Forum » Elektrotehnika in elektronika » DIY stabilizator/ gimbal za manjšo kamero/ pametni telefon (Arduino)
DIY stabilizator/ gimbal za manjšo kamero/ pametni telefon (Arduino)
tstrah ::
Živjo.
Malo sem se začel ukvarjati s snemanje in se odločil da si naredim svoj stabilizator. Ker je to hkrati tema za mojo projektno nalogo v šoli sem se odločil da zadevo motoriziram. Gimbal dela na Arduino platformi, več informacij pa v videu o projektu:
Video
Trenutno tudi delam na 3D modelu za 3D tiskanje, tako da bo naslednja različica gimbala kar precej manjša in estetsko bolj dovršena.
Malo razmišljam tudi o uporabi brushless motorjev- ali ima kdo izkušnje z "furanjem" brushlessov direktno prek Arduina (arduino bi generiral signal) brez kakšnih ESC-jev.
Hvala in lp.
Malo sem se začel ukvarjati s snemanje in se odločil da si naredim svoj stabilizator. Ker je to hkrati tema za mojo projektno nalogo v šoli sem se odločil da zadevo motoriziram. Gimbal dela na Arduino platformi, več informacij pa v videu o projektu:
Video
Trenutno tudi delam na 3D modelu za 3D tiskanje, tako da bo naslednja različica gimbala kar precej manjša in estetsko bolj dovršena.
Malo razmišljam tudi o uporabi brushless motorjev- ali ima kdo izkušnje z "furanjem" brushlessov direktno prek Arduina (arduino bi generiral signal) brez kakšnih ESC-jev.
Hvala in lp.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Quadcopter (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 117110 (27678) | helonational |
» | Rabljen dron (DJI...)Oddelek: Kaj kupiti | 1390 (1211) | s1m0n |
» | ARDUINO MEGA 2560 TežavaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1886 (1652) | m123l |
» | Zanimivi domači projekti (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 19034 (14919) | Unknown_001 |
» | RC letala (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8667 (5182) | WaterBoy |