Forum » Kriptovalute in blockchain » špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev
špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev
Temo vidijo: vsi
maco-maco ::
Pri kovancih niti ni tak problem, saj jih imaš v nekaj minutah druglje (ok, včasih malo traja). Fiat vozit okrog je malo težje. Vedno sem imel po večih borzah nekaj malega. BTC-e je bil za LTC, pa nihanja so bila včasih tudi abnormalna. Gox je bil na koncu mojster miha (bitcoin builder). Pred kratkim sem porabil en teden, da sem vse spravil iz krakena (samo telefonska verifikacija, pa nič ni delalo). Sedaj pa očitno dela.
Uh, spet kr neki blodim. No, nekomu sem hotel odgovorit, pa sem pozabil komu, pa tudi teme se ne spomnim več.
Uh, spet kr neki blodim. No, nekomu sem hotel odgovorit, pa sem pozabil komu, pa tudi teme se ne spomnim več.
Kaj?
perci ::
tisti z mal večjim denarjem se zdajle ne zajebavajo, ker vedo, da je pretvegano in so lepo v fiatu
Pri kovancih niti ni tak problem, saj jih imaš v nekaj minutah druglje (ok, včasih malo traja). Fiat vozit okrog je malo težje.Ja, pretvoriš fiat v ltc in preneseš drugam.
slotechar ::
Tvegan je bit tudi v fiatu. V primeru da btc zraste in ga ne mores vec kupit dokler ni drazji kot prej
Nisem vec. Bi pa bil ce bi naredu namest plusa minusm sem pa na priblizno istem ker je bitstamp razocaral Perci. Ti prevec zganjas paniko ze par dni. Ne proda se ko raste ampak ko vidis da bo slo dol. Tudi ti tvegas.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: slotechar ()
Jst zganjam paniko, ker sem tole predvideval že par dni nazaj, tukaj pa polno noobov zdaj kupuje alte, ker mislijo, da so v dipu. Bi pač rad pomagal, da ne izgubijo keša. Zato tudi svetujem zdajle fiat.
maco-maco ::
Ja, pretvoriš fiat v ltc in preneseš drugam.
V normalnih okoliščinah jasno. Bolj sem mislil take situacije, ko kaka borza ne dela. Fiat iz trr spravit na drugo traja, do dotične pa ne prideš. Če bi želel kupovat. Za prodajat je lažje. Iz denarnice nakažeš kovance in prodaš.
Kaj?
sem ja...in sem zaradi tega dobro spal
ponoči se pač ne upam zajebavat s stop lossi, ker nikoli ne veš, kdaj bo nek bistamp padel dol in se boš zbudil s polno ničvrednih kovancev v žepu
ponoči se pač ne upam zajebavat s stop lossi, ker nikoli ne veš, kdaj bo nek bistamp padel dol in se boš zbudil s polno ničvrednih kovancev v žepu
Jaz ne bi mogu dobr spat v primeru da bi sel na 13.000 ali celo 15.000. Z usd pa lahk manj kupis kot prej.
Zgodovina sprememb…
CoreySteel ::
Jst zganjam paniko, ker sem tole predvideval že par dni nazaj, tukaj pa polno noobov zdaj kupuje alte, ker mislijo, da so v dipu. Bi pač rad pomagal, da ne izgubijo keša. Zato tudi svetujem zdajle fiat.
A to je tko kot moja stara mama, ki je vsakič rekla naj pazim, ko sem šel kam z avtom in ko se je končno po petih letih res zgodila nesreča, je rekla "AHA, SEM TI REKLA!" ? :D
Twitter: @CoreySteel_
oracle ::
Jaz sem nastavil 4 orderje med 5070 in 7050 €. Če se vsi izpolnejo sm zlo v plusu, če se mi trije, sem na istem in mi ostane €€, če se mi 2 ali manj sm pa zajebu. Kar je je. Gremo spat.
Smurf ::
@perci
Jaz jih ne prepricujem vec, samo napisem mnenje, potem pa lahko z njem naredijo kar hocejo. Se bodo ze naucili (ali pa ne, v tej igri mora tudi kdo izgubiti).
Jaz jih ne prepricujem vec, samo napisem mnenje, potem pa lahko z njem naredijo kar hocejo. Se bodo ze naucili (ali pa ne, v tej igri mora tudi kdo izgubiti).
Samuel ::
tisti z mal večjim denarjem se zdajle ne zajebavajo, ker vedo, da je pretvegano in so lepo v fiatu
Tole niti približno ne moreš vedet.
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.
ne morem vedt, se strinjam - sem pa dovolj siguren, da sem v celoti fiatu
Smurf: true
slotechar, ne vem še, prva ideja je 8200, pod tem pa ne vem.
Ne budali. Pejt mal nazaj gledat kolk jest v tejle temi govorim o korekciji. Da me nisi z Vazelinom zamešal.
Smurf: true
slotechar, ne vem še, prva ideja je 8200, pod tem pa ne vem.
CoreySteel je izjavil:
A to je tko kot moja stara mama, ki je vsakič rekla naj pazim, ko sem šel kam z avtom in ko se je končno po petih letih res zgodila nesreča, je rekla "AHA, SEM TI REKLA!" ? :D
Ne budali. Pejt mal nazaj gledat kolk jest v tejle temi govorim o korekciji. Da me nisi z Vazelinom zamešal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()
Jaz sem nastavil 4 orderje med 5070 in 7050 EUR. Če se vsi izpolnejo sm zlo v plusu, če se mi trije, sem na istem in mi ostane EUREUR, če se mi 2 ali manj sm pa zajebu. Kar je je. Gremo spat.
Pište v USD, ker nihče nikjer ne operira z evri. Se zna zgodit, da ne pade pod 9k USD. We ll see...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Samuel ()
Whali se samo igrajo z vami, da stresejo weak hands. Cim vecje razlike delajo bolj jih odpade. In vecje moznosti da zamudi taprav timing ostat not v igri. Kaj ti pomaga fiat ce bos v prihodnosti s tem kupil manj btc. Timing je zelo pomemben.
Zgodovina sprememb…
Whali so na obeh straneh...
Ja. So na obeh straneh. Saj cena zelo niha zdaj gor in dol. Dost jih bo odpadlo iz igre ali pa bodo prisiljeni kupovat btc po drazji ceni. Nekaj srecnezev bo zadelo taprav timing in celo zasluzilo. Ce jim bodo borze delovale :)
Zgodovina sprememb…
Ne obremenjuj se z optimalnimi vstopi in izstopi, ker to praktično nikomur ne rata.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Samuel ()
Vazelin ::
lahko bi naredil ICO, ki nudi coin, ki ti garantira optimalen vstop in izstop pri ostalih coinih
spet manjši odboj. sedaj weak hands nazaj kupujejo :P
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
Tarzan ::
Močno upam! Sem še zadnjih nekaj fičnkov prodal pri 10200USD. Zdej sem v dolarjih in upam na najboljše
litecoin precej varira. nekaj čez 80 do nekaj čez 90. morda se bo izkazalo da je bila odlična šansa za nakup
Tarzan ::
jaz sem jih holdal ampak je BTC tudi tako rasel, da bi več imel če bi kot vsi normalni hodlal BTC. Da ne rečem, da bi raje telovadil s kakim Bcasho, ko je imel svojih 5 minut...
kiFni ::
Kot kaže zaenkrat je blo tole živciranje zaman. BTC bo zgleda ostal nad 10K. Upam da se ne motim. Rajš kot prodal btc, sem dokupil alte v dipu. Bomo vidl...
Jerry000 ::
CoreySteel je izjavil:
Še eno noob vprašanje glede MEW toliko da bom 100% (ja, prvič uporabljam)...to je online wallet ne? Torej kjerkoli lahko dostopam do mojga walleta in kovancev ki so notri?
To ni online wallet, ampak samo web interface. Ti si zadevo lahko naprintaš na list papirja in imaš paper wallet. Lakho pa s podatki seveda dostopaš "kjerkoli", samo ni ravno priročno?
Kje se pa potem ti coini shranijo? Cold wallet se na disk verjetno, kam pa se shrani na MEW? Priročno je toliko, da lahko dostopam od doma pa od službe. Čeprav bom poskušal čim manj :)
primozcim ::
primozcim
zanima me, kaj jim svetuješ in s čim se v povezavi s Sberbanko ukvarja tvoja ekipa. Ne vem, a je res tako težko vprašanje za razumet? Kakšne načrte ima Sberbanka z blockchainom in kako jim vi pomagate?
se opravičujem, nisem šel gledat na forum.
Boste videli drugo leto :) Vsega ne morem izdati, ravno danes je prišla napoved za en ICO, ki nas je skopiral :) regulacija na pohodu.
primož
kiFni ::
Naredi wallet na mew pa ti bo vse jasno. Shraniš priv ključ in keystore file! Pa geslo seveda.
primozcim ::
No, moje vprašanje je bilo, kaj točno vi počnete, ne kaj je blockchain.
Saj sem napisal. moje delo je delo z bazami podatkov. Protokoli pri prenosu baz.
primož
Pozdravljeni,
Še vedno sem prebral vsak WP preden sem vložil svoj denar v posamezen kovanec. Do sedaj se je v veliki večini primerov končna odločitev o vlaganju v posamezen kovanec pokazala kot dobra odločitev.
Ob prebiranju vašega WP sem zasledil naslednje:
After the end of the token sale 87% of the funds raised will be reserved in our multi sig XAPO wallet and converted to USD. 80% of the amount represents buyback guarantee, while 7% of the amount represents costs for conversion to and from USD for using services on XAPO.
Sliši se učeno - dejansko pa to pomeni, da boste zbrane token-e dali v neko denarnico, ki naj bi bila najbolj varna. Glede na to boste dali vsa sredstva v XAPO wallet ponujat garancijo je v današnjem svetu precej tvegano početje. Prosim za opis (ali pa linke) kaj se bo s temi 80% denarja dogajalo. Kje bo denar "ležal"? Bodo to USD-ji na banki?
The buyback guarantee will be valid for 5 years from the end of the token sale (from 31. 1. 2018 – 31. 1. 2023) and will be commission free for all ATRIX WWW.ATRIX.IO token holders. We believe this is the very essential warranty in favour of early contributors, who are therefore protected in case the promises from the whitepaper do not materialize. Although it is our belief this should essentially become a widely adopted standard in token sales, ATRIX have designed the first ever token with such a feature.
Our long-term vision is that traditional banks will recognize the true value behind the ATRIX token and take the ATRIX token as a credit guarantee. We aim to create an environment where your ATRIX token will be considered as a fully useful and secure asset.
Buyback in the ordinary course of business means a form of reverse profit sharing. Instead of paying dividends to investors, profit is spent by token issuers for buying tokens on the market. Increased demand for tokens most probably impacts the market price of the token, at least for a short-term. If a token has buyback feature it most probably qualifies as a security, not as a utility token.
Torej: V primeru da bo vaš kovanec padel pod 1,6 USD ga boste pričeli sami kupovat in sicer s profitom, ki ga boste delali z vašim prduktom. Kaj pa če dobička ne bo? Kaj če bo kovanec na borzi vreden 1 USD - bom lahko od vas zahteval plačilo 1,6 USD zanj?
Within the framework of the ATRIX BUYBACK GUARANTEE SYSTEM, ATRIX will keep part of the funds on XAPO account, which is the only provider of such services on the market, regulated by FINMA (Swiss regulator for financial markets). In mid-term ATRIX will include reputable banks into the system. The ratio between funds held on XAPO and on various bank accounts will be approx. 30:70.
Če tole prav razumem bo 30% sredstev v denarnici v kripto valuti - ostalo bo naloženo na raznih bančnih računih. Če valuta, ki je naložena v xapo denarnici strmo pade lastniki token-ov ne bomo mogli uveljaviti. Na sodišče seveda ne bo šel nihče. Imate v planu pritegniti v to zgodbo tudi kakšno zavarovalnico, ki bo garantirala izplačilo v kakšnih nepredvidenih in izjemnih primerih? Garancija je v dandanašnjem svetu zelo močna beseda.
ATRIX makes no warranties or representation as to the successful development or implementation of the project, or achievement of any activities noted in the whitepaper, and disclaims any warranties implied by law or otherwise.
Sliši se učeno - dejansko pa to pomeni, da boste zbrane token-e dali v neko denarnico, ki naj bi bila najbolj varna. Glede na to boste dali vsa sredstva v XAPO wallet ponujat garancijo je v današnjem svetu precej tvegano početje. Prosim za opis (ali pa linke) kaj se bo s temi 80% denarja dogajalo. Kje bo denar "ležal"? Bodo to USD-ji na banki?
Sredstva gredo v FIAT torej Eure in dolarje, ta trenutek gre vse na banko Xapo, predvsem zato ker lahko opravljajo izplačila tudi med vikendi, kar klasična banka ne počne, kot pa sem omenil se pogovarjamo tudi z pravo banko, ki bo hranila 50% vrednosti v € in $, ko se bodo začela izvajati izplačila v eur. KAr mi ne smemo, banke pa lahko. Ta denar bo namenjen storitvi loana in seveda buyback-a.
Po 5 letih, ta denar preide v last podjetja. Tudi to sem že napisal, da vseh 100% ICO-ta gre vedno podjetju, temu je ICO namenjen, samo mi smo se odločili, da bomo 80% dali kot garancijo za naš produkt in kot garancijo za naše izjave smo obljubili 80% buyback v 5 letih za vse, ki pridejo v projekt. če je to tvegano početje??? Tako verjamemo v produkt, da smo pripravljeni to narediti. Z ATX om se bo trgovalo tako kot z vsemi kovanci, lahko jih boste kadarkoli prodali, glede na ceno na borzi. Ampak poanta je v temu, da nikoli ne za njam kot 80% ICO nakupa.
Trenutno gre vse na Xapo, to je edina verificirana kripto banka, ki lahko shranjuje tudi € ali $ poleg BTC jev in ETH jev in to iz strani Švicarske vlade. Z pravimi bankami pa se že pripravlja sistem za izplačila kredita v € , vendar ta trenutek še ne smem več povedati.
Torej: V primeru da bo vaš kovanec padel pod 1,6 USD ga boste pričeli sami kupovat in sicer s profitom, ki ga boste delali z vašim prduktom. Kaj pa če dobička ne bo? Kaj če bo kovanec na borzi vreden 1 USD - bom lahko od vas zahteval plačilo 1,6 USD zanj?
Dobička pa se ne sme nikoli pretapljati v kovanec, po pravilih ne smeš garantirati donosa, drugače padeš pod security, vrednost mora biti odvisna izključno od povpraševanja in ponudbe na borzi, vendar smo mi uvedli elemente, da se bo sčasoma ta buyback tudi dvigoval, to pa bo kmalu razloženo tudi na psoebnem videu. In ja, vedno boste lahko zahtevali plačilo od nas po 1.6$, zakaj bi kdo na borzi prodajal po 1$ če mi odkupimo po 1.6$
Če tole prav razumem bo 30% sredstev v denarnici v kripto valuti - ostalo bo naloženo na raznih bančnih računih. Če valuta, ki je naložena v xapo denarnici strmo pade lastniki token-ov ne bomo mogli uveljaviti. Na sodišče seveda ne bo šel nihče. Imate v planu pritegniti v to zgodbo tudi kakšno zavarovalnico, ki bo garantirala izplačilo v kakšnih nepredvidenih in izjemnih primerih? Garancija je v dandanašnjem svetu zelo močna beseda.
Zastavili smo 30% vendar že sedaj lahko povem,d a bo na bančnih računih najverjetneje 50 lai več, vse to je še stvar dogovora in procesa sistema. Bo pa tudi na kripto banki v FIATu, zato pa banka vzame 3 procente pretvorbe pri izplačilu iz ali v BTC, kajti mi vam lahko izplačamo samo v BTC-jih, hrani pa se vse v Fiatu. V $ in €, da se izogneš še morebitini inflaciji. To funkcijo naj bi prevzela prevzela banka, saj bo hranila denar, ampak ni slaba ideja z zavarovalnico. Hvala V dobrem imate 50 kovancev pri meni :)
JA to pa je vprašanje? Komu se lahko jaz pritožim, če mi kovanec pade za 80% njegove vrednosti ko sem ga kupil? Tako je, nobenemu, ker nihče ničesar ne obljublja, pravzaprav vsi obljubljajo donose in smao to je tisto, zakaj ljudje vlagajo v njihove kovance, ko izgubijo, so pač bili seznanjeni z kripto tveganji, mi pa smo prvi, ki nekaj ponujamo za dobo 5 let. In zato smo izbrali banke. če kaj poznate banke in njihovo poslovanje, banke projekta ne bodo podprle, če ne preverijo ozadja.
100% garancije, pa ni nikjer na svetu, še posebej ne v kripto svetu. Zato pa mi temu rečemo kripto investing 2.0, ker želimo,d a bi se takšni modeli morali uveljaviti v vse valute. verjemite, da se o tem velikogovori pri regulativi, ki bo prišla.
Upam, da je bilo razumljivo. So pa mi vprašanja dala misliti, da bo treba WP drugače obrazložiti, če te zadeve niso bile jasne-
No, moje vprašanje je bilo, kaj točno vi počnete, ne kaj je blockchain.
Še tole, nič ne programiram, če ste to mislili, moja vloga je svetovalne narave. Tudi MON-a, nisem jaz fizično postavil, jaz samo zastavim procese, ideje, protokole. Enako je pri ATRIXu, moja vloga je vključiti moje 25 letno znanje in izkušnje iz IT področja, da bo produkt deloval.
primož
Hvala za odgovor. Imam pa še naslednja vprašanja:
1. Kdo točno bo odkupil kovanec? Vi kot fizična oseba ali podjetje? S čigavim denarjem, če dobička ne boste smeli uporabljati? Tudi banke garantirajo izplačilo vlog. Kaj je bilo v Grčiji in na Cipru pred par leti pa vemo...
2. Gkede hitrih plačil: Banke bodo kmalu opravljale tudi plačila med vikendi in to precej hitreje kot to počno danes. Torej prednost, ki ste jo navedli kmalu ne bo več - stroškov v zvezi s tem ne bo več mogoče enostavno upravičiti. Kako se bo to izvajalo pa lahko preberete na https://www.ecb.europa.eu/paym/retpaym/...
Hvala za odgovor!
Dobronameren nasvet: Iz ekipe, ki stoji za tem projektom "poznam" samo CEO (iz rumenih časopisov) in vas iz portala med.over.net, na katerm sem v pretekolosti našel precej koristnih informacij. In tam ste gradili svoj ugled 20 let. Zato vam toplo svetujem, da projekt res pripravite tako kot je potrebno. Precej monovk bo verjetno dalo 1 ETH ali več v ta projekt. Ko in če bo kripto balon počil bodo ljudje žalovali za denarjem, ki so ga dali nekim ICO iz Kitajske, Koreje, Japonske.. in Slovenije. Obstaja pa bistvena razlika. Če ti bo denar odnesel nek kitajec, korejec, japonec - se bo večina s tem sprijaznila. Če pa se projekt morda ponesreči vam pa vas bo na ulici gledelo precej MONovk, ki bi v tem primeru izgubile svoj denar. Ugled si gradiš leta, izgubiš pa ga v trenutku. Vem - (skoraj) vse ima svojo ceno.
3. Če garantirate 80% vložka potem napišite pod kakšnimi pogoji je garantiran in v katerih primerih vložek ni mogoče vrniti.
PS: Za 50 kovancev: 0x8615FfC15000B75Fa729BA9113dbEE2ccFBe9124
:)
Najprej glede kovancev, brez KYC ja ne bo šlo, če se registriraš, vpišeš tole adresso in prejmeš.
Naš produkt bo prišel do izraza ob takšnih in še večjih padcih.
In izplačilo je vedno v obdobju 5 let, kdarakoli, možno bo že z Januarjem. Boste pa videli razliko in naše delo, takoj ko pridemo ven. Sistem je pripravljen za regulativo, zato tudi tašni postopki, ki bodo prej ali slej predpogoj, za izdajo ICO-ta.
če vas kaj zanima, pa ne da delam reklamo za MON https://med.over.net/forum5/viewforum.p... tukaj sem vsak dan z odgovori, privat pa na FB https://www.facebook.com/primoz.cimerma...
vse razložim, ker časa viseti vsako uro a forumu trenutno nimam.
Lahko pa se dogovorimo s Slotec-on, da odprejo forum pa bom še tukaj odgovarjal.
primož
CoreySteel ::
CoreySteel je izjavil:
Še eno noob vprašanje glede MEW toliko da bom 100% (ja, prvič uporabljam)...to je online wallet ne? Torej kjerkoli lahko dostopam do mojga walleta in kovancev ki so notri?
To ni online wallet, ampak samo web interface. Ti si zadevo lahko naprintaš na list papirja in imaš paper wallet. Lakho pa s podatki seveda dostopaš "kjerkoli", samo ni ravno priročno?
Kje se pa potem ti coini shranijo? Cold wallet se na disk verjetno, kam pa se shrani na MEW? Priročno je toliko, da lahko dostopam od doma pa od službe. Čeprav bom poskušal čim manj :)
Coini so ti shranjeni na blockchain, odvisno je samo kako boš do njih dostopal, to je pa kakor si sam želiš. Napišeš si lahko na list papirja svoj key, pa ga imaš na papirju :) Alpa imaš pač JSON file na USB-ju recimo.
Twitter: @CoreySteel_
D3m0r4l1z3d ::
"Lahko pa se dogovorimo s Slotec-on, da odprejo forum pa bom še tukaj odgovarjal."
Lol, a ni 20 let po forumih, ne razume pa kako na ST novo temo odpreš.
Lol, a ni 20 let po forumih, ne razume pa kako na ST novo temo odpreš.
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus
evo že tretji dip danes se obeta po dveh pushih.
stay strong holders
nočko
stay strong holders
nočko
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()