Forum » Kriptovalute in blockchain » špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev
špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev
Temo vidijo: vsi
s51as ::
Jah jaz nimam kej pisat... zdej sem pa res naredil vse traparije, ki sem se jih spomnil... NEO sem prodal ko je bil najnižje in takoj kupil LTC ko je bil (seveda) najvišje... Zdaj bom litecoin mel dokler ne bo kej z njega... medtem bom očitno zamudil rast NEOta.
It's just me myself and I
krneki0001 ::
Ta ponavadi te ponavadi tepe, ker ravno takrat, ko ne narediš tistega, kar ti intucija pravi, da bi bilo dobro narediti, se izkaže, da bi moral narediti, kar si hotel narediti.
Kakorkoli že, je morda kdo pogledal karbon.io? Je komu všeč? Jaz sem malo poslal v tisto smer :) Dobra stvar je, da še slab mesec ne morem nič delat s tem in lahko samo čakam in sledim njihovi spletni strani :)
Kakorkoli že, je morda kdo pogledal karbon.io? Je komu všeč? Jaz sem malo poslal v tisto smer :) Dobra stvar je, da še slab mesec ne morem nič delat s tem in lahko samo čakam in sledim njihovi spletni strani :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s51as ()
PrihajaNodi ::
Jah jaz nimam kej pisat... zdej sem pa res naredil vse traparije, ki sem se jih spomnil... NEO sem prodal ko je bil najnižje in takoj kupil LTC ko je bil (seveda) najvišje... Zdaj bom litecoin mel dokler ne bo kej z njega... medtem bom očitno zamudil rast NEOta.
Kako si kupil neote?
Kako to misliš? Najprej sem kupil XTC na kraken in iz kraken sem poslal na Bittrex in tam kupil NEOte. A gre še kako drgače?
hammock ::
Takrat, ko čutiš, da moraš nekaj na hitro naredit, je to ponavadi narobe.
Ta stavek si vsi novi vlagatelji sprintajte in obesite na steno poleg racunalnika.
Drugace pa ja, LTC je korekcija obsla, nicvrednih EOS sem se raje losal in vrgel v LTC ko je nihal.
Pri naslednji rundi vlozka gre nekaj v BTC ce ne bo cudezno eksplodiral do ponedeljka, mogoce kak evro v ETH ce bo ostal okoli 300, ne vem pa kaj bi si mislil o ripple. Nihanja in volume so precejsnja, moznost za dobicek in izgubo prav tako.
Kako to misliš? Najprej sem kupil XTC na kraken in iz kraken sem poslal na Bittrex in tam kupil NEOte. A gre še kako drgače?
Lahko bi preko btc - ja. Samo ocitno brez krakena ne gre. Samo tam lahko gres na fiat.
Ma jaz bom vrgel se 4,5 k v litcoine.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
hunter01 ::
PrihajaNodi je izjavil:
Lahko bi preko btc - ja. Samo ocitno brez krakena ne gre. Samo tam lahko gres na fiat.
BTC in se nekatere druge coine iz fiata lahko kupis tudi na coinbase ali bitstamp npr. Ni nujno, da je kraken. Obe stabilni menjalnici, ki poslujeta s FIAT. Potem pa na bittrex prenakazes, kar bi rad tradeal.
EDIT: typos
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hunter01 ()
Mato989 ::
PrihajaNodi je izjavil:
Kako brez krakena ne gre? Jaz nisem registriran na Krakenu SPLOH.... pa sem lahko fiat vrgo na net in poslal drugam :)
Kupovanje ltcjev zdaj je malo brezveze... 2/3 jumpa je coin naredil.... ostaja mogoče še kakšnih 30-35% rasti v naslednjih 2-3 mesecih... kar je sicer super ampak so boljše opcije drugje.
NEO ma pred sabo po moje 100% rast v naslednjih 15-30 dneh :)
NEO ma pred sabo po moje 100% rast v naslednjih 15-30 dneh :)
sivistol ::
Takrat, ko čutiš, da moraš nekaj na hitro naredit, je to ponavadi narobe.
jas sm tkole kupu xmr in eth pr 10$
binance referal ( 10% off ) https://www.binance.com/en/futures/ref/38134864
Imobile ::
PrihajaNodi je izjavil:
Neo samo pada
Zato je zdaj čas za nakup :)
Se splača še kakšno uro počakati ali je to to?
ja pa saj tudi neo še kar pada...
mogoče bom pa rise kupil :) glede na ime, se res ne spodobi da je tako v podnu!
mogoče bom pa rise kupil :) glede na ime, se res ne spodobi da je tako v podnu!
perci ::
Ja, bravo, kupi še potcoin in cannabiscoin.
Vprašanje je ali ti je cilj vse zgubit ali dejansko kaj zasluzit.
Vprašanje je ali ti je cilj vse zgubit ali dejansko kaj zasluzit.
Poglejte ne jemat napovedi kot suho zlato, vsak se zmoti, tudi jaz, logično... jaz govorim generalno...
Litecoin bo letos TEŽKO zrastel preko 110USD +/- NEO pa mislim da realno komot zraste letos na cca. 75USD... iz tega pa zračunaj potencialni increase za dobiček sam.
Support Litecoina je na cca 64€, naslednji verjetno pri 60€ support NEOta je na cca 30USD oz 27USD... mislim da pod te cifre ne gre, če pa, pa zna bit padec potem res že kar hud :)
Litecoin bo letos TEŽKO zrastel preko 110USD +/- NEO pa mislim da realno komot zraste letos na cca. 75USD... iz tega pa zračunaj potencialni increase za dobiček sam.
Support Litecoina je na cca 64€, naslednji verjetno pri 60€ support NEOta je na cca 30USD oz 27USD... mislim da pod te cifre ne gre, če pa, pa zna bit padec potem res že kar hud :)
oracle ::
Poglejte ne jemat napovedi kot suho zlato, vsak se zmoti, tudi jaz, logično... jaz govorim generalno...
Na podlagi česa pa temeljijo te napovedi?
lambda ::
Tehnične analize, ki je mistično orodje izkušenih trejderjev. Skupek pravil kako NAJ BI se market gibal. In se potem pogosto res tako giblje, nakakšna samouresničljiva prerokba. S tem se da molzti plebejce, ki uletijo sveži na sceno in jim ni nič jasno zakaj stvari hodijo tako nekontrolirano gor in dol. Ker jih je še strah za svoje denarce, ki so jih trdo prigarali in ravno vložili, panično prodajajo ob padcih, ob skokih navzgor jih pa grabi FOMO in kupujejo ponavadi blizu lokalnih vrhov.
Na podlagi česa pa temeljijo te napovedi?
Na podlagi TA, razmerij z btc, novosti ki prihajajo letos pri obeh coinih, in delno občutka večih ljudi...
Če znaš uporabit google pa najdeš bistveno bolj natančne razlage.
chavlji ::
kopriwa ::
Ta graf nam nič ne pove o "globalnih" razmerah za ETH. Pobran je z Bitstampa, na katerem se zgodi manj kot 1% dnevnega prometa z ETH.
gruntfürmich ::
bull ali bear trap?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
A pomeni tak graf pri ETH kaj zaskrbljujočega:
Ponudba za sell je precej visoka, za buy pa 4x manj. Eth je v zadnjem dnevu doživu hud udarec. Je to lahko kak znak, da bi znalo it še nižje?
Zaskrbljujoce pri tem grafu je samo to da trenutno ne premorem prostega fiata, da bi lahko eth kupil.
Vazelin ::
Pomoje bo to še padalo. V mesecu in pol je šlo iz 60 mlrd na 170.
Jaz začnem trošiti ko zadeva bolj pade
Jaz začnem trošiti ko zadeva bolj pade
kingsix ::
Pride do 50% padca..folk ne kupi ker bo še padlo. Cena se nato seveda dvigne...pade za XX % in folk spet ne kupi ter spet čakajo na večji padec.
Morda je treba razmislit o bančnem depozitu, apmak jaz bi počakal da obrestne mere zrastejo =).
Dejstvo seveda je, da je vlaganje sedaj bistveno bolj tvegano kot je morda bilo pred letom dni. Če si takrat vložil v nekaj popolnoma random valut/assetov si sedaj big boss in poznavalec, ker si bajno zaslužil. V bull marketu ni težko služit...se je pa market imo kar "streznil" ob prejšnjem padcu in stvari več ne rastejo kot prej.
Morda je treba razmislit o bančnem depozitu, apmak jaz bi počakal da obrestne mere zrastejo =).
Dejstvo seveda je, da je vlaganje sedaj bistveno bolj tvegano kot je morda bilo pred letom dni. Če si takrat vložil v nekaj popolnoma random valut/assetov si sedaj big boss in poznavalec, ker si bajno zaslužil. V bull marketu ni težko služit...se je pa market imo kar "streznil" ob prejšnjem padcu in stvari več ne rastejo kot prej.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()
Pride do 50% padca..folk ne kupi ker bo še padlo. Cena se nato seveda dvigne...pade za XX % in folk spet ne kupi ter spet čakajo na večji padec.
Kako da ne? Na desetine coinov je v nekaj dneh (ne iste dni oz. istočasno) zrastlo 100% nekateri celo 300%+
Pri vlaganju je vedno tako da kdor ne reskira ne profitira... poznam človeka ki je kupil bitcoin pred prvim "crashom" in je to je bilo že daleč nazaj... tako da vlaganje je vedno bilo tvegano, samo da je za nazaj lahko bit general in pogledat in rečt, če si kupil takrat je blo vse v bull marketu, ampak to seveda ni res, vedno so bile manjše korekcije in folk kot Vazelin in ostali so se vedno nategnili, ko so prodajali low kupovali high...
Spomnim se kako smo prebirali forumsko debato kjer je tip razlagal kako je ves kriptosvet v balonu pri ceni bitcoina pri 50USD... kako meniš o tem zdaj... korelacija z besedami vazelina v temi je seveda le nakjučna :P
Doomsayerji so od nekdaj. Problem večine je da se bojijo (jaz sem se tudi ampak enkrat moraš zapustit ta strah!) tako kot sem enako kot vazelin menil da bo market še bolj padel in nisem vložil 10.000€ v bitcoin pri ceni 1740€ ker sem menil da je le trap.... no potem je zrastlo na skoraj 4.000€, in ostalo je le zgodovina...
sumi666 ::
Dost mam tega ICN ... Prodal zadnih 300 enot , bom raje vložil v Neo ali pa omiseGO ... ali kaj tretjega kaj mislite ... na dalši rok zna Neo pridobiti več kod ETH ... ( tega pa si tudi lastim nekaj )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sumi666 ()
Eth, Lit in Monero so Imho po prebranem najbolj stabilne. Naj pada zaradi mene vse na 5EUR. Sedaj bo cas za nove vlagatelje.
Zgodovina sprememb…
sarma832 ::
Pomoje ne bo nekega večjega crasha v tem in naslednjem letu(morda le za kratek čas). Zakaj? Zato, ker si vsakdo želi kupiti "poceni" coine in tisti, ki so zamudili priložnost bodo kupili ob padcu.
Taprav balon bo ko bo vredno triljone, kar pomoje bi tudi lahko bilo v naslednjih parih letih.
Taprav balon bo ko bo vredno triljone, kar pomoje bi tudi lahko bilo v naslednjih parih letih.
Vprasanje je kaksen bo padec. Sam kot new comer kupujem drago. Ampak ce na 5k dobim na mesec od 1 - 5% je pa to ogromno. Vse vec je novih igralcev in cene bodo vse vecje. Ltc pa je imho edina valuta konkurencna btcja. In zakaj ima ltc potencial? Preprosto, ker je se relativno poceni. In folk bo kupoval. Ce se market zrusi bo trajalo ogromno casa da se opomore. Tega si pa tisti na vrhu (še ne želijo). Zaenkrat sem s padcem ethja in dvigom ltca hendlal s profitom.
Zgodovina sprememb…
Prvo moramo zedinit kaj mislite/mo pod "večji crash" Vazeline verjetno ko bo market pod 1 milijon :P Ampak tako čist zares... če padejo vse valute 10% je to večji crash ali ne? To je faking desetina...
Mora past za 25%? 50%? 70%?
Mora bit kot Črni petek?
Tako je govoril moj kolega ko je kupoval antshares (NEO) pri 8,5USD... takrat je bilo to drago, se ti še vedno zdi 8,5USD predrago za NEOte danes? :) (pre)drago je relativna zadeva. To kar je predrago danes je lahko odličen deal ko pogledaš nazaj čez nekaj mesecev :)
Mora past za 25%? 50%? 70%?
Mora bit kot Črni petek?
Vprasanje je kaksen bo padec. Sam kot new comer kupujem drago. Ampak ce na 5k dobim na mesec od 1 - 5% je pa to ogromno. Vse vec je novih igralcev in cene bodo vse vecje. Ltc pa je imho edina valuta konkurencna btcja. In zakaj ima ltc potencial? Preprosto, ker je se relativno poceni. In folk bo kupoval. Ce se market zrusi bo trajalo ogromno casa da se opomore. Tega si pa tisti na vrhu (še ne želijo). Zaenkrat sem s padcem ethja in dvigom ltca hendlal s profitom.
Tako je govoril moj kolega ko je kupoval antshares (NEO) pri 8,5USD... takrat je bilo to drago, se ti še vedno zdi 8,5USD predrago za NEOte danes? :) (pre)drago je relativna zadeva. To kar je predrago danes je lahko odličen deal ko pogledaš nazaj čez nekaj mesecev :)
8.5 proti 80 je pa le malce razlika, se ti ne zdi? Da kupis samo enega se ne splaca rabis vsaj 5k da je nekaj resnega. Se mi pa zdi neo riskanten. Prej bo ltc 200 kot ne 80.
PrihajaNodi je izjavil:
8.5 proti 80 je pa le malce razlika, se ti ne zdi? Da kupis samo enega se ne splaca rabis vsaj 5k da je nekaj resnega. Se mi pa zdi neo riskanten. Prej bo ltc 200 kot ne 80.
Ne gre se za absolutno vrednost ampak relativno... moraš vedet ko je prišel antshares(NEO) do 8.5 je bil prej 4USD... torej 100% increase... in večini folka se je zdelo 8,5usd DRAGO glede na prejšnje vrednosti NEOta... in enako je zdaj z litecoinom.
Kar se pa tiče tvoje napovedi pa je praktično nerealna :) Da bi bil LTC 200USD, pomeni da bi bil ob hipotetični ceni BTCja 5000USD vreden 0,04 BTCje... kar je 100% rast napram razmerju BTC All Time High... kar je zelo nerealno, sicer ne bom rekel da nemogoče ampak vseeno, manj verjetno kot NEO pri 70USD po moje.
Realna vrednost LTCja je pri razmerju 0,02-0,025 BTC/LTC kar pomeni med 96USD-125USD odvisno od vrednosti BTC... ali drugače povedano cca. 10% manj od Monerota :) Trenutno pa je undervalued. Je pa to njegovo naravno razmerje ki ga mora ulovit da naredi enak gain kot BTC in ostali, in iz tega vidika je dobra naložba ker to se bo zgodilo, verjetno še letos.
NEO je pa čist drug beast, on je v ligi z ethereumom... in NEO je zdaj v fazi ko je bil ethereum v času prvega ICOta... zdaj pa poglej potencial NEOta če primerjaš ETH :)
genesiss ::
Bo kdo sodeloval v kakšnem od ICO-tov v septembru?
Jaz imam nagledane:
Red Pulse https://coin.red-pulse.com/
Enigma https://token.enigma.co/
Cindicator https://cindicator.com/
Edino časovno je vse skupaj malo neprijetno, predvsem zaradi Metropolisa in teh kitajskih mučk z ICO-ti.
Jaz imam nagledane:
Red Pulse https://coin.red-pulse.com/
Enigma https://token.enigma.co/
Cindicator https://cindicator.com/
Edino časovno je vse skupaj malo neprijetno, predvsem zaradi Metropolisa in teh kitajskih mučk z ICO-ti.
Jerry000 ::
Dost mam tega ICN ... Prodal zadnih 300 enot , bom raje vložil v Neo ali pa omiseGO ... ali kaj tretjega kaj mislite ... na dalši rok zna Neo pridobiti več kod ETH ... ( tega pa si tudi lastim nekaj )
Razlog za prodajo ICN?
Ker sem tudi sam malo v dilemi...imam jih pa kar veliko, upam še da zraste tako kot je bil prej, samo vidim da nikakor noče rastit
dronyx ::
Ta bo pa težka. Po naše gre milijarda, bilijon, trilijon...Upam da tega crypto jointa še dolgo ne zmanjka...Bo šel kdo gledat Tulip Fever v kino?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
DeeJay ::
Ta vikend sm fliknu neki etra v dva ICOta (modum in enjin) + še par etrov v QAU, ker naj bi jutr predstavl ekipo in odprl novo spletno stran.... pa da vidmo :)