» »

Spletna banka ne deluje preko remote desktop?

Spletna banka ne deluje preko remote desktop?

AnotherMe ::

Pozdravljeni!

Na računalniku z W10pro, uporabljam skb spletno banko s postarca certifikatom na usb "ključku".

Če se v banko prijavim lokalno je vse brez težav: štekam kluček, vpišem naslov banke, kliknem prijava z certifikatom, izberem certifikat, vpišem geslo, se prijavim...

Če isto naredim preko remote desktop (na istem omrežju), mi javi da certifikata ni mogoče najti...

Načeloma tako en dostopam do spletne banke preko remote, ampak vsake toliko pa paše (recimo danes, ko je v moji pisarni crknilo gretje in s prenosnikom kampiram v sosednji pisarni).

Enako je tudi z drugimi storitvami, kjer potrebujem certifikat (eVEM...)..

Bolj me zanima zakaj ne dela? Predvidevam da je kakšna nastavitev pri RDP? Kje? Kakšna?

Hvlala!

tony1 ::

Na RDPju je treba, po kmečko povedano, nastaviti da bo RDP seja videla tvoj USB ključ.

Pa tudi, ko boš to enkrat nastavil se zna kasneje iz ljubega miru nastavitev izgubiti in boš moral nastaviti ponovno.

Nekoč sem tako moral vbijati pamet v glavo eni firmi z genialnim razvojem, ki je na desetine računalnikov zdr. ambulant po raznih slo vukojebinah inštalirala USB bralnike zdr. kartic, sestram pa na desktop naklikala RDP bližnjico do serverja. Ha, kakšna štala je bila, ko se je winsem po nekajkrat letno rignilo in RDP seja ni več videla USB naprav... :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

AnotherMe ::

Aja, mogoče nisem prej jasno poudaril: usb s certifikatom je vtaknjen v host računalnik v moji pisarni...

St235 ::

V tem je po vsej verjetnosti težava, pri nas imamo urejeno preko RDP vendar moraš ključek uporabljat lokalno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Po menjavi mrežne RDP ne dela.

Oddelek: Operacijski sistemi
322029 (1044) WhiteAngel
»

SI-CERT 2017-04 / Okužbe z izsiljevalskimi virusi preko storitev za oddaljen dostop

Oddelek: Omrežja in internet
397607 (6029) SeMiNeSanja
»

Oddaljen dostop

Oddelek: Programska oprema
12933 (650) slitkx
»

NLB Klik dela na Androidu

Oddelek: Mobilne tehnologije
3912423 (4896) Gogyto
»

RDP