Forum » Programiranje » xpath v xsl
xpath v xsl
detroit ::
Živjo iščem xpath za uninterrupted chain recimo p-jev
Torej rad bi dobil prve pje 1 ter 2. Ne bi pa rad uporabil xls for-each-group.
V konkretnem primeru iteriram skozi in sem pri prvem p-ju.
self::node()/following-sibling::p[preceding-sibling::*[1][self::p]] mi še vedno vrne vse pje od 1 naprej torej 2 in 4.
ima kdo kakšno brihtno idejo?
<div><p>1</p><p>2</p><span>3</span><p>4</p>
Torej rad bi dobil prve pje 1 ter 2. Ne bi pa rad uporabil xls for-each-group.
V konkretnem primeru iteriram skozi in sem pri prvem p-ju.
self::node()/following-sibling::p[preceding-sibling::*[1][self::p]] mi še vedno vrne vse pje od 1 naprej torej 2 in 4.
ima kdo kakšno brihtno idejo?
Skero
no comment ::
Torej v primeru, da imaš...
želiš, da ti ne vrne ničesar?
<div><p>1</p><span>3</span><p>4</p>
želiš, da ti ne vrne ničesar?
detroit ::
naj bi vrnil p 1 (self included)
Sicer pa sem na drugem nivoju rešil to. Težava je v bistvu Newtonsoft ker je handla arraye na čisto...nepravi način. Hvala vseeno!
samo za fyi
Če pa koga zanima kako se reši glupo handlanje arrajev JSON TO XML v newtonsoftu tu je rešitev
https://stackoverflow.com/questions/221...
Sicer pa sem na drugem nivoju rešil to. Težava je v bistvu Newtonsoft ker je handla arraye na čisto...nepravi način. Hvala vseeno!
samo za fyi
Če pa koga zanima kako se reši glupo handlanje arrajev JSON TO XML v newtonsoftu tu je rešitev
https://stackoverflow.com/questions/221...
Skero
predi ::
current()|following-sibling::p[position()=count(preceding-sibling::*[position()>=$pos])]kjer current() vrne začetni p, $pos pa je nastavljena na position() zanj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Java script -> Navigacija s smernimi tipkamiOddelek: Programiranje | 884 (636) | tadejp81 |
» | [jQuery] Sprememba teksta pri kliku-toggleOddelek: Programiranje | 977 (834) | kornilov |
» | urejanje - pythonOddelek: Programiranje | 1357 (1134) | ktka |
» | python -slovarOddelek: Programiranje | 3123 (2102) | Valex86 |
» | jQuery - izbira drugega elementa navzgorOddelek: Izdelava spletišč | 618 (587) | algo |