Forum » Programiranje » C - Branje zastavic in argumentov iz terminala
C - Branje zastavic in argumentov iz terminala
SafetyM ::
Pozdravljeni,
Delam na programčku, ki iz ukazne vrstice prebere ime datoteke, zastavico in ostale argumente, naprimer:
Na tak način dobim izpis najmanjšega in največjega števila. Zanima me, če mi lahko pomagate pri tem, kako vključiti zastavico 't', da bom z njo izbiral med int in float, npr
Hvala za pomoč.
Delam na programčku, ki iz ukazne vrstice prebere ime datoteke, zastavico in ostale argumente, naprimer:
./datoteka -a 1 4 2 5 Najmanjsa st je: 1
Na tak način dobim izpis najmanjšega in največjega števila. Zanima me, če mi lahko pomagate pri tem, kako vključiti zastavico 't', da bom z njo izbiral med int in float, npr
./datoteka -a -t int 1 4 2 5 ali ./datoteka -a -t float 1.2 3.1 2.5 5.6
Hvala za pomoč.
SafetyM ::
Hvala @videc, sem pregledal že več linkov, preden sem se obrnil na forum. Kot sem že povedal v zgornjem postu sem argc in argv uporabil že za izpis najmanjšega in največjega elementa, tako da ni težava v tem, da ne bi vedel uporabljati teh zadev. Težava je v implementaciji nove zastavice 't', ki bi imela dve vrednost. Ne vem, če je potrebno to rešiti z gnezdenjem ali z case-om znotraj case-a, ali na kakšen način potem ko izberem -t dodam še int/float.
Hvala.
Hvala.
ingeniero ::
SafetyM: getsubopt(3)?
Funkcija, kjer imaš za možnost potem več drugih podmožnosti, ki jih ločiš z vejico.
Funkcija, kjer imaš za možnost potem več drugih podmožnosti, ki jih ločiš z vejico.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PythonOddelek: Programiranje | 3062 (1748) | d_DJ |
» | [C#] Iskalno DrevoOddelek: Programiranje | 2116 (1682) | Ciklamen |
» | Python - pomoč!Oddelek: Programiranje | 1249 (1085) | lknix |
» | c# tiho tiskanje slik.Oddelek: Programiranje | 1960 (1631) | OmegaM |
» | [C++][Naloga_polja]MIN in MAX polja, izpis za x.100 stevilOddelek: Programiranje | 2953 (2764) | snow |