» »

Revolut

Revolut

Temo vidijo: vsi
««
123 / 123
»
»»

delavec44 ::

Kako pa veš kako hitro je bilo :P

Misliš da se mi da vsak mesec bockat z njimi, ko bi bilo kaj narobe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Zvezdica27 ::

helou.

Ali lahko vprašam, rabim za potovanje po Aziji, Japonska, kater revolut vzeti - obični je dovolj? Pa da ima virtualke kartice, da naložim gor da ni tveganje...

zz

stara mama ::

Takega z dovolj denarja gor.
Ker POS terminali res ne ločijo med tvojim dogovorom o vrsti računa s tvojo banko.
Revolut je tud na Kubi delal BP že 10 let nazaj, zakaj nebi na Japonskem?
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

Bartol ::

Revolut deluje brezhibno po celem svetu, le za najem avtov je neuporaben, ker je predplačniški.
Tudi pred kakšno divjo nočjo v Hong Kongu je zelo praktično omejiti razpoložljiva sredstva na računu na npr. 200 dolarjev.

BuDi79 ::

Zvezdica27 je izjavil:

helou.

Ali lahko vprašam, rabim za potovanje po Aziji, Japonska, kater revolut vzeti - obični je dovolj? Pa da ima virtualke kartice, da naložim gor da ni tveganje...

zz
Na Japonskem vse dela povsod. v 99,9% ne rabiš drugo kot virtualno kartico za brezstično plačevanje, kakršnokoli. za 0,01% pa priporočam tako, ki jo lahko dejansko vtakneš v mašino.

Bartol je izjavil:

Revolut deluje brezhibno po celem svetu, le za najem avtov je neuporaben, ker je predplačniški.

Večina ponudnikov ima tud drugo opcijo, da ti proda zavarovanje in potem ne rabiš kreditne.
Ekologija™ in Trajnost™

torej, trenutno imam le OTP debetno viso... tud za kake sumljive nakupe kje, bi bilo fajn, ni povsod PayPal...

torej ta navaden Revolut je to to? Ne pametujte, samo svetujte točno katerega, hvala

zz

energetik ::

Zvezdica27 je izjavil:

torej, trenutno imam le OTP debetno viso... tud za kake sumljive nakupe kje, bi bilo fajn, ni povsod PayPal...

torej ta navaden Revolut je to to? Ne pametujte, samo svetujte točno katerega, hvala

zz
Tako, navaden in disposable virtualna kartica.
vires in numeris

Zvezdica27 je izjavil:

zz

Ali pa na OTP vzameš predplačniško Viso, ki je zate zastonj.

Nikonja ::

stara mama je izjavil:

Bartol je izjavil:

Večina ponudnikov ima tud drugo opcijo, da ti proda zavarovanje in potem ne rabiš kreditne.

Meni je normalno šlo že nekajkrat najet avto z Revolut kartico, pač ti blokirajo tisti znesek na kartici in jim je v večini primerov vseeno kera je. Edino v Mehiki je pisalo da ne podpirajo debetne mastercard ali Visa, samo kreditno.

mtosev ::

Čez mesec in pol mi poteče virtual kartica. Kaj se takrat zgodi? Avtomatsko pride do nove ali kako? Hvala za odgovor.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

vke4XC ::

Najbrž ne pride avtomatsko nova virtualna, stara pač zapade, novo zahtevaš, je momentalno, lahko pa že prej zamenjaš. Samo ne pozabi menjati tudi povsod, kjer je rabljena, da ne bo drame na blagajnah.

energetik ::

mtosev je izjavil:

Čez mesec in pol mi poteče virtual kartica. Kaj se takrat zgodi? Avtomatsko pride do nove ali kako? Hvala za odgovor.

Kam pride nova? Virtualne lahko ustvarjaš po želji, kolikor jih hočeš in kadar hočeš.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

Jaz resno upam da niti fizičnih nadomestnih potečenim ne pošiljajo avtomatsko in trgajo stroške pošiljanja, ampak da počakajo da jo sam naročiš oz. potrdiš naročilo.

Nikonja ::

Fizične so zmeraj pošiljali izključno samo na zahtevo ker jih večina niti ne rabi, itak z telefonom zdaj lahko čist povsod plačuješ. Jaz sicer imam fizično in večinom zaradi tega ko rentam avto ali bankomat v tujini nima nfc opcije.
Tko da ja, generira se nova takoj ko ta glavna poteče, ampak moraš sam zahtevat fizično. Virtualna se ne kreira avtomatsko, ampak je na zahtevo.

DamijanD ::

Bartol je izjavil:

Kako to misliš predplačniški? Saj ni treba pred uporabo sredstev dati na kartico.

vke4XC ::

Predplačniška = debetna...
Debit card balance too low.
Insufficient funds.

Pač preneseš iz zalednega varčevalnega na trr ali pa topupaš, da pa bi bil prav pogoj za plačilo kreditna/odložena, ne bi vedel.

GupeM ::

delavec44 je izjavil:

Jaz resno upam da niti fizičnih nadomestnih potečenim ne pošiljajo avtomatsko in trgajo stroške pošiljanja, ampak da počakajo da jo sam naročiš oz. potrdiš naročilo.

Meni je fizična potekla decembra. Sami je niso poslali, ampak sem jo moral naročiti. Enako kot virtualno. Stroškov pošiljanja mi niso zaračunali.

Hvala za info (obema).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Greš pod kartice in naročiš novo, niti pol minute dela - se mi zdi brezveze sploh razpravljat o tem.
Lahk jih imaš kolikor hočeš, zastonj je ponavadi prva (al pa odvisno od paketa).
Sam imam 3 fizične (ena joint), 2 virtualni in eno disposable (ne da rabim vse, večina jih je zamrznjenih ali kje kot backup).
Ekologija™ in Trajnost™

hvala!

zz

Zurbum ::

Od danes mi Revolut pri vsakem topup z kartico zahteva cvv, tega prej ni bilo - še vedno z isto kartico topup-am

Saj ne, da je problem, ampak prej tega ni bilo in mi je bilo ljubše

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zurbum ()

Uff, mene že dolgo ni vprašal po cvv. Če mi bo kompliciral, bo šel top up preko google pay. Glih da se mi iskati kje imam fizično kartico.

amacar ::

3 številke si boš pa menda zapomnil :P
mene sicer na random vpraša, ampak res redko topupam

V-i-p ::

delavec44 je izjavil:

Uff, mene že dolgo ni vprašal po cvv. Če mi bo kompliciral, bo šel top up preko google pay. Glih da se mi iskati kje imam fizično kartico.

Jezus kristus no :]

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Preberi še enkrat :))

Bolj ko razmišljam, bolj verjetno je, da je fizična kartica v ženini denarnici.

Zgodovina sprememb…

Zurbum ::

delavec44 je izjavil:

Nisem pomislil na GPay. Bom tako uredil, hvala. Me pa čudi, da je to včeraj začelo, prej me ni nikoli - samo prvič, ob dodajanju kartice.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zurbum ()

mtosev ::

Mene so tudi včeraj vprašali za cvv ko sem delal top up.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

V-i-p ::

delavec44 je izjavil:

Saj CVV imaš v app-u, a ni? ;P
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

V-i-p je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Saj CVV imaš v app-u, a ni? ;P

Odvisno od banke. Pri večini slovenskih ni.

BuDi79 ::

ker ljudje svoje slabe izkušnje radi povejo, pa se potem še 10 let svaljkajo po spletu... ampak, sami so si krivi.
Samo povem "for the record" da je podpora Revolut (xcover) zavarovanja en spolni organ od ovce. (danes je 10 dni brez odgovora za nekaj kar dobiš ticket, da so prejeli vprašanje in "bodo odgovorili")

vinkop ::

meni je danes bil automatic top-up in me ni vprašalo po cvv, ja pa DBS banka.

Kako bi te automatic vprašal?

vinkop ::

delavec44 je izjavil:

Kako bi te automatic vprašal?

ne vem, mislil sem, da mogoče revolut preverja cvv za vse topupe.
««
123 / 123
»
»»