» »

Zdravniški izpit za b kategorijo-povratnik-cena

Zdravniški izpit za b kategorijo-povratnik-cena

topsii ::

Pozdravljeni!
Zanima me, če seveda kdo ve, ker kam kličem mi nobeden ne more dati konkretnega podatka. Pošiljajo te samo od enega do drugega.
Pred 5 leti sem delala izpit za b kategorijo, kot povratnik. Imela sem zdravniški pregled v ljubljani in pregled pri psihijatru. Dobila sem končno zdravniško spričevalo z dobo petih let in če ne naredim nobenega prekrška, dobim za stalno. Rečeno je bilo, da po petih letih, naredim na novo zdravniški izpit in dobim vozniško dovoljenje do 60? Leta (ne vem točno). Ker sedaj živim drugje sem šla zdravniški izpit za b-kategorijo delat na vrhniko. Prvo me je pri medicinski sestri presenetil viden račun, ki je na njem pisalo 60 eur. Že pozabim na to. Mi pregleda oči, pomeri pritisk, vpiše podatke(teža, višina). Grem naprej k zdravniku in vzamem vse papirje s sabo. Zdravnik mi prvo pomoli pred nos račun in reče bova prvo tole poravnala. Ga še povprašam, zakaj 60, če drugje piše 41-43 eur(odvisno od posameznika). Malo razloži, ampak še vedno mi ni jasno. Plačam. Pogleda reflekse, držo, hojo, prepogib, itd.. Krvi ni bilo.
Reče mi, da je vse v redu in mi da zdravniško spričevalo za 3 leta. Sam šok me je. Ga gledam in rečem kako tri leta, če ni bilo nobenega prekrška in bi mogla dobit za stalno. Reče mi da je to od vsakega zdravnika posebi. Kako no? Sam to ne more bit, more bit nekje z zakonom zapisano, kako in kaj točno. Najboljš, da sedaj vsake tri leta opravljam zdravnišlo spričevalo na podlagi ničesar in filam zasebnega zdravnika z 60 euri, ka je menda to najdražje zdravniško spričevalo v sloveniji. Potem mi reče, da če bi šla v ljubljano, tam ko sem bila prvič, bi dobila normalno, ampak, ker sem sedaj pršla k njem je pa to njegova odločitev in da morem potem spet k njem pridet. Tako mi je dal vedeti, da če ne pridem k njem bom dobila izpit spet sam za tri leta. Kaj naj naredim, kam naj grem? Jst mislim še enkrat it delat zdravniškega, ampak k drugemu. Me zanima kaj mi bo on dal in koliko on računal. In kaj potem, če mi on da za stalno? Komu se lahko pritožim na nezakonito pobiranje denarja malega nevednega človeka?
  • polepsal: bluefish ()

zee ::

Zdravnisko spricevalo ima dolocen "rok trajanja" oz. veljavnost. Zdravnisko spricevalo potrebujes za podaljsanje vozniskega dovoljenja. Tega ti bodo podaljsali do 60. leta oz. manj, ker se je zakonodaja medtem nekaj spreminjala.

Zdravniskega spricevala ne mores dobiti za stalno.

tl;dr: Mesas veljavnost zdravniskega spricevala in vozniskega dovoljenja.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

ToniT ::

Zdravniški pregled za vozniško dovoljenje lahko delaš kjerkoli v Sloveniji pri specialistu medicine dela. Cena pa je odvisna od tega, kje si delala zdravniški pregled in katere storitve so ti bile opravljene. V principu bi morala dobiti račun s storitvami. Če pa imaš na računu napisano samo zdravniški pregled, pa je čas, da menjaš zdravnika....

Malajlo ::

Spričevalo velja tri leta. Na njem pa lahko piše, da imaš omejitve in s tem tudi trajanje (podaljšanje) vozniškega izpita.
Če imaš omejitve, mora pisati, kakšne. Ne more samo napisati, da pridi čez tri leta spet. Razen če si tolk fejst pa te hoče še kdaj pregledat

St235 ::

zee je izjavil:

Zdravnisko spricevalo ima dolocen "rok trajanja" oz. veljavnost. Zdravnisko spricevalo potrebujes za podaljsanje vozniskega dovoljenja. Tega ti bodo podaljsali do 60. leta oz. manj, ker se je zakonodaja medtem nekaj spreminjala.

Zdravniskega spricevala ne mores dobiti za stalno.

tl;dr: Mesas veljavnost zdravniskega spricevala in vozniskega dovoljenja.


V bistvu ti mešaš veljavnost zdravniškega pregleda (ki pogojuje tudi veljavnost vozniškega dovoljenja) in veljavnost obrazca (torej koliko časa na podlagi pregleda lahko, daš delat vozniško).

Pri zdravniških pregledih ima zdravnik na medicini dela DOLŽNOST, da oceni zdravstveno stanje kandidata za voznika in na podlagi tega oceni ali obsstajajo faktorji, ki pogojujejo omejitev trajanja ali ne. Zdravnik je v tvojem primeru očitno ocenil (in to je seveda dolžan tudi utemeljiti), da obstajajo faktorji tveganja zaradi katerih je potrebno čez tri leta ponovno preverit tvojo zdravstveno sposobnost. Ugibam, da je bil pri tebi problem alkohol? Prejšnji zdravnik, ki ti je izdal potrdilo za pet let ti je vsekakor lahko obljubil naslednjič potrdilo brez omejitev. Ampak del te obljube je tudi to, da si pri njemu najprej dobila pet letno potrdilo in bi lahko ob nasledjem preglegu upotševal tudi primerjavo z pregledom pred petimi leti. Sedaj si šla k novem zdravniku, ki o tebi ne ve ničesar in je zato bolj restriktiven. Nikakor pa ne obstaja zakon, ki bi zapovedal zdravniku kakšno potrdilo to mora izdat. Obstaja pa vrsta predpisov, ki zdravniku nalagajo, da mora presojat v skladu s standardi svoje stroke in ga zavezujejo k vestnemu delu.

Najboljš, da sedaj vsake tri leta opravljam zdravnišlo spričevalo na podlagi ničesar in filam zasebnega zdravnika z 60 euri, ka je menda to najdražje zdravniško spričevalo v Sloveniji.

Najdražjega zdravnika si sama izbrala. Prav tako ni odločitev sprejeta na podlagi ničesar. A si imela psihiatrični pregled in odvzem izpita tudi zaradi ničesar?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tečaj varne vožnje (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6831008 (17829) Twixz
»

Podaljšanje vozniškega izpita

Oddelek: Loža
2919713 (7593) krneki2
»

mladi voznik, podalšanje vozniškega dovoljenja

Oddelek: Loža
194768 (4259) blackbfm
»

Cpp tečaj,nujen ali ne?

Oddelek: Loža
155885 (5138) blackbfm
»

Vozniška - obnovitev

Oddelek: Loža
247227 (5945) Gregor P

Več podobnih tem