» »

linki

linki

djLinux ::

ena zadeva iz HTML
kako bi naredil da se z klikom na link odpre nova stran, ampak ne mislimdejansko nove strani - recimo index.htm -> x. htm , ampak le vsebina se spremeni v delu strani.

mogoče s framesetom?

nekaj o tem sem že slišal vendar bi bil zelo hvaležen če bi mi kdo to natančno opisal

hvala

Cokolesnik ::

Ja, z uporabo html ukazov "frameset" in "frame" se to da, da imaš stran razdeljeno na več celic (ang. frames), potem pa pri ukazih za povezave "a href", ki kažejo na drugo html datoteko, uporabiš parameter "target", s katerim mu poveš ime celice, v kateri želiš odpreti določeno datoteko. Za vse to je potrebno znanje html sintakse oz. html ukazov frameset, frame in a href.

Primer: spletno stran index.html bova razdelila na dve navpični celici, prva bo široka 80 pik, druga pa preostanek zaslona, v prvi se bo odprl meni.html, v drugi uvod.html, ti pa bi rad imel v datoteki menu.html povezavo, ki bo naložila datoteko nov_uvod.html v celici, kjer se je najprej naložil uvod.html.

Vsebina index.html:

|frameset cols="80,*" border="0"|
|frame src="meni.html" name="meni" frameborder="0" scrolling="yes" marginwidth="0" marginheight="0" noresize|
|frame src="uvod.html" name="glavno" frameborder="0" scrolling="yes" marginwidth="0" marginheight="0" noresize|
|/frameset|

Definiranje povezave v meni.html:
|a href="nov_uvod.html" target="glavno"|

Vsi ostali parametri pri ukazih frameset in frame so obrazloženi v kaki dokumentaciji, ki jo je na netu polno.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

upirna ::

Jaz vdno delam dinamično spletno stran s phpjem, pri katerem uporabim include. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FrontPage

Oddelek: Izdelava spletišč
91170 (1000) MAC.H
»

Framesets

11849 (766) root987
»

Kak seraztegne slika - za večje resolucije in pa kak naredit TARGET?

5831 (730) Klemenn
»

Eno ali pa več vprašanj v html-ju

221832 (1438) pivmik
»

Inline frame v Dreamweaverju MX ??

81015 (928) tomitza

Več podobnih tem