:

Takrat ko starostnik.

jup, nisi še skrbela za nekoga, ki potrebuje 24/7 oskrbo. Tole je dokaz. Ker taka oseba ponoči ne spi. in ti moraš biti na pol buden, da ne prespiš kritičnega momenta.

Vsi niso taki. Tisti, ki pa so, se pa lahko s parterjem izmenjujeta pri skrbi. V parih mesecih si zaradi tega ne bo nihče uničil zdravja.

Zgodovina sprememb…

FormerUser je izjavil:

Vsi niso taki. Tisti, ki pa so, se pa lahko s parterjem izmenjujeta pri skrbi. V parih mesecih si zaradi tega ne bo nihče uničil zdravja.

Fantaziraš.

Imata mož in žena vse svoje starše v domu.

Bosta skrbela za 4 ljudi, 24/7?

LeQuack ::

FormerUser je izjavil:

Mogoče res, ampak to je narava človeka in živali. Če boš zaprl žival v kletko bo hotela ven.
Quack !

VelkBla ::

FormerUser je izjavil:

To itak limajo mlade mamice, ki se tako zelo bojijo za otroke, ampak ni pa problem bolanega otroka peljat v vrtec, trgovino, mcdonalds, ..ipd.

FormerUser je izjavil:

Ne poznam starostnika ki bi spal več kot povprečen mlad človek... dejansko ne poznam nobenega starostnika nad 60, ki bi dnevno spal 8+ ur brez prebujanja in kaj podobnega kot je WC

Alien123 ::

Ti se pa družiš z veliko 60+ ljudmi

@Phantomeye

Fantaziraš ti. Nikjer nisem govorila o tem, da bi šli vsi starostniki domov, kar nekaj bi jih pa lahko šlo in na ta način bi se lahko ubilo več muh. Razbremenili bi osebje, zmanjšali možnost širjenja virusa, pa tudi tisti, ki bodo ostali doma in z manjšo plačo, bi si lahko na ta račun izboljšali dohodke.

Alien123 je izjavil:

Ti se pa družiš z veliko 60+ ljudmi

Dovolj je da poznam ene 5-6 babic in dedekov, od bližnjih sorodnikov in pradedekov da vem, da stari spijo dosti manj kot mladi...

::

Mato989 je izjavil:

Pa saj zato pa je glih ta bolezen, da bi slabotni in neumni umrli, mi pa rešujemo neumen folk, nikol ne bom tega razumel... =)

Ampak saj narava tudi ne razume, pa še uničujemo jo...

Greta bi mogla bit srečna zdaj, pa ne upa pisnit da je to dobro za Svet ker bi jo humanisti ki so se prej strinjali z njo začeli žalit da je neumna =) Vsak mrtev človek je rešitev narave, več jih umre, manj onesnažujemo... skratka samo plus z stališča global warmerjev, pa ne upajo tega povedat na glas, ker pol so izven PC politične korektnosti =)

A so že izračunali CO2 odtis pandemije?

Kleemen ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Kleemen je izjavil:

Lahko, samo ne klicat helikopterja za dol.

Saj ne kršim zakona, če grem na Triglav? Sej pohodniške steze so "uradno" sprehajalne površine. :))

lexios ::

Mato989 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

napsihirati slovenčke, uničit gospodarstvo, korone ne iztrebit, expendeble ljudje garat na šihtih.

Tako je... saj največji smeh bo res, ko zdaj po 14 dneh ne bo nič bolje, kaj bomo pol, podaljšali do konc aprila, kaj pa ko po tistem ne bo boljše, 300k brezposelnih in Janša v vojaški uniformi...

Kdo mislite da bo še kaj plačal... prihaja državljanska vojna med generacijami... vse penziče v karanteno v Prekmurje, ostali pa živet dalje... drugače bo gospodarstvo hin in bomo konec za desetletja. komaj smo lani prišli do točke da je lahko delavec odjebal šefa in šel drugam delat, so nas spet pahnili v "srednji vek"

Sj bodo zrihtal cepivo, mal se umiri. Če ne boste budalili ne bo nobene državljanske vojne, mal več solidarnosti bo treba tudi v JS, pa vzet kredit na novo generacijo. Sorry, sam glede na vaše budaljenje zdj, ko gre zares in imate na izbiro al vojno al stisnt zobe - si ga tudi zaslužite! Najbrž nism dost starejš od tebe, sam da vam jebem matr - milenijci in tvoja generacija ste totalne nesposobne pomehkužene budale!

mirzad ::

Vazelin je izjavil:

ne nabijaj, 1 teden seveda je vzdržen, ampak pred avgustom tega ne bo konec

tisti, ki imate partnerje(ke).
se sedaj kaj bolj pogosto onegavljate, ali je več krega kot prej?

mirzad je izjavil:

Vazelin je izjavil:

ne nabijaj, 1 teden seveda je vzdržen, ampak pred avgustom tega ne bo konec

Zakaj ne? Zato ker niste samodisciplinirani in bi zdj na vso silo radi šli smučat v Italijo?

Govorimo o koncu "samokarantene" in vračanju v kolkr tolk normalno funkcioniranje družbe in ekonomije (če bi bili vsi samodisciplinirani kot Japonci ali Korejci bi lahko brez problema preračunali koliko časa bo tenutni ukrep trajal, zaradi psihično motenih posameznikov, ki bi v tej situaciji radi pljuvali in kašljali vsepovprek pa ...?...)!

Jst ne! Ob vsej neresnosi in idiotizmu, ki ga tule berem, jih pa podpiram!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Ni druge, potreben bo referendum.
Al pa vsaj kaka peticija.
Lahko pa tudi vlada kar sama odstopi.
Nahajate se v štabu SDS.
Troli dobrodošli.

Svašta! :) Whatever... Najboljš, da Darwin reši tole, vse proti zaustavitvi širjenja v SLO, s falconom peljat direktno v Lombardijo!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Falkon je na tleh, brez kerozina.
Manjka sicer samo še policijska ura, pa žica okoli Ljubljane.
Ker nagovor presvetlega pod zastavami smo že dobili.
Nahajate se v štabu SDS.
Troli dobrodošli.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Trajanje kvarantene - napoved (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36947473 (32260) AndrejO

Več podobnih tem