» »

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

Temo vidijo: vsi
««
65 / 976
»»

Mato989 ::

PrihajaNodi je izjavil:

B-Stard je izjavil:

Model dnar je bil 1 let nazaj , vlak je odpeljal , ETH ko je bil po 5EUR in si jih vzel 500 za ceno 10 danes in si obrnil 125k+ bp. Pol si pa zračunaj ko gemblaš na par eurih. lol

5% na dan je meni super. Dont be greedy bitch.

And it is green boys!

s 5 na 250€ ethereum pa ti je slabo ane? :)

lol

PrihajaNodi ::

Sej bodo se padci brez skrbi! To cakamo.

Bolj je vprasanje ali bodo lastniki ob 50% padcih prodajali ali ne.

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Sej bodo se padci brez skrbi! To cakamo.

Bolj je vprasanje ali bodo lastniki ob 50% padcih prodajali ali ne.

Odvisno, če imaš preveč časa sedet za monitorjem in day tradat, potem boš, če ne pa bolje da ne :)

Saj s temi 3% gaini se je še vsak 1x nategnil (kot 1x mislim prej al slej spet) in spušil veliko večino dobička ali vsega... zapravil pa ogromno časa.

Se spomnim ko sem začel investirat, bratranec je dal not 5k in pozabil, jaz sem pa dal not 10k in day tradal, ugani kdo ima danes več profita :)

Se spomnim ko sem začel investirat, bratranec je dal not 5k in pozabil, jaz sem pa dal not 10k in day tradal, ugani kdo ima danes več profita :)

Supe, kaj naj ti rečem. Če bi sam delal po tej logiki bi imel sedaj 20% manj kovancev kot jih imam.

Nekdo se igra...

Slika

Slika

Zgodovina sprememb…

s51as ::

PrihajaNodi, meni slike ne pokaže.
It's just me myself and I

Ne štekam zakaj ne zagrabi linka.

Mato, jaz mislim da je najboljša kombinacija, da holdaš takrat, ko gre gor, prodaš ko je najvišje in kupiš potem ko je čist v podnu... tako se meni zdi no, probaj pa sporoči kako gre 8-)
Tolk sem brihten da mi škodi, sej vem :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s51as ()

s51as je izjavil:

Mato, jaz mislim da je najboljša kombinacija, da holdaš takrat, ko gre gor, prodaš ko je najvišje in kupiš potem ko je čist v podnu... tako se meni zdi no, probaj pa sporoči kako gre 8-)
Tolk sem brihten da mi škodi, sej vem :P

Pa si ime jajca kupit ko je bil market cap na 97?

dronyx ::

s51as je izjavil:

Mato, jaz mislim da je najboljša kombinacija, da holdaš takrat, ko gre gor, prodaš ko je najvišje in kupiš potem ko je čist v podnu...

To je teoretično super, verjetno pa je problem v tem, da ti vse te podatke veš šele za nazaj. Recimo ko je BTC pred dnevi padel pod 3000 USD ti sedaj že veš, da je bilo to dno, takrat bi šel lahko pa navzdol še do 2500 ali 2000 in bi bil nakup pri 3000 v bistvu slaba opcija.

Nodi seveda :) 2535 ojra je bil BTC ko sem ga kupil... zdej pa gledam kako NEO papa dobiček :)

dronyx je izjavil:

s51as je izjavil:

Mato, jaz mislim da je najboljša kombinacija, da holdaš takrat, ko gre gor, prodaš ko je najvišje in kupiš potem ko je čist v podnu...

To je teoretično super, verjetno pa je problem v tem, da ti vse te podatke veš šele za nazaj. Recimo ko je BTC pred dnevi padel pod 3000 USD ti sedaj že veš, da je bilo to dno, takrat bi šel lahko pa navzdol še do 2500 ali 2000 in bi bil nakup pri 3000 v bistvu slaba opcija.

Saj je jasno, da sem se samo šalil, kajne?
Za dan ali dva nazaj ti seveda lahko marsikdo napove povsem točno strategijo, ki bi jo bilo najbolje uporabiti. Večkrat si zvečer zaželim da bi se zbudil 10 let nazaj :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s51as ()

gtr ::

s51as je izjavil:

Nodi seveda :) 2535 ojra je bil BTC ko sem ga kupil... zdej pa gledam kako NEO papa dobiček :)

dronyx je izjavil:

s51as je izjavil:

Za dan ali dva nazaj ti seveda lahko marsikdo napove povsem točno strategijo, ki bi jo bilo najbolje uporabiti. Večkrat si zvečer zaželim da bi se zbudil 10 let nazaj :)

Če boš tako nadaljeval si boš tudi 17.9.2018 zelo zaželel, da bi se zbudil eno leto nazaj. :)

PrihajaNodi je izjavil:

Supe, kaj naj ti rečem. Če bi sam delal po tej logiki bi imel sedaj 20% manj kovancev kot jih imam.

Nekdo se igra...

Slika

Slika

Nima veze kolko maš ti kovancev, važno je kolko dobiš za kovance ko jih prodaš, oz. da jih prodaš ko imaš tak profit(kot si si ga zamislil)... to je vse :)

Vse ostalo je nepomembno, tak čist odkrito.

Ti danes ne bi imel nič manj kot si imel ko si kupil, ker izguba in profit nastane komaj ko PRODAŠ... dajte si to eni zabit v glavo.

če je jutri LTC ali BTC vreden 1€, to nima nobenega realnega efekta na tvojo dejansko izgubo, RAZEN če prodaš... torej izguba in dobiček se računata samo na izhodu iz trgovanja oz. zapiranju pozicij, vse ostalo je neko preštevanje megle v teoriji :)

s51as je izjavil:

Ne...

Gemblerka ::

Kaj pa pričakujete po 30.9., ko Kitajci zaprejo glavne borze? Bo še dodatno padlo ali je bil padec ta teden vse?

Še bo padlo, pričakujem dvojni bottom, pred rastjo, torej še 1x večina kriptovalut na vrednosti zadnjič :)

Če so ti podatki pravi je kitajskega prometa zgolj še kakih 15%. Torej tudi če zaprejo vse menjalnice na kitajskem to ni tak šok za sam promet. Je pa vprašanje, ali se bodo kitajci tudi znebili vseh kripto valut do takrat, kar bi znalo povečati ponudbo in s tem padec cen. Po moje je to bolj malo verjetno.

Samuel ::

dronyx je izjavil:

Če so ti podatki pravi je kitajskega prometa zgolj še kakih 15%. Torej tudi če zaprejo vse menjalnice na kitajskem to ni tak šok za sam promet. Je pa vprašanje, ali se bodo kitajci tudi znebili vseh kripto valut do takrat, kar bi znalo povečati ponudbo in s tem padec cen. Po moje je to bolj malo verjetno.

Zakaj bi se jih pa znebili?
Prej bi reku, da jih bodo hoteli kupiti še več do zaprtja in da bo cena dejansko zrastla ravno zaradi večjega povpraševanja iz Kitajske.
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Samuel ()

Ne vem točno kaj kitajci s cryptom počno. Verjetno podobno kot ostali...poskušajo zaslužiti s trgovanjem. Če zapreš domače menjalnice in na velikem firewallu blokiraš dostop do tujih je trgovanje lahko močno oteženo. Da bi pa nekdo kupil veliko zalogo crypta in potem to hranil za vnuke pa pač dvomim...

brinovcek ::

Mato989 je izjavil:

Še bo padlo, pričakujem dvojni bottom, pred rastjo, torej še 1x večina kriptovalut na vrednosti zadnjič :)

Kaj to pomeni dvojni bottom? Cena 3000- ali kaj? Razmišljam da bi nastavil buy order na 28 za ltc? Misliš da gre lahko še nižje? A bo vmes še kj cena narasla predn spet pade?

Zgodovina sprememb…

dronyx je izjavil:

Ne vem točno kaj kitajci s cryptom počno. Verjetno podobno kot ostali...poskušajo zaslužiti s trgovanjem. Če zapreš domače menjalnice in na velikem firewallu blokiraš dostop do tujih je trgovanje lahko močno oteženo. Da bi pa nekdo kupil veliko zalogo crypta in potem to hranil za vnuke pa pač dvomim...

Moraš vedet nekaj ... in sicer Kitajci množično romajo ven iz Kitajske, sploh tisti ki so prišli do bogatstva na kakšen bolj siv način. Singapur, Avstralija, Nova Zelandija, ZDA so jih polne, novih kitajskih miljonarjev namreč.

brinovcek je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kaj to pomeni dvojni bottom? Cena 3000- ali kaj? Razmišljam da bi nastavil buy order na 28 za ltc? Misliš da gre lahko še nižje? A bo vmes še kj cena narasla predn spet pade?

Ja to pomeni da bodo coini še 1x stestirali supporte... običajno je to nekaj kar se zgodi pri vseh rasteh, ki jih ne poganjajo neke novice :)

Ni pa 100% :)

brinovcek je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Glede na grafe bi rekel, da je precej manj možnosti za double bottom... pa drugi krak bi znal bit višji, če do njega pride... recimo 35-36$

Samuel je izjavil:

brinovcek je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Glede na grafe bi rekel, da je precej manj možnosti za double bottom... pa drugi krak bi znal bit višji, če do njega pride... recimo 35-36$

Težko je karkoli rečt, ampak običajno je blo tako, da je pred steady rastjo 2x testirajo supporte, seveda to pomeni da ne bo nobenih novic itd... ni pa nujno.

Je pa trenutno tudi jasno viden trap tole, ampak spet ni nujno ker se meša psihologija z TA in ostalimi zadevami kot je politika.

Če bi te faktorje odšteli je to čisti trap ali pa dead cat bounce ali pa testiranje drugega bottoma pred potencialno rastjo...

To ni običajno - 16.7, ko smo šli izpod 2000$ ni bilo double bottomna

chavlji ::

Jutri je hardfork Ethereum Metropolisa. Zna to dvignit vrednost etra?

B-Stard ::

Ne

Ajnstajn` ::

DeeJay je izjavil:

K boste enkrat ugotovil, da se da kupovat/prodajat pri padcih/rasti tud po petinah ali desetinah, boste večkrat ujel bottom/top in še vedno zaslužil zelo velik.
Veliko bolj "varno" in učinkovito, če kupuješ z 10%-20% FIATA/BTC vsakih 20% padca. Oziroma prodajaš 10%-20% portfolija na vsakih 15-20% rasti. Procent rasti / padca, kjer prodaš/kupiš je seveda odvisen tudi od hitrosti rasti / padca in novic.
Pa še VELIK na živcih prišparaš.

Par strani nazaj sm objavil moj graf trejdanja ETH. V vsem tem času sem na ta način nabral že skor trimestno številko novih ETH. Res pa je, da to počnem že eno leto.

mam zelo podobno strategijo.
PrihajaNodi, ti še ene 5x preberi zgornjo strategijo.
Kupil sem ether na 225 in 205, če pa bi čakal na najnižjo stopnjo, pa nebi na koncu mel nič.

nasvet: čim manj se zanašajte na raznovrstna javna mnenja kot recimo ta na tem forumu, ker vam bodo bolj škodila, kot koristila. Tule samo enih par ve, kaj dela. Kot gledam, je več folka tule ob tem padcu prodajalo, kot kupovalo:))
Koliko je tu enih paničarjev, jaoo...

pa še nasvet za prihajajoči teden/tedne:
xrp je bil precej(presenetljivo) strong skozi zadnjih par viharnih dni. mogoče je čas, da se kak cent vrže tja. Vsekakor se nekaj dogaja, ker se šušlja precej o xrp.
//

Zgodovina sprememb…

Kako veš, kdaj je 20% padca? Kaj se točno tu misli? Sej ne veš, da smo na 20%?

Samuel je izjavil:

To ni običajno - 16.7, ko smo šli izpod 2000$ ni bilo double bottomna

Saj tisto ni bil običajen padec :)

oracle ::

Trenutno kaže, da se je razprodaja končala. Bo pa vse skupaj naslednje dni še vedno občutljivo. Če je kej na analizah, sledi počasno okrevanje. Vmes si nisem upal pogledat stanja (itak hodlam), ampak zdej vidim, da je škoda zaenkrat dokaj majhna.

oracle je izjavil:

Trenutno kaže, da se je razprodaja končala. Bo pa vse skupaj naslednje dni še vedno občutljivo. Če je kej na analizah, sledi počasno okrevanje. Vmes si nisem upal pogledat stanja (itak hodlam), ampak zdej vidim, da je škoda zaenkrat dokaj majhna.

Večina "tehničarjev" pravi SHORT na BTC... še en padec na support med 2.750-3.000USD... vsaj od teh ki jim relativno fejst zaupam... BTC nekako ne more preko 3.800USD. udaj je že parkrat probal testirat, pa je odbit.

Dvomim da bo zdržalo, brez dobrih novic, odkrito rečeno.

oracle ::

Ja kratkoročna pot je zlo negotova, zato raj razmišlam o pozitivni :D

P.S.: na bistampu so buy orderji kr močni :|

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: oracle ()

gruntfürmich ::

Ajnstajn` je izjavil:

DeeJay je izjavil:

K boste enkrat ugotovil, da se da kupovat/prodajat pri padcih/rasti tud po petinah ali desetinah, boste večkrat ujel bottom/top in še vedno zaslužil zelo velik.
Veliko bolj "varno" in učinkovito, če kupuješ z 10%-20% FIATA/BTC vsakih 20% padca. Oziroma prodajaš 10%-20% portfolija na vsakih 15-20% rasti. Procent rasti / padca, kjer prodaš/kupiš je seveda odvisen tudi od hitrosti rasti / padca in novic.
Pa še VELIK na živcih prišparaš.

Par strani nazaj sm objavil moj graf trejdanja ETH. V vsem tem času sem na ta način nabral že skor trimestno številko novih ETH. Res pa je, da to počnem že eno leto.

mam zelo podobno strategijo...

pa vidva delata po svojem navdihu ali sta naučena tako?

btw, kakšne bcc in ltc sta zelo pridobila na tem odboju, btc in eth ker sta velika pa kar veliko manj...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

oracle je izjavil:

Ja kratkoročna pot je zlo negotova, zato raj razmišlam o pozitivni :D

P.S.: na bistampu so buy orderji kr močni :|

70% je botov ki se hitro zbrišejo :)

btw, kakšne bcc in ltc sta zelo pridobila na tem odboju, btc in eth ker sta velika pa kar veliko manj...

Še enkrat. Ko raste BTC raste ltc 2x do 3,5x. in obratno Jaz trgujem samo z LTC - jem. Je bistveno manj volatilen kot Neo (mogoče se da v NEO 30%).

Sem vam pa že dvakrat pravilno napovedal rdeče in zeleno :).

Zgodovina sprememb…

Vazelin ::

A potem ste ugotovili ali kiti nastopajo posamično ali obstaja konzorcij kitov?:D

xabre ::

A bo BCH kaj narastel, ko pride na bitstamp?

DeeJay ::

Za špekulacije najbolj uporabna spletna stran:
http://www.coincalendar.info/
Zaenkrat je še vsaka stvar dvignila ceno. Sam dost hitri morte bit, da ste na začetku in pol dump ;)

https://coinwink.com/

Ce kdo nima androida in rabi alarm ko he padec.

Če bi kdo rad gledal full screeen Bittrex graf, lahko to naredi na tem linku: https://bittrex.com/market/marketStanda...
Zadaj zamenjaš kratice za valuto, ki te zanima.

spet nekdo meče miljone v market da gremo hitro čez magično mejo? nodi si to ti?

Nop, sem pa še vedno v igri. Čakam rdeče:)

xabre je izjavil:

A bo BCH kaj narastel, ko pride na bitstamp?

jst bom stavil na globok padec

PrihajaNodi je izjavil:

Nop, sem pa še vedno v igri. Čakam rdeče:)

po trenutnem trendu ni izključen nov ATH :))

Zgodovina sprememb…

Težko da bo nov ATH takole, dejansko, pričakujem prej še en retracement oz. correction :) za zdravo rast se more BTC še 1x dotaknit vsaj 3.300 USD če ne manj.

brinovcek ::

Sem nekje prebral, da je nekdo kupil ogromno količino btc na eni kitajski borzi kjer sploh naj nebi se dalo več kupit...

Mato989 je izjavil:

Težko da bo nov ATH takole, dejansko, pričakujem prej še en retracement oz. correction :) za zdravo rast se more BTC še 1x dotaknit vsaj 3.300 USD če ne manj.

Upajmo na 1800:)

Čim se zapre nova kitajska menjalnica, bo spet strmoglavlo.

Pri 1800$/BTC dobimo popolnoma blesav graf in tega seveda nočemo in niti ne upamo...

meni se zdi zanimiva in logična tale novica: http://www.trustnodes.com/2017/09/17/ja...
uradne inštitucije bodo (po pričakovanjih) popolnoma baypasirale uporabo naših 'divjih' kriptovalut...
kaj to pomeni za vso sceno si niti ne upam predstavljat...

gruntfürmich je izjavil:

meni se zdi zanimiva in logična tale novica: http://www.trustnodes.com/2017/09/17/ja...
uradne inštitucije bodo (po pričakovanjih) popolnoma baypasirale uporabo naših 'divjih' kriptovalut...
kaj to pomeni za vso sceno si niti ne upam predstavljat...

Saj to je jasno... ampak niti ni tolko pomembno. Vrednost bitcoina določa privatni sektor... in na borze bodo enostavno dodani pari BTC/official coin kar je sicer imo neumnost ampak ok. Saj ni razlike ali ti za BTC plačaš 3.000EUR ali pa 3.000 cryptocoinov ki so peggani na vrednost 1:1 z EUR...

Trenutno je za moje mnenje NAJVEČJA težava vseh borz in scene v tem, da ne uničimo parov BTC/alt in ETH/alt...

S tem bi zelo omejili moč btcja ki jo ima nad drugimi zaradi ljubezenskih trikotnikov, ko pade cena btcja nastane disparity z fiat/alt

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()
««
65 / 976
»»