» »

Napajanje radeona 9700 iz drugega napajalnika

Napajanje radeona 9700 iz drugega napajalnika

|ZUTI| ::

Torej. Da nebi letel po nov napajalnik zaradi grafične in njenih problemov (slika v 2d - namizje - valovi, samo na servisu jim je baje delalo vse ok) bi grafično priklopil na čisto svoj napajalnik. V omari se mi valja en 200W. Pa me zanima če je kdo kaj podobnega poizkušal in na kaj moram paziti da česa ne skurim. Aja, še to. Kako zagnati ta "zunanji" napajalnik. Če me spomin ne vara je to ena zelena žica v kombinaciji z katerokoli črno? Problem je samo ker na tem napajalniku ni nobene zelene na ATX priključku. Slike pa na internetu nisem uspel najti. Hvala.

|ZUTI| ::

Ok, problem z zagonom sem rešil in preverjeno napajalnik še dela :D Torej me sedaj zanima samo še kaj paziti da česa ne skuri, če je sploh kaka navernost? Tako ali tako bo nanj prikloplen samo kabel za dodatno napajanje radeona. Aja, pa še to. Kako poštimati da se bo tusi ta napajalnik avtomatsko prižgal z zagonom računalnika. Povezati ti dve liniji za vklop z ustreznima na glavnem napajalniku?

|ZUTI| ::

No, pa da zaključim monolog s tole povezavo ;)

http://www.slo-tech.com/clanki/2nap/2na...

morphling1 ::

No vidiš pa si vse sam pogruntal, drugače pa ne moreš nič skurit ker kartica hoče imet samo +5,+12 V napajanje in ji je čisto vseeno od kje jih dobi, samo da jih ima takoj ob zagonu :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

m.i.h.a. ::

Jaz sem imel pred nekaj cajta dva napajalca in je delalo v redu,potem pa več ni bilo potrebe po dveh in sem dal enega stran. Sedaj pri novi kišti bom dal pa spet dva 300w noter. Enega bom imel samo za plato (mogoče še za disk), drugega pa za vente, pumpo, neonko,... Nekje je pisalo, da če ni bremena na napajalniku pride do rahlega povišanja napetosti na izhodih, zato sem šel do bratranca kateri ima multimeter in sva prekontrolirala napetosti pri neobremenjenem napajalcu. Napetosti so bile pa 12.08V za 12V konektor, 5.04V za 5V konektor,..., torej ni nekih velikih cifer.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

menjava napajalnika v serijskem PC-ju

Oddelek: Loža
152323 (2018) Dr_M
»

Asus p8z77 deluxe problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
232279 (2036) Brias
»

Računalnik se noče zagnati

Oddelek: Pomoč in nasveti
156242 (5592) Uporabnik-6
»

Nov napajalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
252482 (2210) Hribowc
»

Zakasnjen vklop z releji v ATX napajalniku ?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
172740 (2545) mazy

Več podobnih tem