» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
514 / 831
»»

Mato989 ::

Življenje ni tek na kratke proge. Ti lahko greš s 15 leti direktno iz OŠ delat in do polnoletnosti prideš že do slabe povprečne plače, ko si star 25 let boš imel več kot večina inženirjev, ki so konec faxa in imajo začetno inženirsko plačo. A do 50ga je še daleč in stvari se lahko konkretno spremenijo.

Seveda se lahko, ampak pač tako je, da enkrat uspejo eni, drugič pa drugi... Poznam takšne in drugačne primere. Glede na jamranje onega inženirja zgoraj bolj težko... ker če ima viličar in skladiščnik višjo neto plačo kot inženir strojništva v MB potem pač jebiga...

Če te nič v življenju ne veseli, potem je najboljša rešitev štrik. Ker pri tako veliko stvareh, da te nič ne veseli moraš biti pa res nekaj posebnega

No ja, kot "nič v življenju" ne veseli bi se lahko reklo da pač te nič ne veseli kar bi ti prinašalo dovolj denarja da bi delal in živel... Recimo poznam tipa ki ga veseli igranje igerc, šaha, kolesarjenje, gledanje filmov... za nobeno ni dovolj dober da bi delal in od tega imel solidno plačo, zato pač hodi delat nekaj da živi in ima te hobije... to je realnost verjetno 85%+ ljudi v SLO in na Svetu (verjetno še več)

Težko boš našel ljudi ki bi točno to kar delajo delali v enakem obsegu in ob enakih urah in na enaki lokaciji če bi imeli dovolj denarja da ne bi rabili nikoli več (garantirano) delat...

Saj to imaš vedno. Jaz sem tudi prek študenta delal, da sem čipe kupoval in se ukvarjal z elektroniko. A enkrat prideš do točke, da toliko znaš da si lahko s tem znanjem služiš kruh.

Ja ampak naša debata tu se zdaj povezuje z dejstvom da če to kar služi tvoj kruh ni dovolj za nakup nepremičnine... poveživa zdaj tole skupaj... si potem še uspešen če delaš in si ne moreš nič kupit, četudi delaš kar te veseli? Verjetno prej ali slej postaneš nesrečen.

Baja je izjavil:

očitno tisti fleti po 180k niso glih poceni glede na to, da jih je še nekaj 10 na voljo. prištej še par 10k za opremo pa kak parking.

jaz sem spizdil iz mb zaradi cen/višin najemnin. naj kar majo. sem v prekmurju dobil za 2/3 cene tega fleta vec kot 2x vecjo opremljeno bajto. pa še življenje bo cenejse. vrt, en sosed ma piške, drugi pa kravice in pujceke.

pa da ne bo pomote, tudi v mb bi si lahko bp kaj kupil.

Seveda niso, ampak govora j o tem da nikjer v SLO kao ni mogoče kupit v večjih mestih ali MO fletov za dokaj normalno ceno... torej če je to predrago, nam naj jamrači razložijo koliko bi morala biti cena da ne bi bilo predrago?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Torrent ::

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Je sicer res da ko govorimo o problemu nepremičnin da to sploh ni dejansko "core" problem, ampak zgolj sekundarni. Core problem so dejansko prevelike razlike v premoženju. Tako med delovnim in kapitalskim slojem kot tudi med starimi in mladimi (to drugo še bolj pravzaprav). Ta core problem dejansko zvišuje ceno nepremičninam.

Ja lahko se z parcialnimi rešitvami rešuje zgolj nepremičnine, ampak veliko bolj prav in tudi dolgoročno bolje bi bi bilo rešit ta core problem.

Jaz pa mislim, da je "core" problem. Nimam nič proti, da eni v Schellenburgu kupujejo stanovanja ali pa vozijo Ferrarije, ampak ceno nepremičnin zvišuje pomanjkanje in omejena gradnja. Zakaj pa imamo pomanjkanje? Ni dovolj študentskih domov, premalo javnih stanovanj, preveč stanovanj praznih, večinoma se kupuje za investicije, gradi se premalo (večinoma za elite, beri investicije)... Problem ni samo LJ. Tud drugje se ogromno kupuje za investicije in na zalogo. Problem se da zelo preprosto rešit, ampak lobiji ne pustijo.

Ceno nepremičnin zvišuje sledeče(ne nujno v tem vrstnem redu):

1. Razvajenost kjer bi "vsi" radi kupili skoraj novogradnje ali da ne bi rabli na nepremičnini skoraj nič delat in urejat več
2. Povpraševanje kjer bi "vsi" radi zrinili v LJ+okolica ali na Obalo in še nekaj elitnih lokacij (Bled ipd...)
3. Preveč študentarije v LJ kjer že itak vsi rinejo (tudi to bi se rešilo s plačljivim faksom!)

Poglejmo v MB lahko danes kupite 3 sobno stanovanje za 188.000 EUR na skorajda elitni lokaciji MB... kje je problem? Jaz ga ne vidim. Maribor je DRUGO NAJVEČJE MESTO v državi.

1. Navadno natolcevanje. To preprosto ni res.
2. Ljudje pač grejo v bližino služb, ker bi radi več časa preživeli z družino ali za sproščanje, namesto na cesti. Ne vem, zakaj bi nekdo bil proti napredku. Ampak se najdete tud taki očitno.
3. Rešitev za študentarijo je več študentskih domov, kot sem že napisal. Nismo mi krivi, da si bil faliran študent in smo ti plačali celo 2 različna faksamed tvojim iskanjem samega sebe, če sem te dobro razumel. Lastno nezadovoljstvo ni razlog, da druge prikrajšaš iste priložnosti.

Elitna lokacija v MB? Ne govori bedarije. Tam ni čisto nič elitnega. To ni niti e od elitnega. Tud kvaliteta je podpovprečna za tak denar. Dodaj še eno garažo in je to 3.000 EUR na m2. To ni normalna cena za MB. Ta cena bi morala bit vsaj 20% nižja. Zakaj ni? Zato, ker se tud v MB masovno kupujejo stanovanja za investicije, saj so Ljubljančani in drugi pogruntali, da je višji ROI kot v primeru LJ.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Torrent ()

Telbanc ::

V MB se je št. poslov zmajnšalo največ v državi, za 40%. Tko da ne verjamem da gre za investiranje.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Telbanc je izjavil:

V MB se je št. poslov zmajnšalo največ v državi, za 40%. Tko da ne verjamem da gre za investiranje.

Seveda je šlo tud za investicije. Ni MB nobena izjema. Tud sam jih kr nekaj poznam, ki so tako kupovali. Večinoma s kreditom, da bo najemnik plačeval obrok. Sedaj se to več ne splača, glede na OM. Je pa v MB najbolj poskočila cena stanovanj v Q4, če se ne motim.

Zgodovina sprememb…

Pa enako velja tud za Celje. Tud tam je bilo dost investicijskih nakupov, je pa to drugačen profil investitorjev kot npr. v Schellenburgu. :)

mm&r ::

Torrent je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Seveda je šlo tud za investicije. Ni MB nobena izjema. Tud sam jih kr nekaj poznam, ki so tako kupovali. Večinoma s kreditom, da bo najemnik plačeval obrok. Sedaj se to več ne splača, glede na OM. Je pa v MB najbolj poskočila cena stanovanj v Q4, če se ne motim.

Članek iz let 2021 na to temo:

https://n1info.si/gospodarstvo/nepremic...

johnnyyy ::

Mato989 je izjavil:

Seveda se lahko, ampak pač tako je, da enkrat uspejo eni, drugič pa drugi... Poznam takšne in drugačne primere. Glede na jamranje onega inženirja zgoraj bolj težko... ker če ima viličar in skladiščnik višjo neto plačo kot inženir strojništva v MB potem pač jebiga...

Če je mlad inženir lahko do 50 še marsi kaj doseže. Saj ni nujno, da če ima nekdo pri 30 minimalca, da ga bo imel celo življenje.

Mato989 je izjavil:

No ja, kot "nič v življenju" ne veseli bi se lahko reklo da pač te nič ne veseli kar bi ti prinašalo dovolj denarja da bi delal in živel... Recimo poznam tipa ki ga veseli igranje igerc, šaha, kolesarjenje, gledanje filmov... za nobeno ni dovolj dober da bi delal in od tega imel solidno plačo, zato pač hodi delat nekaj da živi in ima te hobije... to je realnost verjetno 85%+ ljudi v SLO in na Svetu (verjetno še več)

Skoraj vsako stvar se da tržit in tudi od recenzij igric in filmov lahko živiš. Je pa vsaka stvar povezana še z kakšnimi dodatnimi skilsi.

Mato989 je izjavil:

Težko boš našel ljudi ki bi točno to kar delajo delali v enakem obsegu in ob enakih urah in na enaki lokaciji če bi imeli dovolj denarja da ne bi rabili nikoli več (garantirano) delat...

Med programerji mislim, da nas je kar nekaj, ki bi programirali tudi če bi bili finančno neodvisni. To sedaj ne pomeni, da bi hodil v službo in tam razvijal nekaj za stranke, ampak bolj neke projekte, ki če uspejo je dobro, če pa ne pa tudi ni panike.

Mato989 je izjavil:

Ja ampak naša debata tu se zdaj povezuje z dejstvom da če to kar služi tvoj kruh ni dovolj za nakup nepremičnine... poveživa zdaj tole skupaj... si potem še uspešen če delaš in si ne moreš nič kupit, četudi delaš kar te veseli? Verjetno prej ali slej postaneš nesrečen.

Večinoma je problem v tem, da se precej časa šolamo in okno, ko greš na trg in do ustvarjanja družine je precej kratek. Težko nekomu očitaš pri 30 da je neuspešen, če ima nizko plačo in je na trgu le 5 let.

amacar ::

Baja je izjavil:

očitno tisti fleti po 180k niso glih poceni glede na to, da jih je še nekaj 10 na voljo. prištej še par 10k za opremo pa kak parking.

jaz sem spizdil iz mb zaradi cen/višin najemnin. naj kar majo. sem v prekmurju dobil za 2/3 cene tega fleta vec kot 2x vecjo opremljeno bajto. pa še življenje bo cenejse. vrt, en sosed ma piške, drugi pa kravice in pujceke.

Glede na to, da je od 81 kvadratov uporabnih samo 56kvadratov, ostalo je klet in balkon, potem 180k+ ni ravno ugodno. Lokacija sicer ni tako slaba, ampak dalec od elitne.

amacar je izjavil:

Baja je izjavil:

Glede na to, da je od 81 kvadratov uporabnih samo 56kvadratov, ostalo je klet in balkon, potem 180k+ ni ravno ugodno. Lokacija sicer ni tako slaba, ampak dalec od elitne.

Če si iz Ptuja, ti je v MB marsikaj elitno. :))

amacar je izjavil:

Baja je izjavil:

No pol pa povej kje pa se je bolj fajna lokacija v mb kot tam na levem bregu je greznica od prometa in glupih enosmernih dejansko je mb tabor top spot se vedno dokaj blizu pes do mesta ampak dovolj blizu tudi do avtoceste za v ce ali lj

amacar ::

"Elitno" v centru MB je pod kalvarijo in piramido, malo dlje iz centra pa pod pohorjem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()

Mato989 je izjavil:

amacar je izjavil:

Baja je izjavil:

No pol pa povej kje pa se je bolj fajna lokacija v mb kot tam na levem bregu je greznica od prometa in glupih enosmernih dejansko je mb tabor top spot se vedno dokaj blizu pes do mesta ampak dovolj blizu tudi do avtoceste za v ce ali lj

Prvo kot prvo, to sploh ni Tabor, ampak Studenci. V MB so elitne lokacije center ob parku, Tomšičev drevored, Lent, pod Kalvarijo ... Zadnje čase tud Radvanje pod Pohorjem. Seveda glede na MB razmere.

Zgodovina sprememb…

miha98 ::

Mato989 je izjavil:

Na to ni tako enostavnega odgovora. Delati in biti uspešen je precej lažje, če te stvari zanimajo. In težko je delat stvari, ki te ne zanimajo naslednjih 40 let in da si zraven še uspešen.

Biti uspešen pomeni da zaslužiš dovolj da si kupiš nepremičnino kajne? Če si je ne moreš nisi uspešen potemtakem če malo twistamo filozofijo oziroma pogledava drug POV.

Če pa sem hudoben, kaj pa naj porečejo tisti ki jih nič ne veseli delat ampak pač je treba jest in živet in moraš delat... Večina ljudi pač nima tega LUKSUZA da bi delala to kar jih veseli 8 ur in dobila za to nadpovprečno ali povprečno plačo...

Jaz ne bi šel, oz. če bi šel bi šel samo za nek omejen čas, da delam toliko da nekaj več zaslužim. Moja osebna filozofija je, da poleg tega da delam kar me veseli, da grem pri znanju naprej. In delat neka osnovna dela, ki jih dela lahko vsak zame pomeni, da v življenju ne delam nadaljnih korakov.

Super, vsak je upravičen do svoje filozofije ampak problem pa pride ko vzameš svojo filozofijo hkrati si pa ne moreš kupit nepremičnine, potem pa pridemo do točke kjer moraš izbirat prioriteto ne kot razvajen otrok klicat državo da tebi porihta cenejše nepremičnine da boš ti naprej fural svojo filozofijo dela za nizko plačo ker te to veseli...

Do klicanja države v pomoč je vsak upravičen do svoje filozofije, ko pa enkrat ne gre naprej pa je potrebno postat pragmatičen vzet excel in kalkulator in preračunat kaj se splača bolj in kaj ti je cilj... XYX več EUR in nepremičnina v doglednem času ali filozofija in hotel mama/najem... Nikakor ti po ustavi ne pripada filozofija + poceni nepremičnina in to je v bistvu moj point.

Jok brate .. Večina ljudi je bila z delom in življenjem v tovarnah v bivši Jugoslaviji povsem zadovoljnih. TAM, Metalna, Hidromontaža, Litostroj, tekstilna podjetja itd. Tudi znat si moral precej več kot danes z isto izobrazbo. Danes recimo končaš strojnega tehnika 4 letni program na srednji strojni šoli . Včasih si v tem istem programu zadnji dve leti izbral smer v katero boš šel... Nivo znanja je bil včasih v tovarnah bivše Juge veliko večji. Verjamem in tudi slišal sem da so bili ljudje v teh podjetjih zadovoljni z delom in življenjem. Že samo TAM recimo je delal več variant kamionov , Avtobusov itd,. in že tu si moral delat spremembe in inovacije. Danes pa delamo lon posle in enointaisto zadevo oz. polizdelek za avstrijce in švabe... Ni primerjave sploh ... državo so zafurali politiki in vodstvo nesposobno delovat v svetovnem merilu.... Danes pa imamo to kar pač imamo... pičkin dim

miha98 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Na to ni tako enostavnega odgovora. Delati in biti uspešen je precej lažje, če te stvari zanimajo. In težko je delat stvari, ki te ne zanimajo naslednjih 40 let in da si zraven še uspešen.

Biti uspešen pomeni da zaslužiš dovolj da si kupiš nepremičnino kajne? Če si je ne moreš nisi uspešen potemtakem če malo twistamo filozofijo oziroma pogledava drug POV.

Če pa sem hudoben, kaj pa naj porečejo tisti ki jih nič ne veseli delat ampak pač je treba jest in živet in moraš delat... Večina ljudi pač nima tega LUKSUZA da bi delala to kar jih veseli 8 ur in dobila za to nadpovprečno ali povprečno plačo...

Jaz ne bi šel, oz. če bi šel bi šel samo za nek omejen čas, da delam toliko da nekaj več zaslužim. Moja osebna filozofija je, da poleg tega da delam kar me veseli, da grem pri znanju naprej. In delat neka osnovna dela, ki jih dela lahko vsak zame pomeni, da v življenju ne delam nadaljnih korakov.

Super, vsak je upravičen do svoje filozofije ampak problem pa pride ko vzameš svojo filozofijo hkrati si pa ne moreš kupit nepremičnine, potem pa pridemo do točke kjer moraš izbirat prioriteto ne kot razvajen otrok klicat državo da tebi porihta cenejše nepremičnine da boš ti naprej fural svojo filozofijo dela za nizko plačo ker te to veseli...

Do klicanja države v pomoč je vsak upravičen do svoje filozofije, ko pa enkrat ne gre naprej pa je potrebno postat pragmatičen vzet excel in kalkulator in preračunat kaj se splača bolj in kaj ti je cilj... XYX več EUR in nepremičnina v doglednem času ali filozofija in hotel mama/najem... Nikakor ti po ustavi ne pripada filozofija + poceni nepremičnina in to je v bistvu moj point.

Jok brate .. Večina ljudi je bila z delom in življenjem v tovarnah v bivši Jugoslaviji povsem zadovoljnih. TAM, Metalna, Hidromontaža, Litostroj, tekstilna podjetja itd. Tudi znat si moral precej več kot danes z isto izobrazbo. Danes recimo končaš strojnega tehnika 4 letni program na srednji strojni šoli . Včasih si v tem istem programu zadnji dve leti izbral smer v katero boš šel... Nivo znanja je bil včasih v tovarnah bivše Juge veliko večji. Verjamem in tudi slišal sem da so bili ljudje v teh podjetjih zadovoljni z delom in življenjem. Že samo TAM recimo je delal več variant kamionov , Avtobusov itd,. in že tu si moral delat spremembe in inovacije. Danes pa delamo lon posle in enointaisto zadevo oz. polizdelek za avstrijce in švabe... Ni primerjave sploh ... državo so zafurali politiki in vodstvo nesposobno delovat v svetovnem merilu.... Danes pa imamo to kar pač imamo... pičkin dim

Poglej neumnost vecina folka ne bi delala na teh delovnih mestih ce ne bi rabili zaradi prezivetja

Pomisli naj vsak zase ce bi imel 300 mil na racunu bi delal naprej kot zdaj 8 ur itd... Na tem sihtu

Pa še za genije tukaj, ki so konstantno omenjali, da že imamo davek na premoženje, ko smo ostali trdili, da je neustrezna obdavčitev nepremičnin.

Iz Financ:
Imate novo naložbeno stanovanje ali hišo? Ste vedeli, da vam davka od premoženja ni treba plačevati 10 let?

Rezultat:

OBČINA Št. izdanih odločb - 2023 Višina davka (v EUR)
Ljubljana 20.196 1.291.055
Maribor 6.810 697.885
Kranjska Gora 2.694 496.287
Kranj 6.485 457.953
Domžale 3.946 371.438

:))

Mogoče vam bo zdaj kaj več jasno, čeprav dvomim.

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

Pa še za genije tukaj, ki so konstantno omenjali, da že imamo davek na premoženje, ko smo ostali trdili, da je neustrezna obdavčitev nepremičnin.

Iz Financ:
Imate novo naložbeno stanovanje ali hišo? Ste vedeli, da vam davka od premoženja ni treba plačevati 10 let?

Rezultat:

Maribor 6.810 697.885
Kranj 6.485 457.953
Domžale 3.946 371.438

Ja ampak kaj pa vsi nakupi starih tisto pa vse pade not pa tudi novogradnje po 10 letih padejo not

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Iz Financ:

Rezultat:

Maribor 6.810 697.885
Kranj 6.485 457.953
Domžale 3.946 371.438

Ja ampak kaj pa vsi nakupi starih tisto pa vse pade not pa tudi novogradnje po 10 letih padejo not

Smo že ugotovili, da ne padejo not, ker se potem mahinira s prijavami itd. Pa kakšno vezo ima to? Obdavčeno bi moglo bit s prvim dnem. Kaj za vraga je to? A si ti res tako butast, da ne vidiš, da takšna davčna politika vzpodbuja nakupovanje nepremičnin za investicije, kar poslabšuje situacijo na trgu in čisto nič ne koristi gospodarstvu?

1.291.055 EUR pobranih v LJ za 2023? To je vrednost enega malo večjega stanovanja v Schellenburgu. V povpreču je to 63EUR na odločbo v LJ.

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Iz Financ:

Rezultat:

Maribor 6.810 697.885
Kranj 6.485 457.953
Domžale 3.946 371.438

Smo že ugotovili, da ne padejo not, ker se potem mahinira s prijavami itd. Pa kakšno vezo ima to? Obdavčeno bi moglo bit s prvim dnem. Kaj za vraga je to? A si ti res tako butast, da ne vidiš, da takšna davčna politika vzpodbuja nakupovanje nepremičnin za investicije, kar poslabšuje situacijo na trgu in čisto nič ne koristi gospodarstvu?

1.291.055 EUR pobranih v LJ za 2023? To je vrednost enega malo večjega stanovanja v Schellenburgu. V povpreču je to 63EUR na odločbo v LJ.

Ja zdaj pa dodaj da te prazno stanovanje pride se na mesec tam nekaj 10eur davka vsak mesec.....torej letno zgubljas najmanj ene 700eur fix po 10 letih pa se vec ko je rezervni sklad itd

Siso ::

Definitivno v Sloveniji razen nad Portorožem ni ti.elitnih lokacij.......

Mato989 je izjavil:

Ja zdaj pa dodaj da te prazno stanovanje pride se na mesec tam nekaj 10eur davka vsak mesec.....torej letno zgubljas najmanj ene 700eur fix po 10 letih pa se vec ko je rezervni sklad itd

Kako si pa na 700 eur prišel?

miha98 ::

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Tebe je poslušal :D

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Enostavno... Še več je lahko odvisno od POV...

Recimo imava 2 scenarija:

1. "Investitor" kupi novogradnjo
2. "Investitor" kupi rabljeno stanovanje starejše od 10 let

V 1. primeru bo plačeval priklope elektrike, odvoz smeti, upravitelja, čiščenje bloka, ogrevanje, in na vse to bo plačal tudi DDV
V 2. primeru bo zraven točk iz primera 1 plačeval še rezervni sklad, davek na premoženje, itd...

Skratka tudi prazna novogradnja z oproščenih DDV ima lahko komot kakšnih 200 EUR stroška na mesec... Elektriko sicer lahko izklopiš ampak jo rabiš ko prideš počistit tja vsake tolko in se ti priklopi in odklopi ne splačajo. Ogrevanje te hitro pride 50EUR+ (v primeru rabljenih pa komot tudi 150+ kot vidimo na primeru Velenja) četudi ne greješ nič ker vzamejo količnik površine če ne porabiš primerljivih vrednosti glede na kvadraturo oz. površino.

In od vsakega računa pade DDV v blagajno države...

Če nekdo na minialcu jutri podeduje 5 nepremičnin in noče nobene oddat bo BANKROTIRAL v nekaj mesecih če nima velikih zalog privarčevanih...

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

Telbanc je izjavil:

So kupovali, ker je padec res drastičen. Zdaj verjetno v večini kupujejo tisti, ki flet potrebujejo za stanovat.

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Enostavno... Še več je lahko odvisno od POV...

Recimo imava 2 scenarija:

1. "Investitor" kupi novogradnjo
2. "Investitor" kupi rabljeno stanovanje starejše od 10 let

V 1. primeru bo plačeval priklope elektrike, odvoz smeti, upravitelja, čiščenje bloka, ogrevanje, in na vse to bo plačal tudi DDV
V 2. primeru bo zraven točk iz primera 1 plačeval še rezervni sklad, davek na premoženje, itd...

Skratka tudi prazna novogradnja z oproščenih DDV ima lahko komot kakšnih 200 EUR stroška na mesec... Elektriko sicer lahko izklopiš ampak jo rabiš ko prideš počistit tja vsake tolko in se ti priklopi in odklopi ne splačajo. Ogrevanje te hitro pride 50EUR+ (v primeru rabljenih pa komot tudi 150+ kot vidimo na primeru Velenja) četudi ne greješ nič ker vzamejo količnik površine če ne porabiš primerljivih vrednosti glede na kvadraturo oz. površino.

In od vsakega računa pade DDV v blagajno države...

Če nekdo na minialcu jutri podeduje 5 nepremičnin in noče nobene oddat bo BANKROTIRAL v nekaj mesecih če nima velikih zalog privarčevanih...

A tako si to računal, da si vse stroške vštel. Ostali stroški nimajo veze z davkom. Ampam ok, ti bom jaz točen izračun naredil za moje prazno stanovanje. NUSZ je nekje 100EUR na leto, stroški upravnika, vode, elektrike... so 50 EUR na mesec. Ogrevanje 0 EUR, ker je lastna plinska peč na mestni plin. Pa smo res na cca. 700EUR na leto.

To ni niti omembe vredno. Še manj pa me bo prepričalo, da stanovanje prodam ali oddam. Še manj pa bo to prepričalo tiste, ki si jih lahko privoščijo več, da ne bodo del problema, pa tud, če bo stroška 1000EUR na leto za stanovanje.

Zgodovina sprememb…

A tako si to računal, da si vse stroške vštel. Ostali stroški nimajo veze z davkom.

Ja in če nimajo? A se mi ne pogovarjamo o tem da nekdo ki drži prazno stanovanje za "investicij" da nima nič stroškov in da mu zato ni za prodat? No jaz ti povem da četudi imaš prazno stanovanje, imaš letno od 700 EUR navzgor... lastniku je vseeno ali teh 700 da davkom ali podjetju z vidika lastnika je to strošek 700EUR... lahko rečeva tudi preko 1.500 eur v nekaterih ali večino primerov ki niso novogradnje... ker večina rabljenih nima lastnih peči ampak centralno in tam plačaš ne glede na to če te ni...

Ampak če to ni omembe vredno potem tudi 1.500 davka ne bo omembe vredno... torej kaj bi ti rad?

Večina tistih ki si lahko privošči plačevat za 5 praznih nepremičnin 3.500 na leto si bo tudi 10k letno... ker če jih 3.500 na beli je velika verjetnost da jih tudi 10k ne...

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

A tako si to računal, da si vse stroške vštel. Ostali stroški nimajo veze z davkom.

Ja in če nimajo? A se mi ne pogovarjamo o tem da nekdo ki drži prazno stanovanje za "investicij" da nima nič stroškov in da mu zato ni za prodat? No jaz ti povem da četudi imaš prazno stanovanje, imaš letno od 700 EUR navzgor... lastniku je vseeno ali teh 700 da davkom ali podjetju z vidika lastnika je to strošek 700EUR... lahko rečeva tudi preko 1.500 eur v nekaterih ali večino primerov ki niso novogradnje... ker večina rabljenih nima lastnih peči ampak centralno in tam plačaš ne glede na to če te ni...

Ampak če to ni omembe vredno potem tudi 1.500 davka ne bo omembe vredno... torej kaj bi ti rad?

Večina tistih ki si lahko privošči plačevat za 5 praznih nepremičnin 3.500 na leto si bo tudi 10k letno... ker če jih 3.500 na beli je velika verjetnost da jih tudi 10k ne...

Preprosto. Moralo bi bit več, toliko, da se prazno stanovanje ne splača kot investicija. Vsaj kaka 2% tržne vrednosti na leto. Če je oddano, pa potem olajšava za mesece, ko je oddano, glede na najemnino. Pa to za vsako drugo nepremičnino naprej, pa nima veze kdo je prijavljen not, gleda se lastništvo.

Obstaja več različnih opcij. Ni pa moje delo, da povem katera je prava. Za to so plačani v vladi. Dedinitivno pa ni prava opcija pustiti kot je, kar dela vsaka vlada. Očitno.

Preprosto. Moralo bi bit več, toliko, da se prazno stanovanje ne splača kot investicija. Vsaj kaka 2% tržne vrednosti na leto. Če je oddano, pa potem olajšava za mesece, ko je oddano, glede na najemnino. Pa to za vsako drugo nepremičnino naprej, pa nima veze kdo je prijavljen not, gleda se lastništvo.

Ampak nekomu se vedno splača ali pa ga boli kurac... kaj če ima nekdo 100mil pa pač ma prazno pa plača 20k davka bomo zato dali davka 100k po tvoje?

Davek je neumnost... naredite poslovno okolje takšno da noben ne bo hotel nepremičnine držat ker bo drugje več služil... če pa folk vidi kako kupiš delnice NKBM pol pa te Bratuškova razlastnini pa pač daš signal da ni dobro držat delnic.

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Ampak nekomu se vedno splača ali pa ga boli kurac... kaj če ima nekdo 100mil pa pač ma prazno pa plača 20k davka bomo zato dali davka 100k po tvoje?

Kaj tebi ni jasno? NE. Bo potem pač plačal davek za ta luksuz. Večina pač preračuna, če se investicija splača, če gre za investicijo. To bi ti lahko bilo jasno.

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kaj tebi ni jasno? NE. Bo potem pač plačal davek za ta luksuz. Večina pač preračuna, če se investicija splača, če gre za investicijo. To bi ti lahko bilo jasno.

Torej bi enak učinek v praksi imelo če druge investicije naredimo bolj privlačne in bo folk preračunal in prodal stanovanje?

Mato989 je izjavil:

Davek je neumnost... naredite poslovno okolje takšno da noben ne bo hotel nepremičnine držat ker bo drugje več služil... če pa folk vidi kako kupiš delnice NKBM pol pa te Bratuškova razlastnini pa pač daš signal da ni dobro držat delnic.

To so neumnosti, ki jih konstantno ponavljate in nimajo veze z realnostjo. Nepremičnina bo vedno bolj varna naložba, kot druge oblike. Že sedaj se pa več zasluži drugje, pa to ne spremeni nič. Ti bi samo rad, da tebi osebno znižajo stroške. Jaz tud plačam KDD vsak mesec za držanje sredstev in na koncu plačam še obresti. Tako pač je. Tud, če bi to naredili kar trdiš, se ne bi nehalo vlagat v nepremičnine. Poglej kak primer v svetu, kjer je poslovno okolje po tvojem okusu, pa boš videl, da obstaja enak problem.

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

To so neumnosti, ki jih konstantno ponavljate in nimajo veze z realnostjo. Nepremičnina bo vedno bolj varna naložba, kot druge oblike. Že sedaj se pa več zasluži drugje, pa to ne spremeni nič. Ti bi samo rad, da tebi osebno znižajo stroške. Jaz tud plačam KDD vsak mesec za držanje sredstev in na koncu plačam še obresti. Tako pač je. Tud, če bi to naredili kar trdiš, se ne bi nehalo vlagat v nepremičnine. Poglej kak primer v svetu, kjer je poslovno okolje po tvojem okusu, pa boš videl, da obstaja enak problem.

Ampak ti trdiš da večina preračuna.... Če torej večina preračuna in če ti delnice, dividende denar na banki nosi več % kot nepremičnina potem pač bodo vzeli raje to kajne...

Mato989 je izjavil:

Ampak ti trdiš da večina preračuna.... Če torej večina preračuna in če ti delnice, dividende denar na banki nosi več % kot nepremičnina potem pač bodo vzeli raje to kajne...

Nisem rekel, da večina prav izračuna. Zato jim je treba pomagat pri izračunu z davki, da bodo šw kaj drugega izračunali. Vem, da si padel pri programiranju, ampak eni imajo sposobnost več spremenljivk upoštevat v miselnem procesu. Npr. tud varnost naložbe in razpršitev investicij, kar bi ti kot veliki vlagatelj moral vedeti. Mnogi celo zaslužke iz drugih oblik, potem prenašajo v nepremičnine za "dolgoročno hrambo".

Če pa ti trdiš, da druge investicije ne nosijo več denarja, je pa to samo še razlog več, da se nepremičnine še bolj obdavči. Drugač pa je to samo brezvezen izgovor. Naj bolj obdavčijo nepremičnine in manj druge naložbe. Vseeno. Samo ne tega uporabljat kot izgovor, da se nepremičnin ne obdavči bolj.

Zgodovina sprememb…

https://www.index.hr/vijesti/clanak/slo...

"SLOVENCI su došli na prvo mjesto po kupnji nekretnina u Hrvatskoj među strancima, piše Jutarnji list, navodeći da je lani u većini županija pala kupoprodaja nekretnina."

Ko obsedeni slovenci prehitevajo nemce po kupni moči..........se tlele eni sekirajo za plačilo stroškov ki jih prinese prazen flet...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

sbawe64 ::

Mi lahko, za vas to ne velja
https://slo-tech.com/forum/t742691/p812...
+500 EUR za najemnino ni problem, kredita dobiš 200 EUR.
Očitno bo rodnost še naprej padala.

Nevidna roka trga očitno ne deluje
https://forbes.n1info.si/nepremicnine/n...

Šest let pozneje so najemna stanovanja mnogo dražja. Majcen Pušnik navaja, da se cene najemnin za garsonjere gibljejo med 500 in 600 evri, za najem dvosobnega stanovanja je treba odšteti od 800 do 1.000 evrov, trisobno pa se giblje med 1.200 in 1.500 evri.

Cene najemnin močno poskočile
Če 600 evrov aktualne najemnine primerjamo s povprečjem Gursa iz leta 2018, so se cene najema dvignile za okoli 80 odstotkov, kar je bistveno več kot pri prodajah in nakupih stanovanj.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Nisem rekel, da večina prav izračuna. Zato jim je treba pomagat pri izračunu z davki, da bodo šw kaj drugega izračunali. Vem, da si padel pri programiranju, ampak eni imajo sposobnost več spremenljivk upoštevat v miselnem procesu. Npr. tud varnost naložbe in razpršitev investicij, kar bi ti kot veliki vlagatelj moral vedeti. Mnogi celo zaslužke iz drugih oblik, potem prenašajo v nepremičnine za "dolgoročno hrambo".

Če pa ti trdiš, da druge investicije ne nosijo več denarja, je pa to samo še razlog več, da se nepremičnine še bolj obdavči. Drugač pa je to samo brezvezen izgovor. Naj bolj obdavčijo nepremičnine in manj druge naložbe. Vseeno. Samo ne tega uporabljat kot izgovor, da se nepremičnin ne obdavči bolj.

kako nisi rekel tega če pa točno to trdiš par postov nad tem

Večina pač preračuna, če se investicija splača,

In ravno zato ker je nepremičnina bolj varna moramo naredit druge enako-varne... pa bo folk izločil to spremenljivko kajne... SIcer pa če druge naložbe so tako fajn naj tisti ki hočejo svojo nepremičnino vlagajo v tiste kao BOLJ donosne naložbe in bodo prehiteli one ki vlagajo v nepremičnine kajne... >:D

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

kako nisi rekel tega če pa točno to trdiš par postov nad tem

Večina pač preračuna, če se investicija splača,

In ravno zato ker je nepremičnina bolj varna moramo naredit druge enako-varne... pa bo folk izločil to spremenljivko kajne... SIcer pa če druge naložbe so tako fajn naj tisti ki hočejo svojo nepremičnino vlagajo v tiste kao BOLJ donosne naložbe in bodo prehiteli one ki vlagajo v nepremičnine kajne... >:D

Sem rekel da preračuna, če se investicija splača. To ne pomeni, da ustrezno preračuna vse ostale možne investicije. Še vedno se splača, tud če zasluži manj, saj je riziko manjši. Večina ljudi sploh ne ve kako kupit delnice, kaj šele, da bi razumeli, kje je večji zaslužek. S tem da delnic ne moreš kr tako kupit s kreditom. Pa nekako si spet ignoriral del okrog varnosti naložbe. Nepremičnina je kr varna naložba, zato je tud ROI ustrezno nižji. V bistvu ignoriraš vse kar ti ustreza, da se vrtiš v lastnem krogu nesmislov.

Nikoli ne bodo druge investicije enako varne, pa če se na glavo postaviš. Razumen človek bi taka dejstva razumel, kar ti očitno nisi.

Mater si retardiran. Debata ni o tekmovanju, kdo bo inel boljši ROI. Prvič je nesmiselna, ker večina razprši investicije, drugič, pa še bolj pomembno, debata teče o tem, da so stanovanja predraga in težje dosegljiva, ker jih ljudje uporabljajo za invesricije. Daj vsaj malo vklopi možgane, al pa nehaj pisat neumnosti. PRAZNA STANOVANJA NE SMEJO BITI INVESTICIJE! Če se že more vlagat v nepremičnine, pač vlagajte v poslovne.

Zgodovina sprememb…

Sem rekel da preračuna, če se investicija splača. To ne pomeni, da ustrezno preračuna vse ostale možne investicije. Večina ljudi sploh ne ve kako kupit delnice, kaj šele, da bi razumeli, kje je večji zaslužek. S tem da delnic ne moreš kr tako kupit s kreditom. Pa nekako si spet ignoriral del okrog varnosti naložbe. Nepremičnina je kr varna naložba, zato je tud ROI ustrezno nižji. V bistvu ignoriraš vse kar ti ustreza, da se vrtiš v lastnem krogu nesmislov.

Mogoče bi potem olajšali nakup delnic tudi povprečnemu kot je nepremičnine?

Nikoli ne bodo druge investicije enako varne, pa če se na glavo postaviš. Razumen človek bi taka dejstva razumel, kar ti očitno nisi.

Enako varne ne, lahko pa blizu in boljši ROI...

Debata ni o tekmovanju, kdo bo inel boljši ROI. Prvič je nesmiselna, ker večina razprši investicije, drugič, pa še bolj pomembno, debata teče o tem, da so stanovanja predraga in težje dosegljiva, ker jih ljudje uporabljajo za invesricije. Daj vsaj malo vklopi možgane, al pa nehaj pisat neumnosti.

Ne govorim o tem, govorim o tem da ČE SO druge investicije res tako dobičkonosne in nepremičnine ne kar eni tu računajo naj oni ki nimajo nepremičnin tja vlagajo in bodo prehiteli one ki imajo nepremičnine...

Dude, takih ljudi ki ima razpršene investicije je v SLO nekaj 10... govorim seveda o realnih zneskih nekaj mil...

Večina folka (93%++) nima dovolj denarja da bi si lastila 2 stanovanji (zraven svojega) in imela še 500k v delnicah in 200k v zlatu ter 200k v cryptu razumeš...

Govorimo o folku ki kupi 1 nepremičnino in pač podeduje še 1 ga oddaja in lepše živi... ti bi pa take najbolj prizadel z davkom... oni ki majo 2mil+ investicij jih boli K... oni bodo spaklali...

Mogoče bi potem olajšali nakup delnic tudi povprečnemu kot je nepremičnine?

Ne boš vklopil možganov? Lahko javni uslužbenec hodi od vrat do vrat in prodaja delnice brez stroškov in davčnih obveznosti, pa se mentaliteta splošnega prebivalstva ne bo spremenila. Tisti, ki pa že vlagajo v delnice, bodo pa še naprej vlagali tud v nepremičnine.

Enako varne ne, lahko pa blizu in boljši ROI...

In? Še vedno niso enako varne in še vedno bo vsaj naslednjih 50 let mentaliteta ljudi ista.

Ne govorim o tem, govorim o tem da ČE SO druge investicije res tako dobičkonosne in nepremičnine ne kar eni tu računajo naj oni ki nimajo nepremičnin tja vlagajo in bodo prehiteli one ki imajo nepremičnine...

Hahahaha. Riziko pa bomo kr ignorirali ali kako. Ampak ok, dajmo vseeno sprejet tvoj butast argument. Kako bo potem na splošno situacija boljša? Par posameznikov bo uspešno vložilo denar i potem kupila nepremičnino, vse ostalo bo pa ostalo enako. Tako bodo nepremičnine samo še dražje. Potem pa bodo ugotovili, da so dost več zaslužili, kot potrebujejo in še kako nepremičnino kupili na zalogo. Sej veš, varnost investicije.

Dude, takih ljudi ki ima razpršene investicije je v SLO nekaj 10... govorim seveda o realnih zneskih nekaj mil...

:)) Ne rabiš milijonov, da razpršiš investicije. Kolega zdravnik ima 3 stanovanja, nekaj v zlatu, nekaj v kripto in nekaj v delnicah. Bom mu povedal, da je v ekskluzivnem klubu nekaj 10ih Slovencev.

Večina folka (93%++) nima dovolj denarja da bi si lastila 2 stanovanji (zraven svojega) in imela še 500k v delnicah in 200k v zlatu ter 200k v cryptu razumeš...

Govorimo o folku ki kupi 1 nepremičnino in pač podeduje še 1 ga oddaja in lepše živi... ti bi pa take najbolj prizadel z davkom... oni ki majo 2mil+ investicij jih boli K... oni bodo spaklali...

Kako bi bili ti najbolj prizadeti? Če oddajajo stanovanje, ne bodo nič prizadeti. Ostali pa naj "spaklajo" kak vejo in znajo. Če bi to bilo tako preprosto, nihče ne bi zvinal rok politikom kaj smejo in kaj ne storiti glede te problematike. Pustijo jim samo to, kar vejo, da ne bo uspešno in ne bo imelo nobenega negativnega vpliva na njih. Npr. gradnja socialnih stanovanj.

Zgodovina sprememb…

johnnyyy ::

Telbanc je izjavil:

Ko obsedeni slovenci prehitevajo nemce po kupni moči..........se tlele eni sekirajo za plačilo stroškov ki jih prinese prazen flet...

Ne vem kje je logika, da Slovenci prehitevajo Nemce po kupni moči? Nakup nepremičnin na HR pač ni svetovno merilo za to, ker če bi bilo, potem so UK/USA/Francija države tretjega sveta. Pač potrebno se je zavedati, da je nam HR obala blizu in zaradi tega precej kupujemo tam.

Mato989 je izjavil:

Nepremičnine bolj varne?! Če jo kupiš od firme lahko gre v stečajno maso. Pred leti se je ogromno ljudi zaj* ker so kupovali hiše, ki so bile neetažirane ali pa so bile etažirane napačno (LI ne dovoljuje večstanovanjskih hiš). Veliko imamo črnih oz. neskladnih gradenj kjer so stari hiši dodali kakšen štuk ali prizidek. Občina naredi nove poplavne načrt z novimi podatki in tvoja nepremičnina je čez noč na poplavnem območju. Spremeni se OPN iz zazidljivo zemljišče postane navadno kmetijsko zemljišče.

Nepremičnine so manj varne kot delnice. To da so bolj varne se zdi samo zaradi tega, ker pri problemih ne gre za masovne ampak posamezne primere.

Ne rabiš milijonov, da razpršiš investicije. Kolega zdravnik ima 3 stanovanja, nekaj v zlatu, nekaj v kripto in nekaj v delnicah. Bom mu povedal, da je v ekskluzivnem klubu nekaj 10ih Slovencev.

Aha, ima torej ta zdravnik v zlatu in cryptu enako kot v 3 nepremičninah? Če ima potem je itak v klubu nekaj 10 ajde 100 Slovencev.... ker je vreden vsaj 1-2 mil ali več... in če odmislimo neke ljudi z vrednotenji firm jih ni dosti ki ima toliko.

TO da ima nekdo 3 nepremičnine pa pol par jurijev ali par 10k v cryptu, zlatu in delnicah to ni razpršenost... razpršenost je če imaš 30% v nepremičninah, 30% v delnicah, 30% v zlatu in 10% v cryptu recimo... ampak da bi ta zdravnik to imel bi moral imeti 2,x krat vrednosti 3 nepremičnin v ostalih naložbah, kar pa dvomim da ima, ker potme bi moral imeti recimo 2,x krat 600k ali 1,2mil v ostalem.

Razpršenost pomeni podobne vrednosti v različnih oblikah. ne pa 90% v 3 nepremičninah in par jurijev v ostalem.

Mato989 je izjavil:

Ne rabiš milijonov, da razpršiš investicije. Kolega zdravnik ima 3 stanovanja, nekaj v zlatu, nekaj v kripto in nekaj v delnicah. Bom mu povedal, da je v ekskluzivnem klubu nekaj 10ih Slovencev.

Aha, ima torej ta zdravnik v zlatu in cryptu enako kot v 3 nepremičninah? Če ima potem je itak v klubu nekaj 10 ajde 100 Slovencev.... ker je vreden vsaj 1-2 mil ali več... in če odmislimo neke ljudi z vrednotenji firm jih ni dosti ki ima toliko.

TO da ima nekdo 3 nepremičnine pa pol par jurijev ali par 10k v cryptu, zlatu in delnicah to ni razpršenost... razpršenost je če imaš 30% v nepremičninah, 30% v delnicah, 30% v zlatu in 10% v cryptu recimo... ampak da bi ta zdravnik to imel bi moral imeti 2,x krat vrednosti 3 nepremičnin v ostalih naložbah, kar pa dvomim da ima, ker potme bi moral imeti recimo 2,x krat 600k ali 1,2mil v ostalem.

Razpršenost pomeni podobne vrednosti v različnih oblikah. ne pa 90% v 3 nepremičninah in par jurijev v ostalem.

Seveda je to razpršenost. Očitno nimaš pojma, kaj je razpršenost. Je kr normalno, da je večji delež sredstev v varnih naložbah in manjši v bolj riskantnih. Stanovanja so vredna manj kot 500k. 2x MB, 1x hrvaška obala. Koliko ima drugje ne vem, zagotovo pa ni mali znesek.

Pa spet se zapičiš v neke nepomembne podrobnosti, ki ne spremenijo dejstva, da je nepremičnine treba drugače in bolj obdavčit. Če bi to afektiralo samo par posameznikov, kot ti trdiš, potem ne bi bilo takega upora in bi nov zakon bil že zdavnaj sprejet. Ne vem, kako potem vsak dan poslušamo, da so v novogradnjah pokupili skoraj vsa stanovanja brez kredita in to večina po 2, 3, 4 stanovanja. Pa ne samo to, tud stara stanovanja večina baje kupuje brez kreditov. Ne mi rečt, da so to sami ultra sposobni mladci, ki rešujejo svoj 1. stanovanjski problem. Kdaj boš nehal nakladat?

Zgodovina sprememb…

Seveda je to razpršenost. Očitno nimaš pojma, kaj je razpršenost. Je kr normalno, da je večji delež sredstev v varnih naložbah in manjši v bolj riskantnih. Stanovanja so vredna manj kot 500k. 2x MB, 1x hrvaška obala. Koliko ima drugje ne vem, zagotovo pa ni mali znesek.

Več kot pojma mam... ampak saj če ma stanovanje v MB ni panike tam jih lahko folk kupi kolko hoče, torej kako bo rešilo to problem če v LJ primanjkuje nepremičnin... v MB lahko zdaj kupiš nepremičnino za pod 200k...

Problem je da ste vi vsi nesposobni kupit nepremičnino... 76%+ ljudi pa ima lastniško nepremičnino kar je v zgornji tretjini EU in verjetno Sveta...

Mato989 je izjavil:

Več kot pojma mam... ampak saj če ma stanovanje v MB ni panike tam jih lahko folk kupi kolko hoče, torej kako bo rešilo to problem če v LJ primanjkuje nepremičnin... v MB lahko zdaj kupiš nepremičnino za pod 200k...

Problem je da ste vi vsi nesposobni kupit nepremičnino... 76%+ ljudi pa ima lastniško nepremičnino kar je v zgornji tretjini EU in verjetno Sveta...

Še kr dalje boš nakladal? Kaj ima veze, če lahko v MB kupiš nepremičnino pod 200k? To je še vedno preveč, zarad razlogov, ki sem jih navedel.

Problem je, da si ti nesposoben logičnega razmišljanja in empatije, kar je žalostna kombinacija. Ta ševilka 76% ne vem če drži, pa tud če in kaj pol? Sej sem jaz med njimi. Faliran študent bo meni govoril, kaj si lahko kupim in kaj ne. Vem, da bi rad bil žaljiv in se počutil kot bolj uspešen, ker so ti starši pomagali kupit nepremičnino, ampak ti žal ne uspeva.

Tu imaš seznam 20 ljudi, ki imajo več stanovanj. Danes je ta lestvica verjetno še bolj bogata s stanovanji.
https://n1info.si/poglobljeno/nekateri-...

Zgodovina sprememb…

bo meni govoril, kaj si lahko kupim in kaj ne.

Ti kupi kar hočeš in predvsem kar LAHKO... če pa ne moreš pa ti ni noben "faliran" študent z diplomo tega kriv :)) ampak kr sam...

Poln kurac imamo jamračev ki niso sposobni kupit ker imajo nerealne želje in zahteve... v SLO lahko danes kupiš nepremičnino za manj kot 100k, če niti tega nekdo ne zmore ali hoče, pa mu ni kriva država ampak on sam...

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Ti kupi kar hočeš in predvsem kar LAHKO... če pa ne moreš pa ti ni noben "faliran" študent z diplomo tega kriv :)) ampak kr sam...

Jaz lahko kupim, kar hočem. Pa to z "gotovino". To ne spremeni dejstev, ki sem jih podal in jih ti nisi sposoben razumet.

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Jaz lahko kupim, kar hočem. Pa to z "gotovino". To ne spremeni dejstev, ki sem jih podal in jih ti nisi sposoben razumet.

Torej se ne ukvarjaj z drugimi, bodo se drugi ukvarjali kako oni kupijo... bodo pač morali dosežt dovolj prihodka ali dobiti darilo ali podedovati... če pa nič od tega niso sposobni pol pa jim bo pomagal BOG :)

trancer01 ::

Bog vedno priskoči na pomoč tistim, ki si sami pomagajo.>:D

kriptobog ::

Mato989 je izjavil:

Poln kurac imamo jamračev ki niso sposobni kupit ker imajo nerealne želje in zahteve... v SLO lahko danes kupiš nepremičnino za manj kot 100k, če niti tega nekdo ne zmore ali hoče, pa mu ni kriva država ampak on sam...

Ostali imamo pa poln kurac pametnjakovicem, ki so bili do 30. priklenjeni na mamino josko, pa se ko so sli, so sli samo zato, ker so jim stari dali kes.

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Torej se ne ukvarjaj z drugimi, bodo se drugi ukvarjali kako oni kupijo... bodo pač morali dosežt dovolj prihodka ali dobiti darilo ali podedovati... če pa nič od tega niso sposobni pol pa jim bo pomagal BOG :)

Zakaj se pa ti ukvarjaš z drugimi? Naj se potem uredi zakone, da bo vsem lažje, ti pa nehaj jamrat. Dobiti darilo ali podedovati ni sposobnost. Je kvečjemu sreča oz. naključje. Če tebi BOG ne more pomagat do pameti, potem tud njim do stanovanja ne bo. Razen, če bomo politika, ki bo uspel nekaj urediti na tem področju, proglasili za boga.

Zgodovina sprememb…

PersonaRuda ::

Ker smo v tej temi omenjali tudi najem je ravno sedaj 1 članek o najemnikih:

Stiska in nemoč: “Če ne plačam rezervnega sklada, mi grozi dvig najemnine”
https://n1info.si/gospodarstvo/nepremic...

Vzameš kredit s fiksno obrestno mero, stisneš zobe (pas) za par let in potem lažje zadihaš po parih letih, ko se ti plača dvigne obrok kredita pa ostane isti. Lahko pa živiš v najemu in se ti plača dvigne, hkrati pa ko se standard dviguje se tudi cene najemnin (predvsem zaradi inflacije in posledično višjih cen novih/rabljenih stanovanj) dvigujejo (ne nujno, da vse, se pa dogaja v nekaterih primerih).
««
514 / 831
»»