» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
405 / 796
»»

PrihajaNodi ::

Aha, vrednosti nepremičnin so pa stabilne. Ja nepremičnina ti ostane, sicer cegle pobiraš po strugi Savinje, ampak če jih najdeš, si lahko postaviš nazaj.

Ja, ker bom stanovanje za investicijo kupil ob savinji ali nekje v pm. Komaj cakam.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

enemon ::

PrihajaNodi je izjavil:

Aha, vrednosti nepremičnin so pa stabilne. Ja nepremičnina ti ostane, sicer cegle pobiraš po strugi Savinje, ampak če jih najdeš, si lahko postaviš nazaj.

Ja, ker bom stanovanje za investicijo kupil ob savinji ali nekje v pm. Komaj cakam.

Aja, saj res, ti gledaš bolj Trbovlje. Prime lokacija, ampak vseeno imaš Savo zraven.

kriptobog je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Sem dal v coine in ze splacal, pa zamenju v cegle. Srecen? 15 let niti podrazno nebom cakov

Potem pa ne pametuj, da so investicije bv, ker nimas pojma. Jaz imam okoli miljoncka v celgih. V enih ceglih zivim, eni cegli so prazni. Kaj naj s se vec cegli? Raje investiram in imam vec od tega. Pa se nimam dela z vzdrzevanjem. Lepo denar dela denar. Saj cegli tudi drzijo vrednost, samo ce pustim cegle brez vzdrzevanja 20-30 let, bo vrednost imela samo se parcela.

Ne, ti si polpismen. Sem napisal da se razprsi v kolikor je vec. Da pa mas sam 200 k pa fuknes vse v delnice je pa no go. Lahko je z miljonckom v ceglu drugim svetovat naj fuknejo v delnice, to pa.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

kriptobog je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Sem dal v coine in ze splacal, pa zamenju v cegle. Srecen? 15 let niti podrazno nebom cakov

Potem pa ne pametuj, da so investicije bv, ker nimas pojma. Jaz imam okoli miljoncka v celgih. V enih ceglih zivim, eni cegli so prazni. Kaj naj s se vec cegli? Raje investiram in imam vec od tega. Pa se nimam dela z vzdrzevanjem. Lepo denar dela denar. Saj cegli tudi drzijo vrednost, samo ce pustim cegle brez vzdrzevanja 20-30 let, bo vrednost imela samo se parcela.

Ne, ti si pollismen. Sem napisal da se razprsi v kolikor je vec. Da pa mas sam 200 k pa fuknes vse v delnice je pa no go

Primerjaj donose SP500 pa ene nepremicnine v Ljubljani. Pa ne pozabi odstet stroskov vzdrzevanja od nepremicnine. In pa vlozenega dela.

Ja dejmo se donose na bitcoin primerjat? A to pa ne bi?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

kriptobog ::

PrihajaNodi je izjavil:

kriptobog je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Ne, ti si polpismen. Sem napisal da se razprsi v kolikor je vec. Da pa mas sam 200 k pa fuknes vse v delnice je pa no go. Lahko je z miljonckom v ceglu drugim svetovat naj fuknejo v delnice, to pa.

200k je tudi za cegle premalo. Fuknes v delnice. Ce imas 200k viska, potem imas lepe prihodke in bos hitro imel tudi vec viska in bos lepo investiral, ce si pameten. Ce si zabit bos pa na silo metal v neke cegle.

250 recmo za 2 sobno stanovanje v okolici lj. Cist proper investicija. Ja fuknes v sp 500pri tem dildotu, ni bolsga. Sam gor bo slo. 2 let nazaj kupljen flat 180 k dons 250k mogoce se mal vec...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Ja dejmo se donose na bitcoin primerjat? A to pa ne bi?

Aja, vrednosti delnic preveč nihajo, bitcoin je pa bolj stabilen. Razumem.

PrihajaNodi je izjavil:

250 recmo za 2 sobno stanovanje v okolici lj. Cist proper investicija. Ja fuknes v sp 500pri tem dildotu, ni bolsga. Sam gor bo slo. 2 let nazaj kupljen flat 180 k dons 250k mogoce se mal vec...

Ker nepremicninski trg pa ni dildo? PA govorimo o investiciji 20+ let. Pa se vzdrzevanja nimam.

PrihajaNodi je izjavil:

Ker nepremicnine pa niso prenapihnjene. In dolgoročno gledano njihova vrednost samo raste z istim tempom kot inflacija. Ok, če si s tem zadovoljen.

kriptobog je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Ker nepremicninski trg pa ni dildo? PA govorimo o investiciji 20+ let. Pa se vzdrzevanja nimam.

Kaj pa vzdrzujes toliko? Ze 13 let mamo nekje podnajemnika notr brez problemov pa se nismo nic menjal. Mislim ce si tolk nesposoben pa prodaj cigle in kupi sp500.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Flat v Trbovljah > SP500

enemon je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Ker nepremicnine pa niso prenapihnjene. In dolgoročno gledano njihova vrednost samo raste z istim tempom kot inflacija. Ok, če si s tem zadovoljen.

Nepremicnine ne bom zgubu, (ja voda mi jo bo odnesla…fix) nicvredni papirji mi pa ostanejo. Ne
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

enemon je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Nepremicnine ne bom zgubu, (ja voda mi jo bo odnesla…fix) nicvredni papirji mi pa ostanejo. Ne

Če ne boš vzdrževal, jo lahko izgubiš.

Pri oddajanju si hitro lahko pod vodo. Poči cev, ti poplavi stanovanje in si ob večletni potencialni zaslužek. Ali pa najemnik neha plačevati, ti ga pa zaradi zakona ne moreš deložirat. Ja tudi to se dogaja, have fun.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enemon ()

PrihajaNodi je izjavil:

kriptobog je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Kaj pa vzdrzujes toliko? Ze 13 let mamo nekje podnajemnika notr brez problemov pa se nismo nic menjal. Mislim ce si tolk nesposoben pa prodaj cigle in kupi sp500.

Se enkrat. Govorim o daljsih investicijah. Ce imas slab cashflow te longterm itak ne zanima. Ce imas mocan cashflow pa nimas kaj jajcat se z nekimi kratkorocnimi investicijami. Sploh pa ne s cegli.
Ne rabim prodat ceglov. Zivim v ceglih, en flat imam pa pac prazen. Pa imam vseeno v sp500. Lepo v plusu, pa ce dropne me sploh ne zanima, ker gledam na 20-30 let. Pa tudi ce dropne pocim hedge pa pokasiram se navzdol. Konec koncev je to moje podrocje.
Lahko si pa kupim tudi 10 ciglov ce hocem, se v centru LJ ce zelis. Samo kaj mi bo to? Vec bom imel od sp500 na tako dolgi rok.

Kaj naj vzdrzujem? Prosim povej mi? Hladilnik, dela, pralni stroj tud, stene lohk pobelmo...ostala oprema je ok. Govorite kot da vam najemniki kozlajo pa golobe not vlacjo. Prodajte cigle ce niste sposobni jih met

kriptobog je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

kriptobog je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Se enkrat. Govorim o daljsih investicijah. Ce imas slab cashflow te longterm itak ne zanima. Ce imas mocan cashflow pa nimas kaj jajcat se z nekimi kratkorocnimi investicijami. Sploh pa ne s cegli.
Ne rabim prodat ceglov. Zivim v ceglih, en flat imam pa pac prazen. Pa imam vseeno v sp500. Lepo v plusu, pa ce dropne me sploh ne zanima, ker gledam na 20-30 let. Pa tudi ce dropne pocim hedge pa pokasiram se navzdol. Konec koncev je to moje podrocje.
Lahko si pa kupim tudi 10 ciglov ce hocem, se v centru LJ ce zelis. Samo kaj mi bo to? Vec bom imel od sp500 na tako dolgi rok.

Saj ce bi bil pismen bi videl da se strinjam z napisanim z izjemo da ce nimas mocnega priliva mas pa za 1 flat kot investicijo potem je slednje boljsa resitev.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Kaj naj vzdrzujem? Prosim povej mi? Hladilnik, dela, pralni stroj tud, stene lohk pobelmo...

In tako bo večno? Cev ne more poči?

enemon je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Kaj naj vzdrzujem? Prosim povej mi? Hladilnik, dela, pralni stroj tud, stene lohk pobelmo...

Ko bo jo bomo popravli pa tebe obvestil. Ok?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

enemon je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Ko bo jo bomo popravli pa tebe obvestil. Ok?

Aha in stanovanje ne bo pod vodo?

Ne. Ker je na ok lolaciji. Zakaj tezis? Jaz najemam in oddajam ker mi pac pase in vem kako stvari potekajo. Tud men lastnik ni nic zamenjal je pa zato nizka najemnina in se mi jebe ce sam kaksno malenkost zrihtam.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Ne. Ker je na ok lolaciji. Zakaj tezis? Jaz najemam in oddajam ker mi pac pase in vem kako stvari potekajo. Tud men lastnik ni nic zamenjal je pa zato nizka najemnina in se mi jebe ce sam kaksno malenkost zrihtam.

Aha, lokacija vpliva na to, da iz počene cevi ne teče voda?

Ko bo jo bomo popravil pa tebe obvestil. Za zdej v 13 letih ni. Sami ste si krivi ce dobite najemnike ki vam kozlajo not, pa familije z golobi in psi.
Torej kaj toliko popravljate, vzdrzujete? Se zdaj nimam odgovora.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

LapD ::

PrihajaNodi je izjavil:

LapD je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Ja ste jamraci in nergaci. Za tistih 30 min pa ze pridem v flat da ga spucam pa operem perilo po gostih.

Btw a noben ne koristi airbnbja? Vsi sam top lux 10 zvezdic hiltoni?

Pol ure za čiščenje :) se vidi, da tega še nisi delal. Da ne omenjam sprejema rezervacij, dopisovanje, check-in, check-out. Ja, vse to lahko nekdo dela zate ampak ti konkretno zareže v profit. Boš čistil enkrat na mesec in neredno odgovarjal na vprašanja in komentarje? Preživel boš mogoče eno sezono, potem te pa ocene ubijejo. Ni to easy money, je pa za nekoga ki to rad dela lahko zelo spodoben zaslužek.

Ja nevem a ti gostje kozlajo notr? Kaj pa pucas tri ure?

Za vsakim normalnim gostom je treba (tudi če je pustil stanovanje spotless), posesati, pobrisati in pomiti vse površine, zamenjati rjuhe, brisače, počistiti kopalnico in pomiti vse v kuhinji. Niso brez razloga checkouti do 10h in checkini od 15h dalje. To stane (čas in denar) in odreže del profita.
web&motion designer

T440 ::

Nodi se je navadil romunskih standardov. Rjuhe menja enkrat na mesec, pa če so umazane ali pa niso. Brisače da mal na zrak posušit, pa so dobre za naslednje goste. Kuhinje ne puca, ker itak to vsak 'zase pomije'. Zaves tudi ne pere, še bolje, se ne opazi, da so okna umazana.

T440 je izjavil:

Nodi se je navadil romunskih standardov. Rjuhe menja enkrat na mesec, pa če so umazane ali pa niso. Brisače da mal na zrak posušit, pa so dobre za naslednje goste. Kuhinje ne puca, ker itak to vsak 'zase pomije'. Zaves tudi ne pere, še bolje, se ne opazi, da so okna umazana.

In pa odločil se je, da davkov ni, ker jih ne plačuje. Učite se fantje, tole so praktični primeri optimizacije.

LapD je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

LapD je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Ja ste jamraci in nergaci. Za tistih 30 min pa ze pridem v flat da ga spucam pa operem perilo po gostih.

Pol ure za čiščenje :) se vidi, da tega še nisi delal. Da ne omenjam sprejema rezervacij, dopisovanje, check-in, check-out. Ja, vse to lahko nekdo dela zate ampak ti konkretno zareže v profit. Boš čistil enkrat na mesec in neredno odgovarjal na vprašanja in komentarje? Preživel boš mogoče eno sezono, potem te pa ocene ubijejo. Ni to easy money, je pa za nekoga ki to rad dela lahko zelo spodoben zaslužek.

Za vsakim normalnim gostom je treba (tudi če je pustil stanovanje spotless), posesati, pobrisati in pomiti vse površine, zamenjati rjuhe, brisače, počistiti kopalnico in pomiti vse v kuhinji. Niso brez razloga checkouti do 10h in checkini od 15h dalje. To stane (čas in denar) in odreže del profita.

Ne me jeb** da to pucas 2 uri? Posesas, pomijes, rjuhe vrzes v stroj in ja navadno pomijejo posodo za sabo. Sam nic se ne da in nec ne gre. Sam sp500, pa vzdrzevanje stanovanj je drago ker cev lahko poci…

enemon je izjavil:

T440 je izjavil:

In pa odločil se je, da davkov ni, ker jih ne plačuje. Učite se fantje, tole so praktični primeri optimizacije.

Davki so za reveze, pa da se placuje zaposlene v js. ker bi bili drugace na zavodu. Rtv slo 3000 zaposlenih…
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

LapD ::

PrihajaNodi je izjavil:

LapD je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

LapD je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Ne me jeb** da to pucas 2 uri? Posesas, pomijes, rjuhe vrzes v stroj in ja navadno pomijejo posodo za sabo. Sam nic se ne da in nec ne gre. Sam sp500, pa vzdrzevanje stanovanj je drago ker cev lahko poci…

Jao, sej na sekretu tud vsak za sabo vodo potegne, pa to ne pomeni, da je školjka dobra za naslednjega gosta. Dejmo se raje pogovarjat o cenah nepremičnin, ker airbnb res ne sodi v to debato :)
web&motion designer

Utk ::

user4683 je izjavil:

Ja ce paradizniku reces krompir potem to sigurno ni paradajz in lahko z njim naredis odlicen pomfri. In s tem si ravnokar potrdil kar sem ze veckrat napisal - cegli so bili zgodovinsko vsem blizu in razumljivi in so investirali cas in denar v njih. Ne pa zato ker bi bli boljsi.

Če si postaviš nekje vikend, je to strošek in ne investicija. Tudi če ti to imenuješ krompir. In ravno to sem tudi jaz napisal, do nekje leta 2005 so v glavnem delali to, ne ker bi mislili da je to boljša investicija kot delnice, ampak ker so mislili, da tist vikend "potrebujejo". Če si jaz postavim drevesno hiško to še ni investicija. Ne glede kolk časa in denarja porabim za njo.
Zato ne razumem od kod ideja, da smo Slovenci nagnjeni k INVESTIRANJU v nepremičnine. Nismo. Veliko prej smo začeli vlagat v delnice in sklade kot v nepremičnine. Smo pa morda nagnjeni k zapravljanju za nepremičnine. Ne glede kaj pravijo razni brokerji, ki bi seveda raje videli denar pri sebi kot na trrjih in ceglih (ki so lahko investicija, ni pa to nujno). Ampak naj se raje prej izkažejo. Ker zdaj tudi če začnemo vse vlagat v sklade in delnice, oni ne bojo imeli nič od tega. Slovenski že ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

ZveeZ ::

PrihajaNodi je izjavil:

Ne me jeb** da to pucas 2 uri? Posesas, pomijes, rjuhe vrzes v stroj in ja navadno pomijejo posodo za sabo. Sam nic se ne da in nec ne gre. Sam sp500, pa vzdrzevanje stanovanj je drago ker cev lahko

3h+ :)
Je velika razlika v cistoci apartmaja.
Kolega pravi, da porabi dobri 2 urci. Jaz pod 3h skoraj nikoli. Ampak razlika v detajlih je ogromna. Najbolj opazna je tus kabina.

user4683 ::

Strosek pocitniskega doma je skoraj sigurno nizji od rasti vrednosti taksne nepremicnine. "Pa se ne rabimo placevat za dopust v toplicah, zmaga!" Vrednost nepremicnin raste hitreje kot inflacija, pa ce so se tega zavedali ali pa ne (verjetno so, ker "nepremicnine so vecne" in "cegli grejo samo gor" si nisem izmislil jaz). Skoraj sigurno pa so se zavedali, da je bolje investirati cas in denar v nekaj trajnega, kot pa zapraviti in na koncu imeti nic. Pa reci temu sredstvu karkoli pac zelis. Drevesne hiske pa si lahko postavljas kar sam, saj ne govorimo o njih.

"Bojo mel otroc kej od tega ko odrastejo" = boomerski izraz za investicijo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: user4683 ()

Strosek pocitniskega doma je skoraj sigurno nizji od rasti vrednosti taksne nepremicnine.

To je lahko danes pametovat za nazaj. V 80ih ko se je to masovno delalo po Istri pa to ni bilo tako samoumevno. Za večino dolenjskih zidanic pa še danes ne dobiš toliko kot je bilo denarja zapravljenega v njih.

Zgodovina sprememb…

Dejte nehat pametovat sistem je nastavljen tako da bo za povprecneza streha vse manj dosegljiva. Gledam masovni eksodus iz toronta, ni sans da tam kaj dobis...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

ZveeZ ::

PrihajaNodi je izjavil:

Dejte nehat pametovat sistem je nastavljen tako da bo za povprecneza streha vse manj dosegljiva. Gledam masovni eksodus iz toronta, ni sans da tam kaj dobis...

Jaz pa vidim, da je situacija taka, da se je premozenje prevec porazdelilo med populacijo.
Beri: prevec ljudi ima prevec.
Zato pa sedaj centralne banke in drzave ropajo srednji in nizji sloj z visanjem OM in davkov/prispevkov.
Ko bomo vsi dovolj revni, pa se bojo izdatki znizali ter se bo ponovno zacela rast srednjega sloja.

Ne vem, ce je bilo kdaj v zgodovini prebivalstvo z minimalno placo tako "bogato" kakor je danes. Zaradi poceni denarja imajo blagajniki po 2+ avta na gospodinjstvo, bajto in vsaj 1x letno dopust.
No, zadnja leta se to spreminja, ampak do nekje 2021 je bilo vse roznato za vecino populacije.

Blagajnik je bajto podedoval ker ni sans da si jo bi drugace lahko privoscil. Ne v Ljubljani z okolico se manj pa v Torontu, Londonu. Edin Trbovlje. Tam si lahko clovek se kaj kupi.

Sej kitajci isto delajo. Oni ne vlagajo v SP500 njihov cilj je 2-3 nepremicnine pa da frocom ni treba vec delat oz majo lagodn lajf. Vsi tekmejujo tam zato. Bo treba mal v svet nismo sam slovenci "nori" na cegle
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Siso ::

Baja ::

kitajci vlagajo v cegle ker drugega nimajo (oz. so oprani po moje). in tiste 2-3 nepremicnine so napol al pa sploh ne zgrajene v miljonskih ghost townih

Oprani tako kot slovenci ane? Kupujejo jih pa po celem svet.

Siso je izjavil:

https://www.b92.net/biz/mojkvadrat/aktu...

V Trbovljah lahko kaj poceni dobis, ne rabis yurte zato.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

zavajon ::

PrihajaNodi je izjavil:

V Trbovljah lahko kaj poceni dobis, ne rabis yurte zato.

Koliko poceni? In koliko lahko zaslužiš v Trbovljah?

Siso ::

"Cave del predil " tam ti dajo posest

PrihajaNodi je izjavil:

Oprani tako kot slovenci ane? Kupujejo jih pa po celem svet.

tudi slovenci kupujejo stanovanja in bajte po celem svetu. verjetno v vecjem %/capita kot kitajci. hudiča, pokupli smo pol hrvaške obale.

https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

Evo, ker si len sem ti poiskal super cenovno ugodno stanovanje
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

matic492 ::

PrihajaNodi je izjavil:

Pa tole se dejansko splača, ker najemnina je verjetno ista tu, kot je v garsonjeri za 150k v centru Ljubljane.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

PrihajaNodi je izjavil:

edino oglasa nisi prebral

STANOVANJE SE IZRECNO SAMO MENJA IN SICER ZA STANOVANJE KOT JE ŽE NAVEDENO.

#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

vidim da maš fetiš na kletna stanovanja. trenutno se prodajajo kot vroče žemljice.

no, vsaj avta ti ne bo poplavlo :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Baja ()

urli ::

PrihajaNodi je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Evo pol pa tole za 60 k

To se norca delaš ali resno? Da bi v Trbovljah živel v plesnivi luknji stari več kot 100 let ali v jebenem kevdru? Resno? Ali misliš kot investicija? Pa tu notri še socialkarji ne bi želeli živeti. Ma kaj oni, še ciganov ne bi notri dobil. Stran vržen denar. Jao, Nodi, Nodi... ti verjetno še nisi kupil nepremičnine za investicijo... bolje zate, da pri tem tudi ostane.

No no, tak oglas je dal prejšni teden nekdo, samo da je bilo v Lj, pol manjše in dvakrat dražje, prodajal je pa stanovanjski sklad. Če bi živel v takem v Lj, ni razloga da ne bi v Trbovljah. Jaz tega sicer ne bi kupil niti zase niti za nikogar drugega, ker to vprašanje če je po vseh predpisih primerno za bivanje, sploh pa ni primerno po moji pameti. Ampak stanovanjski sklad že ve, ne pa mi laiki...
In še enkrat, to da je to v Trbovljah, je nepomembno.

Pa v centru Trbovelj je. Solidna cena
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Kaj naj vzdrzujem? Prosim povej mi? Hladilnik, dela, pralni stroj tud, stene lohk pobelmo...ostala oprema je ok. Govorite kot da vam najemniki kozlajo pa golobe not vlacjo. Prodajte cigle ce niste sposobni jih met

kriptobog je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

kriptobog je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Saj ce bi bil pismen bi videl da se strinjam z napisanim z izjemo da ce nimas mocnega priliva mas pa za 1 flat kot investicijo potem je slednje boljsa resitev.

Seveda. Vse je ok, tako kot vecina stanovanj in bajtur, ki je se na voljo. Se yugo oprema , ki bi morala biti ze zdavnaj zamenjana. Samo beliti in nekako flikati pohistvo. Saj za najemnike je dobro :))
Ce imas samo za en flat denarja ni to kaj prida investicija. V koliksnem casu se ti povrne? Ko odbijes vse stroske? Verjetno ravno tam nekje, kot sp500, s tem da imas z nepremicnino in najemniki delo. Vidis samo cashflow, ki ti ga trenutno da, ker oddajas. PRevec kratkorocno gledas, da bi zastopil sploh koncept investiranja.
Ce vzamem za primer stanovanje za 200k, oddajas recimo za 700e mesecno. Odbijes davke pa si po 30 letih ze pod 200k z najemninami, odbijes se kaj za obnovo, se kaj pokvari itd, pa si sploh pod 200k kolikor si vlozil. Ce upostevamo, da parkrat dvignes najemnino v 30 letih pa prides ravno na toliko, da si pokril investicijo 200k, ali pa kak pir cez. Zdaj pa poglej koliko ti sp500 v takem obdobju prinese.

Ti še zmeraj ne razumeš, da če imaš 200k za investirat ne kupiš enga stanovanja, ampak vsaj 3.
V resnici vsaj 5 ali 6, ker ne greš tega delat v Ljubljani.

Zgodovina sprememb…

««
405 / 796
»»