» »

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

Temo vidijo: vsi
««
651 / 976
»»

hamez66 ::

perci je izjavil:

Aquafriend je izjavil:

10% vsega kar sem imel sem dal x50 leverage, seveda tak trejd ne bos pustil 1 teden odprt

Torej si se igral s 500% svojega premoženja. Kakšne si dal pa stop losse?

Ne, igral se je z 10% svojega premoženja. Če bi cena zrasla za 2%, bi ga margin callalo, ampak izgubil bi samo tisto, kar je tvegal, torej 10% svojega premoženja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamez66 ()

gruntfürmich ::

Aquafriend je izjavil:

10% vsega kar sem imel sem dal x50 leverage, seveda tak trejd ne bos pustil 1 teden odprt

potem slabo zaupaš v svoje črte. če pa zaupaš pa ne rabiš vzvoda (če se bojiš) in pustiš dlje časa...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Aquafriend ::

Ne gre se za to, da dovolj zaupas v crte ampak se gre za pravilo, da se v nobenem primeru ne tvega prevec.

perci ::

hamez66 je izjavil:

perci je izjavil:

Aquafriend je izjavil:

Torej si se igral s 500% svojega premoženja. Kakšne si dal pa stop losse?

Ne, igral se je z 10% svojega premoženja. Če bi cena zrasla za 2%, bi ga margin callalo, ampak izgubil bi samo tisto, kar je tvegal, torej 10% svojega premoženja.

Odvisno, koliko kritja je zagotovil. Ampak, če smo že na tem...zakaj raje ni vložil 100% svojega premoženja in nastavil 10% stop loss?

Če je trgoval z leverage 50x, potem je kril z 2%, kar pomeni, da če bi šla cena gor za 2%, bi izgul kritje.

Zakaj ni uporabil 100%? Mogoče zato, ker nima vsega portfolia na bitmexu, mogoče pa zato, ker mu enostavno paše, da je stavil toliko, kot je???

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

stop loss tudi ne prime vedno, opozarjajo na bitfinexu.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

tonis ::

Danes smo prebili 8400, ki je bil kot kaže močan support, pravijo da je ta držal BTC nad death crossom.

Jaz v prihodnjih dveh dneh ne pričakujem, da bo cena prišla nad 8300USD. To govorim na podlagi indikatorja ki ne laže prav pogosto.(ekstremno dobra novica bi to prebila) Za dol pa ne vem do kje, eni pravijo da je 6k skrajna meja, suppoman pričakuje 6800, tam je točka nove linije rasti, ki smo jo formirali sredi februarja.

hamez66 je izjavil:

Če je trgoval z leverage 50x, potem je kril z 2%, kar pomeni, da če bi šla cena gor za 2%, bi izgul kritje.

Zakaj ni uporabil 100%? Mogoče zato, ker nima vsega portfolia na bitmexu, mogoče pa zato, ker mu enostavno paše, da je stavil toliko, kot je???

Trgoval je s 500% svojega portfelja. In imel nastavljen 2% stop loss, kar je predstavljalo 10% njegovega portfelja. Ne vem kako je na bitfinexu ampak leverage ni nujno obratno sorazmeren kritju. Kritje lahko tudi sproti povecujes pa ti leverage ostaja enak.

profdoktor ::

Skrajna meja je bila že 12.800$ in potem 10.500$, nato 9000$, 8000$, zdaj pravijo 6000$. Se kar hitro premika tole, moram priznati.
ETH je že na 400$ in ICOti še sploh niso začeli prodajat. Kam bo to šlo ko bodo ICOti vzeli malce odmora in poletje preživeli v kakšnih eksotičnih krajih? Uff, to bo zanimivo.

A to je zdej trol al resn post?

perci je izjavil:

A to je zdej trol al resn post?

Z napačnega accounta je napisal :)
Vsekakor ni delovalo kot trol.

Kar se ETHja tiče je gospa, ki se nam javlja iz Tajske sporočila, da zelo verjetno še ni dosegel dna, kje je zelo verjeten bottom pa ne bom napisal, da ne bo kdo iz naše underground grupe protestiral.

Kar se tiče BTCja, pa bosta po moje target price najbolje zadela aquafriend in run2. Forum spremljam nekaj mesecev, do zdaj sta imela oba našteta najbolj točne napovedi.

perci je izjavil:

hamez66 je izjavil:

Trgoval je s 500% svojega portfelja. In imel nastavljen 2% stop loss, kar je predstavljalo 10% njegovega portfelja. Ne vem kako je na bitfinexu ampak leverage ni nujno obratno sorazmeren kritju. Kritje lahko tudi sproti povecujes pa ti leverage ostaja enak.

Ne, ni, trgoval je z 10% svojega portfelja. Če bi trgoval s 500% in da bi spušil, bi to pomenilo, da je nekomu dolžan 4x več, kot imel denarja, v resnici pa lahko spuši samo 10%, bi ga pa margin callalo, če bi cena zrasla za 2%.

V kolikor ga ne bi margin callalo oz. bi imel več kritja, njegov efektivni leverage ne bi bil 50x, ampak nižji.

Ne vem, odkod si potegnil, da je trgoval s 500% svojega portfelja in da je imel stop loss 2%. Njegovi dobički in izgube so bile take, kot da bi trgoval s 500% svojega portfelja, ampak bi se njegova zgodbica že prej končala. Stop loss nima nobene veze z ničemer.

Sicer se pogovarjamo o bitmexu, ne o bitfinexu, ki pa, kolikor mi je znano, sploh ne ponuja fiksnih orderjev za margin, ampak tvoj margin balance predstavlja celotno kritje. Na bitfinexu lahko potem izgubiš celoten margin balance (in greš celo v minus, ker so šalabajzerji, in potem hočejo, da prestaviš sredstva iz trading balance v margin balance, ali ti pa ne pustijo withdrawala), samo ne moreš nikjer nastavit fiksen leverage. Na bitfinexu imaš maximalni leverage okoli 3.4, na bitmexu pa 100.

Zgodovina sprememb…

Vazelin ::

Šele sedaj vidim da market ni 350mlrd ampak 300.:(

Vazelin je izjavil:

Po vsakem dežju posije sonce, upam pa da nisi vstopil takrat ko je bilo tu 10 strani na dan :)
Sicer pa jaz če bi držal BTC, bi šel zdaj sigurno v FIAT, ker drugače dvojno izgubljaš. BTC proti USDju in USD proti EUR.

Vazelin je izjavil:

Saj bo saj bo. BTC je bil še vsako leto nizko na začetku leta. V februarju se bo 100% pobral. Uff, smo že skoraj v aprilu? Fak!

Kdo tule je polagal upe v kitajsko novo leto?:D

Mato989 ::

Vazelin je izjavil:

Kdo tule je polagal upe v kitajsko novo leto?:D

Jaz... no upe morda ne, ampak ja, saj preplaha ni... edina opcija da pride do preplaha je, če BTC prebije navzdol spodnji trendline takrat pa smo v piz....
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Bo treba na vzvod obesiti hiško za Lambota. :D

hamez66 je izjavil:

perci je izjavil:

hamez66 je izjavil:

Ne, ni, trgoval je z 10% svojega portfelja. Če bi trgoval s 500% in da bi spušil, bi to pomenilo, da je nekomu dolžan 4x več, kot imel denarja, v resnici pa lahko spuši samo 10%, bi ga pa margin callalo, če bi cena zrasla za 2%.

V kolikor ga ne bi margin callalo oz. bi imel več kritja, njegov efektivni leverage ne bi bil 50x, ampak nižji.

Ne vem, odkod si potegnil, da je trgoval s 500% svojega portfelja in da je imel stop loss 2%. Njegovi dobički in izgube so bile take, kot da bi trgoval s 500% svojega portfelja, ampak bi se njegova zgodbica že prej končala. Stop loss nima nobene veze z ničemer.

Sicer se pogovarjamo o bitmexu, ne o bitfinexu, ki pa, kolikor mi je znano, sploh ne ponuja fiksnih orderjev za margin, ampak tvoj margin balance predstavlja celotno kritje. Na bitfinexu lahko potem izgubiš celoten margin balance (in greš celo v minus, ker so šalabajzerji, in potem hočejo, da prestaviš sredstva iz trading balance v margin balance, ali ti pa ne pustijo withdrawala), samo ne moreš nikjer nastavit fiksen leverage. Na bitfinexu imaš maximalni leverage okoli 3.4, na bitmexu pa 100.

Margin trading je trgovanje s sposojenim denarjem. In on trguje s 500% svojega (v bistvu tujega) premozenja. Efektivno pa ima 2% stop loss. Ne vem kaj ni jasno.

perci ima prav =)

Lol perci:D

A ti kot admin maš vstop v njihovo special skupino za shortanje?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

Horejšio ::

Jaz bi zdele nabavil BTC in ETH, sam je $ zmanjkal.

cungalungaa ::

Okej, v kateri crypto valuti hraniti denar dokler se ne odločiš v kaj ga boš pretopil?
Kucoin: https://www.kucoin.com/#/?r=1scgwQR

BTC. Pogojno Ethereum ali pa morda NEO če se boš igral samo z NEO coini od ICOjev =) pri NEOtu dobivaš še GAS "dividende"

Mato989 je izjavil:

BTC. Pogojno Ethereum ali pa morda NEO če se boš igral samo z NEO coini od ICOjev =) pri NEOtu dobivaš še GAS "dividende"

Tnx. V kaj je pametno sploh vložiti za long-term? Že 2 meseca nisem na tekočem, odkar pada vse.. :)

sarma832 ::

Trenutno verjetno ni nič pametno za long term.

Če že moraš, pa lahko Dollar-cost-average. Skozi daljše časovno obdobje vsak dan kupiš malo.

Nekateri modrujejo (ne mislim ta forum), da je ta teden odličilni v katero smer se bo BTC in ostalo podalo.

Death Cross večino skrbi: https://www.investopedia.com/terms/d/de...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Horejšio ()

sarma832 je izjavil:

Trenutno verjetno ni nič pametno za long term.

Če že moraš, pa lahko Dollar-cost-average. Skozi daljše časovno obdobje vsak dan kupiš malo.

Točno tako delam ja... Bomo videli kako se bo obrnilo.

dronyx ::

Horejšio je izjavil:

To si napisal kot kakšen džanki...Upam da ti uspe napraskat še kaj d'narja. :)

Ima še kdo problem da včasih ne prikazuje šumnikov na iPhone. Recmo Horejšijo je bil nek Horej=?)ijo. Na istem iPhone enkrat tako drugič drugače. So kaj regionalni settingsi na wifi vezani ffs?

sarma832 ::

Že od 20k gremo dol. Mislim, da je smer precej jasna. Lahko se obrne, ampak se mora skorajda zgoditi čudež.

na 55. minuti

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sarma832 ()

https://med.over.net/forum5/viewtopic.p...

Tudi gospodinje so bile presneto živčne, ko januarja nekaj ur ni delal slotech:D

dronyx je izjavil:

Horejšio je izjavil:

To si napisal kot kakšen džanki...Upam da ti uspe napraskat še kaj d'narja. :)

Dam samo del, ki ga lahko pogrešam. Mogoče pa uspe. Also falling wedge

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

perci ima prav =)

Ne, nima, in piše neumnosti. Saj ima skoraj prav, ampak vseeno piše neumnosti.

Na bitmexu si ne izposojaš bitcoinov, ampak trguješ s finančnim inštrumentom, ki to dinamiko simulira.Na bitfinexu si sposodiš coine, ampak aqua ni shortal na bitfinexu, temveč na bitmexu, in najvišji leverage na bitfinexu je okoli 3.4, aqua je pa trgoval s 50.

Stop-loss 2% je pa tudi slaba primerjava, saj stop-loss nakazuje na to, da se ti pozicija avtomatsko zapre, ko dosežeš 2%, ampak če potem nikomur ne moreš prodati, imaš hitro izgube precej višje od 2%, na bitmexu pa ne moreš izgubiti več, kot je velikost pozicije, se pravi 2%. Tako te npr. na okex pri 20x short leveragu margin calla precej preden coin zraste za 5%, saj moraš s svojo pozicijo kriti pozicije tistih, ki so šli long, v primeru stop lossa pri 5% ti pa pozicijo začne prodajat šele, ko coin zraste za 5%.

Gre pač za detajle, o katerih pa nedeljski traderji s 40 trejdi na leto pač nimate veliko izkušenj in samo malo teorizirate.

Vazelin je izjavil:

Ima še kdo problem da včasih ne prikazuje šumnikov na iPhone. Recmo Horejšijo je bil nek Horej=?)ijo. Na istem iPhone enkrat tako drugič drugače. So kaj regionalni settingsi na wifi vezani ffs?

Meni je isti primer naredilo na firefoxu(na win10). Sem stisnil F5 in je bilo OK.

tonis je izjavil:

Vazelin je izjavil:

Meni je isti primer naredilo na firefoxu(na win10). Sem stisnil F5 in je bilo OK.

Jaz sem osvežil pa ni nič naredilo. Šele ko sem zaprl in odprl safari je zgleda spet lepo prikazalo v tem primeru Horejšijo

..kar pomeni, da če imava dva na različnih browserjih in dveh različnih OSih isti problem, je problem na strani.
Meni na slotechu tudi podstrani ne delajo pravilno - moram iz včasih ven iz teme pa še enkrat izbrat podstran, da mi odpre pravo. Tudi to se mi dogaja na različnih browserjih.

Ne. Na Slo-Tech so nekaj testirali, pa se očitno ni obneslo. Imel se tudi jaz napačne š-je. So dali nazaj.

Zgodovina sprememb…

Aquafriend ::

Vazelin je izjavil:

tudi na racunalniku je bilo zaznati

Glej zdej rukar BTC na 8500 :)

PrihajaNodi ::

Vazelin je izjavil:

https://med.over.net/forum5/viewtopic.p...

Tudi gospodinje so bile presneto živčne, ko januarja nekaj ur ni delal slotech:D

Haha

Ne dela. Nekaj čudnega se dohaja.

Fantje, meni če pogledam portfelj nič ne kaže da bo za kakšno vilo na Maldivih - tisto na vodi. Še malo pa niti za Lambota več ne bo. :D

keep calm and HODL

PrihajaNodi ::

profdoktor je izjavil:

Fantje, meni če pogledam portfelj nič ne kaže da bo za kakšno vilo na Maldivih - tisto na vodi. Še malo pa niti za Lambota več ne bo. :D

Si poskusil kaj shortat?

btc se ne shorta :)

D3m0r4l1z3d ::

profdoktor je izjavil:

Heheh, pri meni je iz 15 let starega Audija padlo na 10 let staro Alfo. Lahko letos na junij spet računamo, da gre vsaj na 600mlrd?

Vazelin je izjavil:

keep calm and HODL

Kdaj pričakuješ rast?
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Zgodovina sprememb…

Anymal: jaz sem pesimističen. to bo imo trajalo nekaj časa.:)

Kdaj pričakuješ rast?

Danes se mi zdi je en tukaj linkal trading view z trikotnikom BTCja... tisto je najbolj merodajen podatek... nekje sredi aprila je stičišče obeh premic torej do takrat se bo vidlo ali bo trikotnik prebil navzgor ali navzdol... če navzdol gremo na okoli 2-3k... če navzgor, no potem imamo bullrun...

Ampak BTC bo vedno manj pomemben, bo le še flagship novic itd... kajti borze pripravljajo, KONČNO to, kar bi morale že lani poleti, ko sem prvič o tem pisal, namreč prehod iz BTC/ALT na ALT/FIAT pare... in ko to stori Binance bo to velika zmaga za altcoine nasploh, ker bo odvisnost od BTCja drastično padla... tako več ne bo nek BTC tunkal coinov dvojno... sploh pa ne v taki meri kot je to počel lani... že letos se vidi da market zori in coini dobivajo tudi gaine med bearom napram BTCju, lani so bli vsi v rdečem 99% časa.

Vazelin je izjavil:

Pa smo spet nazaj na klasičnem Vazelinu :).

perci je izjavil:

Vazelin je izjavil:

Pa smo spet nazaj na klasičnem Vazelinu :).

pa saj veš perci, kaj to pomeni? bull run ahead... :P
««
651 / 976
»»