» »

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

Temo vidijo: vsi
««
609 / 976
»»

K0l1br1 ::

Sami materialisti v temi o kriptovalutah. Kam gre ta svet.

gruntfürmich ::

Machete je izjavil:

Z dvema po 900€ imamo pa clo bajte in dva avta, ter dopust poleti, pozimi itd.. Saj v bistvo smo Slovenci eni čarodeji :]
nismo čarodeji, samo lažemo se sebi in drugim, zakreditirani in z živci na koncu, kupujemo največji ološ pri hrani in cotah...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

PrihajaNodi ::

gruntfürmich je izjavil:

Machete je izjavil:

Z dvema po 900€ imamo pa clo bajte in dva avta, ter dopust poleti, pozimi itd.. Saj v bistvo smo Slovenci eni čarodeji :]
nismo čarodeji, samo lažemo se sebi in drugim, zakreditirani in z živci na koncu, kupujemo največji ološ pri hrani in cotah...

Mamo pa veliko trgovin. Meni fali samo 600.000€ pa sem na konju.

Machete ::

Pri cotah ne. Pri hrani ja (ker drugi ne vidijo kaj jemo). :))
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

nekikr ::

Da ne obstaja boljša ali bolj kvalitetna hrana so ugotovili celo slotechovci. Edino merilo je najcenejše.

pejt_u_kujac ::

A je kdo že kaj slišal oziroma imel opravka s tole stranjo?
Professionally Managed Trading Accounts by Award Winning Traders
http://blue-trading.surge.sh

Skratka zanima me ali se že kdo uspešno (poudarek je na dobičkonosno) poslužuje te platforme oziroma če imate kaj podobnega na lagerju?

profdoktor ::

gruntfürmich je izjavil:

normalen lajf:
2000EUR / mesec plače * 40 let dela = 800.000EUR
833EUR / mesec penzije * 20 let = 200.000EUR
SUM = 1.000.000EUR

se pravi target je 1MEUR minus koliko let ste že na šihtu 8-)

Plača ni konstantna. Če si začel delat z 2000 eur neto plače bo ta sigurno po 40 letih precej višja. 3 milijončke rabiš če bojo stisnili še kak ornk davek na ta špas. :):):)

profdoktor je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

normalen lajf:
SUM = 1.000.000EUR

Plača ni konstantna. Če si začel delat z 2000 eur neto plače bo ta sigurno po 40 letih precej višja. 3 milijončke rabiš če bojo stisnili še kak ornk davek na ta špas. :):):)

Odpreš TRR v drugi državi in greš s kovčkom po keš, pa naj se j...lahko pomagam, samo kak procent je mojega:)

Zgodovina sprememb…

Živimo v dobi ko lahko iz fotelja v Sloveniji delaš v Ameriki in dobivaš ameriško plačo. Samo namig pač.
Ni potrebno zadeti lota da si bogat v tem krasnem novem svetu.

profdoktor je izjavil:

Živimo v dobi ko lahko iz fotelja v Sloveniji delaš v Ameriki in dobivaš ameriško plačo. Samo namig pač.

Ja, če si super duper IT - jevec. Drugi se pač jebemo po svoje.

dronyx ::

profdoktor je izjavil:

Kot sam opažam številni hrepenijo po materialnem bogastvu oziroma visokih številkah na bančnem računu zato, ker so na vseh ostalih področjih čisti polom in se jim zdi, da bo potem kaj drugače. Pa zelo verjetno ne bo. če kdo potrebuje pomoč v iskanju smisla mu lahko dam številko mojega terapeuta. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

krneki0001 ::

Mato989 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

fantje, samo malo okoli številk, ker vidim da vam matematika ne gre (po mojem je to zaradi odsotnosti denarja):

životarjenje:
1000EUR / mesec plače * 40 let dela = 480.000EUR
500EUR / mesec penzije * 20 let = 120.000EUR
SUM = 600.000EUR

normalen lajf:
SUM = 1.000.000EUR

Pa kje ti vidiš životarjenje... Po tvojih izračunih životari cca 65% Slovenije =)

Normalen lajf je relativen pojem!

Sploh pa nisi obračunal obrestno obrestnega računa... pri 1 mil depozita ki ga vežeš na 10 let, dobiš letnih obresti pri delavski hranilnici 1% ali pa lon 1,3%, kar znese cca. 10k na leto...torej sploh se ne dotikaš glavnice če počakaš prvih 20 let in ima 2k na mesec... to je overkill.

Ti pa si pozabil davek. In iz 10k na leto ti pride potem 7.5k na leto, kar niti inflacije ne pokriva. To je pa potem celih 640€ na mesec.

Zeitgeist ::

jaz se takoj sprijaznim z jurjem na mesec. preselim se nekam na tajsko pa uzivam zadnjih 40let svojega zivljenja :D

dronyx je izjavil:

profdoktor je izjavil:

Kot sam opažam številni hrepenijo po materialnem bogastvu oziroma visokih številkah na bančnem računu zato, ker so na vseh ostalih področjih čisti polom in se jim zdi, da bo potem kaj drugače. Pa zelo verjetno ne bo. če kdo potrebuje pomoč v iskanju smisla mu lahko dam številko mojega terapeuta. :)

Tebi terapevt pomaga ali ne, meni pomgajo samo številke na bančnem računu, vse ostalo ni vredno nič. Osebno pa me delo ubija, ko/če mi rata pridobiti 600k. bom samo spal, jedel in bral (pa naj mi potem nekdo razlaga da denar ni vse).

S takšno mentaliteto lahko upaš samo na loto. Za tako razmišljanje je že kripto balonografija na previsokem nivoju.

Samo 600k EUR. Mislim, da ni previsoko, zdej znam saj keš prestavljat pa manipulirat z določenimi kovanci.

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Samo 600k EUR. Mislim, da ni previsoko, zdej znam saj keš prestavljat pa manipulirat z določenimi kovanci.

Žal v tej branži ni veliko odvisno od tebe in tvojega znanja, čeprav misliš da je.

dronyx ::

PrihajaNodi je izjavil:

Tebi terapevt pomaga ali ne, meni pomgajo samo številke na bančnem računu, vse ostalo ni vredno nič. Osebno pa me delo ubija, ko/če mi rata pridobiti 600k. bom samo spal, jedel in bral (pa naj mi potem nekdo razlaga da denar ni vse).

Nočem smetit te teme, ampak moram replicirat na tole. Nisem delal sicer neke analize ampak bi pa si upal trditi da je za večino bolj pomembno delo, ki ga opravljajo in da jim to predstavlja neko veselje in izpolnitev, kot pa samo stanje na bančnem računu in recimo plača. Večini ni cilj da bi samo jedli in spali.

jakan123 ::

PrihajaNodi je izjavil:

profdoktor je izjavil:

Ja, če si super duper IT - jevec. Drugi se pač jebemo po svoje.

Ne rabiš biti super duper ITjevec, niti ne rabiš biti ITjevec. Imaš še druge poklice, kjer lahko delaš na remote. Kaki svetovalci, tudi tržniki delajo že na remote, grafični oblikovalci, itd. Kolega je audio producent in dela večinoma za tujino. Dela samo iz domačega studia.... :)

Vazelin ::

Z veseljem bi samo jedel spal in fookal. V prostem času bi delal nekaj za dušo. Ne pa ta peasant sistem "pod prisilo" nekje gnojit 8 ur in potem še vožnja pot. Efektivno imaš nič časa skoraj zase. Mislim, da bi se osebno z lahkoto navadil na gnojenje v obliki spanja in jedače :D

dronyx je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Nočem smetit te teme, ampak moram replicirat na tole. Nisem delal sicer neke analize ampak bi pa si upal trditi da je za večino bolj pomembno delo, ki ga opravljajo in da jim to predstavlja neko veselje in izpolnitev, kot pa samo stanje na bančnem računu in recimo plača. Večini ni cilj da bi samo jedli in spali.

Pozabil si branje in izobraževanje. Verjetno bi se vpisal še na kak faks matematike, kemije...

Vazelin je izjavil:

Z veseljem bi samo jedel spal in fookal. V prostem času bi delal nekaj za dušo. Ne pa ta peasant sistem "pod prisilo" nekje gnojit 8 ur in potem še vožnja pot. Efektivno imaš nič časa skoraj zase. Mislim, da bi se osebno z lahkoto navadil na gnojenje v obliki spanja in jedače :D

This. Samo bluzenje jih je.

Zgodovina sprememb…

DeeJay ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

dronyx je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

dejansko jo smetiš. za duševno zdravje imamo druge teme, ta je za materialno.

Vse pada ZCL pa raste:) še en fork Litecoin private:)

Medtem ko Bitcoin strmo pada pa v Ženevi:
https://www.theverge.com/2018/3/7/17089...

Ogabna notranjost

Mato989 ::

krneki0001 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

fantje, samo malo okoli številk, ker vidim da vam matematika ne gre (po mojem je to zaradi odsotnosti denarja):

životarjenje:
1000EUR / mesec plače * 40 let dela = 480.000EUR
500EUR / mesec penzije * 20 let = 120.000EUR
SUM = 600.000EUR

normalen lajf:
SUM = 1.000.000EUR

Pa kje ti vidiš životarjenje... Po tvojih izračunih životari cca 65% Slovenije =)

Normalen lajf je relativen pojem!

Sploh pa nisi obračunal obrestno obrestnega računa... pri 1 mil depozita ki ga vežeš na 10 let, dobiš letnih obresti pri delavski hranilnici 1% ali pa lon 1,3%, kar znese cca. 10k na leto...torej sploh se ne dotikaš glavnice če počakaš prvih 20 let in ima 2k na mesec... to je overkill.

Ti pa si pozabil davek. In iz 10k na leto ti pride potem 7.5k na leto, kar niti inflacije ne pokriva. To je pa potem celih 640€ na mesec.

Nisem... hranilnica LON ima na 10 letno vezavo 1mil obresti 1,3%... kar znese 13.000€ LETNO, -25% davek je še vedno nad 10k letno... torej počakaš 20 let v tem času pač delaš kolikor ti paše tja do 50tega pol pa uživaš do konc lajfa... seveda to je pod pogojem da si tako kot jaz mlajši od 30 let...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

velikan ::

fantje kaj mislite , da vrednost denarja pa se ohranja? pred 20imi leti si dobil čist normalno 2sobno stanovanje za 20k€ pa danes? pa bencin je bil poln tank 15€, pa danes? pa kavica je bila 0,1c, pa danes... pa strošek za televizijo in telefon je bil 2-3€...
https://www.kucoin.com/#/?r=1he8b

dronyx je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Seveda, saj večina tukaj napačno razume, ko jaz rečem penzija ne mislim dobesedne penzije, to je moreče... gre se bolj za osvoboditev od nekega sistema in načina, kjer pač hočeš nočeš si podvržem v prvi meri finančni konstrukciji tvojega življenja šele potem pa osebnim željam in hobijem...

Žal je tako, da le redki v življenju delate/delajo tisto kar jih resnično veseli, pa še tisti nimajo urnika ki je 100% njihova želja... recimo jaz sem imel veliko veselje in še imam delat kot rač. serviser, to tudi obvladam zelo dobro, ampak tudi ko sem to delal od 9-17 in sem imel ok plačo in 5 min od doma šiht, je prišel vedno dan, ko sem si zjutraj rekel, zakaj moram danes spet na šiht, raje bi še ležal 2 uri pogledal dober film potem si skuhal kosilo in naredil sprehod... no če/ko bom imel na računu ene 600k si bom to lahko privoščil, ne da bi drastično poslabšal svoje finančno stanje za naslednjih 50 let...

velikan je izjavil:

fantje kaj mislite , da vrednost denarja pa se ohranja? pred 20imi leti si dobil čist normalno 2sobno stanovanje za 20k€ pa danes? pa bencin je bil poln tank 15€, pa danes? pa kavica je bila 0,1c, pa danes... pa strošek za televizijo in telefon je bil 2-3€...

Nepremicnine

Mato989 je izjavil:

dronyx je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Seveda, saj večina tukaj napačno razume, ko jaz rečem penzija ne mislim dobesedne penzije, to je moreče... gre se bolj za osvoboditev od nekega sistema in načina, kjer pač hočeš nočeš si podvržem v prvi meri finančni konstrukciji tvojega življenja šele potem pa osebnim željam in hobijem...

Žal je tako, da le redki v življenju delate/delajo tisto kar jih resnično veseli, pa še tisti nimajo urnika ki je 100% njihova želja... recimo jaz sem imel veliko veselje in še imam delat kot rač. serviser, to tudi obvladam zelo dobro, ampak tudi ko sem to delal od 9-17 in sem imel ok plačo in 5 min od doma šiht, je prišel vedno dan, ko sem si zjutraj rekel, zakaj moram danes spet na šiht, raje bi še ležal 2 uri pogledal dober film potem si skuhal kosilo in naredil sprehod... no če/ko bom imel na računu ene 600k si bom to lahko privoščil, ne da bi drastično poslabšal svoje finančno stanje za naslednjih 50 let...

A zdej si ze ti na 600k?

Zgodovina sprememb…

velikan je izjavil:

Ja, samo pozabljaš, da pred 20 leti smo imeli TOLAR... razlika bo očitna... in kot drugo imaš generalno prav, ampak to če govorimo o relativno nizkih zneskih... ti moraš vedet, da večina slovencev v 40 letih ne vplača niti 250k v pokojninsko blagajno... ti bi pa imel na računu 500-600k ojrov... to je velika razlika... In če najdeš samo relativno nizki 2% donos pokriješ inflacijo.

A zdej si ze ti na 600k?

Poenotil sem tvoj argument... lahko tudi 500k... figure of speech =)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Kripto ::

1pioneer je izjavil:

cebelar123 je izjavil:

Dtrader je izjavil:

1pioneer je izjavil:

profdoktor je izjavil:

XRP je lepo potegnil proti 2 usd zdaj ko je prišel na Coinbase. Lepaaaa!

Kje ti vidiš XRP na Coinbase?

Ta nič ne vidi. Nekaj nabija v 3 krasne.

Pred 11h coinbase tweet :
https://twitter.com/coinbase/status/970...

In kje piše da bo xrp na coinbase...
Jasno in lepo čitljivo piše, da ne bodo dodali nobenih novih kovancov, tako da kaj naj bi ta tweet pomenil ne razumem? Zna folk brat ali so sami troli naokrog...

Je treba brati med vrsticami...

velikan ::

Mato989 je izjavil:

velikan je izjavil:

Ja, samo pozabljaš, da pred 20 leti smo imeli TOLAR... razlika bo očitna... in kot drugo imaš generalno prav, ampak to če govorimo o relativno nizkih zneskih... ti moraš vedet, da večina slovencev v 40 letih ne vplača niti 250k v pokojninsko blagajno... ti bi pa imel na računu 500-600k ojrov... to je velika razlika... In če najdeš samo relativno nizki 2% donos pokriješ inflacijo.

A zdej si ze ti na 600k?

to so trenutne razmere. jaz sem pred 2ximi leti imel tudi 300€ plače- pa je to bila plača z a današnjih 1500k pa v pokojninsko tedaj tud na leto nisem plačeval 1,5k v pokojninsk...
https://www.kucoin.com/#/?r=1he8b

Mato989 je izjavil:

Čez 20 let se ti bom smejal, ko boš z 200k, ki jih bo ostalo od 600k penzija dobitka na tekočem računu bolj reven od večine prebivalcev.

profdoktor je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Čez 20 let se ti bom smejal, ko boš z 200k, ki jih bo ostalo od 600k penzija dobitka na tekočem računu bolj reven od večine prebivalcev.

Težko, ker ne bom še 15-20 let kaj dosti tega prijemal =)

mato: v izračune vrini še postavko "zabava na Tajskem z Vazelinom in 4k":D

Vazelin je izjavil:

mato: v izračune vrini še postavko "zabava na Tajskem z Vazelinom in 4k":D

Dobr, teh 5k bom iz drugega proračuna potegnil :D

Tajke pa niso drage... glede na to kak luštn sem, bom kakega ladyboya zahaklal for free :D

Ki te bo v kokainskem deliriju zaštihal.

Hahaha, Mato je pozabil koko vračunat v 500k penzija dobitka. Čez kak mesec bo že govoril o 1.5 mio, bo šau lepo x3 čez noč. :))

tudi oftopik paše v teh depresivnih časih...:D

gruntfürmich je izjavil:

tudi oftopik paše v teh depresivnih časih...:D

ma prihaja odjuga :D

ProdriveR ::

Kaj si mislite o tem, ma tole kako prihodnjost? :)

https://bittrex.com/Market/Index?Market...

dvojna zmaga: ) kako kaže kripl?

PrihajaNodi je izjavil:

https://bittrex.com/Market/Index?Market...

dvojna zmaga: ) kako kaže kripl?

Ne vem kje je tu ogromno zmage... kolikor vidim je ZCL svojčas bil tudi 0,02 BTCja (ali zelo zelo blizu) danes je mizerno napram temu =)

ampak glavno da delaš profit.

Sej je bil na razprodaji danes. Si lahko bp naredil 50% profit. ZCL + BTCP. Nisem reskiral veliko, bom pa dobil 3 lepe slovenske plače.

Zgodovina sprememb…

Jaz sem dobil 18 lepih slovenskih plač. Škoda da nisi tvegal malce več.

Ja pi...ja kdo pa je vedel. Sploh pa nimam BTCP-jev na Kuconu še:( nisem računal na to...saj pravim če ne bi imel babe bi imel danes 400k z zlcjem.

če če če
čeje žvečimo vsi since 2010

:)):))

Sno0py ::

In kaksna so pricakovanja/spekulacije glede Abyssa?
««
609 / 976
»»