Forum » Kriptovalute in blockchain » špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev
špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev
Temo vidijo: vsi
1pioneer ::
Če ne bo pobegnil preko 9k bo obiskal 6k. Dejmo kupit vsi skupi, tri štiri, BUUUUUY :) Ajmo klikat te zelene gumbke, da premaknemo gor BTC ;) Če se nas zbere ene 200k folka ki ima nek srednji volumen, ni vrag da premagamo teh 2k velkoribnih usrancov :D
LeQuack ::
Zakaj pa vsi ne prodajo, če itak vedo da bo še padlo? A ni bolje imeti n kot n/2?
Quack !
pejt_u_kujac ::
@valvoline še vedno mi nisi konkretno argumentiral zakaj naj bi se takoimenovana "tether tiskarna" kar ustavila?
Tile argumenti od valvolina, korenja in ostalih kolapsetariancev me spominjajo na une gringose ala Peter Schiff, Michael Pento in ostalih veleumov "the sky is falling", ki že več kot 10+ let trobijo kako bo dolar kolapsiral, ker bo FED z ostalo druščino centralnih banksterjev kao izgubil nadzor. Šur de. Meanwhile buy our gold & silver and surrvival supplies...
Še enkrat valvoline, če podkrepiš svoje trditve ZAKAJ naj bi se tether tiskarna ustavila prav zdaj? Pa BTW nisem nek kripto vernik (prej bi rekel da sem gold and silver bug), ampak imam pa dosti bluzenja, ker sem zagonil že preveč časa s poslušanjem raznoraznih ekspertov pred leti na faksu, kot kasneje v medijih (tako mainstream kot tudi alternativnih straneh in forumih).
Kam bo šla vsa kripto scena vem toliko kot večina sotrpinov v tej temi, torej next to nothing, sam govorit da bo šlo vse skupaj na nulo brez konkretnih dokazov je brezveze in delate več škode kot koristi.
Tile argumenti od valvolina, korenja in ostalih kolapsetariancev me spominjajo na une gringose ala Peter Schiff, Michael Pento in ostalih veleumov "the sky is falling", ki že več kot 10+ let trobijo kako bo dolar kolapsiral, ker bo FED z ostalo druščino centralnih banksterjev kao izgubil nadzor. Šur de. Meanwhile buy our gold & silver and surrvival supplies...
Še enkrat valvoline, če podkrepiš svoje trditve ZAKAJ naj bi se tether tiskarna ustavila prav zdaj? Pa BTW nisem nek kripto vernik (prej bi rekel da sem gold and silver bug), ampak imam pa dosti bluzenja, ker sem zagonil že preveč časa s poslušanjem raznoraznih ekspertov pred leti na faksu, kot kasneje v medijih (tako mainstream kot tudi alternativnih straneh in forumih).
Kam bo šla vsa kripto scena vem toliko kot večina sotrpinov v tej temi, torej next to nothing, sam govorit da bo šlo vse skupaj na nulo brez konkretnih dokazov je brezveze in delate več škode kot koristi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pejt_u_kujac ()
Jerry000 ::
Tist filing, ko že 3 dni nisi pogledal ne grafu ne portfolija = priceless, tak mir da ne morš vrjet :)
Machete ::
Jaz 2 dni. Nobene posebne razlike počutja.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
next3steps ::
pejt_u_kujac je izjavil:
@valvoline še vedno mi nisi konkretno argumentiral zakaj naj bi se takoimenovana "tether tiskarna" kar ustavila?
Ko bo regulacija udarila po vaših žepih, bo veselica. Ljudjev US of A že tarnajo.
PrihajaNodi ::
Ko bo regulacija udarila po vaših žepih, bo veselica. Ljudjev US of A že tarnajo.
Kako? Saj pri ICO tih že sedaj ne morejo sodelovati.
tommorrow ::
next3steps je izjavil:
pejt_u_kujac je izjavil:
Zakaj že? Kaj je tako groznega na regulaciji? Tudi ob morebitnih davkih bo še vedno plus na računu. Denarja večina ne pere, tisti ki ga, naj se spokajo ven. Pussyji tudi. Preprečevanje ICO scamov je pozitivna stvar. Če bi se dalo narediti še kaj proti manipulacijam trga, bi bilo tudi kul. Pa še kripto bi dobil neko priznanje kot resen finančni inštrument. Jaz se regulacije ne bojim, long term se mi zdi pozitivna.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tommorrow ()
gruntfürmich ::
Čakajte. zakaj jeza na aqua in korenje, samo povesta svoje. do sedaj bi v povprecju njuni nasveti marsikomu privarcevali izgubo. smo namrec v padajocem trgu. v resnici pa so škodo delale na ničemer osnovane reklame za neke obskurne borze, samohvala, podpihovanje nakupov v vidnem mega balonu, podpihovanje metanja denarja stran v neke še bolj obskurne coine ter razna amaterska opozarjanja na rast določenih kojnov, ponavadi napisana tukaj ravno na vrhu pump and dunpa in poročanja o poslih z tedenskim zamikom
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Zgodovina sprememb…
po objavah tu sodeč smo nekje med zanikanjem in strahom... najbolj nervozni pa že padajo v obup
točno zato se pa ta tema ne sme niti malo brisat.
točno zato se pa ta tema ne sme niti malo brisat.
Zgodovina sprememb…
Jerry000 ::
Kak ne? No, če spremljaš kriptovalute po internetu itd pol vrjamem. Če se pa izključiš od kriptonorije in pustiš samo stat, ne gledaš grafu, se pa nebo kar razjasni :)
PrihajaNodi ::
Kak ne? No, če spremljaš kriptovalute po internetu itd pol vrjamem. Če se pa izključiš od kriptonorije in pustiš samo stat, ne gledaš grafu, se pa nebo kar razjasni :)
Sej to je približno tako kot z babo. Če jo pustiš za mesec ali dva se nebo prav razjasni. Je kdo kupil kaj Bunnyev?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
hamez66 ::
Zakaj pa vsi ne prodajo, če itak vedo da bo še padlo? A ni bolje imeti n kot n/2?
Nikoli ne morejo vsi prodat. Ko nekdo proda, nekdo drug kupi. Coin zamenja lastnika, ampak coin nikamor ne izgine. Če ni nikogar več, da bi kupil, tudi prodati več ne moreš. Če bi vsi prodali, bi to pomenilo, da tisti, ki so kupili, takoj prodajo naprej, to pa vemo, da se ne dogaja.
janig ::
Skubaduba ::
judoka ::
1 Day EMA 50 in EMA 200 cross se približuje. Baje je to slabo :)
Nedolgo nazaj je nekdo gledal cross-e na gor. To da se dva x povprecja krizata pomeni tocno 0. Ce bi to imelo vrednost bi vsak Janez lahko proizvajal dobicek. Slapnes 2 MA-ja na karto, bum...zmaga.
Glejte futures market za spremembe, ko se st. short pozicij zmanjsa, se trg obrne, ko se poveca se spet obrne.
So pa futures traderji net short odkar se tam trguje z BTC.
Nedolgo nazaj je nekdo gledal cross-e na gor. To da se dva x povprecja krizata pomeni tocno 0. Ce bi to imelo vrednost bi vsak Janez lahko proizvajal dobicek. Slapnes 2 MA-ja na karto, bum...zmaga.
Glejte futures market za spremembe, ko se st. short pozicij zmanjsa, se trg obrne, ko se poveca se spet obrne.
Na futures je premali volumen, da bi se zaradi tega obračal trg...
profdoktor ::
Od 8500 se je s trojnim vzvodom odbilo proti 10k. Če pogledamo malce bolj analitično, se lepo kaže leva rama, sledila bo pa glava z veliko frizuro. Treba je vkalkulirat frizuro, tu se mnogo začetnikov opeče!
Horejšio ::
Je kar izziv bit pameten na temu trgu polnem FUD novic, čedajle boljšim algoritmom za AI v Pythonu :) in večjim igralcem, ki so nabavili pred leti, ter lahko nihajo trg poljubno :)
Na futures je premali volumen, da bi se zaradi tega obračal trg...
Itak, ampak kiti ne trejdajo samo na 1 trgu.
tonis ::
PrihajaNodi je izjavil:
https://coinmarketcap.com/currencies/hi... Visoka napetost.
Kdor bi rad gledal kateri od 2000 coinov je najbolj pridobil ali izgubil ima tukaj seznam:
https://coinmarketcap.com/gainers-loser...
BTC je bil zavrnjen na 200 dnevnem povprečju, na dnevnem grafu se vidi zavrnjeno svečko - pravijo ji star shooting candle.
Če gledam za nazaj je običajno drugi dan cena nižja.
Seveda ne se zanašat na moje mnenje, ker nisem hodil na tečaje grafe risat :)
(ne vem pa kdaj se dnevna sveča zaključi, mogoče ob greenwich času) Če jo bodo napumpali, lahko še spremeni obliko.
Danes zjutraj sem tudi sam dvomil v to, kar sem napisal ponoči, ampak je res šlo v to smer.
Za danes pa bi rekel da cena ne bo prišla nad ~8750USD.
Dol pa ni meja. Oz je - na 2k je buy wall od korenja. :)
Prosim da še en profi analitik komentira, kot sem že napisal, jaz sicer gledam v indikatorje in sklepam na podlagi preteklih vzorcev, detajlov pa ne poznam.
profdoktor, kaj meniš ti? :)
trebor333 ::
Monetize Coin. Neverjetna rast... +120% v 24 urah... iz 3,00 na 7,90 USD. Res se vidi cena le na njihovi platformi... vaše mnenje
https://monetizecoin.io/5a60e84d8594d
janig ::
Monetize Coin. Neverjetna rast... +120% v 24 urah... iz 3,00 na 7,90 USD. Res se vidi cena le na njihovi platformi... vaše mnenje
Pomoje si ze prepozen za tale ponzi.
trinajst ::
https://coinmarketcap.com/currencies/ce...
Razlika v ceni na yobit in excambrioRex :)
V čem je fora?
Razlika v ceni na yobit in excambrioRex :)
V čem je fora?
Aquafriend ::
Razlicno razmerje med ponudbo in povprasevanjem, vcasih tudi zarad zamrznjenih transakcij v in izven borze.
IL_DIAVOLO ::
univerza ::
Imam vprašanje...ko kupujete alte, ali jih kupujete v paru z etc ali btc.
Namreč moja vstopna točka v kripto je gdax, kjer kupim eth (eth ima cenejse fee za posiljat), potem pa le tega pošljem na binance, kjer pač kupim
željeni alt (npr. NEO). Zdej moje razmislanje je, da tudi če čez pol leta eth pade na 200 eur, btc pa gre na 12.000, bo NEO v primerjavi z ETH veliko bolj zrastel kot NEO v paru z BTC in bom koncu koncev na istem...ali se motim?
Odvisno kaj je tvoj cilj... (odmisliva zdaj da bi tako ti kot jaz rada na koncu imela več denarja)
Prvo si odgovoriš, ali kupiš nek kovanec ker bi na koncu rad imel več Ethereuma/BTCja? Če ja, potem itak gledaš ceno samo ethereum/altcoin ali BTC/altcoin...
Če ne, potem je pa itak vseeno s katerim kopuješ, ko boš keširal boš želel imet več FIATa...
Itak da na hočem na koncu imeti več FIATA....kljub vsemu imam slab občutek, da sem se zajebu, ker sem večina altov kupoval z ETH in ne z BTC in ETH bo bolj stagniral zaradi teh ICO scamov
Jaz sem bil. Takrat mi je nekdo rekel, naj ne bom tako prepričan v up trend, ni pa dal nobenih pravih kontraargumentov.
Dejansko se je "up trend" zaključil mislim da dva dni nazaj in res - nižje kot se je začel. Če zdaj ugibam za nazaj bi rekel da me je zjebala volatilnost po ekstremni decembrski rasti.
Zanimivo - isto je bilo v začetku 2014. (na splošno pa velja, da MA20 cross nad MA50 pri naslednjem crossu pomeni dobiček, poglejte graf za nazaj)
In druga zanimivost - približujemo se death crossu t.j. križanje MA200 nad MA50 (vidi se na mojem prejšnjem postu na sliki - modra črta gre proti rdeči). Tudi to se je zgodilo v začetku 2014 po divji rasti 2013. Sledilo je enoletno "ohlajanje". Po pravici jaz si ne predstavljam, da bi šel letos BTC na 50k, kakršne so bile napovedi tu gor. Enostavno, zdelo bi se mi preveč "na silo".
Kaj pa vse skupaj pomeni za alte pa ne vem.
To ni napoved, samo razmišljanje...
Ne vem ali uporabnik korenje3 trola ali ne, ampak po moje ima v mislih zgornji scenarij, le da on omenja precej brutalen target price.
@tonis
Ze takrat sem ti rekel, MA crossi so pointless. Ne povejo nic, pokazejo samo povprecje PRETEKLE cene. Bolj zrel bo crypto trg, bolj bodo useless.
Edina varianta, da se jih logicno trejda so njihove deviacije (x % od MA), ker se cena po logiki vraca k njim. Ampak ze to je nepotrebna komplikacija.
Big trejderji trgujejo velike TF (teden/mesec) in horizontalne nivoje/% target. Ostalo smo male ribe, ki kompliciramo preprosto stvar z žblj indikatorji, za katere redko kdo
sploh ve kaj kazejo.
BTW, tale zadnji down leg je startal, takoj po tem (par dni), ko so futures traderji prvic po 3-4 tednih povecali short pozicije.
Ze takrat sem ti rekel, MA crossi so pointless. Ne povejo nic, pokazejo samo povprecje PRETEKLE cene. Bolj zrel bo crypto trg, bolj bodo useless.
Edina varianta, da se jih logicno trejda so njihove deviacije (x % od MA), ker se cena po logiki vraca k njim. Ampak ze to je nepotrebna komplikacija.
Big trejderji trgujejo velike TF (teden/mesec) in horizontalne nivoje/% target. Ostalo smo male ribe, ki kompliciramo preprosto stvar z žblj indikatorji, za katere redko kdo
sploh ve kaj kazejo.
BTW, tale zadnji down leg je startal, takoj po tem (par dni), ko so futures traderji prvic po 3-4 tednih povecali short pozicije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: judoka ()
gamecardz ::
Namreč moja vstopna točka v kripto je gdax, kjer kupim eth (eth ima cenejse fee za posiljat), potem pa le tega pošljem na binance, kjer pač kupim
željeni alt (npr. NEO). Zdej moje razmislanje je, da tudi če čez pol leta eth pade na 200 eur, btc pa gre na 12.000, bo NEO v primerjavi z ETH veliko bolj zrastel kot NEO v paru z BTC in bom koncu koncev na istem...ali se motim?
Odvisno kaj je tvoj cilj... (odmisliva zdaj da bi tako ti kot jaz rada na koncu imela več denarja)
Prvo si odgovoriš, ali kupiš nek kovanec ker bi na koncu rad imel več Ethereuma/BTCja? Če ja, potem itak gledaš ceno samo ethereum/altcoin ali BTC/altcoin...
Če ne, potem je pa itak vseeno s katerim kopuješ, ko boš keširal boš želel imet več FIATa...
Itak da na hočem na koncu imeti več FIATA....kljub vsemu imam slab občutek, da sem se zajebu, ker sem večina altov kupoval z ETH in ne z BTC in ETH bo bolj stagniral zaradi teh ICO scamov
Torej si alte že kupil? Potem nima veze, ker itak, ko boš prodal lahko izbereš Alt/BTC in nato izplačuješ v btcju. Ali jaz to narobe razmišljam?
IL_DIAVOLO ::
Ti sploh ves za kaj se gre?
Aquafriend ::
@tonis
sploh ve kaj kazejo.
Povecali so pozicije ker se da razbrat kje bo vrh. Tudi mi smo takrat povecal pozicije, pa nismo gledal futures.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Aquafriend ()
Machete ::
Ja veš v kirih hudih ZAPRTIH grupah so. To si sam telepatsko med sabo singale javlajo.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
DeeJay ::
Wanchain končno pršu na binance...se trejda x8 ETH od ICO.
Balina ga je kupu za 200 ETH, ker pravi da je to top 10 CMC kovanec.
https://twitter.com/DiaryofaMadeMan/sta...
Po mojem mnenju mamo še najmanj x2 lufta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeJay ()
še dobro da je dosti sakerjev po svetu; ostali se zavedajo situacije...https://twitter.com/search?q=%24WAN&src...
Wanchain končno pršu na binance...se trejda x8 ETH od ICO.
To je ICO iz julija 2017. x8 je nula za tiste čase. Če bi prišel na binance decembra 2017 bi šel x100 minimalno. Zdaj bo pa dumpan do ICO cene in naprej v kakšnem mesecu ali dveh.