» »

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

Temo vidijo: vsi
««
648 / 976
»»

pejt_u_kujac ::

@Meridian nisem se poglobil v Eventum projekt in najbrž bo tole zvenelo kot destruktivna kritika, ampak kako boš danes ob poplavi vseh informacij, ločil "good news" od "fake news"?! Good luck with that...sam spremljam tako imenovane alternativne medije že vrsto let in lahko ti iz prve roke povem, da niso samo mainstream mediji prestreljeni s "fake news", ampak tudi alternativni mediji so prepolni totalnega sranja (kdor trdi drugače, enostavno ne ve kaj govori in je bluzator).
Zdej ne vem kaj bodo množice naredili ob splavitvi tega projekta in čist možno, da bodo dobili cel trop sukerjev, ki bodo pognali ceno tokena v višave, ampak jaz bi bil previden, ker obljubljajo nekaj kar enostavno ni realno. Seriously že samo fake news komponenta bi vam mogla sprožiti alarme, saj svet ni črno bel, ampak je cela niansa sivine, ki je algoritem oziroma pamet množic ne bo zaznala. Zdej, če bi bil "fly on the wall" ali neviden duh in bi lahko bil prisoten na srečanjih elit ZA ZAPRTIMI VRATI, potem ajde bi ti rekel, da obstaja verjetnost real news...tako pa wishful thinking in good luck (cause you gonna need it).8-)

1pioneer ::

krneki0001 je izjavil:

1pioneer je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

bankera je že v pozabi. Iz tega nikoli ne bo nič, ker bankera ne bo dobila licence, da bi lahko bila banka.

Bankera je že kupla banko v offshore, tako da licenco za tisto zakonodajo že ma... Edino za EU nima, da jim stoji psiarna tam, drugače vso infrastrukturo že imajo narejeno... V najslabšem primeru bodo kot Binance z dostopom do FIAT nakazil... Ne bodo pa dajali posojil itd. Čeprav kolikor mi je znano je SALT reguliran v ZDA in lahko izdaja posojila, tako da je le vprašanje časa za ostale. Čim je enemu dovoljeno se bodo ostali namnožili po istem postopku...

Ni kupila banke. In ne bo banka nikoli. Nehaj nakladat.

Banka mora za vsako transakcijo poročat regulatorju, davčni in še komu. Na tej in oni strani luže. Tega ne bodo počeli, tako da banka ne bodo.

Seveda je kupila... https://www.trustnodes.com/2018/01/26/b...

Privat banke glih tako potrebujejo licence... Niso pa za komercialno rabo. Ne morejo,izdajati kredita vsakemu, lahko pa ga izdajo individualno po svoji presoji... Tudi denar si lahko sposodijo iz centralne banke za nizke obresti in dajo posojila za višje. Cel kup projektov v EU in ZDA je bilo tako narejenih iz "zastonj" denarja... Kako vem? Lepo, ker sem delal za tako privat firmo, ki je imela lastnike s privat banko...

Mato989 ::

Meridian je izjavil:

Me čudi da še nihče ni omenil Eventum-a. Slovenski projekt star dobrih 10 mesecev (od konceptualizacije naprej), trži se kot platforma, kjer se uporablja wisdom of the crowd princip - ustvari se en "event", developer ki rabi podatke locka noter tokene, folk glasuje na to kaj je pravilno oz. se zgodi ob enem dogodku in so zato poplačani. Use-case so od športnih scen (kdaj je dobil kdo foul, gol ipd...), fake news (a so novice resnične ali ne, so hypane ipd...), image recognition (v povezavi z učenjem AI, npr. pravilno označiš emocije na sliki), content moderation (kdaj kdo trola, žali manjšine, hujska ipd...) in ostali live eventi (pridobitev resničnih on-the-ground informacij glede kakšnega dogodka). Ekipa ima že alpha verzijo izdelano in jo testira (na zadnjem eventu je bilo okoli 400 ljudi).

Včeraj sem bil na eventu, kjer je blo treba zbrati katere novice so fake/resnične in je bilo zakon. Sicer so že prej bili eni eventi, za naprej pa ne vem. Naslednji je v četrtek okoli 12. ure. Zaenkrat datum ICO še ni znan, se pa pričakuje da ga bodo kmalu naznanili. Njihove tokene (EVT) lahko dobite preko bounty-jev (telegram, reddit, twitter ipd...) ali preko eventov (kjer dobite še določen delež ETHja iz reward poola) - vse skupaj se pa dobi po zaključenem ICO-ju.

Spletna stran je https://eventum.network/
alpha verzija pa https://alpha.eventum.network/

Oprosti, ampak povej mi kateri projekt v cryptu razen Bitstampa je pa worldwide uspešen... noben =) Poglejmo si primer slovenskega Nicehasha in z njim povezanega znanega goljufa Matjaža Škorjanca ki je bil v zaporu... tip je verjetno sam sebi hacknil nicehash in pobral 50mil =)

Žal je tako, da z izjemo Bitstampa, vsepovsod kjer je zraven slovenec običajno pomeni da passam =)

1pioneer je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

1pioneer je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

bankera je že v pozabi. Iz tega nikoli ne bo nič, ker bankera ne bo dobila licence, da bi lahko bila banka.

Bankera je že kupla banko v offshore, tako da licenco za tisto zakonodajo že ma... Edino za EU nima, da jim stoji psiarna tam, drugače vso infrastrukturo že imajo narejeno... V najslabšem primeru bodo kot Binance z dostopom do FIAT nakazil... Ne bodo pa dajali posojil itd. Čeprav kolikor mi je znano je SALT reguliran v ZDA in lahko izdaja posojila, tako da je le vprašanje časa za ostale. Čim je enemu dovoljeno se bodo ostali namnožili po istem postopku...

Banka mora za vsako transakcijo poročat regulatorju, davčni in še komu. Na tej in oni strani luže. Tega ne bodo počeli, tako da banka ne bodo.

Privat banke glih tako potrebujejo licence... Niso pa za komercialno rabo. Ne morejo,izdajati kredita vsakemu, lahko pa ga izdajo individualno po svoji presoji... Tudi denar si lahko sposodijo iz centralne banke za nizke obresti in dajo posojila za višje. Cel kup projektov v EU in ZDA je bilo tako narejenih iz "zastonj" denarja... Kako vem? Lepo, ker sem delal za tako privat firmo, ki je imela lastnike s privat banko...

A res? Jaz vidim nekaj drugega, jaz vidim da so COFOUNDERJI Bankere kupili banko, verjetno z denarjem od ICOta (LOL - ker je neregulirano) se pravi si bankera ne lasti banke ampak si lastijo COFOUNDERJI tako bankero kot banko.

Big diff če mene vprašaš... Nekako tako, kot da bi jaz bil lastnik 1 podjetja in bi kupil še drugo kot individualec in bi ti rekel, da je zdja moje podjetje kupilo to podjetje... to seveda ni res, tako da ima nebivedu prav...

Bankera NI kupila banke...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

kingsix ::

Malo preveč upanja oz pomembnosti se daje v te projekte..

Binance To Add "USD To Crypto" Trading Pairs Soon

"We are very confident we can announce a banking partnership there soon," Zhao said. "Malta is very progressive when it comes to crypto and fintech."

Če Binance rata linkat z banko na Malti je za banke Game Over... =)

profdoktor ::

NLB, NKBM, ABANKA, SPARKASSE, UNICREDIT, SBERBANK, to je to. Hvala za sodelovanje. Prihaja Binance Bank!

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::

Eh, kaki game over, kaj pa je ena Malta. Ce bi jim uspelo v drzavi z vecjim vplivom, pa bi bilo malo drugace.

Je pa to seveda voda na mlin altcoin-ov in zato je nemogoce napovedovati z nekimi grafi.

Beauty of crypto world.

gruntfürmich ::

Mato989 je izjavil:

A res? Jaz vidim nekaj drugega, jaz vidim da so COFOUNDERJI Bankere kupili banko, verjetno z denarjem od ICOta (LOL - ker je neregulirano) se pravi si bankera ne lasti banke ampak si lastijo COFOUNDERJI tako bankero kot banko.

Big diff če mene vprašaš... Nekako tako, kot da bi jaz bil lastnik 1 podjetja in bi kupil še drugo kot individualec in bi ti rekel, da je zdja moje podjetje kupilo to podjetje... to seveda ni res, tako da ima nebivedu prav...

nepoznavanje prava škodi, prav tako lastno tolmačenje pravil.

tvoja logika je takšna kot v socializmu, ko je delavec tudi lastnik tega kar proizvede.

če smo bankeri dali denar, ta počne z njim kar želi in je njen. razen če si detaljno prebral pravila igre in veš da temu ni tako. ampak dvomim.

to si lahko predstavljamo kot menedžerski prevzem; odplačevanje nakupa podjetja z dobički...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gruntfürmich je izjavil:

Mato989 je izjavil:

nepoznavanje prava škodi, prav tako lastno tolmačenje pravil.

tvoja logika je takšna kot v socializmu, ko je delavec tudi lastnik tega kar proizvede.

če smo bankeri dali denar, ta počne z njim kar želi in je njen. razen če si detaljno prebral pravila igre in veš da temu ni tako. ampak dvomim.

to si lahko predstavljamo kot menedžerski prevzem; odplačevanje nakupa podjetja z dobički...

Ti mi samo pokaži kje piše da je BANKERA kupila karkoli? To je zavajanje Bankera ni kupila NOBENE BANKE... case closed.

Banko so kupili solastniki Bankere... kot bi imel en v lasti 2 podjetji... to ne pomeni da si eno podjetje lasti drugo...

Če ne verjameš poglej kaj piše!

Bankera oz. Spetrocoin že ima dovoljenje za IBAN... To pa Binance ne bo imela, imeli bodo le depozite v FIAT, kar ni nič novega. Bili bodo enakovredni Bitstampu, Coinbase, Bitfinex...

Poleg tega tudi Bittrex, ki je v ZDA pridobiva dovoljenje za FIAT depozite, tako da še enkrat nič novega... Takih exchangov imaš lahko malo morje, pa ne bo nič novega...

In mora jih biti malo morje, zaradi tega da se uveljavi konkurenca in s tem pridobimo mi največ, ker bodo začeli tekmovati med sabo in ponavadi to pomeni boljše pogoje za nas npr. nižji stroški trgovanja itd...

Meridian ::

pejt_u_kujac je izjavil:

@Meridian nisem se poglobil v Eventum projekt in najbrž bo tole zvenelo kot destruktivna kritika, ampak kako boš danes ob poplavi vseh informacij, ločil "good news" od "fake news"?! Good luck with that...sam spremljam tako imenovane alternativne medije že vrsto let in lahko ti iz prve roke povem, da niso samo mainstream mediji prestreljeni s "fake news", ampak tudi alternativni mediji so prepolni totalnega sranja (kdor trdi drugače, enostavno ne ve kaj govori in je bluzator).
Zdej ne vem kaj bodo množice naredili ob splavitvi tega projekta in čist možno, da bodo dobili cel trop sukerjev, ki bodo pognali ceno tokena v višave, ampak jaz bi bil previden, ker obljubljajo nekaj kar enostavno ni realno. Seriously že samo fake news komponenta bi vam mogla sprožiti alarme, saj svet ni črno bel, ampak je cela niansa sivine, ki je algoritem oziroma pamet množic ne bo zaznala. Zdej, če bi bil "fly on the wall" ali neviden duh in bi lahko bil prisoten na srečanjih elit ZA ZAPRTIMI VRATI, potem ajde bi ti rekel, da obstaja verjetnost real news...tako pa wishful thinking in good luck (cause you gonna need it).8-)

Tudi brez fake-newsa moraš priznati da je dobra ideja. Sem pa prebral njihov WP in sodeloval na temu eventu, kjer je bilo treba izbrati, katere izmed treh novic so fake. Glede na to, da je bil konsenz sprejet z 2/3 večino (gledam prejšne evente, po 90% konsenz), se mi zdi da so tvoje skrbi odveč. Platforma naj bi kasneje ob splavitvi tudi omogočala uporabniško veredostojnost (authenticity) - možno glede na GPS ipd.. tako da bi se glasovanje omejilo samo na določeno regijo, iz katere bi glasovali samo tisti, ki majo informacije "s terena". Res da svet ni črno-bel ampak polno sivine in s glede tega s tabo čisto strinjam, se mi pa še vseeno mal zdi da podcenjuješ znanje množice, ampak maš legitimno mnenje in me zanima tvoja nadaljna kritika. :D

zelenobeli ::

Majstri kot ste, mi boste sigurno vedl povedat. Se splača sedajle vložit v TheKey?

Hvala LP

gruntfürmich ::

>

Meridian je izjavil:

Me čudi da še nihče ni omenil Eventum-a. Slovenski projekt star dobrih 10 mesecev

content moderation (kdaj kdo trola, žali manjšine, hujska ipd...)

To pa mora biti priljubljena platforma levice...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Aquafriend ::

Bogati so v manjsini, ce jih bo kdo zalil se pazite

krneki0001 ::

1pioneer je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

1pioneer je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Bankera ni kupila banke. Co-founder bankere je kupil banko in ne, ne bosta se združili, niti nimajo namena poslovati skupaj.
Niti je ni človek kupil zaradi poslovanja, ampak zaradi znanja ljudi, ki tam delajo.

1pioneer je izjavil:

Bankera oz. Spetrocoin že ima dovoljenje za IBAN... To pa Binance ne bo imela, imeli bodo le depozite v FIAT, kar ni nič novega. Bili bodo enakovredni Bitstampu, Coinbase, Bitfinex...

Ti sploh veš kaj je IBAN?

Zgodovina sprememb…

zelenobeli je izjavil:

Majstri kot ste, mi boste sigurno vedl povedat. Se splača sedajle vložit v TheKey?

Hvala LP

V shitcoine se ne vlaga.

marekmarko ::

The Key je mrtu coin in brez prometa, tko da ne vem kje bi ga sploh kupu. Dej drugič malo poglej.

Zgodovina sprememb…

Vazelin ::

a market cap je že 3 dni isti ali samo CMC ne procesira?:D

Žiiiga ::

Na cmc je stuck zgorej, klikn nanj.

popaj55 ::

ce vlozis v tky sedaj,pomoje garantiran +

Ah daj...zakaj že? Pomagaj mi razumet, kako boš naredil profit, če noben ne vlaga v njega?

ProdriveR ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

zelenobeli je izjavil:

Hvala LP

V shitcoine se ne vlaga.

In kaj so shitcoini? Na to vprašanje mislim, da vsak drugače odgovori.

Jaz mislim,da če gre marketcap na vrednost, ki jo je imel začetek januarja, da sigurno naredi plus. Najbrž ša ne bo nikol to 100x vrednost.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ProdriveR ()

Shitcoin je coin, ki stagnira, v katerega nihče ne vlaga. Jaz ne vem, kaj je folk tolko trmast in išče "next bitcoin" coin namesto da bi iskali potencialen coin, ki je stabilen in ima neke zdrave temelje.

Glej monero, cardano, neo, stellar in podobne coine z nekim zaledjem.

Kul, hvala za nasvet in odgovor :)

pa kdo je reku, next bitcoin?''Mi ko pricakujemo,da bo + nam je dost oz. meni X3

In se ti ne zdi, da bi bila bolj varna naložba v coin, ki ima visok marketcap?

Vazelin ::

Tukaj nismo zaradi varnosti:)

Vazelin je cisto prav povedu,odgovor na dlani

popaj55 je izjavil:

pa kdo je reku, next bitcoin?''Mi ko pricakujemo,da bo + nam je dost oz. meni X3

Neo je trenutno 70 dolarjev. Zelo verjetno bo do decembra 2018 spet okoli 200 dolarjev, tako da to je dobra naložba, če pričakuješ X3.

Jaz iščem X100 ali več, zato moram vlagat v kaj drugega. Ampak the key to ni. Imam pa bazo v neo in eth.

Zgodovina sprememb…

bulplux ::

Zaupaj nam kateri so tvoji x100 kandidati.

Vazelin je izjavil:

Tukaj nismo zaradi varnosti:)

Ti si tukaj da trollas, ostali nevednezi pa ti sledijo.

Yusef ::

A bo kdo vložu v Wanchain? Ob vseh shillerjih k ga shillajo me prav to odbija v nakup...

profdoktor ::

Volume je slab, produkta ne poznam, špekuliram da se bo počasi prodajalo in bo šlo proti ICO ceni v roku enega leta.

bulplux je izjavil:

Trenutno ni nobenega.

marekmarko ::

bulplux je izjavil:

Ajoj ti pa si optimist. Sevede da če gre marketcap na januarski volumen, gredo kovanci z njim, samo da vložiš v en shitcoin in pričakuješ X100 je pa zelo optimističjno.

In pazi, v max 3 mesecih 8-)

pejt_u_kujac ::

De de de, ma kdo ma še cajt čakat 3 mesce...Smisel življenja je ležanje na plaži s čivavo na straži, kot gre tist komad, nje 8-)

John37 ::

krneki0001 je izjavil:

popaj55 je izjavil:

Neo je trenutno 70 dolarjev. Zelo verjetno bo do decembra 2018 spet okoli 200 dolarjev, tako da to je dobra naložba, če pričakuješ X3.

Jaz iščem X100 ali več, zato moram vlagat v kaj drugega. Ampak the key to ni. Imam pa bazo v neo in eth.

x 100 ti gre lahko LANA od Pirca (0.05 € in to je to)
https://coinmarketcap.com/currencies/la...

WiFo ::

Tud jaz spremljam Lano na telegramu https://t.me/LanaCoin , kaksen 1M jih bo treba dokupit :)

krneki0001 je izjavil:

1pioneer je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

1pioneer je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Bankera ni kupila banke. Co-founder bankere je kupil banko in ne, ne bosta se združili, niti nimajo namena poslovati skupaj.
Niti je ni človek kupil zaradi poslovanja, ampak zaradi znanja ljudi, ki tam delajo.

1pioneer je izjavil:

To kar Bankera in ostali nimajo... Ne vem pa če ti veš kaj pomeni IBAN osebni račun:
https://blog.spectrocoin.com/en/2017/11...

Vse borze imajo le svoj "krovni" račun, kjer z referenco oddaš trasnfer na njihov račun. Na podlagi reference pa ti oni dodelijo sredstva... Nimaš pa lastnega računa, katice ki jo lahko uporabiš za prejemanje plače in druge zadeve. S tem računom lahko tvoj TRR ki ga imaš zamenjaš in uporabljaš od Spectrocoina oz. Bankere...

Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi če gre borza v stečaj in kaj se zgodi z tem krovnim skupnim računom od borze? Lahko vam dam en primer, nekdo odpre leverage 1:25 na long za 10 miljonov, kar pomeni da je z vzvodom x 25 rizika. Nato se zgodi flash crash in dobi margin call, ne samo to ampak ker je bil flash crash njegovi SL orderji niso bili izvedeni in sedaj ta oseba dolguje borzi denar. Ker pa je imel vsa sredstva na skupnem krovnem računu, je ta denar pobral tudi vam. In če borza nima sredstev da lahko normalno deluje gre v stečaj in ves denar ki je bil na tem skupnem računu je izginil...

Tako, da borza ki nima ločenega računa za vsakega uporabnika posebej je kar lepo izpostavljena temu riziku...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 1pioneer ()

mojanina ::

bulplux je izjavil:

Moźno da misli na QUANTSTAMP

sarma832 ::

:))

Nekateri omenjajo NCASH, da bi drugo leto znal pridit kar visoko. Je pa tud res,da ko sem se jaz spravlju v kripto, da so mi TRX prodajal,kolk je/bo to fajn...

vrunc ::

krneki0001 je izjavil:

bulplux je izjavil:

Trenutno ni nobenega.

Mogoče OCN, sam sem kakšne 10 dni nazaj vložil v njega nekaj denarja....lahko pa da bom imel srečo :)
Je kdo šel v Effect ICO?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vrunc ()

1pioneer je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

To kar Bankera in ostali nimajo... Ne vem pa če ti veš kaj pomeni IBAN osebni račun:
https://blog.spectrocoin.com/en/2017/11...

Vse borze imajo le svoj "krovni" račun, kjer z referenco oddaš trasnfer na njihov račun. Na podlagi reference pa ti oni dodelijo sredstva... Nimaš pa lastnega računa, katice ki jo lahko uporabiš za prejemanje plače in druge zadeve. S tem računom lahko tvoj TRR ki ga imaš zamenjaš in uporabljaš od Spectrocoina oz. Bankere...

Pa ti veš, da imaš ti tudi IBAN račun in da imamo vsi v Sloveniji, ki imamo transakcijski račun, tudi IBAN?

Iban je samo mednarodno priznana struktura transakcijskega računa, da neki tuji banki ni potrebno iskati kam paše tvoj račun in da ne pride do dodatnih stroškov.

Za slovenijo je to v obliki: SI56 xxxx xxxx xxxx xxx in to tako da je:
- SI56 - konstanta
- 2 mesti - oznaka banke
- 3 mesta - organizacijska enota v tej banki
- 8 mest - lastna številka
- 2 mesti - kontrolna številka po modulu 97

Aquafriend je izjavil:

Situacija je zdaj taka, da smo pred zelo pomembnim casom za bitcoin. Poglejte graf, odebeljeno crto, kjer se bitcoin dotakne in odbije navzdol. To je pomembna crta. Lahk se jo uporabi za shortanje - prodajo. Ce pa preseze cez to crto za vec kot nekaj trenutkov, vstopi v zelo nepredvidljivo obmocje z zelo stevilnimi resistance crtami. Ce preseze se vam bom oglasil.

Spet smo dobili pravilen signal, shortat pri vrhu. Lepo je napisan vceraj ob 14.34 uri da je dotik bitcoina ob odebeljeni crti 9000-8900 usd priloznost za shortanje. Seveda sem shortal z leverage.

Zgodovina sprememb…

Ja dobro, obvladas zadevo...lahko zdaj nehas gnjavit?

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ja dobro, obvladas zadevo...lahko zdaj nehas gnjavit?

gnjavit? aja, sem pozabil, da to ni tema o spekuliranju cen kriptovalut, se opravicujem ker vam smetim trol temo XD

zelenobeli ::

Zdj nej me pa nekdo razsvetli. A niste 2 mesca nazaj za TheKey cakal sred noci na ICO, da ste lahko vlagal. Tuki pa govorite da je mrtev kovanec. Al sem zamenjal s kaksnim drugim kovancem

zelenobeli je izjavil:

Zdj nej me pa nekdo razsvetli. A niste 2 mesca nazaj za TheKey cakal sred noci na ICO, da ste lahko vlagal. Tuki pa govorite da je mrtev kovanec. Al sem zamenjal s kaksnim drugim kovancem

TheKey pelje že pilot project kjer v database zajema preko 200mil kitajcev... skupaj z vlado... hkrati je en projekt že LIVE v mestu... več najdeš na googlu... trenutno je takšna cena kot je predvsem zaradi bear marketa... če hočeš konec leta plus, je thekey kar dobra izbira za x5 gladko... če ne x10 od te cene.
««
648 / 976
»»