» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
260 / 831
»»

OneYellow ::

Kul, dohtar se je tudi ta čas odrekal. Samo, da on ni dobil parcele od tastarih ampak prst v rit. Pa še marsikdo enako.

Alien123 ::

Invictus je izjavil:

Nesposbni ostajajo kar doma pri mamicah. Ker ne upajo iz svoje vasi niti nosu pomolit, razen ko gredo na krk na dopust...

Poleg tega nesposobni ne dobijo sluzb v tujini, oz.dobijo take za osnovno solo. Spoznal kar nekaj Slovencev in Slovenk z napacnimi faksi, pa so bolj kot ne kelnarili ali kaj podobnega.

Je pa fajniti mal sprobat tujo robo, tako da tujina je prednost, ceprav se potem vrnes. Izkusnja, ki ti jo mamica ne da...

Imam tudi opcijo it delat v avstrijo v njihovo gospodarsko družbo al pa za avstrijskega privatnika, čeprav tukaj bi tudi lahko za avstrijca delal pa nočem in sem raje v slovenski javni gospodarski službi, zakaj?
Ker sem na šihtu vsaki mesec okrog 140ur, plačanih imam 176+, efektiva je okrog 70ur. Avstrijec bi me gnal, tukaj uživam. Do šihta 20 minut, plača z novim letom gre gor za 10%, 36 dni dopusta..

Invictus ::

OneYellow je izjavil:

A niso tebi starši dali svojo hišo za hipoteko. Oh the irony.

Placeval sem jo sam, ne oni...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Pat_MaGroin ::

Kaj vse tu ne prebereš, samo nesposobni gredo v tujino, rofl.

matobeli ::

Mimogrede, imamo statistiko tako za tiste ki pridejo nazaj k mamici kot za tiste odidejo od mamice.

https://www.stat.si/StatWeb/News/Index/...

jotunn2 ::

Alien123 je izjavil:

Kdor je nesposoben pač gre v tujino. Potem, pa se jih 90% vrne v objem mamici ali pa životari, da si v sloveniji kupi nepremičnino :)). Najbolj smešni so tisti, ko pridejo v slovenijo nazaj ko gredo v penzijo :)).
Bilokam se gre si tujec in tretjerazredni prišlek.

O nesposobnih pise nekdo, ki potem napise precej dobro definicijo lenega nesposobneza:

Alien123 je izjavil:

Ker sem na šihtu vsaki mesec okrog 140ur, plačanih imam 176+, efektiva je okrog 70ur. Avstrijec bi me gnal, tukaj uživam. Do šihta 20 minut, plača z novim letom gre gor za 10%, 36 dni dopusta..

Alien123 ::

Same jokice tukaj:))

Mato989 ::

OneYellow je izjavil:

Kul, dohtar se je tudi ta čas odrekal. Samo, da on ni dobil parcele od tastarih ampak prst v rit. Pa še marsikdo enako.

Ja in saj bo dohtar tudi prišel do nepremičnine, samo ni mu štromar kriv da je šel delat pri 18tih, dojhtar pa pri 29tih... ko je štromar že prihranil 100k+ z delom v Avstriji, dohtar pa cuzal davkoplačevalski denar od štromarja in se izobraževal in pripravnikoval >:D
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

OneYellow ::

Invictus je izjavil:

OneYellow je izjavil:

Plačeval že, ampak brez te hipoteke ne bi mogel vzet takšnega kredita kot si ga in kupit takšne nepremičnine.

Mato989 je izjavil:

OneYellow je izjavil:

Ja in saj bo dohtar tudi prišel do nepremičnine, samo ni mu štromar kriv da je šel delat pri 18tih, dojhtar pa pri 29tih... ko je štromar že prihranil 100k+ z delom v Avstriji, dohtar pa cuzal davkoplačevalski denar od štromarja in se izobraževal in pripravnikoval >:D

Kriv ni noben nobenemu. Ampak metanje polen "dohtarjem" pod noge se na dolgi rok ne bo splačalo niti štromarju.

Zgodovina sprememb…

user4683 ::

OneYellow je izjavil:

Invictus je izjavil:

OneYellow je izjavil:

Plačeval že, ampak brez te hipoteke ne bi mogel vzet takšnega kredita kot si ga in kupit takšne nepremičnine.

Normiranci s(m)o bili 10 let nazaj glede kreditov precej slabše obravnavani kot zaposleni. Kljub večletnim izredno lepim prihodkom in nizkim dejanskim odhodkom si morak praktično dati ledvico, da so ti dali vsaj nekaj kredita. Po zdajšnjih kriterijih bi marsikdo, ki je takrat dobil X kredita, sedaj dobil 3X

Zgodovina sprememb…

• spremenil: user4683 ()

johnnyyy ::

Torej če na kratko povzamemo, nihče izmed nas dejansko ne živi v tujini na način, da bi ves življenjski interes prestavil tja. Večina je še vedno vezana na Slovenijo ima naše državljanstvo/stalno prebivališče, v tujino pa se gre po boljši zaslužek. Jaka vam je to tujina in argumenti, da se ljudje tja selijo zaradi obdavčitev in nepremičnin. Če bi bilo vse tako rožnato bi bili vsi tam, ne da se izkorišča tuje visoke plače in naš nižji standard.

Jaz sem se z mojo familijo preselil v tujino in imam tam stalno prebivališče, lajf etc. Poznam cel kup ljudi, ki so se prav tako preselili v tujino in imajo bolj malo stika s Slovenijo. Seveda obstaja tudi kar nekaj takih, ki živijo v Sloveniji in delajo čez mejo - ampak to niso izaeljenci in niso zajeti v statistikah o izseljencih.

Utk ::

user4683 je izjavil:

Jaz sem se z mojo familijo preselil v tujino in imam tam stalno prebivališče, lajf etc. Poznam cel kup ljudi, ki so se prav tako preselili v tujino in imajo bolj malo stika s Slovenijo. Seveda obstaja tudi kar nekaj takih, ki živijo v Sloveniji in delajo čez mejo - ampak to niso izaeljenci in niso zajeti v statistikah o izseljencih.

Potem napiši še kam in zakaj, če že hočeš nekaj povedat...da se ne bo potem izkazalo, da si se preselil na Hrvaško, ker je žena tam jerbala hišo, ali kaj podobnega...

Sparkxl ::

Moj bratranec se je preselil na Dunaj. Kljub mitom, ki si jih tukaj prodajate, da upravičite svojo bedo (v stilu vsepovsod je isto) jima z ženo še na kraj pameti ne pade da prideta nazaj.

Za stanovanje sta dala pol mio. Vrtec je cenejši kot v slo, avto sta prodala. Oba sta kvalificiran kader (nič extra) in kljub astronomskim stroškom, jima ostane precej več kot v bilokaterem scenariju v Sloveniji. Kvaliteta življenja na dunaju? Mislim da ni treba o tem sploh diskutirat. Službe na Dunaju? Na vsakem ovinku te čakajo 3.

Najbolj pametni tukaj pa se delite na 2 tipa:
1 vukojebinar, ki še v življenju ni prišel dlje od prikolice v savudriji, ve pa vse o življenju od kaira do osla
2 prepotentna žaba, ki itak misli da je meglena kotlina vrhunec civilizacije, center galaksije

Utk je izjavil:

user4683 je izjavil:

Potem napiši še kam in zakaj, če že hočeš nekaj povedat...da se ne bo potem izkazalo, da si se preselil na Hrvaško, ker je žena tam jerbala hišo, ali kaj podobnega...

Ne vem, če je to skrivnost, ker sem napisal že nekajkrat - na Hrvaško, ker sem velik fan morja, jadranja in bolj ležernega dalmatinskega življenja in njihovih nizkih davkov:)). Žena in jaz sva najmanj 5 generacij (verjetno še več) Slovenca in na žalost na Hrvaškem nimava nobene žlahte, ki bi kaj podarila.

Me kaj od tega slučajno izključuje iz skupine izseljencev? Da vem sporočiti SURSu, naj me črtajo iz evidence.

Zgodovina sprememb…

Aha, delaš pa verjetno za nekoga v EU (ki ni Hrvaška)?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Ne vem kaj je to relevantno za debato. Ne, ne delam za "nekoga v EU ki ni Hrvaška". Niti nisem edini zaposleni v podjetju, ki ga vodim.

sass628 ::

Sparkxl je izjavil:

1 vukojebinar, ki še v življenju ni prišel dlje od prikolice v savudriji, ve pa vse o življenju od kaira do osla
2 prepotentna žaba, ki itak misli da je meglena kotlina vrhunec civilizacije, center galaksije

Že dolgo se nisem tolko nasmejal:)):)):))

Sparkxl je izjavil:

In kaj si ti?

Tocka 3, hvalim se z zlahto ????

user4683 je izjavil:

Ne vem kaj je to relevantno za debato. Ne, ne delam za "nekoga v EU ki ni Hrvaška". Niti nisem edini zaposleni v podjetju, ki ga vodim.

Seveda je relevantno. Če praviš, da je nekje tako pa tako, je dobro tudi vedet za "koga" je tako. Če imaš firmo na Hrvaškem, si tam našel nek posel, je dobro, če si na Hrvaškem. Če imaš firmo, pa delaš v resnici spet za (drugo) tujino, tudi prav. Ne pa da bo potem nek Mato mislil, da se mu splača it na Hrvaško za sys admina...pa sej lahko se, ampak ni kar tako avtomatsko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Sparkxl ::

Invictus je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

In kaj si ti?

Daj povej mi kaj točno bi naj to pomenilo da se hvalim z žlatho? Se trudim razumeti, pa ne gre. Do zdaj sem vedno mislil da se lahko hvališ samo sam s sabo in s svojo lastnino

Pat_MaGroin ::

Sparkxl je izjavil:

Moj bratranec se je preselil na Dunaj. Kljub mitom, ki si jih tukaj prodajate, da upravičite svojo bedo (v stilu vsepovsod je isto) jima z ženo še na kraj pameti ne pade da prideta nazaj.

Za stanovanje sta dala pol mio. Vrtec je cenejši kot v slo, avto sta prodala. Oba sta kvalificiran kader (nič extra) in kljub astronomskim stroškom, jima ostane precej več kot v bilokaterem scenariju v Sloveniji. Kvaliteta življenja na dunaju? Mislim da ni treba o tem sploh diskutirat. Službe na Dunaju? Na vsakem ovinku te čakajo 3.

Krasen povzetek :).

Obstaja sicer se 3. skupina, to so tisti, ki so dejansko pomolili nos kaj v tujino in imajo boljsi pregled nad prednostmi in slabostmi zivljenja v Sloveniji :).

Utk je izjavil:

user4683 je izjavil:

Seveda je relevantno. Če praviš, da je nekje tako pa tako, je dobro tudi vedet za "koga" je tako. Če imaš firmo na Hrvaškem, si tam našel nek posel, je dobro, če si na Hrvaškem. Če imaš firmo, pa delaš v resnici spet za (drugo) tujino, tudi prav. Ne pa da bo potem nek Mato mislil, da se mu splača it na Hrvaško za sys admina...pa sej lahko se, ampak ni kar tako avtomatsko.

Zaposlene bi bili lahko imel iz katerikoli drzave, delo je za tuje (non-EU narocnike), nekaj tudi lastni projekti. Malo odd case, ampak sebe sem izpostavil samo zato, ker je nekdo izjavil da noben ne gre zares v tujino ;((

Sparkxl je izjavil:

Invictus je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

In kaj si ti?

Daj povej mi kaj točno bi naj to pomenilo da se hvalim z žlatho? Se trudim razumeti, pa ne gre. Do zdaj sem vedno mislil da se lahko hvališ samo sam s sabo in s svojo lastnino

Opisujes idealizirano zivljenje bratrnca na Dunaju? Kje si pa ti?

jernejl ::

user4683 je izjavil:

Ja korelacija seveda obstaja, ampak ali so visjo davki na premozenje vzrok (aka "smo visoko razviti in zazeljeni, dvignimo davke na premozenje")?
Če te prav razumem, se ti zdi, da davčna politika nima nobenega vpliva na razvitost držav?

Narobe si me razumel. Trenutna davcna politika ti ne pove nic o tem kaksna (davcna) politika je privedla do trenutne razvitosti drzave.

Svica lahko danes dvigne vse davke na 100% pa to ne pomeni, da je razvita zaradi 100% davkov.

Razvite države imajo bistveno višje davke na premoženje (v primerjavi s Slovenijo) že "od nekdaj". Ne gre za neko trenutno davčno politiko teh držav, ki bi si jo izmislili včeraj. Ali letos. Ali v zadnjih petih letih.

Že odkar so podatki na tem grafu za obe državi (1995), Švicarji poberejo nekajkrat več davka na premoženje (v %BDP) kot v Sloveniji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

jan_g ::

Ampak skupno vseh davkov glede na BDP pa Švica pobere za 10 odstotnih točk manj kot Slovenija. Tako da bi težko rekli, da so Švicarji bolj davčno obremenjeni oz. da Balkanci migriramo v državo z višjimi davki.

jan_g je izjavil:

Ampak skupno vseh davkov glede na BDP pa Švica pobere za 10 odstotnih točk manj kot Slovenija. Tako da bi težko rekli, da so Švicarji bolj davčno obremenjeni oz. da Balkanci migriramo v državo z višjimi davki.

Saj tu je problem jerneja, on bi nabil davke ne bi pa suma sumarum davkov znižal na Švicarski nivo ;)

Zato je samo kradljivi komunist

jan_g ::

Vprašanje je tudi, kaj te lestvice zajemajo. Vzemimo npr. tri države: Danska, Slovenija in Švica. OECD podatki kažejo, da danci plačajo davkov za 46% BDPja, slovenci 37%, švicarji 27%. Kar konkretne razlike, po deset odstotnih točk med temi tremi državami.

Po drugi strani pa podatki v wikipedii za "Tax freedom day" (kdaj v koledarskem letu prebivalci odplačamo vse obveznosti do države) kažejo za Švico 1. maj, Slovenijo 13. junij in Dansko 17. junij. Bi pričakoval za Dansko nekje konec julija.

jernejl je izjavil:

Razvite države imajo bistveno višje davke na premoženje (v primerjavi s Slovenijo) že "od nekdaj". Ne gre za neko trenutno davčno politiko teh držav, ki bi si jo izmislili včeraj. Ali letos. Ali v zadnjih petih letih.

Že odkar so podatki na tem grafu za obe državi (1995), Švicarji poberejo nekajkrat več davka na premoženje (v %BDP) kot v Sloveniji.

Švica, Nemčija, Avstrija itd itd imajo močno (gospodarsko/politično) tradicijo, ki sega precej dlje v preteklost kot do leta 1995.

spegli ::

Med korono so naprintal rekordno denarja in s tem pokradli naše prihranke. Pametni so pa najel kredit in kupili stanovanja. Tko je

jan_g je izjavil:

Res je, lahko pa rečemo, da večinoma migriramo v države z višjimi davki na premoženje.

Mato989 je izjavil:

Saj tu je problem jerneja, on bi nabil davke ne bi pa suma sumarum davkov znižal na Švicarski nivo ;)
Ravno nasprotno, bolj učinkovita davčna politika, ki favorizira ustvarjanje dodane vrednosti namesto kopičenja premoženja, bi prinesla višji BDP in bi za enak standard javnih storitev potrebovali nižji odstotek pobranih davkov. Ti in tebi podobni ste pa tisti, ki se zavzemate za to, da bi pri nas ustvarili čim manj in posledično morali pobirati relativno visoke davke za zagotavljanje javnih servisov. Glede na tvoje zagovarjanje takih davčnih politik, ki jih je sprejela komunistična partija v prejšnji državi, je jasno, da si pravi komunist ti, jaz pa tvoje popolno nasprotje.

user4683 je izjavil:

Švica, Nemčija, Avstrija itd itd imajo močno (gospodarsko/politično) tradicijo, ki sega precej dlje v preteklost kot do leta 1995.
S tem si najbrž želel nadgraditi svojo prejšnjo trditev tako, da davčna politika zadnjih 27 let ni imela nobenega vpliva na sedanjo razvitost neke države, kajne? Bi nemara morali pogledati v železno dobo, kakšne davke so imeli tedaj?

Ne, rekel sem, pa se verjetno delaš neumnega, da je bila Švica že krepko dlje kot 27 let nazaj izredno razvita in stabilna država, mamljiva tako za podjetja kot posameznike. 200 let nazaj so recimo ukinili vse živo davke (premoženje, prihodek, dedovanje), da so privabili bogate tujce. Ko si enkrat mamljiv, spoštovan, stabilen in razvit, si lahko privoščiš tudi višje davke.

Sem že rekel, da nimam nič proti višjim davkom na premičnine v zameno za nižje davke na dohodek. Na živce pa mi gre, ko našo gospodarsko in politično klimo nekdo primerja s Švico in ostalimi državami, ki so že 100+ let precej bolj razvite, kot smo mi sedaj. Me pa najbolj skrbi, da na koncu se bo dvignilo davek na premoženje, na dohodke pa ne (ali pa precej manj, po možnosti nič za ljudi z visoko dodano vrednostjo). Za povrh pa se bo vse skupaj še toliko zbirokratiziralo, da bo treba zaposlit še par 100 novih ljudi, da bodo to urejali.

Zgodovina sprememb…

Ne blodi. Švicarji imajo več kot 50 let visoke davke na premoženje. Da to nič ne vpliva na njihovo današnje stanje razvoja, je neumnost. Samo zato, ker so bili 200 let nazaj (po tvoje očitno) bolj razviti kot smo mi danes, so si lahko privoščili zadnjih več kot 50 let imeti visoke davke na premoženje in to ni imelo nobenega vpliva na razvoj?!?! :))
Hkrati pa si niso mogli privoščiti imeti visokih ostalih davkov, ker so očitno bili zadnjih 50 let zelo slabo razviti in morajo še danes z nizkimi davki vabiti ljudi, da pridejo tja, sicer bi vsi pobegnili v Slovenijo :D

Raje povej nekaj, kar boš lahko prodal vsaj pijancu v lokalni oštariji, ker takih neumnosti kot jih tule v zadnjem času trosiš, nihče ne bo kupil.

Švicarji so bolj razviti so zato, ker nekaj delajo prav, mi pa ne.
In ne, danes niso razviti zato, ker so pred 200 leti znižali davke, temveč so morali tudi ves čas do danes na tem delati. Visoki davki na premoženje so že ena od teh potez, ki jih delajo razvite.

Na živce pa mi gre, ko našo gospodarsko in politično klimo nekdo primerja s Švico in ostalimi državami, ki so že 100+ let precej bolj razvite, kot smo mi sedaj.
Res je, pri nas je še zmeraj izjemno veliko nazadnjaških komunistov, ki delajo na tem, da ne bomo slučajno šli po poti Švice in zviševali davkov na premoženje. Švicarji so to razčistili že dve generaciji nazaj, zato pa so danes tam, kjer so. Najprej bomo morali to popraviti, da jim bomo lahko vsaj sledili.

Zgodovina sprememb…

Tvoje trditve:
- Slovenci se selijo v London zato ker imajo tam davke na drugo nepremičnino
- Švicarji so razviti zato ker imajo davke na premoženje

Pred tem imajo še marsikaj drugega, kar mi nimamo. Niso razviti zato ker imajo visoke davke na premoženje.

Tole je do sedaj edino kar ima nek smisel:
- Švicarji delajo nekaj prav.

Ampak oni ta nekaj počnejo že vsaj 200 let. In že med vojnama so bili največja finančna sila, ki si je lahko privoščila skoraj karkoli, pa bodo denar in ljudje še vseeno pritekali k njim.

Zgodovina sprememb…

user4683 je izjavil:

Tvoje trditve:
- Slovenci se selijo v London zato ker imajo tam davke na drugo nepremičnino
- Švicarji so razviti zato ker imajo davke na premoženje

Absolutno, davki na dodatne nepremičnine delajo okolje bolj konkurenčno za tiste, ki jih tam še ni.
Absolutno, davki na premoženje delajo gospodarstvo bolj privlačno za delo, ker je slednje lahko manj obdavčeno, zato so pot do višjega BDP.

Niso razviti zato ker imajo visoke davke na premoženje.
Seveda so.

ki si je lahko privoščila skoraj karkoli, pa bodo denar in ljudje še vseeno pritekali k njim.
In kaj je to, kar so si lahko privoščili? Višji davki? Ali nižji? Ali pa zgolj blodiš in nabijaš stvari, ki nimajo ne repa in ne glave? Slednje je edini smiseln sklep.

Zgodovina sprememb…

Poglej si kdaj in katere davke so švicarji v zgodovini nižali, da so postali finančna velesila. Čudno, da so lep čas veljali za davčno oazo, oziroma praktično prvo davčno oazo.

Zgodovina sprememb…

Švicarji poberejo manj davkov (v %BDP) kot pri nas. Resnica je torej ravno nasprotna temu, kar si prejle blodil. Ker so bolj razviti, si lahko privoščijo nižje davke.
Ampak kljub temu, da si lahko privoščijo nižje davke, pa vseeno pobirajo bistveno višje davke od premoženja. Hecno, kajne. To namreč pomeni, da bi mi morali pobrati še bistveno več tega davka kot Švicarji, ker si tako nizkih davkov ne moremo privoščiti.

Zgodovina sprememb…

Višina pobranih davkov glede na BDP ne pomeni skoraj nič. Imaš prav tako visoko razvite države, ki poberejo večji %BDP davkov. Ene poberejo več kot druge ker imajo različno obsežne javne sektorje, ki pokrivajo različno velika področja. Zato je primerjava davkov glede na BDP izjemno težavna, ker redkokdaj lahko primerjaš isto "ponudbo", ki jo ti davki plačujejo.

V Švici so cela blokovska naselja v lasti bank, me prav zanima kolk nepremičninskega davka plačajo te banke, proti neki fizični osebi, ki bi imela 3 stanovanja...

user4683 je izjavil:

Višina pobranih davkov glede na BDP ne pomeni skoraj nič. Imaš prav tako visoko razvite države, ki poberejo večji %BDP davkov.
Absolutno, je pa visoko razvitim državam skupno to, da imajo bistveno višji davek na premoženje glede na Slovenijo.
Oni že vedo, zakaj je to dobro, medtem pa je pri nas preveč starih komunajzarjev (kateri so od države dobili skoraj zastonj nepremičnine), ki so pametnejši od Švicarjev in raznih OECD strokovnjakov in pravijo, da je to slabo.

Gregor P ::

Nove nepremičine na voljo8-)

https://n1info.si/novice/slovenija/lovs...
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

jernejl je izjavil:

user4683 je izjavil:

Višina pobranih davkov glede na BDP ne pomeni skoraj nič. Imaš prav tako visoko razvite države, ki poberejo večji %BDP davkov.
Absolutno, je pa visoko razvitim državam skupno to, da imajo bistveno višji davek na premoženje glede na Slovenijo.
Oni že vedo, zakaj je to dobro, medtem pa je pri nas preveč starih komunajzarjev (kateri so od države dobili skoraj zastonj nepremičnine), ki so pametnejši od Švicarjev in raznih OECD strokovnjakov in pravijo, da je to slabo.

Se vedno svica skupno pobira 10 odstotnih tock manj od slo davka.... To po. Eni da moramo to primerljivo uredit ker so oni po tvojem vzor

mr_chai ::

Djte raj kakšno zanimivo nepremičnino tu postat, kot pa da debatirate o teh kurčevih davkih. Kot da ni vsem že jasno kaj bi se zgodilo, če bi uvedli davek na nepremičnine ali premoženje... Pustimo to debato.

Malidelničar ::

Ima kdo informacije iz trga? Kje je kaj konkretno padlo? Imate kakšne nepremičnine ogledane in čakate da pade?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

velikBrokoli ::

Nepremičninam cene rahlo padajo, obrestne mere pa so že pri 4%. Če imaš namen skeširat nepremičnino, je idealen čas, da se še pol leta počaka, ker bodo cene šle rahlo dol, ker se trg ohlaja.

Za navadnega smrtnika pa je situacija slabša, ker je težje dobiti kredit.. le kdo bi si mislil, da bo več let tiskanja denarja povzročilo takšno situacijo.

trancer01 ::

V ZDA bo OM kmalu 10%.

nekikr ::

Malidelničar je izjavil:

Ima kdo informacije iz trga? Kje je kaj konkretno padlo? Imate kakšne nepremičnine ogledane in čakate da pade?

Jaz čakam, da dobim ljubljanski grad za 100€. Pravijo tule gor, da bo najmanj tako brutalno, če ne še bolj.

Sicer si pa že včeraj lahko dobil nekaj z ogromnim popustom, samo ni smelo bitti zaželeno. Če je nekaj lepega na normalni lokaciji, no, vso srečo s popusti večjimi od tistih, ki si jih tako ali tako vedno dobil :)

mat xxl ::

No, pa da vidimo te TOP ugodne ponudbe TU, na dan z njimi !
««
260 / 831
»»