» »

Življenje brez beljakovin (proteinov)

Življenje brez beljakovin (proteinov)

Risbar ::

Pozdravljeni!

Nisem ravno prepričan da je to pravšnji forum za tole debato, ampak prav dosti dobrih in aktivnih forumov v Sloveniji pa ne poznam več, zato bom poskusil kar tukajle.

Na idejo mi je prišlo, ali bi življenje brez beljakovin (proteinov) bilo mogoče? Kakšno bi bilo to življenje?

Na internetu sem našel bore malo, kljub nekaterim prepričanjem da življenje brez beljakovin ni mogoče, pa bi rad še slišal vaša razmišljanja oz. teorije.

Upam da v tem nisem samo jaz in moja domišljija :))

smesko15 ::

ja nebi blo možno :D to je to :D

Janac ::

Si zamešal beljakovine in ogljikove hidrate? To bi blo precej bolj smiselno, odgovor potem je pa da.

To je bilo pa hitro, hvala vseeno

McHusch ::

Personanonim ::

@Risbar

Si morda obiskovalec strani Izklop.com? Ko je vsak komentar pod objavami posnetkov telesnih vaj ipd. o nevarnostih "špikanja s proteini" ?

Primer:http://izklop.com/?url=links/start&a=op...
"The internet - like a training camp for never amounting to anything."

oglaf.com

@Personanim

Res je, sem obiskovalec Izklop-a, ampak to sem hotel vprašati le iz radovednosti (saj vsi vemo da so tisti komentarji namenjeni norčevanju/iskanju pozornosti). Enako kot življenje brez kisika, življenje brez vode... Sem mislil da bo še samo ena izmed teorij :P

Trololololol ::

teoríja -e ž (i?) 1. skupek logično povezanih trditev, domnev, ki kaj znanstveno določa, razlaga: meritve so teorijo ovrgle, potrdile

hipotéza -e ž (e??) nedokazana, zgolj verjetna trditev, domneva: ovreči, postaviti, potrditi hipotezo; dvomljiva, tvegana hipoteza

Ne moremo govoriti niti o teoriji niti o hipotezi, zgolj o blodnjah.

Looooooka ::

Risbar je izjavil:

Pozdravljeni!

Nisem ravno prepričan da je to pravšnji forum za tole debato, ampak prav dosti dobrih in aktivnih forumov v Sloveniji pa ne poznam več, zato bom poskusil kar tukajle.

Na idejo mi je prišlo, ali bi življenje brez beljakovin (proteinov) bilo mogoče? Kakšno bi bilo to življenje?

Na internetu sem našel bore malo, kljub nekaterim prepričanjem da življenje brez beljakovin ni mogoče, pa bi rad še slišal vaša razmišljanja oz. teorije.

Edini, ki podpirajo take nebuloze so tisti, ki verjamejo šarlatanom, ki ničesar ne jedo in se napajajo zgolj s pomočjo kozmične energije. Vsaj eno tako nategovalko imamo tudi v Sloveniji. Mogoče bi blo fino, da jo poiščeš na internetu in pošlješ mail.
Odgovor zna bit zanimiv že zaradi komičnih vložkov.

fosil ::

Seveda lahko živiš brez beljakovin.
Vprašanje je samo, kako dolgo (pre)živiš.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fosil ()

Mordecai ::

Ah, Terminator živi brez beljakovin...

stara mama ::

Tisti na izklopu so pravi dripci...
pametnejši od kakega nutricionista zgleda tud

Smrekar1 ::

Risbar je izjavil:

Pozdravljeni!

Človek nikakor, je pa možno, da nekje v vesolju obstaja oblika življenja, ki ne uporablja proteinov :) Teorije tu zadaj ne poznamo, samo v principu bi mogoče šlo.

njyngs ::

McHusch je izjavil:

Življenje brez proteinov ni mogoče.

Že s tem postom bi bilo tako temo potrebno zapreti. Odgovor je že bil v štartu jasen in nadaljevanje ni nič drugo kot recept za prepiranje.

nepijempira ::

njyngs je izjavil:

Že s tem postom bi bilo tako temo potrebno zapreti. Odgovor je že bil v štartu jasen in nadaljevanje ni nič drugo kot recept za prepiranje.

Težko bo prepir, ko se pa vsi strinjamo :) Če se pa pojavi kdo, ki se ne bo, bo pa bolj smeh, kot pa kreg :P

Dr_M ::

Personanonim je izjavil:

@Risbar

Si morda obiskovalec strani Izklop.com? Ko je vsak komentar pod objavami posnetkov telesnih vaj ipd. o nevarnostih "špikanja s proteini" ?

Primer:http://izklop.com/?url=links/start&a=op...

So pa za hece teli pobcki. Sm se res nasmejal. :>
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Yacked2 ::

Kdaj vzemi v roke učbenik za biologijo za gimnazijo :)
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Mislim da me je večina tukajle napačno razumela. Jaz vem da človek ne bi preživel "dlje" časa brez beljakovin, samo vprašal sem ali obstaja življenje oz. organizmi ki ne potrebujejo za življenje beljakovin. Eden redkih ki (vsaj mislim) je tukajle razumel mojo smer vprašanja, je Smrekar1. Glede na to da je planet Zemlja še zelo neraziskan (odročnejši deli našega sveta in pa seveda 95% podvodnega sveta je še neraziskanega), mislim da je možnost tudi na našem planetu najti takšne organizme, kaj šele v vesolju. Vse to skupaj je kvečjemu nekakšno sanjarjenje ali blodenje, kot je že nekdo prej omenil, ampak se mi je vseeno zdela zanimiva tema za diskutirat.

Yacked2 ::

Risbar je izjavil:

Mislim da me je večina tukajle napačno razumela. Jaz vem da človek ne bi preživel "dlje" časa brez beljakovin, samo vprašal sem ali obstaja življenje oz. organizmi ki ne potrebujejo za življenje beljakovin. Eden redkih ki (vsaj mislim) je tukajle razumel mojo smer vprašanja, je Smrekar1. Glede na to da je planet Zemlja še zelo neraziskan (odročnejši deli našega sveta in pa seveda 95% podvodnega sveta je še neraziskanega), mislim da je možnost tudi na našem planetu najti takšne organizme, kaj šele v vesolju. Vse to skupaj je kvečjemu nekakšno sanjarjenje ali blodenje, kot je že nekdo prej omenil, ampak se mi je vseeno zdela zanimiva tema za diskutirat.

Pustimo sedaj filozofiranje, dejstvo je, da če ne bi bilo beljakovin ne bi bilo nas, zakaj ?
Zato ker: 1. so beljakovine encimi
2. so beljakovine s hormoni, protitelesa
3. so beljakovine aktinski filamenti

In vse to je nujno potrebno za življenje.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Trololololol ::

Risbar je izjavil:

Dvomim, da bi biologi to stvar klasificirali kot živo bitje.
Morda kot kak skupek materiala pod nadzorom AI, ki pač ne bi bila A.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Beljakovine in ogljikovi hidrati (brez kemije! in ) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7717064 (15457) Lindir
»

Zelo sem suh (strani: 1 2 3 )

13733122 (25968) metikameti
»

Prekomerna telesna teža ljudi (strani: 1 2 3 4 )

19536094 (32358) PacificBlue

Več podobnih tem