» »

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

Temo vidijo: vsi
««
953 / 976
»»

Vazelin ::

bambam20 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Pazi:

Če bi 25.11.2018 vložil 100 usd v XTZ bi imel danes25.12.2019 na računu 100.000 USD.

Kje si pa to izjavo zasledil?

interna fora

PrihajaNodi ::

Pa še izjava Jureta:

Saj ste imeli možnost kupiti XTZ po Ico cenah, sem vam rekel. To je bilo 25.11.2018. Nič, se grem sedaj zapeljt malo v Logarsko dolino.

PreviousUser ::

PrihajaNodi je izjavil:

Vazelin je izjavil:

Zakaj pa ne? Konec koncev stane BTC več da ga nardijo, kot zlato da ga izkopljejo:))

Itak ima tip verjetno polne vreče shitcopinov

Pazi:

Če bi 25.11.2018 vložil 100 usd v XTZ bi imel danes25.12.2019 na računu 100.000 USD.

Nodi se oglaša iz prihodnosti. :D Pol bo Djed Mraz naslednje leto bogato obdaroval. :D

PrihajaNodi je izjavil:

Pa še izjava Jureta:

Saj ste imeli možnost kupiti XTZ po Ico cenah, sem vam rekel. To je bilo 25.11.2018. Nič, se grem sedaj zapeljt malo v Logarsko dolino.

:))

Zgodovina sprememb…

seniorman ::

Spomnite se panike prejšnjega tedna predno vse prihranke vložite v kripto, da ne bo potem kdo jokal!

Btw: jaz ob določenih padcih kupujem in ne prodajam več, ker nismo daleč od dna. Vseeno pa je to drugače kot da bi zdaj 50k vrgel v kripto. Vlagaj po 10k, ko pade do določene meje.

In čeprav kar nekaj holdam, bom samo dokupoval ob še večjih padcih. Tako da delam cross-averaging cene.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: seniorman ()

jype ::

PrihajaNodi je izjavil:

Pa še izjava Jureta:

Posluš, smrkovc...

Eh, nč.

Pa še ena stvar je bila drugačna pred bullrun-om 2017: BTC-ja se ni dalo šortat. Verjetno so tudi špekulacije v povezavi s tem pripomogle do takega padca.

Tilen ::

Ničvredno je še vedno nekaj vredno. Long way to go. :D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

PreviousUser je izjavil:

Pa še ena stvar je bila drugačna pred bullrun-om 2017: BTC-ja se ni dalo šortat.
Hm? Si prepričan?

Bitmex ima trgovanje z vzvodi že od 2014.

In pa, koliko je sploh t.i. kriptovlagateljev, ki so postali dolarski/evrski milijonarji? Si predstavljate, da bi veliko ljudi na vrhu želelo prodati, menjalnice bi se sesule. Pa se je katera?

jype je izjavil:

PreviousUser je izjavil:

Pa še ena stvar je bila drugačna pred bullrun-om 2017: BTC-ja se ni dalo šortat.
Hm? Si prepričan?

Bitmex ima trgovanje z vzvodi že od 2014.

Futures od CME pa so od letos.

Zgodovina sprememb…

PreviousUser je izjavil:

Ja, Hitbtc je pa futures prodajal že tri leta nazaj.

Drži, da se področje razvija, težko pa rečeš, da te storitve niso bile dostopne v preteklosti.

Pri prejšnjem crashu je trajalo leto pa pol da smo zadeli okvirno najnižjo točko. In še leto in pol, da je biku pognalo

jype je izjavil:

PreviousUser je izjavil:

Ja, Hitbtc je pa futures prodajal že tri leta nazaj.

Drži, da se področje razvija, težko pa rečeš, da te storitve niso bile dostopne v preteklosti.

OK, ni bilo pa tako razvito in razširjeno, kot praviš.

Jype, kakšen procent portfolia imaš v kriptu?

Vazelin je izjavil:

Pri prejšnjem crashu je trajalo leto pa pol da smo zadeli okvirno najnižjo točko. In še leto in pol, da je biku pognalo

Vazelin, kaj misliš, a se bo podoben bull kot v 2017 še kdaj zgodil?

Zgodovina sprememb…

Iskreno rečeno? Ne
Se pa mogoče pojavi šansa za destico.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

Vazelin je izjavil:

Iskreno rečeno? Ne
Se pa mogoče pojavi šansa za destico.

Pa še to verjetno na izbranih coinih? Zakaj misliš, da ne? So dokončno pregnali frizerke? :D

Zgodovina sprememb…

PreviousUser je izjavil:

Trenutno? 52%. Lansko novo leto je bilo pa 88%. Ne, kripta nisem kupoval s fiatom.

Mato989 ::

jype ga je kupoval v naturalijah ;) En BJ za 100 BTCjev

Btw, tudi če minaš Bitcoin plačuješ fiat zanj ker plačaš elektriko ali pač solarne celice itd itd itd...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Ne vem, praktično neverjetno se mi zdi, da se zadnja norija lahko ponovi.
Mogoče je načrt big playerjev ta, da se cmc spusti tako nizko, da daje navidezen občutek potencialnim kupcem, da lahko dobijo gore denarja. Kakšen lucky bastard je lahko s kakim projektom potegnil tudi x1000 ali x10000 v zadnjem letu. Big playerji tudi vedo, da če dumpajo coine gre vse pa pa. Enostavno mislim, da ni veliko realnega denarja not in si stari hodlerji niti ne morejo več toliko izplačat. Si predstavljaš da sedaj uleti 100 whaleov, vržejo na mizo ene par 100 tisoč btcjev? Skratka, whalei morajo sedaj narediti okolje, ki bo ugodno za njih.

Mogoče bom tudi sebe dal na pavzo s to temo za kakšno leto, ajde počama še da imam 100 strani in to je to.:)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

Mato989 je izjavil:

Btw, tudi če minaš Bitcoin plačuješ fiat zanj ker plačaš elektriko ali pač solarne celice itd itd itd...
Izračun stroškov sem že objavil na forumu, tako da če si zdaj dovolj kisel, da zapišeš, da prodajam svoje telo za bitcoin, boš po tem, ko obračun najdeš, še toliko bolj.

gustek_si ::

jype je prodajal pice po 10k BTC leta 2009 in vse holdal do (ne boste verjeli) decembra 2017. :))

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Izračun stroškov sem že objavil na forumu, tako da če si zdaj dovolj kisel, da zapišeš, da prodajam svoje telo za bitcoin, boš po tem, ko obračun najdeš, še toliko bolj.

Me ne zanimajo tvoji stroški, point je samo da v kolikor ga nisi dobil podarjenega, ali pa si ga dobil za delo, si za bitcoin zapravil FIAT... minanje = porabljen FIAT zaradi elektrike in komponent itd... klasični stroški v ekonomiji.

Mato989 je izjavil:

Me ne zanimajo tvoji stroški, point je samo da v kolikor ga nisi dobil podarjenega, ali pa si ga dobil za delo, si za bitcoin zapravil FIAT... minanje = porabljen FIAT zaradi elektrike in komponent itd... klasični stroški v ekonomiji.
Skratka, nisem zapravil nobenega fiata.

jype je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Skratka, nisem zapravil nobenega fiata.

Torej si ga dobil podarjenega ali si pa dobil v njem plačo =) Čeprav če si bil privatnik in si bil plačan v BTCjih si porabljal za to plačo verjetno FIAT ker si dal določene zadeve kot je laptop v stroške za delo =)

Mato989 je izjavil:

Torej si ga dobil podarjenega ali si pa dobil v njem plačo =)
Ne.

Fiat sem porabil za druge reči, ne za bitcoin. Razumem, da ne razumeš, ker razmišljaš narobe.

jype je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Torej si ga dobil podarjenega ali si pa dobil v njem plačo =)
Ne.

Fiat sem porabil za druge reči, ne za bitcoin. Razumem, da ne razumeš, ker razmišljaš narobe.

Jaz razmišljam po računovodskih standardih ti pa po fairytales ja... to mi je jasno. Če si žgal mašino za minanje si porabil FIAT za pridobitev BTCja to je DEJSTVO, ker od tod in tako je zamišljena tudi ideja vrednosti BTCja ker mora community dat denar na drugačne načine vanj ki mu daje inherit value, ali pa bi vsaj naj to dal... seveda ti si spet nekaj posebnega in si edini človek na Svetu ki ni porabil denarja za BTC in ga ni dobil podarjenega ker če porabiš denar za elektriko od katere minaš to ni enako kot če kupiš ker ni direkt.

Seveda imej svojo iluzijo.

Mato989 je izjavil:

Jaz razmišljam po računovodskih standardih ti pa po fairytales ja...
Matomatika ni računovodski standard.

jype je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Jaz razmišljam po računovodskih standardih ti pa po fairytales ja...
Matomatika ni računovodski standard.

Tu ni bilo nič od satoshi zadev ampak preprosto dejstvo da si porabljal FIAT za pridobitev BTCjev POSREDNO torej je strošek merjen v FIATu pa če ti je všeč ali ne.

Razen če si jih dobil podarjene, potem seveda ni porabljen (tvoj) FIAT

jype je izjavil:

PreviousUser je izjavil:

Trenutno? 52%. Lansko novo leto je bilo pa 88%. Ne, kripta nisem kupoval s fiatom.

A nisi prej napisal, da imaš večino v evrskih investicijah?

PreviousUser je izjavil:

jype je izjavil:

PreviousUser je izjavil:

Ja to da tip ne ve da 48% ni večina je pač še en dokaz levičarskega znanja =)

Crossfire ::

V bistvu razumem, kaj želi jype povedat...there are other ways to accumulate crypto/btc.
Če večina ne ve za njih, to še ne pomeni, da jih ni ;)

PreviousUser je izjavil:

jype je izjavil:

PreviousUser je izjavil:

Pod katerim likom/osebnostjo je bil takrat?

PreviousUser je izjavil:

Ja - v kripto sem investiral nič (0) evrov, zato vrednost še vedno smatram za nepomemben del portfelja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Nekateri ste pač preneumni, da bi razumeli, da ni nič prodal, temveč se mu je razmerje zmanjšalo zaradi padca vrednosti ničvrednih digitalnih zapisov.

Crossfire je izjavil:

V bistvu razumem, kaj želi jype povedat...there are other ways to accumulate crypto/btc.

Mhm, sploh v 3 mestnih cifrah ja... seveeeda =) Point je da za crypto potrebuješ tehniko ki stane in to je posredno FIAT plačilo za crypto...

Mato989 je izjavil:

Point je da za crypto potrebuješ tehniko ki stane in to je posredno FIAT plačilo za crypto...
Posluš, sinko, če te zanima, lahko greš prebrat temo o bitcoinu, pa boš razumel.

Tilen je izjavil:

Nekateri ste pač preneumni, da bi razumeli, da ni nič prodal, temveč se mu je razmerje zmanjšalo zaradi padca vrednosti ničvrednih digitalnih zapisov.

Ampak če ima 52% v kriptu, je to še vedno večina portfolia.

PreviousUser je izjavil:

Ampak če ima 52% v kriptu, je to še vedno večina portfolia.
Ja, večina vrednosti je (presenetljivo, celo po padcu na 3000 evrov) še vedno v kriptu.

Tudi ta anomalija se bo še bolje uredila, ker je nepravilno razporedil glede na tveganost investicije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

jype je res support na 2500$?

gustek_si je izjavil:

Pojma nimam. Ne vem, kaj to sploh je.

Tilen je izjavil:

Tudi ta anomalija se bo še bolje uredila, ker je nepravilno razporedil glede na tveganost investicije.
Nisem razporejal, ker je razporejanje preveč tvegano:

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Mato989 je izjavil:

Crossfire je izjavil:

Mhm, sploh v 3 mestnih cifrah ja... seveeeda =) Point je da za crypto potrebuješ tehniko ki stane in to je posredno FIAT plačilo za crypto...

There is a way, bro...v bistvu, there are quite some ways to do so ;)

A je že kaka nova stvar, kjer so donosi taki kot so bili pri kriptu? :D

jype je izjavil:

gustek_si je izjavil:

Pojma nimam. Ne vem, kaj to sploh je.

Tilen je izjavil:

Nisem razporejal, ker je razporejanje preveč tvegano:

Forum ima veliko trolov, saj veš. =)

Crossfire je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Crossfire je izjavil:

Seveda, lahko heckneš in jih ukradeš, teh poti je res ogromno ampak te ne vzamem v zakup, če mi pa pokažeš pot kako prit do 100+ BTCjev for free brez da plačaš FIAT za elektriko tehnike s katero jih pridobivaš in so posredni strošek BTCjev ki jih dobiš potem pa kar na plano... in ja tudi če imaš solarne si jih kupil s FIATom itd itd itd...

Mato989 je izjavil:

Seveda, lahko heckneš in jih ukradeš, teh poti je res ogromno ampak te ne vzamem v zakup, če mi pa pokažeš pot kako prit do 100+ BTCjev for free brez da plačaš FIAT za elektriko tehnike s katero jih pridobivaš in so posredni strošek BTCjev ki jih dobiš potem pa kar na plano... in ja tudi če imaš solarne si jih kupil s FIATom itd itd itd...
Ne zanima te dovolj, da bi poiskal mojo razlago, rad pa nakladaš? Vemo, ja.

bvt ::

Pri kateri ceni boste zaceli verjet, da bitcoina leta 2020 vec ne bo? Vsaj taksnega ne kot ga poznamo danes. Ni fud ampak pomoc.

Vazelin je izjavil:

Ne vem, praktično neverjetno se mi zdi, da se zadnja norija lahko ponovi.
Mogoče je načrt big playerjev ta, da se cmc spusti tako nizko, da daje navidezen občutek potencialnim kupcem, da lahko dobijo gore denarja. Kakšen lucky bastard je lahko s kakim projektom potegnil tudi x1000 ali x10000 v zadnjem letu. Big playerji tudi vedo, da če dumpajo coine gre vse pa pa. Enostavno mislim, da ni veliko realnega denarja not in si stari hodlerji niti ne morejo več toliko izplačat. Si predstavljaš da sedaj uleti 100 whaleov, vržejo na mizo ene par 100 tisoč btcjev? Skratka, whalei morajo sedaj narediti okolje, ki bo ugodno za njih.

Razmišljam podobno.

Mato989 je izjavil:

Crossfire je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Crossfire je izjavil:

Pusti kriminalne prakse...
Gre se za to, da je btc le eden izmed kripto medijev...ne smeš gledat tako ozko...ico, btc, borze...to je domet 99% ljudi. Kripto ni črna škatla, kjer se ti množi vložek kar tako...pa saj to smo se tako že vsi naučili ;)

bvt je izjavil:

Pri kateri ceni boste zaceli verjet, da bitcoina leta 2020 vec ne bo? Vsaj taksnega ne kot ga poznamo danes. Ni fud ampak pomoc.

Zakaj to misliš?

PreviousUser je izjavil:

Zakaj to misliš?
Ker ne razume, v čem je vrednost katerekoli valute.

bvt ::

Informacije nekdanjega obvescevalnega agenta, lansko leto. Zdaj so se stvari zacele odvijat po napovedih.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Crossfire ()
««
953 / 976
»»