Forum » Strojna oprema » Nvidia Pascal
Nvidia Pascal
Temo vidijo: vsi

frudi ::
Na AMD mi je delalo brez problemov. Tudi na trenutni gtx970 mi dela brez problemov. O Intel nimam pojma, nisem nikoli imel potrebe po več kot 60 Hz na integrirani grafiki.
Zgleda, so 1070/80 kartice načrtovali ali testirali bolj površno, kot prejšnje generacije.
Zgleda, so 1070/80 kartice načrtovali ali testirali bolj površno, kot prejšnje generacije.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

D3m ::
Če se je pa mudilo. Da AMD ne bi prvi izdal kartice. 
TSMC responsible for Nvidia delays
http://www.fudzilla.com/news/graphics/4...
Nekaj časa nazaj sem govoril, da jih jebejo zaloge pa se niste strinjali ve se kdo.

TSMC responsible for Nvidia delays
http://www.fudzilla.com/news/graphics/4...
Nekaj časa nazaj sem govoril, da jih jebejo zaloge pa se niste strinjali ve se kdo.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()

P.S.
NVIDIA GeForce GTX 1060 With Pascal GP106 GPU Pictured - Launching in July in 3 GB and 6 GB Variants, Competes Against the RX 480
Read more: http://wccftech.com/nvidia-geforce-gtx-...
NVIDIA GeForce GTX 1060 With Pascal GP106 GPU Pictured - Launching in July in 3 GB and 6 GB Variants, Competes Against the RX 480
|HP EliteBook|R7 8840U|

D3m0r4l1z3d ::
P.S.
škoda, da je tako, boljše bi bilo, da bi ceno 1070 znižali in s 1060 počakali, ampak iak je tako za njih bolje
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Machete ::
A nimajo vsi svoje fe verzije, kolikor sem videl? Ali obstaja še uber fe?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

D3m0r4l1z3d je izjavil:
P.S.
škoda, da je tako, boljše bi bilo, da bi ceno 1070 znižali in s 1060 počakali, ampak iak je tako za njih bolje
6GB je ok. Ampak 3GB?
|HP EliteBook|R7 8840U|

IcyFox ::

z 10xx serijo Nvidia očitno ne dela več sama tudi kompletnih kartic. 970 je še imela brandan zgolj Nvidia (ne vem pa kateri proizvajalec jih je dejansko delal).
Maš pa 10xx serijo FE od praktično vseh brandov: https://www.computeruniverse.net/list.a..., kako je bilo s tem prej niti nisem spremljal.
Nekoliko se jih očitno da navijat. Pri 4K se povprečno to odrazi s ca 4FPSji več.
ps: lool, še na uradni strani so out of stock (nad nu strani) http://www.geforce.com/hardware/10serie...
Maš pa 10xx serijo FE od praktično vseh brandov: https://www.computeruniverse.net/list.a..., kako je bilo s tem prej niti nisem spremljal.
Nekoliko se jih očitno da navijat. Pri 4K se povprečno to odrazi s ca 4FPSji več.
ps: lool, še na uradni strani so out of stock (nad nu strani) http://www.geforce.com/hardware/10serie...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()

Hydros ::
Mal so se preveč zagnal pr Nvidiji ker so pač hotl prej met nove grafične na tržišču kot AMD in posledično ustvart monopol dokler AMD ne da njihovih gpujev na trg in zbije ceno in to jih sedaj tepe glede količine zalog
Čeprav neke grozne spremembe v ceni ni za pričakovat ker se rx 480 ne more kosat z gtx 1070 kaj šele z gtx 1080
Čeprav neke grozne spremembe v ceni ni za pričakovat ker se rx 480 ne more kosat z gtx 1070 kaj šele z gtx 1080

Zato tudi ne verjamem, da se jim je šlo za prehitevanje zaradi tržišča. Če že zaradi marketinga in hypa. Ker so bili toliko prej, da so lahko ukradli večino medijskega prostora, ker sedaj se že deli z 2.

Napajalc ::
Niso se zagnal, tako se to dela med razatorji kolača, ni zastojun zelena pa rdeča na drugi strani.
011011100111010101100010

Še vedno ne razumem zakaj so ostali brez zalog ker če so že vložil milijone dolarjev v marketing bi lahko poskerbel tut zato da če boš gpu naročil na launch day da ga boš dobil takoj ne pa da bo treba čakat 2-3 tedne

Dr_M ::
Zato, ker jih niso mogl v parih mescih nardit miljon 

The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Verjetno gre za dejsnko fizično nezmožnost proizvidnje, ker so imeli proizvajalci premalo časa. Lahko bi pa tudi član foruma, ki je pri EK ali blizu, če se ne motim, povedal kako so bili s podatki časovno založeni in bi lahko aplicirali na ostale partnerje (msi), ali je bilo generalno za projekt premalo časa.
Plus kot rečeno, bolje papirni lounch in vsa medijska pozornost, kot dejanska zaloga in pol medijske pozornosti. Kupci se itak ne prekrivajo (200-300 eur vs 500-800), da bi bila ta dva tedna ključna.
Plus kot rečeno, bolje papirni lounch in vsa medijska pozornost, kot dejanska zaloga in pol medijske pozornosti. Kupci se itak ne prekrivajo (200-300 eur vs 500-800), da bi bila ta dva tedna ključna.

Napajalc ::
Cena v takih okoliščinah za kupca nima nobenega pomena, to se ve in je potrebno izkoristit, zadovoljne ste obe strani.
011011100111010101100010

To se zavedam da gre za fizično nezmožnost proizvodnje in da je šlo za taktično potezo Nvidije da poveča hype
oziroma na kratko: neučakan sem ker je moja grafična še kr nekje u Tajvanu namesto da bi bila pri meni doma
oziroma na kratko: neučakan sem ker je moja grafična še kr nekje u Tajvanu namesto da bi bila pri meni doma

DarwiN ::
Sej je bilo pričakovati, da znajo biti to najbolje prodajane kartice v zgodovini, in menda so tudi ob splavitvi imeli največjo zalogo doslej, torej večjo kot pri 900 seriji, ampak je bilo povpraševanje enostavno noro.. Zato pač imamo zdaj situacijo, ko so na zalogi samo neki cheap modeli, vse ostalo pa moraš prednaročit in čakat 2-3 tedne na naslednjo pošiljko.. Po nekoliko napihnjenih cenah, jasno.
Bo zdaj AMD razbremenil ta lačen trg. Še 108 minut in smo 29.6 :)
Bo zdaj AMD razbremenil ta lačen trg. Še 108 minut in smo 29.6 :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

AMD bo povzročil predčasni izid 1060, da ne bo treba zniževat cen 1070 in 1080, kar je za kupce slabše, vendar tako pač je, nvidia in AMD pač nista dobrodelni organizaciji, škoda ker AMD ne bo še višjega ranga ogrozil, slaba konkurenca

Dr_M ::
AMD bo povzročil predčasni izid 1060
Si ziher, da bo to predcasen izzid in ne nacrtovan? Mislim da oboji dobro vedo, kaj drugi dela in nacrtuje, tako da se tudi ustrezno pripravijo.
The reason why most of society hates conservatives and

Nvidia in AMD so se lepo zmenl da bo eden prevzel high end eden pa mid in low end vsaj tako izgleda

No, pač tako sem mislil, 1060 bo odgovor na rx 480, tako pa ostanejo 1070 na 450+eur, žal, ker ni dobre konkurence

Bwaze6 ::
Ponudba, manjša od povpraševanja je za nVidio in partnerje seveda res dobrodošla zdajle - kartice se prodajajo po kar precejšnjem premiumu nad priporočeno ceno, pa še vedno sproti letijo s polic.
RX480 za okrog 220 EUR (4GB) ali 270 EUR (8GB) bi moral vsaj malo prizemljiti cene 1070, če bo res hitrejši ali enak GTX 980. GTX 1070 je od te hitrejši za okrog 35%, tako da skoraj 100% višja cena ni logičen scaling...
RX480 za okrog 220 EUR (4GB) ali 270 EUR (8GB) bi moral vsaj malo prizemljiti cene 1070, če bo res hitrejši ali enak GTX 980. GTX 1070 je od te hitrejši za okrog 35%, tako da skoraj 100% višja cena ni logičen scaling...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bwaze6 ()

m0LN4r ::
Jst tle vidim cca. 50% vseh 1080 je dobavljivih, kje je problem?
Povprasevanje je veliko in zaloge pac ne dohajajo.
Sicer pa je vseeno ce narocis zle 1070 in dobis cez dva tedna ali pa cakas se 1 mesec na pol slabso 480, torej se vedno dobis 1070 dva tedna prej...
Mi smo narocili par komadov 1080k ze prvi teden po izidu, pa so sle vse takoj.
Enako sporocajo tudi druge trgovine.
Sicer pa je vseeno ce narocis zle 1070 in dobis cez dva tedna ali pa cakas se 1 mesec na pol slabso 480, torej se vedno dobis 1070 dva tedna prej...
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM

IcyFox ::
Jst tle vidim cca. 50% vseh 1080 je dobavljivih, kje je problem?
V kateri trgovini ste naročili?

Ravno pred 1h sem jo vzel iz škatle (Gainward Phoenix GS) in pogladil. Kvalitetna izdelava (solid kovina itd..) a grda in debela za 3 slote.
Danes jo vtaknem v kišto.
Danes jo vtaknem v kišto.

Zgodovina sprememb…

2.5 slot design je to in ena izmed najhlad ejših in tišjih aib kartic, tako da v kišto pa ne vidiš je več

Furbo ::
Dobro izgleda, uživaj.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

D3m0r4l1z3d je izjavil:
2.5 slot design je to in ena izmed najhlad ejših in tišjih aib kartic, tako da v kišto pa ne vidiš je več
Točno tako, čimprej stran od oči, kar je že storjeno

Še prej je bilo treba malo ročnega hiltija in odštemat flopi pleh stran :D. Za G1 970 sem že onega kontra moral stran odbiti, ta je pa res malo krajša, a širša.

Kupiš GTX 1080 po premium ceni, nimaš pa denarja za eno pošteno ohišje brez pleksi stranice? (da se ne bo ta grozota ven videla)
Daj odpri GoFundMe stran, revež. Bomo zbrali 100€ za tebe. :D
Ne, seriously, meni je dokaj všeč ta Gayward.. EVGA so grde..

damjanll ::
Torej, narocil sem palit 1080 na mindfactory za 719eur, zdaj pa ne znam placat, mi kdo razlozi kaj od tega je sklic, torej kaj kam vpisem na UPN poloznico?
Konto-Nr: 335633402
BLZ: 28240023
Bankname: Commerzbank AG
BIC/SWIFT-Code: COBA DEFF XXX
IBAN-Code: DE91 2824 0023 0335 6334 02
Verwendungszweck: ShopID 2424864
Verwendungszweck2: Vorgangsnummer 4742638
ups, a to ne gre prek UPN? potrebno prek placila v tujino?wtf?
Konto-Nr: 335633402
BLZ: 28240023
Bankname: Commerzbank AG
BIC/SWIFT-Code: COBA DEFF XXX
IBAN-Code: DE91 2824 0023 0335 6334 02
Verwendungszweck: ShopID 2424864
Verwendungszweck2: Vorgangsnummer 4742638
ups, a to ne gre prek UPN? potrebno prek placila v tujino?wtf?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: damjanll ()

PinPoint ::
A kdo ve kakšna je kaj poštnina za grafično pri mindfacotry.de? oz. če ste naročali iz kje drugje koliko je bila tam.
V Sloveniji gtx 1070 ne dobim pod 530€...
V Sloveniji gtx 1070 ne dobim pod 530€...

Lej če ti to kaj pomaga. Izpolniš enako, le da s podatki za tvojo trgovino in pa UPN zna zgledati malce drugače (to je NLBjev online obrazec).
Finta je da mi je to zadnja prioriteta in se mi nikoli ni dalo vsega ven in nazaj dajat, komponente pa samo upgrejdam ponavadi. Še najboljša šansa bi bila, ko sem matično in cpu menjal. Ohišja ne vidim, pleksi stranice nimam, grafa je šla notri :) Case closed zaenkrat.
Zna bit tole ohišje dejansko že 10 let staro :D. Bom menjal ko bom naslednjič dajal vse vsen.
Je pa zanimiva razlika med proizvajalci. Ko sem prejle ščistil in zapakiral G1 970 sem opazil kako bolj vrhunsko je narejena škatla, notranjost, paketek z DVDji in navodili. Vsi izhodi so pokriti s svojo plastiko, pcie konektor ima isto plastično zaščito, ohišje stealth črno, LED bel dejanski napis itd.. Gainward pa je kot bi jih iz kovačije metali v škatle. Brez vsega naštetega, vidni vijaki, ledica je kar ena ogromna ploskev z nalepko čez. Hecno mi je, da je tako drag produkt tako na hitro oblikovan. Še software vmesnik je navadno grafično skropucalo, kot bi ga otrok ali kdo sredi 90ih naredil. Ne vem ali je tako težko enega arhitekta ali dizajnerja najet. Ljudje pač padamo na dober dizajn, čeprav imamo vsak svojega malarja v očesni votlini. Ampak že kak brezvezen gadget s kikstarterja za 100 eur ima vrhunski dizajn in celostno podobo. Vem, da zna kdo vzeti to kot nek vizualni snobizem, ampak pri tako dragem produktu bi pričakoval vrhunskost tudi oblikovno. Plus prepričan sem, da bi jih ogromno več prodali in po možnosti še dražje, saj testi jim kažejo dobro. Ravno pri grafičnih, kjer je težko odločiti absolutne zmagovalce med proizvajalci, če si povprečen uporabnik in samo malo brskaš cifre, ki se ti na koncu zdijo vse enake, je lahko dizajn ključnega pomena pri odločitvi za nakup.
Kupiš GTX 1080 po premium ceni, nimaš pa denarja za eno pošteno ohišje brez pleksi stranice? (da se ne bo ta grozota ven videla)
Finta je da mi je to zadnja prioriteta in se mi nikoli ni dalo vsega ven in nazaj dajat, komponente pa samo upgrejdam ponavadi. Še najboljša šansa bi bila, ko sem matično in cpu menjal. Ohišja ne vidim, pleksi stranice nimam, grafa je šla notri :) Case closed zaenkrat.
Zna bit tole ohišje dejansko že 10 let staro :D. Bom menjal ko bom naslednjič dajal vse vsen.
Je pa zanimiva razlika med proizvajalci. Ko sem prejle ščistil in zapakiral G1 970 sem opazil kako bolj vrhunsko je narejena škatla, notranjost, paketek z DVDji in navodili. Vsi izhodi so pokriti s svojo plastiko, pcie konektor ima isto plastično zaščito, ohišje stealth črno, LED bel dejanski napis itd.. Gainward pa je kot bi jih iz kovačije metali v škatle. Brez vsega naštetega, vidni vijaki, ledica je kar ena ogromna ploskev z nalepko čez. Hecno mi je, da je tako drag produkt tako na hitro oblikovan. Še software vmesnik je navadno grafično skropucalo, kot bi ga otrok ali kdo sredi 90ih naredil. Ne vem ali je tako težko enega arhitekta ali dizajnerja najet. Ljudje pač padamo na dober dizajn, čeprav imamo vsak svojega malarja v očesni votlini. Ampak že kak brezvezen gadget s kikstarterja za 100 eur ima vrhunski dizajn in celostno podobo. Vem, da zna kdo vzeti to kot nek vizualni snobizem, ampak pri tako dragem produktu bi pričakoval vrhunskost tudi oblikovno. Plus prepričan sem, da bi jih ogromno več prodali in po možnosti še dražje, saj testi jim kažejo dobro. Ravno pri grafičnih, kjer je težko odločiti absolutne zmagovalce med proizvajalci, če si povprečen uporabnik in samo malo brskaš cifre, ki se ti na koncu zdijo vse enake, je lahko dizajn ključnega pomena pri odločitvi za nakup.

Finta je da mi je to zadnja prioriteta in se mi nikoli ni dalo vsega ven in nazaj dajat, komponente pa samo upgrejdam ponavadi.
I feel u bro. Sem imel 15 let Chieftech ohišje, vso polomljeno, in sem se ga izogibal kot hudič križa, dokler pred kratkim ni začel cpu ventilator spuščati hrup ob vklopu računalnika. Bi moral vse skupaj razstavit, ker je bil ventilator tako nameščen, da nisi zravn prišel niti ga nisi mogel menjat.. Moj ukrep: računalnika pač nisem ugašal. Eno leto je delovalo, potem pa je bilo res treba menjat, zato sem ubil dve muhi na en mah in vzel nov cpu cooler in ohišje. Nekaj takšnega tudi tebe "reši" muk :)
Je pa zanimiva razlika med proizvajalci. Ko sem prejle ščistil in zapakiral G1 970 sem opazil...
Ja, to so ravno te razlike med cheap modeli in top modeli. Ampak to mene ne moti, dokler ti ne odletijo nalepke iz ventilatorjev, tako kot so meni pri moji KFA2 980. Butalci so na 3 ventilatorje zlepili nalepke z nekim cheap lepilom in potem me nekega dne preseneti grozljiv hrup, ko je nalepka zdrsnila in začela ovirati vrtenje venrilatorja. Sem že pomislil, da mi je nekdo čez noč izmaknil 980tko in podturil AMD kartico. :)
Me pa moti na primer to dejstvo, da ima Gigabyte G1 1080/1070 po novem plastično ogrodje hladilnika, ne več kovinsko... Mislim, za 500/800 EUR ne pričakujem plastic fantastic kvalitete.

Heh, no na tvoj scenarij ne želim prit, ker je manj kot leto notri CM Hyper 212Evo hladilnik. Res se mi pa malo vrti po Z osi, če ga primem. Prej ko sem tisti net ven tolker sem opazil, da se je zarotiral :D Zadnje kar si želim, ga je še enkrat montirat.
Ampak je ok, bom pa vseeno spremljal T. Do sedaj cpu med gejmanjem ni šel čez 70. Bolj okoli 65.
Sej ostalo je vse novo not, sam kišta je pa res predpotopna. Se la hko pohvalim pa, da imam še disketnik :)
Hydros. Zelo krepko železo je tisto kar vidiš na sliki zgoraj. Karta je zelo robustna in daje filing, da bi jo komot povozil z avtom.
Ampak je ok, bom pa vseeno spremljal T. Do sedaj cpu med gejmanjem ni šel čez 70. Bolj okoli 65.
Sej ostalo je vse novo not, sam kišta je pa res predpotopna. Se la hko pohvalim pa, da imam še disketnik :)
Hydros. Zelo krepko železo je tisto kar vidiš na sliki zgoraj. Karta je zelo robustna in daje filing, da bi jo komot povozil z avtom.
Zgodovina sprememb…

Palit ima podobno, saj jih je že 2005 kupil in imajo verjetno iste komponenete

damjanll ::
Machete: a tale Gainward ki ga imas ustavi ventilatorje ko je idle? Kakor sem bral ne, med tem ko Palit pa naj bi jih, zato sem se odlocil za Palit...

Ja stojijo do 50°. Ko pa laufajo so pa komaj slišni. Dejansko je case fan pri meni skoraj glasnejši.
Kakšna ura DOOMa 4K maxed-out je bil max ventov 51% = 2600rpm in maxT 75°C. Stock kartica @ 1974MHz/5006MHz.
Memory usage max 52%.
Kakšna ura DOOMa 4K maxed-out je bil max ventov 51% = 2600rpm in maxT 75°C. Stock kartica @ 1974MHz/5006MHz.
Memory usage max 52%.

PriesteR ::
se opravičujem k skus težim z to mobilno verzijo, zgleda da sm edini k me zanima :D
torej nekje v začetku avgusta predstavljene prve zadeve, septembra dobavljivo?
ka pa z cenami? seveda razumem, da bo cena usakega računačlnika različna ampak če gledamo na 9xxm cenjše al dražje?
no cene grejo zmeram sam gor, dol skor nikoli.
torej nekje v začetku avgusta predstavljene prve zadeve, septembra dobavljivo?
ka pa z cenami? seveda razumem, da bo cena usakega računačlnika različna ampak če gledamo na 9xxm cenjše al dražje?
no cene grejo zmeram sam gor, dol skor nikoli.

m0LN4r ::
Do zime bo sigurno nekaj solidnega za jurja, poleti bolj slabo.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM