» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
117 / 778
»»

enemon ::

Slopek je izjavil:

Valvoline je izjavil:

pol3ni je izjavil:

Slopek je izjavil:

Sem se zadnjih par večerov sprehodil po "svojem" mestu.
Nisem slišal slovenske besede. Niti srbo-hrvaške. Samo Albanci, ki se brez sramu ozirajo za 14letnicami. Tudi lokali samevajo. Izjema so le tisti, ki jih vodijo že omenjeni.
Tko je. V enem mestu na gorenjskem, ki pa ni Kranj, ,a ravno tko, grem kmalu stran. Skoraj na Goričko.;)

Saj je po večini mest isto.V "moje mesto" je podjetje,v katerem sem zaposlen pripeljalo 2 avtobusa delavcev iz bivše juge.Pa smo jih že prej imeli za moj okus preveč.Podjetje pa da oglas,da pokupi ali vzame v najem vsa stanovnja,ki so v mestu na voljo,da bodo lahko naselili novo delovno silo.
Še dobro,da imam tam samo službo in se lahko umaknem na vas.

Ekola, to je glavni razlog za podivjane cene ter najemnine. Meje bo treba zapret, suznje domov poslat. Place gor, nepremicnine ter najemnine dol. Ce kdo potrebuje suznje naj gre tam dol odpret obrat, tu pa pod kljuc.

Seveda. Ne vem, če glavni, je pa faktor, vsekakor.

Sam bom še letos prodal trosobno stanovanje. Seveda po zasoljeni ceni.

Sem se odločil za predčasno pokoj, bodoči sužnji pa že stojijo pred mojo kočo. Komaj čakajo, da prevzamejo, jaz pa, da izprežem.
Sanjsko.

Na kateri konec Goričkega prihajaš? :)

johnnyyy ::

PrimoZ_ je izjavil:

Če se že seli se seli nekam kjer je ful dobra ponudba služb. Ne seli se pa v ekvivalent goričkega samo za voljo cenejših nepremičnin.

Pri teh stvareh moraš gledati na svojo individualno usposobljenost. Čisto relativno je, kaj je "ful dobra ponudba služb". V LJ je ogromno služb, ki so povezane z delom države ali kulturo. Ampak če si nek tehnik večina teh zaposlitev ni primerna zate.

Mato989 ::

Pa saj sem primozu dal gori raziskavo ki je negirala vso to logiko

V usa se selijo vecinoma zaradi familje in zaradi cenejse nepremicnine ne zaradi boljsih sihtov

Ravno kontra kot on trdi samo slovenci so razvajenci pa ne bi
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Slopek ::

enemon je izjavil:

Slopek je izjavil:

Valvoline je izjavil:

pol3ni je izjavil:

Slopek je izjavil:

Sem se zadnjih par večerov sprehodil po "svojem" mestu.
Nisem slišal slovenske besede. Niti srbo-hrvaške. Samo Albanci, ki se brez sramu ozirajo za 14letnicami. Tudi lokali samevajo. Izjema so le tisti, ki jih vodijo že omenjeni.
Tko je. V enem mestu na gorenjskem, ki pa ni Kranj, ,a ravno tko, grem kmalu stran. Skoraj na Goričko.;)

Saj je po večini mest isto.V "moje mesto" je podjetje,v katerem sem zaposlen pripeljalo 2 avtobusa delavcev iz bivše juge.Pa smo jih že prej imeli za moj okus preveč.Podjetje pa da oglas,da pokupi ali vzame v najem vsa stanovnja,ki so v mestu na voljo,da bodo lahko naselili novo delovno silo.
Še dobro,da imam tam samo službo in se lahko umaknem na vas.

Ekola, to je glavni razlog za podivjane cene ter najemnine. Meje bo treba zapret, suznje domov poslat. Place gor, nepremicnine ter najemnine dol. Ce kdo potrebuje suznje naj gre tam dol odpret obrat, tu pa pod kljuc.

Seveda. Ne vem, če glavni, je pa faktor, vsekakor.

Sam bom še letos prodal trosobno stanovanje. Seveda po zasoljeni ceni.

Sem se odločil za predčasno pokoj, bodoči sužnji pa že stojijo pred mojo kočo. Komaj čakajo, da prevzamejo, jaz pa, da izprežem.
Sanjsko.

Na kateri konec Goričkega prihajaš? :)

Ne grem na Goričko, niti nisem nič kupoval. Zemlja je, hiša stoji, ideja je dozorela in samo premaknemo se.
Imam pa tam občino, ZD, lekarna, OŠ.....bližje, kot zdaj v mestu.
Vukojebina pa taka, hehe.

PrimoZ_ ::

johnnyyy je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

Če se že seli se seli nekam kjer je ful dobra ponudba služb. Ne seli se pa v ekvivalent goričkega samo za voljo cenejših nepremičnin.

Pri teh stvareh moraš gledati na svojo individualno usposobljenost. Čisto relativno je, kaj je "ful dobra ponudba služb". V LJ je ogromno služb, ki so povezane z delom države ali kulturo. Ampak če si nek tehnik večina teh zaposlitev ni primerna zate.

Se popolnoma strinjam.
A če gre neko mesto totalno v kurac potem tam ponavadi zmanjka vseh služb ali pa so podplačane.

Mato989 je izjavil:

Pa saj sem primozu dal gori raziskavo ki je negirala vso to logiko

V usa se selijo vecinoma zaradi familje in zaradi cenejse nepremicnine ne zaradi boljsih sihtov

Ravno kontra kot on trdi samo slovenci so razvajenci pa ne bi

Samo bedak si.
Nič ni razdelano al so se selili znotraj mesta, države, celih usa...
Poleg tega se jih je zaradi dostopnejših nepremičnin selilo celih 6%.

Vsak dan dokazuješ da si bedak.
In vsi smo veseli, da ne boš imel potomcev. Hvala Mato cenimo to.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PrimoZ_ ()

Jnou ::

Nihče pa ne pomisli, da je rešitev cen v LJ precej enostavna. Politika naj forsira decentralizacijo, najprej javne organe v druga mesta in subvencije/oprostitev davkov za podjetja, ki se preselijo izven LJ. Jah to pa ne bi naši razvajeni žabarji saj se bi kak uradnik moral kak kilometer peljati v službo, ne bi šlo z kolesom.

Malidelničar ::

Ko ocenjujemo cene nepremičnin mi je osebno čudno, da se sedaj desetletje po krizi 2008/2009 ne pozna rast dobrih oz. nastanek podjetij v regijah izven Ljubljane. Npr. Goriška ima Kolektor, Hidrio, TST Tolmin, MAHLE Letriko, BIO Separations, Leone, Pipistrel. Koprsko je izgubilo (Tomos, Cimos) pa cene niso padle. Maribor je seveda veliko firm izgubil (MLM, TAM) se je pa pobral z Magno in je tu potencial za nastanek novega gospodarskega centra dolgoročno. V Prekmurju je Carthago, Varis Lendava, blizu sta Arcont, Cleangrad. Na Dolenjskem so tradicionalno močni (Krka, Revoz, TPV, Trimo) in regije ki na njih tangirajo so še vedno nezaželjene - pa imajo tudi same dobre firme (Kočevje ima Yaskawo, Trbovlje Cosylab itd.). Še najbolj se situacija ujema na Gorenjskem, kjer je ogromno firm po krajih (Iskra, LTH Castings, Domel, Acroni, Lotrič, Siliko, itd.) in na Koroškem, ki je (razen kakšnega TAB Mežica) gospodarsko padlo in kar gagajo.
V glavnem, bi mislil, da bo gospodarstvo večji faktor, to mi je čudno, še vedno je ta mentaliteta, da delovno silo s paradržavnimi firmami (ter IT sektorjem :)) pobaše Ljubljana. Ni logike, je ni.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zgodovina sprememb…

PrimoZ. Eno takih mest so na Gorenjskem Jesenice.

Že prej je bil problem, zdaj pa je ta eskaliralo prek vseh meja.
Migranti z Bosne(Acroni), isčejo stanovanja od Kranja, pa do Kranjske Gore, ampak......

Albanci so poplavili mesto.
SBJ se seli v Kranj in prenovljena obstoječa infrastruktura bo postala regijska hiralnica(krematorij?). Seveda bo ostalo nekaj ambulant, ampak.....

Mesto bo postalo gnojna jama. Za marsikoga je že, mnogi pa na taka "naša" mesta gledamo z nostalgijo in samo nemočno lahko spremljamo propad vsega in začetek nečesa novega. Vsa ta trenutna kovid kriza, je seveda ob vsem tem samo še.....jah slabše, kajne?
Malo stvari se v današnjem svetu obrača na bolje, če sploh katera.

Utk ::

V glavnem, bi mislil, da bo gospodarstvo večji faktor, to mi je čudno, še vedno je ta mentaliteta, da delovno silo s paradržavnimi firmami (ter IT sektorjem :)) pobaše Ljubljana. Ni logike, je ni.

To je zato, ker ljudje ne znajo računat. Oddajam par stanovanj in vem kakšna vprašanja postavljajo in kako razmišljajo. Narobe. Zato se ne čudim več, da silijo nekam kamor nima nobenega smisla.
Firme znajo bolj računat, in velike firme si lahko privoščijo pripeljat avtobus Albancev kamorkoli, zato jim niti lokalno visoke plače niso neka ovira, še manj cene nepremičnin, ker tisti Albanci bojo itak zloženi kot sardelce v konzervi. Nimajo pravega razloga, da bi se selile tam, kjer bi dobili ljudi za delat.

Invictus ::

Malidelničar je izjavil:

Podjetja so tram, kjer so stranke. In kontakti.

Maribor so pa zavozili kar sami Mariborčani, žabarji niso imeli velikop pri tem...

Pač tam gor ni kaj preveč sposobnega folka, ali pa treznega :)).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zdej bo pa Mato hud. Pa valvoline. :))

Slopek je izjavil:

PrimoZ. Eno takih mest so na Gorenjskem Jesenice.

Že prej je bil problem, zdaj pa je ta eskaliralo prek vseh meja.
Migranti z Bosne(Acroni), isčejo stanovanja od Kranja, pa do Kranjske Gore, ampak......

Albanci so poplavili mesto.
SBJ se seli v Kranj in prenovljena obstoječa infrastruktura bo postala regijska hiralnica(krematorij?). Seveda bo ostalo nekaj ambulant, ampak.....

Mesto bo postalo gnojna jama. Za marsikoga je že, mnogi pa na taka "naša" mesta gledamo z nostalgijo in samo nemočno lahko spremljamo propad vsega in začetek nečesa novega. Vsa ta trenutna kovid kriza, je seveda ob vsem tem samo še.....jah slabše, kajne?
Malo stvari se v današnjem svetu obrača na bolje, če sploh katera.

Imaš prav, sicer dvomim, da je naša politika sposobna zgraditi novo bolnišnico še v tem desetletju tako, da bo to še trajalo.

Ja boljša delovna mesta bi morali pripeljat v mesto, ne le proizvodne delavce in fasaderje. Kolikor mi je znano je ravno na Jesenicah zgrajen popolnoma nov velik upravni center oz. Upravna enota, kjer je praznih pol pisarn, saj se nobena agencija/inšpektorat noče seliti na Jesenice. Tja bi pripeljali par agencij in inšpektorjev, lokalci bi dobili možnost boljše zaposlitve, manj prometa bi bilo v LJ, cene nepremičnin v LJ bi se stabilizirale (seveda je nevarnost da bi se zvišale v teh mestih, a še vedno ne bi prišli na raven LJ)... Govorim seveda, če bi se kaj podobnega delalo po vseh primerljivih krajih po SLO.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jnou ()

Inšpektorat na Jesenicah, ki deluje po celi Sloveniji, potem se pa zapravi na milijone za potne stroške.

Res učinkovito...

Folk res misli, da mu je država dolžna ustvariti udoibno življenje.

Dejstvo je, da večina folka v Sloveniji sploh ne ve, kako se res dela v službah, saj drugače ne bi mogli popoldne fušat...

profii ::

Invictus je izjavil:

Inšpektorat na Jesenicah, ki deluje po celi Sloveniji, potem se pa zapravi na milijone za potne stroške.

Res učinkovito...

Dejstvo je, da večina folka v Sloveniji sploh ne ve, kako se res dela v službah, saj drugače ne bi mogli popoldne fušat...

Ali pa kar med šihtom. Potne bi bilo pa itak treba ukinit.

Invictus je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Podjetja so tram, kjer so stranke. In kontakti.

Maribor so pa zavozili kar sami Mariborčani, žabarji niso imeli velikop pri tem...

Pač tam gor ni kaj preveč sposobnega folka, ali pa treznega :)).

Ja, seveda, Maribor je preselil sedež dravskih elektrarn v LJ iz Maribora kajne? Aja ne, to je storila vlada v LJUBLJANI z ustanovitvijo SLEPARSKEGA energetskega holdinga, kjer dobiček dravskih elektrarn pokriva izgubo cele šaleške doline in tudi vseh ostalih nesposobnih virov ki niso rentabilni...

Dravske elektrarne so najbolj profitabilen del energetskega holdinga Slovenije, in ugani kje ležijo? Na Štajerskem... Kaj pa imajo od tega Štajerci? Nič subvencioniramo gretje Šaleški kotlini in veljakom v LJ dobre stolčke...

Da bi vsaj Podravje imelo 50% off na štrom zaradi tega, to pa ne... to pa je bogokletno!

Invictus je izjavil:

Res učinkovito...

Vsaka malo večja firma ima lahko izpostavo LJ/MB/Koper če treba, samo inšpekcijska služba pa ne...

FURC je lahko na Ptuju in v MB in v Ce, in v LJ, ampak oni pa ne al kaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Je dovolj državnih agencij in kaj podobnega, ki jim ni treba hoditi po terenu in je ta "problem" zgoraj brezpredmeten. Sicer ne poznam delo inšpektorjev ampak predvidevam, da je vsak zadolžen za svojo regijo in bi inšpektor stacioniran na Jesenicah brez problema lahko hodil po Gorenjski. Verjetno celo ceneje kot če bi se vozil iz LJ.

V matotova stanovanja se država ne sme vtikat.
Enakomerna razporeditev uradov in delovnih mest med LJ in MB pa je naloga države.

Ja, če pa centralizacija, širše globalizem.....
Ne potrebujem tega, grem raje"na svoje", pa plačujem vse kar recimo potrebujem glede zdravstva sproti, pri zasebnikih. Tukaj se pa moje zaresne osebne potrebe že končajo, saj za večino lahko poskrbim sam, brez firme v "centru".
Na svojem, brez kredita, čimbolj samozadosten, to je moj cilj.
Vsak ima pa svojega in pričakovanja od lajfa samega, so povsem subjektivna. Nekomu je morje v prikolici zakon, nekdo pa preferira samo hotel.
Tko je, smo si različni.

PrimoZ_ je izjavil:

Enakomerna razporeditev uradov in delovnih mest med LJ in MB pa je naloga države.

Seveda... urad vodi država, moejga stanovanja si pa država (ljudje) ne lastijo... za urad pa plačujemo vsi ki plačamo najmanj 1 cent davka ker gre delež v delovanje raznoraznih uradov!

Mato989 je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

Seveda... urad vodi država, moejga stanovanja si pa država (ljudje) ne lastijo... za urad pa plačujemo vsi ki plačamo najmanj 1 cent davka ker gre delež v delovanje raznoraznih uradov!

Ne ne.
Ti si že nekaj strani nazaj dokazal da si zgolj in samo želiš priviligiranje točno določenega posla, oddajanja.
Vsak podjetnik sprejema tveganja, samo oddajanje bi moralo biti brez tveganj, da policija že kar naslednji dan vrže vn najemnika, pa država te opraviči davkov, ...

Isto je pa tule.

PrimoZ_ je izjavil:

Mato989 je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

Ne ne.
Ti si že nekaj strani nazaj dokazal da si zgolj in samo želiš priviligiranje točno določenega posla, oddajanja.
Vsak podjetnik sprejema tveganja, samo oddajanje bi moralo biti brez tveganj, da policija že kar naslednji dan vrže vn najemnika, pa država te opraviči davkov, ...

Isto je pa tule.

Seveda je tveganje, zmeraj je pri oddajanju tveganje da ti bo nek gnoj razfukal celo stanovanje in bo šel v osebni stečaj in se lahko fučkaš za izterjanim... tako da bluženje da ni rizika je meh

Cemu se reče cost of doing business.
Ampak ti se zavzemaš da bi morali biti najemodajalci prviligirani napram drugim biznisom. Dobesedno šef policije bi moral naslednji dan po zamujenem plačilu najemnine pridet izselit takega najemnika.
Pa država bi morala pokrit stroške komunale, vode, elektrike, ...
Pa oportunitetno izgubo.
Pa še kakega tisočaka po vrhu ker si tak revež.

Zato se norca delamo s tebe, ker si sam hinavski desničar.

Zgodovina sprememb…

PrimoZ_ je izjavil:

Ampak ti se zavzemaš da bi morali biti najemodajalci prviligirani napram drugim biznisom. Dobesedno šef policije bi moral naslednji dan po zamujenem plačilu najemnine pridet izselit takega najemnika.
Pa oportunitetno izgubo.

Seveda... lahko se pa seveda tudi zmenimo da država ne pobere nič in lahko samo dovoli da izvajamo posest čim poteče pogodba...

torej 0 davka in nobene intervencije policije na strani najemnika ko se 24ur po poteku pogodbe ne izseli... bomo mi že na trgu plačali z njegovo varščino orjake ki ga bodo izselili...

Tudi to mi je sprejemljivo... ne more pa država ŠČITIT najemnika in pobirat davek od najemodajalca... to je pa skregano z logiko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Furbo ::

PrimoZ_ je izjavil:

Pa oportunitetno izgubo.

In na koga misliš da se prevali 'cost of doing business?
Na tiste, ki tu najbolj jamrate, kako so najemnine nevzdržne.
Za folk ki ne zna videti vzrok-posledica je res najbolje, da poskrbi država, pač kot prilagojen program v šoli. Naj nekje razbijajo skale al neki.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Mato989 je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

Pa oportunitetno izgubo.

Seveda... lahko se pa seveda tudi zmenimo da država ne pobere nič in lahko samo dovoli da izvajamo posest čim poteče pogodba...

torej 0 davka in nobene intervencije policije na strani najemnika ko se 24ur po poteku pogodbe ne izseli... bomo mi že na trgu plačali z njegovo varščino orjake ki ga bodo izselili...

Tudi to mi je sprejemljivo... ne more pa država ŠČITIT najemnika in pobirat davek od najemodajalca... to je pa skregano z logiko.

V taki družbi bi ti in večina gostilniških nakladačev takoj pogorelo.
Kdo ima več za izgubit ti, ali človek ki ga mečeš na cesto in je lahko potencialno brezdomec. Na koncu se ti bo iz obupa zažgal v stanovanju ali pa spustil plin da eksplodira.

Lahko te pa samo prefuka, ko prideš po najemnino.

Pazi, česa si želiš. Oz. lahko to doživiš že danes, pojdi živet v JAR ali pa Somalijo(za res tahude zajebance) :))

PrimoZ_ je izjavil:

Mato989 je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

Pa oportunitetno izgubo.

V taki družbi bi ti in večina gostilniških nakladačev takoj pogorelo.
Kdo ima več za izgubit ti, ali človek ki ga mečeš na cesto in je lahko potencialno brezdomec. Na koncu se ti bo iz obupa zažgal v stanovanju ali pa spustil plin da eksplodira.

Lahko te pa samo prefuka, ko prideš po najemnino.

Pazi, česa si želiš. Oz. lahko to doživiš že danes, pojdi živet v JAR ali pa Somalijo(za res tahude zajebance) :))

Nehaj bluzit... država pobira 25% od najemnine naj poskrbi da se po končanju pogodbe lastninska pravica nemudoma vrne lastniku... pa bo naenkrat več zainteresiranih za oddajo nepremičnine....

Če plačujejo delež državi naj država skrbi da ko poteče pogodba da se uživanje lastnine nemudoma vrne lastniku ne pa neko jajcanje... si predstavljaš da bi podpisali najemno pogodbo pa bi me moral it najemnik tožit na sodišče in 3 mesece plačevat najemnino preden bi sodišče odločilo da pa on sme tam prebivat? ABSURD... no tak absurd se zgodi zdaj ko najemnik ne gre ven drug dan...

Država pobere davke in prispevke od podjetij.
Naj poskrbi, da bodo vse stranke pravočasno plačale.
Pa da bodo vsi dobavitelji dobavili v roku, dogovorjeno kvaliteto in količino.

PrimoZ_ je izjavil:

Država pobere davke in prispevke od podjetij.
Naj poskrbi, da bodo vse stranke pravočasno plačale.
Pa da bodo vsi dobavitelji dobavili v roku, dogovorjeno kvaliteto in količino.

Ja nekoč je že to zelo dobro skrbela preko SDK, pa je blo treba to uničit... in potem se čudimo zakaj delavci nimajo plačanih prispevkov in plač 3 mesece... ja to je dolžnost države... s tem bi se raje ukvarjala, namesto da se ukvarja z razdeljevanjem denarja nekim obskurnih sleparskim NVOjem, pa financiranjem glupih patrij in oklepnikov ki jih ne rabimo itd...

naj se ukvarja da bo v osnovah red, torej da se ljudje držijo pogodb, da so plače redno plačane v državi, da ni davčnih dolžnikov itd... pa bo marsikaj boljše v Sloveniji...

Ne ne, jaz hočem da država poskrbi da meni kot privatniku nakaže €€€ na račun takoj prvi dan ko kupez zamuja s plačilom. Tako kot bi imeli najemodajalci.

Mato989 je izjavil:

naj se ukvarja da bo v osnovah red, torej da se ljudje držijo pogodb, da so plače redno plačane v državi, da ni davčnih dolžnikov itd... pa bo marsikaj boljše v Sloveniji...

Točno to.
Država naj poskrbi, da delujejo institucije, kot npr. sodišče...
Če ti najemnik ne plača, imaš nekaj mesečnih varščin, vmes pa se ga izseli po pravni poti.

Ne rabimo zdej nekih privilegijev za najemodajalce.

Zgodovina sprememb…

PrimoZ_ je izjavil:

Ne ne, jaz hočem da država poskrbi da meni kot privatniku nakaže €€€ na račun takoj prvi dan ko kupez zamuja s plačilom. Tako kot bi imeli najemodajalci.

Saj to ne bi bilo nič slabega če bi država za to poskrbela, da se avtomatizirat...

blockchain pogodba, potrjena z obeh strani, naročnik deponira denar (SDK) ko rok za izpolnitev preteče če se dolžnik denarja ne pritoži in označi dobavitelj da je roba tan se denar avtomatsko nakaže... bi bilo odlično... če pa se zmenijo za odloke plačila se da to vse avtomatizirat v smart contract.

Konec drkanja v glabo in cash flow sleparij...

Ko boš to zrihtal, bo zrihtano tudi glede najemnin.

matic492 ::

Pri nas je vse zaščiteno.. od kolegice starši so imeli gostilno in je razlagala kako kradejo in zajebavajo zaposleni tam.. ni čudno da imajo vsi potem študente na minimalcih.

Kuhar je kradel vino in hrano, pijan na šihtu, ko so ga odpustili jih je iztožil še odpravnine ker valda ne moreš nič dokazat. Tako da ni samo pri najemninah tako. Zato noben več ne daje pogodb za nedoločen čas nobenemu. Tako da treba je vedno iz obeh strani pogledat.

Ne pravim da je eno ali drugo prav, samo ne moremo se it nek polovično socializem. Ali greš na vse ali nič.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Likalnik ::

PrimoZ_ je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Točno to.
Če ti najemnik ne plača, imaš nekaj mesečnih varščin, vmes pa se ga izseli po pravni poti.

je tip napisal "nekaj mesečnih varščin" se vidi, da še nisi nikoli nič oddal....danes, če dobiš kot najemodajalec enomesečno varščino si lahko zelo vesel....po večini pridejo najemniki pa rečejo, da ti bo dal drug mesec skupaj z najemnino...pa potem itak nič ni od tega.

poglej malo po socialnih omrežjih..recimo FB skupine...ko folk hoče oddat stanovanje pa poleg najemnine zahteva še dvomesečno varščino...pa se mu folk v glavo smeji...pa pravijo, če je nor...pa 50 komentarjev spodaj "kaj si najemodajalci mislijo da so, da zahteva kar dve varščini v naprej"

sedaj si pa predstavljaj, da rečeš bodočemu najemniku...."posluš majstr, plačaj mi še 12 mesečnih varščin v naprej, če te bo treba po pravni poti ven vršt"..haha komedijant

matic492 je izjavil:

Pri nas je vse zaščiteno.. od kolegice starši so imeli gostilno in je razlagala kako kradejo in zajebavajo zaposleni tam.. ni čudno da imajo vsi potem študente na minimalcih.

Kuhar je kradel vino in hrano, pijan na šihtu, ko so ga odpustili jih je iztožil še odpravnine ker valda ne moreš nič dokazat. Tako da ni samo pri najemninah tako. Zato noben več ne daje pogodb za nedoločen čas nobenemu. Tako da treba je vedno iz obeh strani pogledat.

Ne pravim da je eno ali drugo prav, samo ne moremo se it nek polovično socializem. Ali greš na vse ali nič.

So že imeli sami maslo na glavi, recimo neplačevanje prispevkov pa ga v resnici niso upal tožit.
Vem iz prve roke za dve proizvodnji firmi, ki sta odpustili kar nekaj ljudi zaradi alkohola in drog. Samo pač moraš imeti vse lepo črno na belem in ne smeš že sam prej mutit pa goljufat.

matic492 je izjavil:

itak, ne daš jim pogodbe...ko se ne plačuje več..zamenjaš ključavnico pa naj se j*****...brez pogodbe ti ne more dokazati, da je živel pri tebi...brez pogodbe mu tudi noben policaj oziroma ključavničar ne bo prišel in mu odprl vrata....uglavnem, če povzamem...če hočeš narediti za svojo rit dobro...greš v biznis brez pogodbe....na ta način ti bo veliko živcev prihranjenih, ko bo, če bo prišlo do komplikacij....v nasprotnem primeru se pa lahko jajcaš po sodišču...če imaš denar pa čas

Likalnik je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Točno to.

je tip napisal "nekaj mesečnih varščin" se vidi, da še nisi nikoli nič oddal....danes, če dobiš kot najemodajalec enomesečno varščino si lahko zelo vesel....po večini pridejo najemniki pa rečejo, da ti bo dal drug mesec skupaj z najemnino...pa potem itak nič ni od tega.

poglej malo po socialnih omrežjih..recimo FB skupine...ko folk hoče oddat stanovanje pa poleg najemnine zahteva še dvomesečno varščino...pa se mu folk v glavo smeji...pa pravijo, če je nor...pa 50 komentarjev spodaj "kaj si najemodajalci mislijo da so, da zahteva kar dve varščini v naprej"

sedaj si pa predstavljaj, da rečeš bodočemu najemniku...."posluš majstr, plačaj mi še 12 mesečnih varščin v naprej, če te bo treba po pravni poti ven vršt"..haha komedijant

jaz sem dal 3 mesečne najemnine za varščino.
Vse sva uredila preko pogodbe, fair&square.

Jaz bi rekel, da problematični mutibarič najemodajalci plivlačijo problematične najemnike...

PrimoZ_ je izjavil:

Likalnik je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Točno to.

jaz sem dal 3 mesečne najemnine za varščino.
Vse sva uredila preko pogodbe, fair&square.

Jaz bi rekel, da problematični mutibarič najemodajalci plivlačijo problematične najemnike...

3 mesečne varščine si najemodajalec lahko nekam zatakne, če te bo moral po pravni poti ven spravit....ker boš notri za "đabe" še sigurno 12 mesecev

Zato pa pravim, da podpiram, da se uredi naša sodišča da začno hitro delat. Za vse primere. Ne rabimo pa samo nekih privilegijev za najemodajalce.

Pa tudi sedaj so ta famozna 12 mesečna izseljevanja bolj en FUD.
Ne rečem da ni kakih primerov a so zagotovo bolj izjeme. Prikladen izgovor bolj kot kaj drugega. se proble

Pa kot rečeno. Problematični najemodajalci privlačijo njim ustrezne stranke.

Likalnik je izjavil:

danes, če dobiš kot najemodajalec enomesečno varščino si lahko zelo vesel....po večini pridejo najemniki pa rečejo, da ti bo dal drug mesec skupaj z najemnino...pa potem itak nič ni od tega.

2 mesečno dobiš b.p.

Če je ne zmore, je bolje, da je stanovanje prazno, ker tako nima denarja...

Na FBju pa komentira folk, ki misli, da mu pripada zastonj stanovanje. Tako kot tukaj. Taki, ki bi s tujim po koprivah...

johnnyyy ::

PrimoZ_ je izjavil:

Se popolnoma strinjam.
A če gre neko mesto totalno v kurac potem tam ponavadi zmanjka vseh služb ali pa so podplačane.

Slovenija nima nekih velikih umetno ustvarjenih mest, kjer bi bili odvisni le od ene branže. Poleg tega smo dovolj majhni, da lahko praktično z vsake vukojebine v 1h z avtom prideš do enega izmed 10 največjih mest. In velikokrat z manjšimi plačami ni problema, saj so tudi stroški nižji.

Invictus je izjavil:

Likalnik je izjavil:

danes, če dobiš kot najemodajalec enomesečno varščino si lahko zelo vesel....po večini pridejo najemniki pa rečejo, da ti bo dal drug mesec skupaj z najemnino...pa potem itak nič ni od tega.

2 mesečno dobiš b.p.

Na FBju pa komentira folk, ki misli, da mu pripada zastonj stanovanje. Tako kot tukaj. Taki, ki bi s tujim po koprivah...

no vidiš...si že odgovoril na zelo pogosto postavljeno vprašanje...zakaj je v SLO toliko praznih stanovanj....

mat xxl ::

Najbolje, 2 do 3 varščine + ob vselitvi vsaj 2 do 3 mesečno predplačilo najemnine, kasneje lahko redno.

Tako si zagotoviš solidnega najemnika, ki ne živi iz rok v usta, sicer pa, kot ste drugi že pisali bolje,
da je prazno stanovanje, poleg vsega tega pa še notarska izvršilna pogodba, lahko je varščina tudi tam deponirana, če se najemojemalec boji.

Najbolj se pa bojte onih jaz jim parvim fulanta ljudi, ki vam rečejo: " Pa čovjek imam ja na hrvatskom 3 kuče i dva stana, znaš pare nisu problem... "

Od takih samo bežite, sicer navadno taki, ko vidijo pogoje in notarska izvršna pogodba, kar sami odnehajo, ker jim je jasno, da te bodo težko našponali,
zato gredo raje, do takih polnih zaupanja, kjer jih potem oni lažje in za dalj časa nafarbajo !

FTad ::

Likalnik je izjavil:

Invictus je izjavil:

Likalnik je izjavil:

2 mesečno dobiš b.p.

no vidiš...si že odgovoril na zelo pogosto postavljeno vprašanje...zakaj je v SLO toliko praznih stanovanj....

Ja seveda, kaj naj lastnik potem kar vseeno odda stanovanje, potem pa po nekaj mesecih najemojemalec ne more vec placevat najemnine.... Kako je pa z delozacijo takih pa itak vemo. Torej Se lastnik edino tako lahko zasciti.

Stanovanjski sklad zahteva 6 najemnin varščine, kar je še bolj absurdno, to zahtevajo za prazno stanovanje v katerem itak nimaš kaj uničit. Če nimaš 15 jurjev na lagarju, si z njimi nimaš kaj pomagat. Če jih imaš, boš pa itak raje kupil. Zato sem jaz, ko je stanovanjski sklad pri nas zgradil stanovanja, lahko dvignil najem za 15%, brez da bi kdo zajamral...prej so še lahko fantazirali, da čez dve leti bo itak ful poceni stanovanj, potem so se pa zaleteli v zid realnosti. In zdaj nekateri pričakujete še zmeraj od države, da bo rešila ta problem, ali prek davkov ali ne vem česa. Haha. Vse česar se država dotakne se spremeni v drek. Zelo drag drek.

damyan33 ::

Utk je izjavil:

Stanovanjski sklad zahteva 6 najemnin varščine, kar je še bolj absurdno, to zahtevajo za prazno stanovanje v katerem itak nimaš kaj uničit. Če nimaš 15 jurjev na lagarju, si z njimi nimaš kaj pomagat. Če jih imaš, boš pa itak raje kupil. Zato sem jaz, ko je stanovanjski sklad pri nas zgradil stanovanja, lahko dvignil najem za 15%, brez da bi kdo zajamral...prej so še lahko fantazirali, da čez dve leti bo itak ful poceni stanovanj, potem so se pa zaleteli v zid realnosti. In zdaj nekateri pričakujete še zmeraj od države, da bo rešila ta problem, ali prek davkov ali ne vem česa. Haha. Vse česar se država dotakne se spremeni v drek. Zelo drag drek.

Koliko varščin bi pa ti predlagal? Neodgovorni najemnik ti lahko hitro naredi toliko škode. Žal je ponavadi tako, da ljudje bolj pazijo na stvari, če jih lahko to zaboli po žepu.

Jaz jih bi zahteval vsaj 36. Če bi mi kupila država stanovanja, jaz bi pa vlekel plačo, ne glede če se kdo vseli ali ne. Če se kdo vseli, imaš kvečjemu več dela.

damyan33 ::

Utk je izjavil:

Jaz jih bi zahteval vsaj 36. Če bi mi kupila država stanovanja, jaz bi pa vlekel plačo, ne glede če se kdo vseli ali ne. Če se kdo vseli, imaš kvečjemu več dela.

No, toliko o argumentirani debati. Si povedal vse (o sebi).

Raje ti argumentiraj kako si predstavljaš, da bojo najemnine padle z oddajo državnih stanovanj po 30% višji ceni od tržne, neopremljenih, da rabiš vsaj 15 jurjev preden se vseliš. Kater privatnik se bi šel tak posel? Če bi to zahteval nek privatnik, bi ga na križ pribili, kako izsiljuje mlade družine in ne vem kaj. Kar nabijte davke, bomo nehali oddajat, pa naj grejo vsi v ta državna stanovanja...potem bojo šele reveži.

mat xxl ::

Utk je izjavil:

Raje ti argumentiraj kako si predstavljaš, da bojo najemnine padle z oddajo državnih stanovanj po 30% višji ceni od tržne, neopremljenih, da rabiš vsaj 15 jurjev preden se vseliš. Kater privatnik se bi šel tak posel? Če bi to zahteval nek privatnik, bi ga na križ pribili, kako izsiljuje mlade družine in ne vem kaj. Kar nabijte davke, bomo nehali oddajat, pa naj grejo vsi v ta državna stanovanja...potem bojo šele reveži.

Ne samo to, pribijali bi davke, za lastnike, več, kot ene nepremičnine, ne zavedajo pa se, da na koncu vse te davke tako ali tako plača najemnik, so pač vračunani v višjo ceno najemnine in spet potem pride, do še več davka na oddajo in jasno višjih cen najema.

Pri nas, je bolj problem, ko država za socialna stanovanja gradi nadstandardna nova stanovanja, pa bi konec koncev lahko ponudila tudi bistveno cenejše prikolice, ali bivalne kontejnerske hiške v nekem takem kamp naselju in bi ravno tako služile svojemu namenu, ali pa enote, kot je bilo značilno za vzhod, rekli so jim komunalke, kjer so bile 4 velike sobe recimo za vsako 3 do 4 osebe, imele pa so eno kuhinjo in en sanitarni vozel, za vse te stanovalce, pač standard, za take, ki jim država zagotovi nek minimum bivalnih pogojev, jasno za ugodno ceno.

eventyrer ::

damyan33 je izjavil:

Utk je izjavil:

Koliko varščin bi pa ti predlagal? Neodgovorni najemnik ti lahko hitro naredi toliko škode. Žal je ponavadi tako, da ljudje bolj pazijo na stvari, če jih lahko to zaboli po žepu.

Mislim da sta 2 najemnini varščine dovolj da s tem odženeš večino problematičnih ljudi.

Utk je izjavil:

Davki na najemnine seveda niso pretirano dobra ideja.

Davki na prazne nepremičnine pa bi morali bit visoki.

Zgodovina sprememb…

««
117 / 778
»»