Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi
predi ::
Takšna je pač moja domneva, glede na besedilo na https://support.n26.com/en-eu/payments-....
If you authorise a bank transfer to a beneficiary whose verification of payee result is not a full match (for regular or instant SEPA transfers ) or does not align with the alias (for MoneyBeam and Bizum), the funds may be transferred to an account that is not actually held by the intended beneficiary. In such cases, you accept full responsibility for the transfer. This also means you will not be entitled to a refund if you ignore the warning notifications and proceed with the payment.Kar namiguje na to, da obstajajo primeri, ko je možno obratno.
Legon ::
In? Če ti narediš nakazilo in se v bančnih evidencah ime prejemnika ujema z TRR je odgovornost banke, da to dejstvo drži. Če bi se izkazalo da ne, bi bila banka odgovorna za morebtino škodo. Če pa se ime in TRR ne ujema, pa te banka obvešča, da ni njena odgovornost kdo dejansko stoji za TRR na katerega nakazuješ.
Recimo, da tako kot jaz, vestno preveriš vse podatke in je vse kot mora biti, razen tega opozorila, denar pa vseeno gre nekam drugam. Mogoče bug v appu, za katerega ni nikoli ničelna verjetnost, da se zgodi. Kaj boš potem?
Danes je bila v kaslcu ta položnica z rokom do včeraj (zakaj kasni, ne bom ugibal). Ko app poskenira QR kodo na njej, javi enako opozorilo.
Danes je bila v kaslcu ta položnica z rokom do včeraj (zakaj kasni, ne bom ugibal). Ko app poskenira QR kodo na njej, javi enako opozorilo.
matobeli ::
na kater trr gre v resnici je vedno sledljivo in če bi to bila napaka banke se v poizvedbi to ugotovi.
Trr pa ni taka številka da lahko samo eno cifro narobe napišeš in bo kar delovalo.
Če govoriš o tem da bi v bančni app vrinili da naključne transakcije pošilja na x račun v panami pa govorimo o večji bančni prevari.
Trr pa ni taka številka da lahko samo eno cifro narobe napišeš in bo kar delovalo.
Če govoriš o tem da bi v bančni app vrinili da naključne transakcije pošilja na x račun v panami pa govorimo o večji bančni prevari.
Sem poskeniral QR kodo v NLB Kliku in skopiral string, kakor ga oni izpolnijo, in prilepil v N26.Ni šlo preveriti "ZZZS OE Maribor". Niti delnega ujemanja jim ni uspelo najti.... Nja..Ker uradno prejemnik ni ZZZS OE Maribor ampak PR.ZA ZZ.OSEB,NISO ZAV.IZ DR.NASL. oziroma PRISPEVEK ZA ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE - OSEB, KI NISO ZAVAROVANE IZ DRUGIH NASLOVOV ZAVOD ZA ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE SLOVENIJE.
vir: https://www.ajpes.si/eRTR/JavniDel/Iska...
Za zjokat se.
Naši imajo napačna imena v qr kodah... valda ni ime pravne osebe kot je opisano v posnetku zaslona.
Pri pravnih osebah ki nimajo ločenoih trrjev za nakazovanje specifičnih nakazil deluje, prav tako za fizične osebe.
Pri pravnih osebah ki nimajo ločenoih trrjev za nakazovanje specifičnih nakazil deluje, prav tako za fizične osebe.
Legon ::
Recimo, da tako kot jaz, vestno preveriš vse podatke in je vse kot mora biti, razen tega opozorila, denar pa vseeno gre nekam drugam. Mogoče bug v appu, za katerega ni nikoli ničelna verjetnost, da se zgodi. Kaj boš potem?
Dobil Nebulo za najbolj neverjetno znanstveno fantastično zgodbo.
Sem poskeniral QR kodo v NLB Kliku in skopiral string, kakor ga oni izpolnijo, in prilepil v N26.Ni šlo preveriti "ZZZS OE Maribor". Niti delnega ujemanja jim ni uspelo najti.... Nja..Ker uradno prejemnik ni ZZZS OE Maribor ampak PR.ZA ZZ.OSEB,NISO ZAV.IZ DR.NASL. oziroma PRISPEVEK ZA ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE - OSEB, KI NISO ZAVAROVANE IZ DRUGIH NASLOVOV ZAVOD ZA ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE SLOVENIJE.
vir: https://www.ajpes.si/eRTR/JavniDel/Iska...
Za zjokat se.
Nad čem točno jokaš? nad svojo nepismenostjo ali dejstvom, da je sistem naredil kar mora in te je ustrezno opozoril?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
Ej, ne vem. Predstavljaj si neko starejšo gospo, ki hoče dobit to zeleno kljukico preden plača. Samo v tej temi je 5 različnih možnosti, ki bi jih lahko vpisala - samo ena od teh na UPNju, zmaga pa na koncu ena izmed bolj debilnih. Na Kliku sicer nisem šel dlje od prvega koraka, ampak, če je tam sprejeto v predlagani obliki, na N26 pa ne, je to za se zjokat.
Resda N26 nima dosti s tem, razen, če pričakuje max ~34 znakov v tistem polju.
Resda N26 nima dosti s tem, razen, če pričakuje max ~34 znakov v tistem polju.
MrStein ::
Meni je tudi en UPN sprejelo brez pripomb na NLB, medtem ko je Sparkasse jamral o neujemanju.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
DePalmo ::
Mene pa zanima če je še kdo zlomil kartico. Zlomi se mi levo zgoraj kjer grejo antene za brezstično plačevanje in posledično to ne deluje več. V zadnjih dveh ali treh mesecih je to že druga kartica ki se mi je tako zlomila. Pa imam isto denarnico in jo hranim isto kot vse do sedaj.
Hkrati me pa še zanima kako lahko N26 kartico dodam v Google Wallet (ali karkoli je že danes), pač za Androida. Je to sploh možno?
Hkrati me pa še zanima kako lahko N26 kartico dodam v Google Wallet (ali karkoli je že danes), pač za Androida. Je to sploh možno?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DePalmo ()
PARTyZAN ::
Polomil nisem še nobene. V Google Wallet kartice pri nas ne moreš dodat direktno, lahko jo pa dodaš v Curve, ki je podprt v slovenskem GWalletu.
111111111111 ::
Danes zjutraj plačeval račune in nova zadeva dela kot urica. Celo podpira šumnike.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
estons ::
N26 kartico uporabljam skoraj na dnevni ravni, imam jo v denarnici, in se ni zlomila. Sem naročil novo, ker so se plasti plastike začele cefrati, pa ni več bilo estetsko :) ampak zlomila se ni. A imaš denarnico v žepu na riti in se usedeš z denarnico vred? A ti pritiska kaj v denarnici na tisti kot?
Tako je. Ampak, imam isto denarnico z isto vsebino (bolj ali manj) že leta. Cca. pol leta nazaj sem rabil drugo kartico ker so mi jo nekako ukradli preko interneta, od takrat dalje imam težave da se mi lomijo.
OK, bom pogledal Curve, čeprav mi ideja ni všeč.
mikhaair ::
Ce ima kdo nastudirano....
Je narocnina n26 in kritje za 'emergency medical treatment abroad' ekvivalent za celoletno dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino?
Se bolj specificno pa eventuelno resevanje pri smucanju, gornistvu in kolesarjenju v tujini?
Je narocnina n26 in kritje za 'emergency medical treatment abroad' ekvivalent za celoletno dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino?
Se bolj specificno pa eventuelno resevanje pri smucanju, gornistvu in kolesarjenju v tujini?
@eriCartman, da. Očitno so zadevo že odpravili na strežniški strani. Toliko o možnostih za napake pri uporabi aplikacije, ki sem jih omenjal enkrat prej.
https://docs.n26.com/legal/06+EU/07+Met...
Dokumenti so v slovenščini.
Na zadnjem takšnem potovanju, ki je vključevalo tudi pohod na tamkajšnji najvišji vrh (bolj skalnat breg), sam nisem sklenil dodatnega zavarovanja, ker sem presodil, da je Metal kritje, ki sem ga takrat imel, dovolj za moje potrebe. Vprašanje, če 2300€ kritja pokrije helikoptersko reševanje. Krito tudi ni sodelovanje v profesionalnem ali nevarnem športu.
Se bolj specificno pa eventuelno resevanje pri smucanju, gornistvu in kolesarjenju v tujini?Najbolje, da si o tem sam prebereš in narediš primerjavo s tem, kar nudijo drugi ponudniki dodatnih zavarovanj za tujino.
Na zadnjem takšnem potovanju, ki je vključevalo tudi pohod na tamkajšnji najvišji vrh (bolj skalnat breg), sam nisem sklenil dodatnega zavarovanja, ker sem presodil, da je Metal kritje, ki sem ga takrat imel, dovolj za moje potrebe. Vprašanje, če 2300€ kritja pokrije helikoptersko reševanje. Krito tudi ni sodelovanje v profesionalnem ali nevarnem športu.
estons ::
Tako je. Ampak, imam isto denarnico z isto vsebino (bolj ali manj) že leta. Cca. pol leta nazaj sem rabil drugo kartico ker so mi jo nekako ukradli preko interneta, od takrat dalje imam težave da se mi lomijo.
Al pa obrneš kartico, da gre v drugo smer not v denarnico? ;)
eriCartman ::
Je pa zanimivo, da mi je cca pol leta (vmes sem parkrat posodobil aplikacijo v upanju na pravi popravek) aplikacija po vsakem sepa plačilu chrashnila. Sicer je bila transakcija vsakič opravljena, ampak za novo plačilo sem se moral ponovno vpisati. Imam pa starejši android telefon... No sedaj je po dolgem času spet stabilna :)
Al pa obrneš kartico, da gre v drugo smer not v denarnico? ;)
Sem jo, ampak prepozno. Se je odlomila do konca. Bom pa to naredil z naslednjo.
Kar se pa Curve tiče. A je kdo imel težave? Sem našel temo o Curve in vidim da nisem edini, tako da bom tam napisal več.
Samo1122 ::
Podobno vprašanje kot zgoraj ali se metal račun izplača kot kritje za "travel cancellation" medical help v tujini ipd, je kdo že delal primerjavo glede tega, mogoče celo koristil ?
mikhaair ::
Kar se tice medical, v njihovih dokumentih pise, da je to zavarovanje misljeno kot sekundarno. Prvo koristis primarno zdravstveno zavarovanje (a je to mogoce obvezno zdravstveno zavarovanje?) njihova pa kao sele ko primarno ni zadosti.
Zdej pa si tolmaci to.
Zdej pa si tolmaci to.
Dionis ::
@eriCartman, da. Očitno so zadevo že odpravili na strežniški strani. Toliko o možnostih za napake pri uporabi aplikacije, ki sem jih omenjal enkrat prej.
Se bolj specificno pa eventuelno resevanje pri smucanju, gornistvu in kolesarjenju v tujini?Najbolje, da si o tem sam prebereš in narediš primerjavo s tem, kar nudijo drugi ponudniki dodatnih zavarovanj za tujino.
Mene je ravno to motilo kar si omenil. 2300€ kritja za helikoptrsko reševanje je izredno malo. Če se prav spomnim cen, je reševanje po zahodni Evropi hitro okolo 10.000€, kar je premalo. Zato imam sam še dodatno, kljub metal računu.
Nižje je nekdo spraševal glede uveljavljenja. Sodelavec vem da je za izgubo prtljage in za zamujen let koristil in pravi, da je šlo brez težav skozi. Priložiš dokazilo in je to to. Kar se tiče odpovedi dopusta pa mislim da imaš napisano pod kakšnimi pogoji lahko odpoveš. Seveda, pošlješ dokazilo in menim, da ne bi smelo biti težav.
k4vz0024 ::
Kako se zavarovati v primeru izgube telefona z aplikacijo, da se znova dostopa do računa?
Da imaš puk kodo od sim kartice na podlagi katere dobiš novo in prijaviš N26 na novem telefonu. Mogoče rabiš tudi fizično kartico, sem že pozabil.
pingme ::
Da imaš puk kodo od sim kartice na podlagi katere dobiš novo in prijaviš N26 na novem telefonu. Mogoče rabiš tudi fizično kartico, sem že pozabil.
To rabiš samo če si anonimni uporabnik (prepaid, pa še to le v primeru, da se nisi registriral, s čimer dobiš tudi podatke v tujini). Sicer se pa zgolj z dokumentom pojaviš v poslovalnici (ali pa enostavno zamenjaš čez app v esim, če tvoj operater to podpira).
App je pred kratkim gnjavil tudi s pairanjem prek selfijev. Čeprav imam mešane občutke glede tega.
Tapneš kratici svojega imena desno zgoraj, potem Settings/Security in Update selfie permissions.
To naj bi potem omogočalo hitro migracijo na novo napravo.
Tapneš kratici svojega imena desno zgoraj, potem Settings/Security in Update selfie permissions.
To naj bi potem omogočalo hitro migracijo na novo napravo.
metalc ::
Od N26 sem ravnokar dobil mail, da omogočajo do 6 virtualnih kartic (1. zastonj, ostale se nekaj plača), ki jih je mogoče dodati tudi v Google Pay. Nič pa izrecno ne piše, ali to velja tudi za rezidente Slovenije.
David Mayer ::
Ja, kewl. To obvestilo bi bilo topshit, če bi dejansko preveril in napisal - zato bom jaz napisal, da JE, z namenom, da preverite in pridete vsem povedat, ker verjetno ni, da sem trol in da nima smisla izgubljati časa z menoj, glede na splošno situacijo na forumu bi lahko že vedeli do sedaj, moderatorjem navkljub. Ali pa prav zaradi njih :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: David Mayer ()
Od N26 sem ravnokar dobil mail, da omogočajo do 6 virtualnih kartic (1. zastonj, ostale se nekaj plača), ki jih je mogoče dodati tudi v Google Pay. Nič pa izrecno ne piše, ali to velja tudi za rezidente Slovenije.Ne da se dodat virtualne v Google Wallet za contactless plačila. Vsaj ne moje. Faila eligibility check. Tudi ni integracije za to v Android appu (je samo za Garmin Pay).
Pro ::
V mailu tudi ne piše da podpirajo Google pay! Še enkrat je treba prebrati mail, preden se sem kaj napiše.
metalc ::
Copy paste iz mojega maila (z izjemo zakritega imena):
In malo kasneje še:
Je pa res, da tega trenutno ne potrebujem tako nujno, da bi šel preizkušat na vrat na nos. Vidim pa v appu, da se da res "štancati" virtualne.
Hey XXX,
Did you know you can now add up to six virtual cards to Google Pay? Your first card is free and you can add five additional cards, each for an activation fee of €2.59.
Plus, you can stand out and express your personality with our fun virtual card designs.
In malo kasneje še:
Pay faster
Tap your phone on the card reader to pay -- it's that simple.
Travel light
Leave your wallet at home. You can even use Google Pay on your smartwatch.
Je pa res, da tega trenutno ne potrebujem tako nujno, da bi šel preizkušat na vrat na nos. Vidim pa v appu, da se da res "štancati" virtualne.