» »

Menjalno stikalo

Menjalno stikalo

Laki_lai k ::

Rad bi zamenjal dve menjalni stikali ki prižigata/ugašata eno luč z pametnima wifi stikaloma na dotik in enostavno ne vem teh angleških izrazov da bi vedel najti menjalno stikalo.Torej zanima me kako se po angleško reče menjalnemu stikalu in kera so najbolj kvalitetna?
Hvala
Lp

bastadu ::

two way light switch

Laki_lai k ::

Hvala ti za pomoč.lp

Laki_lai k ::

Sem malce pogledal po netu (aliexpress,amazon) in nisem zasledil nikjer "two way" stikala.Zdaj nevem ali jih je res tako težko dobit ali pa sem totalen trotl za iskanje po spletu.

osebnojest ::

Imam eno luč in dve stikali. Torej najbrž je to menjalno stikalo. Kako narediti, da se stikali obnašata kot enojna? Dovolj mi je, da se eno obnaša kot enojno in drugega skenslam.

starfotr ::

TheBlueOne ::

Nisem opazil, da je stara tema... :)

Zgodovina sprememb…

tomaz- ::

ja, zdaj imaš štromarsko" fizično povezavo, pri pametnih stikalih pa v večini priemrov ne najdeš izmeničnih, ker se ne dela tako.. Na eno stran daš navadno pametno stikalo, na drugo stran ali pač kamor želiš pa daš ustrezno baterijsko gnano stikalo in jih povežeš med seboj z avtomatiko. Sam imam čisto vsa stikala v hiši od Aqare in sicer E1 mdoele ( ponavadi jih najdeš samo v večernem času in ponoči, čez dan jih ni, so pa EU modeli za v fi60 dozo ) . Tam,kjer je potreba po več izmeničnih stikalih, imam pač enega glavnega na kablih, preostali pa so baterijski slave-i - zadeva deluje preko Zigbee in je zamika mogoooče pol sekunde. Meni deluje BP, baterije je trivialno zamenjati, noter je 2450 in traja več kot 2 leti.
Fizično izmenična pametna stikalal ravno zaradi tega praktično ne delajo, ker jih softwersko povezuješ med seboj v poljubnem številu.. Drugače pa ima tudi MEROSS ( upam da sem prav napisal - maš na amazonu.de npr ) prav fizična izmenična stikala ( eden redkih ) , jih imam še dva izmenična in dva navadna doma, pa jih sploh še nisem odpakiral, jih ne rabim...Sem šel na Aqara z vsemi senzorji, stikali in kamerami..

Na aliexpresu, sem pozabil dodat, najdeš Aqara E1 switche

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomaz- ()

osebnojest ::

Saj ne vem ali meni odgovarjaš? Nisem omenil pametnih stikal čeprav želim ravno to. Zaplete se že pri: Na eno stran daš navadno pametno stikalo;. Moje zdajšnje, klasično menjalno ima 3 žice, imam pa pametno stikalo od aqare, ki ne potrebuje nule (ker jo v lučeh nimam) in lahko vtaknem not samo dve žici :) Ko sem odklopil eno od dveh klasičnih stikal drugo ni delalo. Torej tudi pametno ne bo. Najbrž bi moral na odklopljenem dve žicina trdo povezati?

Meross pa nima nobenega stikala brez nule kolikor vem.

c3p0 ::

Jaz sem vse tegobe z lučmi rešil s shellyji. Poljubno stikal, ki delujejo kot poprej, lahko pa tudi v appu vklapljaš in izklapljaš.

osebnojest ::

Mam par shelly 1L ampak v vsako dozo ne gre, štemal ne bi, poleg tega rabiš še bridge, ker ledic ne bo prižgal, pa še homekit podpore nima vsaj ne out of the box .....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stikalo za luč - menjava z novim

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
172382 (2111) WaterBoy
»

Dve menjalni in križno stikalo - potrebujem pomoč

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
3923249 (10524) starfotr
»

enopolno stikalo - luč

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
184151 (2737) fikus_
»

Na luč vezani 2 menjalni stikali,potreba še po tretjem- kakšna rešitev?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
61133 (948) FX6300B
»

2 stikali ena luč

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
93504 (3121) FX6300B

Več podobnih tem