» »

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

Temo vidijo: vsi
««
833 / 976
»»

kopriwa ::

Vazelin je izjavil:

TheKey voluma = slabih 300k. S takim volume-om je bil random coin decembra in januarja označen za praktično scam:D TheKey sem dal samo kot primer hypa in enega najbolj obetavnih ICO na sceni.

Zakaj misliš, da je velik volumen koristen? Lahko pogledaš z drugega stališča, majhen volumen lahko (ni pa nujno) pomeni večji delež hodlerjev v primerjavi s kovanci/tokni katerih večji delež vseh izdanih držijo kiti. Tako je načeloma vrednost manj manipulirana. Jaz osebno raje držim perspektivne kovance z manj volumna, kot pa recimo kovance katerih dnevni promet dosega 10% celotne trenutne tržne vrednosti. Za take kovance je jasno, da so popolnoma pod kontrolo kitov.

mastr_mastr ::

kopriwa je izjavil:

Zakaj misliš, da je velik volumen koristen? Lahko pogledaš z drugega stališča, majhen volumen lahko (ni pa nujno) pomeni večji delež hodlerjev v primerjavi s kovanci/tokni katerih večji delež vseh izdanih držijo kiti. Tako je načeloma vrednost manj manipulirana. Jaz osebno raje držim perspektivne kovance z manj volumna, kot pa recimo kovance katerih dnevni promet dosega 10% celotne trenutne tržne vrednosti. Za take kovance je jasno, da so popolnoma pod kontrolo kitov.

izjava ki te nasmeje XD
večji volumen -večja likvidnost..zakaj bi bilo to slabo?

ubc18 ::

Binance...iost...trenutno 375 pricakujemo 400....

Pazi tudi na iotx...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ubc18 ()

sparovcek2 ::

PrihajaNodi je izjavil:

Kdor zna šortat lahko tudi sedaj fino zasluži.

A šortaš trenutno?

dronyx ::

Vazelin je izjavil:

No ja, čisto možno, da je kriza kripta umetna. Konec koncev je prišlo do izjemne publicitete. Morda so kiti hoteli malce utišati kritike s tem, da je kripto spet povsem neopazen.

Ja, to bo to. ICO-ti so se zaprli v pisarne in razvijajo fantastične nove produkte, potem pa bodo vsi kritiki ostali z dolgimi noski, ko gre market cap čez noč na trilijone. Bistveno manj verjetna možnost pa je, da so že davno zbran denar pretvorili v evre in USD ter sedaj uživajo kje na Bahamih in se delajo norca iz naivnežev, ki so investirali denar v upanju, da bodo na hitro obogateli in bili tudi sami kje na Bahamih...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

branimirII ::

Poglejte slovenski bitcoin, kako bo cena isla naprej i tako dalje. Slovenski video mix. Mato bo veseo na koncu videa, grarantirano. Ga caka presenecenje. Uzivajte.

Bezukhoff ::

https://www.finance.si/8935773/Viberatu...

Hm, ve kdo why so jim zaprli račune, a? :))

neverlucky ::

Bezukhoff je izjavil:

Je možno dobiti cel članek?
Drugače pa dam banki prav. Proti scammerjem se je treba aktivno borit.

Bezukhoff ::

Jah, simplifed, stališče banke je, da lahko kadarkoli komurkoli prekine svoje sodelovanje, z obrazložitvijo, da glede na, er, vir in preverljivost finančnih transakcij na podlagi, er, določenih evropskih, er, counter-terrorist, direktiv, tukajle, perhaps, something smells fishy, ker so še malce, er, confused glede transakcij, ki izhajajo iz kriptotrga. :))

Viberate pravi, da že imajo nov account pri drugi slovenski banki, in da vse iz njihove strani poteka nemoteno, in zdajle nekako agitpropagirajo, zakaj je bolje odpreti account abroad, ker si tukajle, er, regulatorji brezveze bluzijo. :))

Kopipejstal celotnega članka ne bom, ker tole je potemtakem piracy, ki pa tukajle ni zaželen, but I think you got the jist of it. :))

tryhard ::

Se mi domneva, da viberate ni hotel državi pojasniti izvora bodisi plačati dajatev in sedaj propagirajo, kako dobro je odpreti firmo na Somaliji, ker je lažje krasti državo.

tryhard ::

Recimo kar nekaj denarja so morali nakazati Uradu za preprečevanje pranja denarja.

Dtrader ::

Kcs močno pada. Prodal vse.
Bolje da nimaš, ko gre gor, kot da imaš, pa gre dol :)

dronyx ::

Špekuliram, da bo že avgusta 2018 market cap ponovno dosegel isto točko kot leta 2017, preden se je začela strma rast. Nekje pri 150 MRD.

Fantje MANA/BTC....kupit pri 1370.....prodati 1490

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ubc18 ()

neverlucky ::

Danes se bo testiralo mejo 5.5k$. Sedaj bo se dolgo obdobje pocasnega padanja. Novega bullruna ne bo se vec let. Enostavno ljudje so se enkrat nategnili, ne bodo se nategnili se enkrat. Ce imas vlozeno v coine, ki imajo kaksno prihodnost ni taksna kriza. Ce si pa genblal z random alti, je pa zelo mogoce da se ne bodo nikoli vec pobrali.

Nekako to razumem kot FUD... drugače pa je treba meje prestavit nižje....časov ko si pobral 70% ne bo več oz. redko kateri coin... jaz sem zadovoljen že z 10%

-valvoline- ::

ubc18 je izjavil:

Nekako to razumem kot FUD... drugače pa je treba meje prestavit nižje....časov ko si pobral 70% ne bo več oz. redko kateri coin... jaz sem zadovoljen že z 10%

boljsi oddsi so pri stavah trenutno.

PrihajaNodi ::

neverlucky je izjavil:

Bezukhoff je izjavil:

Tudi jaz bi rad prebral članek? Je kdo tako dober da deli=?

Vazelin ::

Pada ko kamen :/
Wtf is this shit?

Nodi, a boste kaj zaposlovali?:))

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: perci ()

neznanko ::

neverlucky je izjavil:

Bezukhoff je izjavil:

Banka Unicredit bo slovenskemu podjetju, ki razvija platformo za najemanje glasbenikov Viberate zaprla bančne račune, nam je potrdil Vasja Veber, soustanovitelj Viberata. Kaj je razlog? Kot pravi Veber, banka ni dala nobenega pojasnila o tem, so se pa sklicevali na pogoje poslovanja, po katerih lahko kadarkoli komurkoli brez pojasnila zaprejo račun. »Dali so nam 15 dni, da odpremo račun pri drugi banki,« pravi Veber, ki je nad potezo banke razočaran, saj so komitenti že 12 let. »To je najboljši oglas za selitev podjetij v tujino.« Kot pravi Veber, so novo banko že našli, in sicer v Sloveniji, ne razkriva pa, katera to je.

Iz banke Unicredit pojasnjujejo: "V UniCredit Banka Slovenija d.d. vse podjetnike obravnavamo enako. Razlogi za enostransko odpoved pogodbe o poslovnem računu so navedeni in javno objavljeni v Splošnih pogojih, ki jih morata upoštevati obe strani v poslovnem razmerju."

Veber sumi, da so račun zapri, ker delujejo v blockchain panogi in ker so zagonska sredstva pridobili s prodajo kriptožetonov VIB. Več slovenskih podjetij, ki so dobila sredstva s prodajo kriptožetonov, je imelo težave ravno pri odpiranju bančnih računov. Mnogo podjetij ima ta sredstva v tujini, pogosto na karibskih otokih.

Razlog za zaprtje računov so zelo verjetno res kriptovalute. Banke morajo slediti vse strožjim zahtevam na področju preprečevanja pranja denarja in poznavanja svojih strank. Banka torej lahko oceni, da je podjetje, ki se ukvarja s kriptovalutami zanjo bolj tvegano kot denimo trgovec na drobno, proizvajalec vijakov ali oglaševalska agencija.

Ali bo zapiranje računov vplivalo na gradnjo poslovne stolpnice v ljubljanski Zeleni jami? Ne, odgovarja Veber, ta postopek teče naprej. Viberate stolpnico gradi, ker potrebuje nove prostore in ker želi svoja sredstva, ki jih ima v kriptovalutah, zaščititi pred padanjem vrednosti. Najbolj razširjeni kriptovaluti bitcoin in ether sta v tem letu izgubili 57 oziroma 43 odstotkov vrednosti.

100 EUR v kripto mesečno naslednje dve leti bi znala biti ok investicija - za tiste ki mislite, da bo še kdaj bik na trgu.

Machete ::

A pravte da je treba pobrati ven kar se še da? Ojoj.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Vazelin je izjavil:

Pada ko kamen :/
Wtf is this shit?

Nodi, a boste kaj zaposlovali?:))

Bomo:)

Mato989 ::

Zdja ko se Bitmain z ekspresno hitrostjo približuje 51% hash powerja celo na bitcoinu se cena temu primerno še bolj obnaša... Proof of Work je outdatan sistem... Jihan bo lahko zlomil BTC ko se mu bo zazdelo... čeprav je tole pool in lahkoda še kdo prispeva, pa ima sam tudi ogromno fizičnih mašin.

Skratka... Znebit se je potrebno Proof of Work čimprej...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

lopovkojn jun 2018 je..... neo! cestitke! :))

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: perci ()

Neo se kar drži.

Vsi alti ki imajo več kot 1/10 vrednosti od ATHja se dejansko dobro držijo.:) Fail, Valvoline!
ICN je že okoli 0.5USD, na vrhu čez 5.

Bankera iz 0.027 na na 0.004200. Valvoline dobil si cvek! Še mesec dni padanja pa pridemo na ničlo oziroma smoi lahko srečni da še ni vse skupaj v minusu. Se zna zgodit da bo pred lopovkojni -

Zgodovina sprememb…

haha, mislu sem med kakeckojne z mcapom cez 1bn. :)

Počasi bodo v izgubi tudi tisti, ki so kripto kupovali pred novembrom;) Od teh top valut je večinoma stellar tisti, ki ima še x10 rezerve.

Še sreča da sem z regresom počakal :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

-valvoline- je izjavil:

haha, mislu sem med kakeckojne z mcapom cez 1bn. :)

Drugič bodi bolj specifičen.

Nodi: poveš, če ni skrivnost, koliko si dal v Bankero? V fiatu.

Vazelin je izjavil:

Nodi: poveš, če ni skrivnost, koliko si dal v Bankero? V fiatu.

2,5

Mogu bi takoj prodat, pa sm butl čakov...

Zgodovina sprememb…

Vazelin je izjavil:

Počasi bodo v izgubi tudi tisti, ki so kripto kupovali pred novembrom;) Od teh top valut je večinoma stellar tisti, ki ima še x10 rezerve.

Kdo? Ne poznam nobenga takega... vsi imajo fora še cca 80%-120% =)

Na bitstampu že imam 15 jurijev fiata pripravljenega!

Ne pozabi pred novembrom 2017 je tudi november 2013 ipd...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Mato989 je izjavil:

Vazelin je izjavil:

Ne pozabi pred novembrom 2017 je tudi november 2013 ipd...

Splača se ti počakat do kitajskega novega leta.

Mato989 je izjavil:

Vazelin je izjavil:

Odvisno kaj si kupoval. Če si kupil ICN si 50% v zgubi.;) Če ti ni ratal noben nakup it x10 si sedaj povečini v izgubi. Seveda folk nerad govori o izgubi. Tudi lasntiki VW Golf nikoli ne rečejo, da je krš, četudi je bil v istem letu 3x na avtovleki.:) Če si kupoval ripple si sedaj na pozitivni nuli, če si stellarje maš x10 še vedno...

Zgodovina sprememb…

tetherprinter danes bo spet sel gor po mc lestvici, trueusd tudi. Zanimivo bo ko bo trueusd in ostali prihajajoci stablekojni ujel tetherscam, ter prevzel njegovo vlogo. Konec kripta (lopovkojnov in piramidakojnov) bo ko se bo zacel kriptorun na tethre za zamenjavo v usd.

Zgodovina sprememb…

Vazelin je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Vazelin je izjavil:

Odvisno kaj si kupoval. Če si kupil ICN si 50% v zgubi.;) Če ti ni ratal noben nakup it x10 si sedaj povečini v izgubi. Seveda folk nerad govori o izgubi. Tudi lasntiki VW Golf nikoli ne rečejo, da je krš, četudi je bil v istem letu 3x na avtovleki.:)

2013 ali pa 2015 si težko kupoval ICN... seveda folk nerad govori o izgubi, jaz sicer rade volje povem kje sem vse zajebal, ampak to ni bistveno, ker to morš odmislit... 1 BTC novembra = 1 BTC danes... izgubil si 0 BTCja... seveda če si notri samo in izključno zato da boš jutri pobral ven več fiata potem to ni dovolj, jaz se pa učim programirat da bi morda na Nebliu klical API za kaj zabavnega...

jaz se pa učim programirat da bi morda na Nebliu klical API za kaj zabavnega...

Pa bo kaj fiata od tega?

Mato: ajde no, vsi vemo zakaj smo tukaj. Programiranje je postranska stvar no.:D Lahko kličeš Google api za kaj zabavnega, ne rabiš NEBLa za to.

Priznati si moramo da je balon počil. Lahko da bo še kakšen, lahko da ne bo nobenega več - če verjameš v prvi scenarij potem se splača akumulirati, drugače najbolje pozabiti in morda poizkusiti kako Nodi varianto z romunsko firmo in remote delom. Sedaj je potrebno da se cene stabilizirajo, ker sedaj smo še kar v downtrendu, ki se je začel nakazovati z BTC decembra. Sedaj je samo vprašanje ali je večina že cashoutala ali pa na to še čakamo.

PrihajaNodi je izjavil:

Pa bo kaj fiata od tega?

od znanja programiranja je vedno korist... žal sem prevečkrat to zanemaril.

Vazelin je izjavil:

Mato: ajde no, vsi vemo zakaj smo tukaj. Programiranje je postranska stvar no.:D Lahko kličeš Google api za kaj zabavnega, ne rabiš NEBLa za to.

Priznati si moramo da je balon počil. Lahko da bo še kakšen, lahko da ne bo nobenega več - če verjameš v prvi scenarij potem se splača akumulirati, drugače najbolje pozabiti in morda poizkusiti kako Nodi varianto z romunsko firmo in remote delom. Sedaj je potrebno da se cene stabilizirajo, ker sedaj smo še kar v downtrendu, ki se je začel nakazovati z BTC decembra. Sedaj je samo vprašanje ali je večina že cashoutala ali pa na to še čakamo.

Balon je počil v cryptu že večkrat... poglej si procentualne korekcije v zgodovini bitcoina =)

Zgodovina sprememb…

Če ti ne da kruha...je vseeno če bereš knjige.

Balon je počil v cryptu že večkrat... poglej si procentualne korekcije v zgodovini bitcoina =)

Poglej si krivulje Dotcom balončka in Bitkojnčka.

Zgodovina sprememb…

Ja, saj zato pa pravim.
Če zaupaš v kripto in misliš da bo še kakšen bull run = akumulacija skozi mesece in leta in boš omesil čez par let.
Sam ne smeš pa sedaj reči da je zagotovo, da bo še kakšen run.

Čist možno da whalei na to računajo in sicer da bo folk akumuliral zadeve, market pa gre proti nuli in je z njim konec for ever. Tudi to je eden od scenarijev!

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Pa bo kaj fiata od tega?

Vazelin je izjavil:

Zadnji balon gre v zahvalo izkljucno tetherprinterju oz fake ameriskega fiata. Ko bo tether pokleknil, game over.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: stabil99 ()

Vazelin je izjavil:

Ja, saj zato pa pravim.
Če zaupaš v kripto in misliš da bo še kakšen bull run = akumulacija skozi mesece in leta in boš omesil čez par let.
Sam ne smeš pa sedaj reči da je zagotovo, da bo še kakšen run.

Čist možno da whalei na to računajo in sicer da bo folk akumuliral zadeve, market pa gre proti nuli in je z njim konec for ever. Tudi to je eden od scenarijev!

Seveda, zato pa če verjameš v kripto ne gledaš fiata, ampak coin/coin valueo čemer sem jaz že nekajkrat poizkusil govorit pa ste vsi pametovali da se FIAT gleda... če verjameš tako kot praviš, ti je važno da imaš več kovancev ne pa več fiata na portfoliu =)

Poglej noben pameten whale razen če je že milijonar na fiat računih nebo hotel da gre njemu bitcoin iz 20k na 5k... sploh če jih ma 500 jurijev recimo... lahko bo rekel da je bogat, ampak pohlep je pri njih enak kot pri tebi, bi mel raje bitcoine po 50k... ker bi bil še bolj bogat.

Poglej si krivulje Dotcom balončka in Bitkojnčka.

Seveda... potem si pa poglej iz dotcomčka še vrednosti podjetij ki so izšla iz njega... ala Google, Amazon ipd... kako kaj stojijo? Kateri bo v cryptu če kateri ne vemo, ampak bistveno je da ni celoten dotcom popušil.

Zgodovina sprememb…

Seveda... potem si pa poglej iz dotcomčka še vrednosti podjetij ki so izšla iz njega... ala Google, Amazon ipd... kako kaj stojijo? Kateri bo v cryptu če kateri ne vemo, ampak bistveno je da ni celoten dotcom popušil.

Ja ampak kam so večina vlagali denar v dotcomu? V Google, Amzaon?

Its all about the fiat and kdor bo koga in kako nategnil. Zgodovina se vedno ponavlja. Lopovi in goljufi vedno iscejo nove in nove nacine kako ostizt ovce in kripto je biv taprava priloznost. Lopovska iznajdljivost at its best.

Zgodovina sprememb…

@Mato Pa pozabljaš da imajo ta podjetja dejansko dodano vrednost. Kaj lahko z Neblotom delam danes? Še riti si ne morem obrisat z virtualnim papirjem od kakec kojnov.

PrihajaNodi je izjavil:

Ja ampak kam so večina vlagali denar v dotcomu? V Google, Amzaon?

Ne vem... moj bratranec je vložil v Krko... oz. njegovi stari zanj, moji stari pa v KBM Infond... kaj si hotel povedat? Da nekdo spuši, in kaj pol? To se dogaja že tisoče let. Nič novega. Če si vzel kredit si isti debil kot če si vzel kredit in dal na borzo ali Balkanske sklade, ali karkoli... Če si vzel kredit in šel na Blackjack ali poker no limits si tudi debil Isti debil si v cryptu.

Če si pa dal not in imaš danes 10% več kot lani ob istem času si v top 1% performerjev...ker kamorkoli bi dal lani 10 jurijev bi imel v veliki verjetnosti danes manj kot 11 jurijev...

PrihajaNodi je izjavil:

@Mato Pa pozabljaš da imajo ta podjetja dejansko dodano vrednost. Kaj lahko z Neblotom delam danes? Še riti si ne morem obrisat z virtualnim papirjem od kakec kojnov.

Ko so prvi infestirali v Amazon si tudi z njim niso mogli nič kaj več kot riti obrisat in kaj zdaj?

Zgodovina sprememb…

Ko so prvi infestirali v Amazon si tudi z njim niso mogli nič kaj več kot riti obrisat in kaj zdaj?

Ampak je firma nekaj počela ane. Ti samo potrjuješ, da je dejansko vse v kriptu špekulacija saj uporabnega izdelka zaenkrat še ni. Kaj torej čakamo? Neblio v2?
««
833 / 976
»»