» »

Prenova manjše kopalnice komplet od keramike, do postavitve elementov, do zaključnih del

Prenova manjše kopalnice komplet od keramike, do postavitve elementov, do zaključnih del

Temo vidijo: vsi
«
1
2 3

nokia6310 ::

Pozdravljeni. Imam namen prenoviti manjšo kopalnico cca 2m2 v večstanovanjski starejši hiši. Potrebno je zamenjati vso sanitarno opremo, ploščice, prestaviti elektriko vsaj za bojler. Imam šest ponudb. Res je, da so nekatere že od lanskega leta. Ampak cene se gibljejo od 3.500 pa vse do 7.000 eur. Je pa res, da mi je skombiniral najboljšo možno opremo. Zdaj pa me zanima se vam zdi cena recimo 4.000 eur za tako kopalnico normalna seveda govorim o ceni z računom? Pozna kdo koga da bi mi to anredil ceneje pa seveda po možnosti enako kvalitetno? Račun pa lahko zaradi mene pošlje državi.

Invictus ::

Odvisno koliko znaš narediti sam.

Če nič, je cena normalna...

Če pa poznaš koga, znaš sam kupit robo, je pa lahko precej ceneje...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

mailer ::

Za dva kvadrata je cena nenormalno visoka. Najdi izkušenega vodovodarja, najdi izkušenega električarja. Povej jima svoje želje, če se da naj bosta na ogledu skupaj. Vzemi hilti in odstrani vse ploščice in opremo, prav tako naj bo vidna tudi vodovodna inštalacija in elekto napeljava. Ko oba končata z delom najdi keramičarja in lahko gresta skupaj kupit ploščice. Za tako malo kvadraturo si lahko priviščiš boljšo klaso. Potem greš samo še izbrat tuš kabino (predvidevam, da banje nebo notri) in školjo, lijak, armaturo. Nato še zadnjič pokličeš vodovodarja, da ti vse to zveže.
cenik: https://www.termotehnika.si/prenosi/cen...
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

nokia6310 ::

Ja kopalnica je res zelo zelo majhna. Se mi je zdelo, da je to precej pretirana cena. Je pa res, da žal sam neznam nič od tega. MIslil pa sem če ma kdo čas, pa če hoče kaj zaslužit. Aja to je delo na črno, to se preganja, to se kaznuje o tem ne smem pisat, ane? Ja res je mal problem najt nekoga ki zna dobro naredit pa da tut stoji za tistim kar naredi.

nokia6310 ::

Ok recimo Demontaža obstoječe sanitarne opreme in odvoz na lastno deponijo 120 eur.
Odstranjevanje stenske in talne stare keramike ter odvoz na lastno deponijo 320 eur. Izdelava utorov za novo vodovodno inštalacijo v kopalnici in kuhinji 160 eur. INŠTALACIJSKA DELA IN MATERIAL
Cevovodi iz večplastnih plastičnih cevi iz ??-RT, z veznim slojem iz aluminija, po EN 573-3 DIN 16892, v kolutu, spajanje s fitingi za
zatiskanje, vključno s spojnimi elementi, premer d 16 ali 22 mm,
trn 30,00 22,00 6/tm 660,00 eur. In tako naprej. Tuš kabina je verjetno tudi kaka cenjša kot 450 eur.

Šmorn ::

Jaz sem 5 let nazaj za 3,5 m^2 dal 5000 EUR. Vključeno vse od odstranjevanja stare do pralnega stroja. Srednji cenovni razred opreme. Meni se zdi, da je 4000 EUR na dražji strani, ne pa preveč, če je notri boljša oprema.

111111111111 ::

Malo denarja malo muzike. Nočeš računa hočeš garancijo. Nekako ne gre skupaj, na podlagi česa se boš pa pritožil. Dobri majstri, ki ti naredijo brez računa in stojijo za tem so pač dragi.

Nič ne znaš sam? Bolje da najdeš nekoga, ki zna in ti to uredi, ker te bo dražje prišlo, če se boš sam lotil.

crazyLIKEme ::

Mi smo letos prenavljali kopalnico in je prišlo okoli 7000€ za cca 8m2. Najdažje so bile itak ploščice.
Priporočam, da greš vprašati v Merkur, za kopalnico na ključ. Ti izrišejo, najdejo mojstra, če je kej narobe direkt njih pokličeš in oni pol urejajo z dobavitelji. Pri nama je šlo res vse ven in na novo notri. Malo dlje je trajalo, kot je bilo načrtovano, ker so bili glih prazniki vmes in tuškabina je bila po naročilu zaradi mer, drugače pa zelo zadovoljna z izvedbo. Malo sreče sma imela, ker sta fant in tast štromarja in ga ni bilo treba klicati, to je pa edino kar smo sami naredil.

V Merkurju je pa tko, prideš poveš kaj bi rad, fajn je, daimaš že mere kopalnice z vsemi priključki, ter da malo pogledaš opremo in ploščice in to, da veš povedati kaj bi imel. Če nimajo na zalogi, ti brez problema naročijo, če imajo dobavitelja. Takoj ti naredijo približen predračun, da imaš neko okvirno ceno, potem pa pokličejo mojstra, ki pride pogledat in ti pove kaj je za narediti in doda stvari na predračun. Šele potem greš podpisat da začnejo delati, če se odločiš.

Po mojem mnenju dosti lažja varjanta, mogoče tudi cenejša, kot iskati vsakega mojstra posebej in jih časovno usklajevati in zgubljati živce. Tko jim pa sam kavo skuhaš ko pridejo, vodo neseš in pustiš delat. :)
http://crazyl1keme.deviantart.com/

Invictus ::

Fora je, da greš malo po salonih in pogledaš kaj je s popusti.

Sam sem dobil ploščice s popustom, ki so mi bile celo všeč. Prihranil cel kup denarja...

Kupoval sem pa v Logatcu. Tudi tam ti zrišejo kopalnico in izračunajo koliko ploščic potrebuješ. Kot vsaka trgovina danes. Zastonj če kupiš pri njih.

Elektrika, nove cevi za vodo, novi odtoki, to je roba, ki je poceni. Bojler ni 500 EUR. Dobiš ga za 100 EUR.

Skratka, naredi si spisek kaj bi rad, pojdi po trgovinah in si malo zapiši cene. Boš presenečen nad razlikami.

Ti majstri so pa tako, tako. Tudi šalabajzerji zanjo zaračunati...

Na koncu te bo največ stalo razbijanje kopalnice. Naredi sam, če imaš kam voziš material...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

nokia6310 ::

NO ja nekaj časa sem že na tem forumu, čeprav je res, da bolj poredko pišem. Stvar je v tem, da sem slep in teh stvari nažalost ne morem sam narediti. Izvajalec ki mi naj bi to naredil bi naredil na ključ se pravi v ponudbi je všteto prav vse od razbijanja, do polaganja ploščic, do nove opreme. So pa te ponudbe kar se cen tiče tam tam. Ta je res da na dražji strani. Vem, da so taka dela zelo cenjena. Ampak vseeno taka cena za tako majhno kopalnico, pa še na strehi je treba zrihtat zračnik ker zdaj ni v redu narejeno in tudi to je všteto v ceno, plus radiator ki bo na novo v kopalnici. Evo link pa si snamite ponudbe ki sem jih dobil. Pa primerjajte in povejte če se vam zdi v redu. https://www.dropbox.com/s/b2bkqm8b1jci4...

Zgodovina sprememb…

nokia6310 ::

Kaj pravite na te predračune? So realni? Un za 7.000 eur sigurno ni. Je pa tako, da je res kar precej dela. Potrebno je razbit kompletna tla, zdaj je leseni strop nanj je položen beton oz. menda je celo siporeks ne vem. Potem je potrebno zamenjati plošče na stropu mansarde mislim ker je potrebno tudi popraviti zračnik, saj je zdaj vse skupaj bolj ko ne po domače narejeno kar luknja čez cegle pa cev fi 25 ven oblepljena s silikonom ni čudno da zamaka. To bi morali narediti en konus da se tam nabira kondenz in da potem izhlapi. Saj ne rečem je drago. Ampak če res cenejšega ne bom dobil mi drugega skoraj ne bo preostalo če hočem to še pred zimo uredit. Mi je pa vsekakor zoprno to delat. Še nekaj sem mislil povedat: Nekdo mi je rekel da so na teh ponudbah cene informativne in da se računa po uri dela kar pomeni da so cene lahko še bistveno višje. Razen pri zadnji ponudbi, ki sem jo dobil včeraj. Tam je vse fiksno na ključ. To drži ali ne?

Map ::

Namesto da kupiš tuš kabino, kupi talno kanaleto, na stene pa keramiko do vrha. Stekleno šipo naj ti steklar zmontira. Vrat večina nima. Izgleda lepše, je ceneje, pa še bolj praktično, ker so tla ravna in ni stopnice v kabino.

darkolord ::

Ja, uni za 7000 ima res navite cene.

Ostalo zgleda še kar realno. Pri tazadnji ni niker omenjena armatura za tuš kabino (mogoče je vključena, mogoče ni).

Pri opremi lahko nekje precej prihraniš, če malo sam pogledaš naokoli.

Pri vseh je načeloma tako, da se obračuna po dejansko porabljenem materialu/času, s tem da takrat, ko sami štejejo, znajo šteti večinoma samo v plus. Če jih lahko nadziraš ali imaš koga, ki lahko to počne, lahko s tem ogromno prihraniš.

Tistih 30 ur samo za razbijanje pri tazadnji ponudbi se mi npr. za tako malo kopalnico zdi nekoliko veliko. Če naredijo prej, jasno zahtevaš, da to upoštevajo na računu.

nokia6310 ::

darkolord, maš prav ja. No jst tega še opazil nisem. Misliš ponudbo od dts-a? Predlagana rešitev res ni slaba čeprav je odvisno če sploh grejo odtoki noter. Kabina je zame bolj praktična težje voda šprica naokoli. Pa še če se v steno udarim bolj boli kot če se v kabino. Stene so vglavnem iz knaufa tako da je vprašanje kako bi bilo tam če bi bila keramika do stropa. Saj ne rečem nekaj dela je že. Samo vseeno kaj pa vem no, mal predrago se mi zdi. Prejle sem govoril še z dvema drugima pa je hotu en celo 5.000 eur drugi pa je isto reku 4.000. Škoda da ne morem sam al pa da ne poznam nobenga ki bi to naredu po taki bolj sprejemljivi ceni. Seveda s podobno kvaliteto.

111111111111 ::

Če ne boš delal sam je 4000-5000€ cena popolnoma legit za neko srednjo kvaliteto. Če boš sam iskal materiale in opremo lahko prihraniš nekje 500-800€, kar je pod vprašajem, ker keramičar dobi boljše popuste kot ti.

DEJSTVO: Delaj sam in bo cena sprejemljivejša. Če ti bodo delali drugi ti tudi ne bodo kar šenkali ur. Tudi keramičarji imajo doma otroke.

nokia6310 ::

Chuapoiz, žal ne morem zaradi prej omenjenega, sem slep od rojstva. Čeprav znam marsikaj kopalnice pa res ne znam delat.

korenje3 ::

nokia6310 je izjavil:

pozdravljeni. imam namen prenoviti manjšo kopalnico cca 2m2 v večstanovanjski starejši hiši. potrebno je zamenjati vso sanitarno opremo, ploščice, prestaviti elektriko vsaj za bojler. imam šest ponudb. res je, da so nekatere že od lanskega leta. ampak cene se gibljejo od 3. 500 pa vse do 7. 000 eur. je pa res, da mi je skombiniral najboljšo možno opremo. zdaj pa me zanima se vam zdi cena recimo 4. 000 eur za tako kopalnico normalna seveda govorim o ceni z računom? pozna kdo koga da bi mi to anredil ceneje pa seveda po možnosti enako kvalitetno? račun pa lahko zaradi mene pošlje državi.


najdražje je polaganje ploščic in napeljava vodovodnih cevi ter elektrike. ostalo lahko sam narediš - kot je vrtanje lukenj in postavitev elementov. strošek nakupa ploščic in polaganja ploščic in napeljava vodovodnih cevi ter elektrike bi te prišlo cca 1500÷2000eur. na ploščicah lahko prišparaš ~700eur če jih sam polagaš.

načeloma se pa lahko vse sam narediš, edino vodovodarja rabiš.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: Mavrik ()

111111111111 ::

nokia6310 je izjavil:

Chuapoiz, žal ne morem zaradi prej omenjenega, sem slep od rojstva. Čeprav znam marsikaj kopalnice pa res ne znam delat.

Kako pa forum bereš?

Potem boš pač moral plačat, da ti drugi naredijo.

Steinkauz ::

Za keramiko ti predlagam kak outlet.
Sam sem dobil precej kvalitetne ploščice po 20 eur na m2.
Kar sm sprejemljivega gledal po drugih trgovinah je blo takoj 30eur+.

Jst sm si sam prenavljal (edino vodovodar in keramičar) kopalnico in wc.
Wc 1.5x1m, kopalnica 1.3x3m.

Vodovodar je bil od fotra znanec tko da mi je računal samo 100 eur za ene 8 ur dela.
Za 31m2 sm plačal 700 eur keramiko (vzel malo preveč) ter keramičarja 720 (delo, lepilo in neki malo ravnanja sten).

GODMORGON lijak v ikei 300eur ter 180eur omarica z ogledalom in led lučko na vrhu v momaxu.

Pipa od lijaka 40eur, tuš konzola 100 eur.
Neki je nanesel še ostal material (stropne led luči, kabli,štekarji, itd)

Tko da prišlo pod 2500eur.

Gambino ::

Glih trenutno prenavljam kopalnico. Delo z lepilom in odvozom za 5m2 me pride 2000E z DDV. Všeto je vso delo od vodovodarja, štromarja, keramičarja. Ves ostal material od ploščic, sanitarne keramike, podometnega kotlička, itn je pa odvisno kolk daš. Jaz sem nekaj stvari kupil preko neta, nekaj pa pri nas.

nokia6310 ::

Ma še kdo kaj za dodat?

spinalis ::

Cena je kar zasoljena ja za teh nekaj m2

slovencl ::

Jaz sem ravno zaključil s kopalnico - sicer cca 5kvadratov, pa sem se kar precej lotil sam. Sploh pri podiranju in štemanju, kjer ne moreš prav veliko zafrknit, lahko prihranipš.

Drugače pa kar tako na čez ocenjevat pa ne moreš, ker pri opremi so cene zelo različne. Že npr tuš pipa, je lahko 200E ali pa 500E če ti sama regulira temperaturo. Špegu, tak in drugačen, ploščice poceni(glinene) in drage (granitogres), kad plastična/keramična/litimarmor. Notranja oprema omare, stroji... talno da/ne. Ni da ni...

Pejd v trgovino in mal počekirej za cene. Pa meni se na čez, ker je tolk enih drobnarij, če boš vsakega posebej klical boš bankrotiral.

nokia6310 ::

Zdaj mam še s prikazom te teme težave, ker se mi ne osvežuje nimam pojma zakaj. Tudi možnosti hitrega odgovora nimam. NO ja hotel sem reči, da sem danes govoril z nekim mojstrom in mi je rekel, da je na ključ vedno dražje, ker izvajalec vzame nekaj v rezervo in toliko več zaračuna če se mu kje ne bo izšlo, da ima to pokrito.

nokia6310 ::

Gambino: Ko boš končal, prit še k meni narest. Za 2.000 eur se komot zmenva, lahko pa če bo tko naneslo tut še kako malenkost več. Ampak ne pa 4.000 eur, to je pa res mal preveč no.

slovencl ::

Meni tudi ne prikazuje prav - šele ko dam odgovori vidim zadnji odgovor.

A to misliš 2000 samo za delo? Od kod pa si?

nokia6310 ::

Ja lej to a pri tebi se isto dogaja? Zakaj do tega nepopolnega prikazovanja teme sploh pride? Ne, mislil sem 2.000 z vsem vred. NO ok lahko neki več za dobro voljo.

nokia6310 ::

Res če koga zanima komot se zmenmo. Sam bi pa rad to v kakem mescu zrihtal. Ampak če se bo že kdo oglasu da res zna nardit pa da ve kaj dela.

nokia6310 ::

Evo tale, mi je tuid rekel 4.000 eur za komplet.
http://www.bizi.si/ZARKO-JOZIC-S-P/

nokia6310 ::

Evo včeraj sem dobil pa še en predračun. Tale je pa še za 2.000 eur dražji. Jst res ne vem a ti obrtniki mislijo da smo stranke tko naivni da se ne bomo drugače znašli, al pa delajo po načelu enkrat si pri njemu poberi maksimalno kolikor se da. Povejte no če se vam zdi to normalna cena.
https://www.dropbox.com/s/eqnukaxq8y4ku...

Dts8 ::

Pozdravljeni,
Vem da je minilo že veliko časa od zaključka te teme vendar me zanima kako je uporabnik NOKIA 6310 rešil zadevo.
Koliko te je končno prišlo in a si zadovoljen.
Lp

Machete ::

Invictus je izjavil:

Fora je, da greš malo po salonih in pogledaš kaj je s popusti.
Sam sem dobil ploščice s popustom, ki so mi bile celo všeč. Prihranil cel kup denarja...


A ne zasluši ti like 500 eur na dan oz. več, če se ti da? Zakaj zapravljaš čas s popusti?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Invictus ::

Machete je izjavil:

Invictus je izjavil:

Fora je, da greš malo po salonih in pogledaš kaj je s popusti.
Sam sem dobil ploščice s popustom, ki so mi bile celo všeč. Prihranil cel kup denarja...


A ne zasluši ti like 500 eur na dan oz. več, če se ti da? Zakaj zapravljaš čas s popusti?

Ja itak, sam zakaj bi zapravljal za kopalnice in delal dobičke takim kot si ti ?!?!?!
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Machete ::

Ja da zaokroži.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

nokia6310 ::

Dts8, Nažalost kopalnice še vedno nisem prenovil. Vsi izvajalci do zdaj so bili bistveno dražji kot sem najprej računal da bodo. Vem da se da stvar za cca 3.000 eur kar lepo naredit samo če poznaš prave ljudi. Ne vem pa, zakaj bi plačeval po nepotrebnem 2.000 eur samo za delo. Material namreč pride ravno toliko.

Machete ::

A delo je pa zastonj al kaj? Kontejner kitajske keramike ni problem 8x preplačat, narediti sam ne znaš ali nimaš volje, izkušenj, ampak dela pa tudi ne bi plačali? Ne razumem. Pa ne kregam zgolj in sam tebe. Vem, da so kakšne obrtniške storitve zelo drage, ampak v svetu družboslovcev in itjevcev je očitno to narava trga. Z vsem spoštovanjem vseh poklicev. Glede na to, da mojstra več mesecev ni moč dobiti praktično za karkoli, očitno delo, izkušnje in orodje, stroji ni tako precenjeno.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Invictus ::

2000 EUR za delo v kopalnici je vseeno pretiravanje.

Da razbiješ celo kopalnico in pospraviš, rabiš 1 dan. Skupaj z estrihi...

Ureditev vode, odtokov in elektrike je pol dneva.

Poleganje ploščic, vgradnja kadi, banje 1 dan. Fugiranje pol dneva.

Vgradnja kopalniškega pohištva pol dneva.

Skupaj 3 in pol dneva. Če se seveda dela... Če je vmes cel kup čik pavzt, pomnoži z 2...

Ne more en jeben keramičar delat za mojo tarifo...

Delo teh levakov in dostikrat lenuhov je precenjeno. Delo imajo samo zato, ker folk nima pojma in jih manjka...

Da ne govorim, da moraš vsem tem kretenom točno povedati kaj bi rad, pa še potem jim je treba gledati pod prste...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Machete ::

Mhm. Vidim, da nimaš stika z realnostjo na terenu in prej v inžinirignu, plust tepe te bolezenska narcisoidnost, ampak to je že za v drugo temo. Tvoj večvrednostni kompleks je dobesedno za bruhat.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Machete ::

Plus ti primerjaš samo in zgolj minute preživete ob delu. Ja ok absolutno rabiš znanje za IT tipkanje in programiranje. Ampak mojster, ki te pretera celo kopalnico ima če ne drugega samo s kombijem in zavarovanjem, servisi, potjo, orodjem, stroji več stroškov kot ti. Tako, da gledanje samo na čas, ko ga preživi v tvoji kopalnici je numnost. S tem, da ni vse socialistični blok in 4m2 socialnih ploščic. Hiše in stanovanja danes so postali zelo kompleksni in izkušenj in rešitev tu ni nikoli preveč. Da ne govorimo o strankah :D
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

111111111111 ::

Invictus je izjavil:


Skupaj 3 in pol dneva. Če se seveda dela...

Tole je precej hitro. 2 ne bosta naredila kopalnice v 3,5 dnevih (če delata 8 ur na dan). Pozabil si fugiranje, montažo stranišča in korita. Mislim da OP omenja celo kopalnico ne samo keramike. Obraba strojev, saj lahko dela brez strojev se bo zavleklo.

Na uro mora dobit 20EUR in pomočnik 15EUR. 5*8=40*35 = 1400EUR (vzel sem 5 dni se mi zdi bolj realno če računamo 8 ur na dan)
Prevozni stroški 5*50=250EUR
Obraba strojev: 350EUR

Tako da kmalu pridemo na 2000EUR in nima majster niti približno tvoje urne postavke.

P.S: če imaš pa picajzla, ki ti vse v nulo naredi, košta pa še 500EUR zraven in ni ga problem plačat.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Vi pa res nimate stika z realnostjo...

Dober keramičar nima kaj pol dneva polagat 30m2 ploščic...

Pa kakih 20 EUR za keramičarja. To je 3500 EUR bruto plače za 8 ur dela... Plus vsi ostali stroški. Saj oprema za polaganje ploščic ne stane 3000 EUR. Njegov pomočnik pa po možnosti dela za minimalca...

Ampak, treba je častiti šalabajzersko fizično delo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Machete ::

20 eur ni ne vem kaj izjemna urna postavka za dobrega mojstra (česarkoli že) in ne žali vsepovprek s šalabajzarji, če so tebi taki delali potem pač ne znaš izbirati. Slej ko prej pa trg in konkurenca take izpljune, tako kot vas codemonkeye, če delate neumnosti.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

r3dkv1c4 ::

Invictus je izjavil:

2000 EUR za delo v kopalnici je vseeno pretiravanje.

Da razbiješ celo kopalnico in pospraviš, rabiš 1 dan. Skupaj z estrihi...

Ureditev vode, odtokov in elektrike je pol dneva.

Poleganje ploščic, vgradnja kadi, banje 1 dan. Fugiranje pol dneva.

Vgradnja kopalniškega pohištva pol dneva.

Skupaj 3 in pol dneva. Če se seveda dela... Če je vmes cel kup čik pavzt, pomnoži z 2...

Ne more en jeben keramičar delat za mojo tarifo...

Delo teh levakov in dostikrat lenuhov je precenjeno. Delo imajo samo zato, ker folk nima pojma in jih manjka...

Da ne govorim, da moraš vsem tem kretenom točno povedati kaj bi rad, pa še potem jim je treba gledati pod prste...

Se ti vidi, da nisi nikoli nič z rokami naredil.

@Invictus

Za tvoje ocene takoj naročim take mojstre, pa imam kar nekaj izkušenj s podobnimi deli...in potem se čudiš, da moraš plačat 2k.
Jaz bi ti računal 3k, ker si prepotenten in brez spoštovanja ljudi, ki delajo in res garajo.

Machete je izjavil:

20 eur ni ne vem kaj izjemna urna postavka za dobrega mojstra (česarkoli že) in ne žali vsepovprek s šalabajzarji, če so tebi taki delali potem pač ne znaš izbirati. Slej ko prej pa trg in konkurenca take izpljune, tako kot vas codemonkeye, če delate neumnosti.

Točno to, bedak pač ne razume, da brez internet človek lahko živi in brez podobnim mojstrov, pač ne.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r3dkv1c4 ()

matobeli ::

Bi te rad videl.

Raje imam leseno kopalnico ki bi jo sam sklofal skupaj kot pa da nimam interneta.

Invictus ::

Jezus, a še niste nikoli sami nič gradbenega delali?

Lahko je tukaj opletat in gobcat, ampak poleg svojega priveska in miške najbrž še niste nič drugega prijeli v roke...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Utk ::

Polaganje ploscic je 10 evrov na meter. Poslusanje zraven invictiusa je se dodatnih 10 evrov na meter.

PacificBlue ::

Meni je računal majster s pomočnikom 400evrov za delo..2 dni in pol je rabil časa.
Tiste cifre okoli 2k so precenjene..ajd če ne veš pa plačaš in te bk. :)
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

Invictus ::

Meni je zidar/keramičar za celo kopalnico, ploščice do stropa, estrihi, knauf na stropu, s tem da je pozidal še tuš kabino in eno predelno steno, računal 600 EUR.

Zato pa pravim, da nimate pojma... Sam sem pa razbil kopalnico in odpeljal material stran...

So pa ti šalabajzerji face, ko ti rečejo, da bodo za razsutje stanovanja in odvoz računali 4k EUR. Sem se skoraj poscal od smeha... Naredil pol sam s kolegi...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

korenje3 ::

Invictus je izjavil:

2000 EUR za delo v kopalnici je vseeno pretiravanje.

Da razbiješ celo kopalnico in pospraviš, rabiš 1 dan. Skupaj z estrihi...

Ureditev vode, odtokov in elektrike je pol dneva.

Poleganje ploščic, vgradnja kadi, banje 1 dan. Fugiranje pol dneva.

Vgradnja kopalniškega pohištva pol dneva.

Skupaj 3 in pol dneva. Če se seveda dela... Če je vmes cel kup čik pavzt, pomnoži z 2...

Ne more en jeben keramičar delat za mojo tarifo...

Delo teh levakov in dostikrat lenuhov je precenjeno. Delo imajo samo zato, ker folk nima pojma in jih manjka...

Da ne govorim, da moraš vsem tem kretenom točno povedati kaj bi rad, pa še potem jim je treba gledati pod prste...


Ne bluzi. V naši hiši delamo že 5. kopalnico in ni niti približno toliko malo dela.
Že profesionalni polagalagalec je rabil 1 dan za 2x2m kopalnico, s tem da ni ploščic ob robovih nič rezal pod kotom.

Za 2x2m kopalnico je stroškov samo v materialu za vsaj 1500€ (ker so pač enake stvari v kopalnici neglede na velikost).

Največ dela je seveda z ravnanjem sten, štemanjem za cevi in elektriko, napeljavo odzračevalnih kanalov...

Invictus je izjavil:

Vi pa res nimate stika z realnostjo...

Dober keramičar nima kaj pol dneva polagat 30m2 ploščic...

Pa kakih 20 EUR za keramičarja. To je 3500 EUR bruto plače za 8 ur dela... Plus vsi ostali stroški. Saj oprema za polaganje ploščic ne stane 3000 EUR. Njegov pomočnik pa po možnosti dela za minimalca...

Ampak, treba je častiti šalabajzersko fizično delo...


Razlika med profesionalnim polagalcem in v lastni izvedbi je kot dan in noč. Enim je dovolj samo da je, drugim pa pač ne. Ponavadi so prvi kakšni kadilci in zanemarjeni prašiči ker tako kot poskrbijo za sebe poskrbijo tudi za vse okrog njih.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: PromeuZ ()

Invictus ::

Dober vas je nategnil ta "profesionalni" polagalec...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kopalnica brez ploščic ?

Oddelek: Loža
238096 (6783) hunter01
»

Kaj na steno okoli baje razen ploščic

Oddelek: Loža
384965 (3838) Motion
»

Nakup starega stanovanja

Oddelek: Loža
488147 (5136) genesiss
»

Topli pod, laminat, parket, vinil? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11239970 (18937) SmotaniJanez
»

Strošek obnove stanovanja

Oddelek: Loža
148230 (7640) eko_2k4

Več podobnih tem