Forum » Programiranje » [Java] Android-actionbar color
[Java] Android-actionbar color
Miko55 ::
Začel sem z porgramiranjem aplikacij za android in za začetek grem skozi https://developer.android.com/training/... . Ustavilo se je pri actionbar-u in njegovi barvi. Če imam zapisano kodo na naslednji način:
Mi v predogledu pobarva actionbar, ampak na telefonu pa aplikacija crasha. Če pa spremenim:
<style name="MyCustomTheme" parent="@android:style/Theme.Holo.Light"> <item name="android:actionBarStyle">@style/MyActionBarTheme</item> </style> <style name="MyActionBarTheme" parent="@android:style/Widget.Holo.Light.ActionBar"> <item name="android:background">@color/primary</item> </style>
<application android:allowBackup="true" android:icon="@mipmap/ic_launcher" android:label="@string/app_name" android:theme="@style/MyCustomTheme" >
<resources> <color name="primary">#FF00</color> </resources>
Mi v predogledu pobarva actionbar, ampak na telefonu pa aplikacija crasha. Če pa spremenim:
@android:style/Theme.Holo.Lightv recimo
Theme.AppCompat.Lightpotem pa aplikacije deluje na telefonu ampak ni pravega rezultata. Na telefonu je Android 4.4.4 (API 19).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [JAVA] Izpis imen vseh datotek iz direktorija in poddirektorijevOddelek: Programiranje | 4886 (2915) | Slovenet |
» | Android - ZačetnikOddelek: Programiranje | 1772 (1097) | hurlimannxt |
» | android črtaOddelek: Programiranje | 2391 (1662) | g333kk |
» | [Android]Upper Banner vprasanjeOddelek: Programiranje | 2294 (2200) | KernelPanic |
» | [Android (Netbeans)] - pomoč pri ustvarjanjuOddelek: Programiranje | 1987 (1377) | Marat |