» »

Učinkoviti back up podatkov - kako?

Učinkoviti back up podatkov - kako?

Tamali ::

Živjo.

Malo se lovim z vzpostavljanjem učinkovitega backupa. Winodows 7, 2 TB zunanji disk.

Preko back up and restore sem naredil back up. Če zadevo prav razumem, lahko zunanji disk priključim na drug računalnik in tako povrnem vse datoteke. Drži? Ali bi potem tudi programi delovali?
Uporabil sem ta način: http://www.howtogeek.com/howto/1838/usi...
Ali ob naslednjem back upu windows naredi ponovno novi back up ali le naloži nove podatke na stari back up? Če naredi novega, verjetno treba stare back upe potem brisat.

Glede na to, da se ta back up težje uporablja za dostop do posameznih datotek, kako rešiti to? Preprosto ustvariti novo mapo in notri kopirati potrebne datoteke?

Kako vi skrbite za učinkovit, pregleden in dober back up podatkov?

Hvala vam, vsak nasvet bo dobrodošel.

specing ::

GNU/Linux, btrfs/zfs snapshotti in rsync za izolacijo.

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: Mavrik ()

tsatthoggua ::

Lahko uporabis Clonezilla. Ta ti naredi trenutni snapshot racunalnika. Potem gres na drug racunalnik (in ce je vsaj pribljizno isti hardware) naredis tam restore. Potem pa popravis se driverje ce so drugacni.

Ce sem te pa prav razumel te pa zanima kako lahko naredis live backup? Recimo da dosti hvalijo Veeam Endpoint backup. Tega lepo nastavis da ti dela na vsake toliko snapshot in se ti prvis naredi kompleten backup, kasneje pa se samo spremembe backupirajo. Tako lahko kadarkoli prides do nekega starejsega podatka.

Govorim pa malo bolj na pamet (izkusnje iz preteklosti :) ), ker sem ze lep cas na linuxu kjer backupiram z TimeShift in BackInTime.

konspirator ::

Namesto Clonezilla uporabljam macrium reflect free http://www.macrium.com/reflectfree.aspx .
Lahko npr prvo narediš celoten image, nato differential images.
--

Tamali ::

Hvala za informacije.

Sedaj sem preko windows back upa naredil image file, hkrati pa je program Sync Toy nekako to, kar sem iskal.

Lonsarg ::

Če hočeš pregleden, soliden in enostaven za uporabo backup na Windows uporabi File History, je sicer za Windows 8+.

Sync Toy je ena taka zelo osnovna zadeva, ne omogoča nekega folderja vrnit v prejšno stanje, kar pomeni da ni lih pravi backup. Pod minimumom vsaj nastavi da ne briše..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

težave z zagonom računalnika po kloniranju diskov

Oddelek: Pomoč in nasveti
475579 (4585) gruntfürmich
»

Windows backup in restore - prosim za pomoč

Oddelek: Operacijski sistemi