Forum » Programiranje » [PHP] preg_replace_callback
[PHP] preg_replace_callback
clio open ::
Pozdravljeni,
že nekaj let prostovoljno stojim za določenim forumom in nekako sproti urejam kar je HTML in CSS sprememb ter posodobitev. V družbi googla sem tudi spisal kak jquerry. Nikoli pa nisem nič delal s PHP-jem. Zadeva je taka, da je nekdo od soadminov zagnal posodobitev in sedaj nekaj stvari "štrajka." Problem je v treh preg_replace stavkih, ki jih je potrebno zamenjati s preg_replace_callback(). Sicer berem manual za obe zadevi ampak si vseeno ne pridem na jasno... in me je sram, ker sem že spravil kaj skupaj v C# in VBA. Ampak o.k., ne bom dolgovezil. Vljudno upam, da mi lahko kdo pomaga vsaj z enim primerom... Spodaj dodajam kodo, ki povzroča nevšečnosti:
PS: koda je v "includes" folderju, v bbcodes.php datoteki, kjer ni nobenega avtorja... tako da ne vem, če obstaja kje kaka posodobljena različica zadeve. Preg_replace pa v novih verzijah PHP ni več podprt.
že nekaj let prostovoljno stojim za določenim forumom in nekako sproti urejam kar je HTML in CSS sprememb ter posodobitev. V družbi googla sem tudi spisal kak jquerry. Nikoli pa nisem nič delal s PHP-jem. Zadeva je taka, da je nekdo od soadminov zagnal posodobitev in sedaj nekaj stvari "štrajka." Problem je v treh preg_replace stavkih, ki jih je potrebno zamenjati s preg_replace_callback(). Sicer berem manual za obe zadevi ampak si vseeno ne pridem na jasno... in me je sram, ker sem že spravil kaj skupaj v C# in VBA. Ampak o.k., ne bom dolgovezil. Vljudno upam, da mi lahko kdo pomaga vsaj z enim primerom... Spodaj dodajam kodo, ki povzroča nevšečnosti:
PS: koda je v "includes" folderju, v bbcodes.php datoteki, kjer ni nobenega avtorja... tako da ne vem, če obstaja kje kaka posodobljena različica zadeve. Preg_replace pa v novih verzijah PHP ni več podprt.
if (sizeof($preg['search'])) { // we need to turn the entities back into their original form to allow the // search patterns to work properly if (!$undid_bbcode_specialchars) { $message = str_replace(array(':', '.'), array(':', '.'), $message); $undid_bbcode_specialchars = true; } $message = preg_replace($preg['search'], $preg['replace'], $message); $preg = array('search' => array(), 'replace' => array()); }
bluefish ::
Sicer tole ne odgovarja na vprašanje, vendar nujno izklopi prikaz napak na javno vidni strani.
DeeJay ::
Kokr berem je preg_replace še vedno podprt, problem je samo, če se nuca /e modifier (PREG_REPLACE_EVAL). Če tega ne nucaš ni potrebno menjati funkcije.
Fino bi blo, da bi izpisal, kaj je v $preg['search'] in $preg['replace'], ker v primeru preg_replace_callback(), bo potrebno obe spremenljivki popravit.
Fino bi blo, da bi izpisal, kaj je v $preg['search'] in $preg['replace'], ker v primeru preg_replace_callback(), bo potrebno obe spremenljivki popravit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeJay ()
clio open ::
Zahvaljujem se obema za odgovor; trenutno je stvar rešena tako, da je na strežniku izbrana kompatibilna verzija PHP. Problem je nastal, ker je moč določiti verzijo PHP na dveh mestih in mesto, kjer sem jo nastavil, je bilo sekundarno po hierarhiji.
Kaj se nahaja v spremenljivkah moram pregledati... Z včerajšnjo nervozo mi ni bilo nič jasno.
Kaj se nahaja v spremenljivkah moram pregledati... Z včerajšnjo nervozo mi ni bilo nič jasno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [php] brisanje nedovoljenih znakovOddelek: Izdelava spletišč | 1450 (1298) | keworkian |
» | PHP - stringiOddelek: Izdelava spletišč | 1807 (1630) | pehape |
» | [PHP in/ali JS] skripta, ki gre cez celo stran in zamenja tekst med custom tagiOddelek: Izdelava spletišč | 1152 (1058) | jernejl |
» | Regularni izrazi....Oddelek: Programiranje | 2349 (1738) | BigWhale |
» | [php]: preprost problem in preg_replace()Oddelek: Izdelava spletišč | 1140 (1078) | R33D3M33R |