Forum » Kaj kupiti » Zanesljiv zunanji 2 TB disk
Zanesljiv zunanji 2 TB disk
Fukomuko ::
Kupujem zunanji trdi disk, po možnosti 2,5". Pomembno je, da je čimbolj zanesljiv, saj 2,5" zunanji diski slavijo po tem, da zelo radi odpovedujejo. Trenutno se nagibam k My Passport Ultra. Ima kdo še kak boljši predlog? My Passport Ultra Metal je očitno le vizualno dodelan, Elements Portable ima pa samo 2 leti garancije, iz česar sklepam, da je fizično slabši. Morda kdo razpolaga s podatkom, kako se statistično po zanesljivosti primerjavo ostali proizvajalci?
specing ::
delaj backupe.
Slišal sem, da hitachi dela solidne diske. Predlagam ti tudi, da kupiš navaden SATA disk in nato še USB ohišje zanj.
Slišal sem, da hitachi dela solidne diske. Predlagam ti tudi, da kupiš navaden SATA disk in nato še USB ohišje zanj.
hojnikb ::
bolj zanesljiv disk (yeah, no such thing) ti še vedno ni razlog za nedelanje backupov.
Če že, potem vzami tistega z največj garancije.
Če že, potem vzami tistega z največj garancije.
#brezpodpisa
GTX970 ::
Pomembno je, da je čimbolj zanesljiv, saj 2,5" zunanji diski slavijo po tem, da zelo radi odpovedujejo
Če delaš z njimi kot z zabojem krompirja, vsekakor.
shadeX ::
Garancija mu ne bo pomagala pri obnovi podatkov. :)
Jaz ti svetujem da redno delaš backupe. Sicer pa kot zanimivost ti lahko povem da imam 2.5" passport že cca 6-7let. Sicer zadnje 2-3 leta je že slišati "klikanje" v notranjosti ampak dela ko urca.
Backupe najbolj pomembnih podatkov pa seveda že mam .
Jaz ti svetujem da redno delaš backupe. Sicer pa kot zanimivost ti lahko povem da imam 2.5" passport že cca 6-7let. Sicer zadnje 2-3 leta je že slišati "klikanje" v notranjosti ampak dela ko urca.
Backupe najbolj pomembnih podatkov pa seveda že mam .
DonMatejo ::
Imam 4x Passport Ultra in 6x Elements Portable.. Še noben ni crknil, pa so šli z mano v Mongolijo in nazaj. Se strinjam z backupom, diski so tako poceni, da lahko kupiš še kakšnega.
Mislim, da sem enkrat lansko leto nekje prebral, da so vgrajeni diski enaki (ali iz istih serij). Linka seveda ne bo, je pa častna skavtska.
Mislim, da sem enkrat lansko leto nekje prebral, da so vgrajeni diski enaki (ali iz istih serij). Linka seveda ne bo, je pa častna skavtska.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DonMatejo ()
Sami ::
Jaz imam 3, najstarejši je WD 2.5" Passport Studio (z ekrančkom)....deluje že kakih 5-6 let, pred kratkim se je pojavilo "klikanje", naredil sem low-level format in spet deluje bp "brez klikanja".
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
fosil ::
Če hočeš zanesljivost, kupi dva najcenejša.
Bo veliko bolj zanesljivo kot en najdražji.
Statistike zanesljivosti pa so ponavadi na voljo šele potem, ko so zunaj že novi modeli, kar je logično. Tako statistiko lahko narediš šele po par letih.
Bo veliko bolj zanesljivo kot en najdražji.
Statistike zanesljivosti pa so ponavadi na voljo šele potem, ko so zunaj že novi modeli, kar je logično. Tako statistiko lahko narediš šele po par letih.
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zunanji disk (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12346 (3254) | Rias Gremory |
» | Zunanji disk 2.5Oddelek: Kaj kupiti | 2357 (1770) | alpha1 |
» | Zunanji trdi disk 2 TB - USB 3.0Oddelek: Kaj kupiti | 2617 (2406) | hojnikb |
» | Trdi disk (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12649 (10623) | radmannsdorf |
» | Nakup zunanjega diskaOddelek: Kaj kupiti | 1396 (1269) | sennheiser |