» »

Preusmeritev poddomene v določeno mapo (s .htaccess)?

Preusmeritev poddomene v določeno mapo (s .htaccess)?

falconnn ::

Ob registraciji člana se na primer ustvari poddomena http://user1.stran.com. Stran želim preusmeriti na .../public/users/user1/. Sedaj so vse poddomene preusmerjene na root (/public/). Nekaj se trudim s .htaccess ampak brez uspeha zato vas prosim za pomoč (DNS-ji za poddomene so že urejeni in delujejo, težava je le, ker nekako ne znam narediti "redirecta"). Seveda pa tudi želim, da bo potem samodejno delovalo na primer http://user1.stran.com/poljubna-podmapa-ali-datoteka, ki bo v ozdaju preusmerjeno v /public/users/users1/poljubna-podmapa-ali-datoteka

Če ima kdo kakršnekoli pomisleke in bi poredlagal kakšno boljšo rešitev, bi vas prosil za nasvet (mogoče bi lahko bila kakšna težava v sejah, ki bodo skupne le na cseh straneh posamezne poddomene? - to moram tudi še urediti + poskrbeti za validacijo poddomen).
  • spremenilo: falconnn ()

falconnn ::

Pa še tole. Glavni .htaccess imam v /public/, v posamezni mapi uporabnika, pa imam prav tako .htaccess datoteko, ki skrbi za lepe urlje. Torej /public/users/user1/.htaccess na primer ureja public/users/user1/lep-url/bla-bla/. Vsaj tako imam trenutno urejeno, če ima kdo kakšen boljši predlog, prosim za pomoč. Delam prvič stran s samodejno generacijo poddomen pa se še malo lovim.

falconnn ::

Sem na netu našel kodo, ki deluje skoraj tako kot želim. Težava je le, da mi izpiše Internal Server Error, če poddomena (oz. mapa z imenom poddomene) ne obstaja. Kakšen predlog, kako bi to "zvalidiral"? Se tudi priporočam za razlago spodnje kode, ker se mi ne sanja, kako sploh deluje.

RewriteCond %{HTTP_HOST} !www.domena.com [NC]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?([a-z0-9-]+).domena.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ ./mapa/%2/$1

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: falconnn ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

301 redirect

Oddelek: Izdelava spletišč
373568 (2343) Netrunner
»

mod_rewrite - prosim za nasvet

Oddelek: Programiranje
71287 (1163) carota
»

Rewrite preusmeritev v .htacess

Oddelek: Izdelava spletišč
6865 (711) Baja
»

.htaccess rewrite za poddomeno

Oddelek: Izdelava spletišč
71381 (1301) alessio2
»

Mod rewrite

Oddelek: Izdelava spletišč
61319 (1113) bluefish

Več podobnih tem