Forum » Strojna oprema » AMD R3xx series
AMD R3xx series
Temo vidijo: vsi
SuperVeloce ::
Aj, ne seri lejga. Ti si teroretik, ki nima niti teoretičnega znanja. Napajalnik bo vozil eno 390x brez ostalega sistema, seveda, samo tako zanič napajalnika ne boš deval na tako drago grafiko, kapiš? A misliš, da so drugi napajalniki kar tako dražji zaradi lepšega? Ti misliš, da lahko gledaš le watte na papirju. Če pa rad igraš loterijo s svojimi komponentami, je tvoja stvar, samo ne priporočaj tega drugim.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
Napajalc ::
SuperVeloce je izjavil:
Aj, ne seri lejga. Ti si teroretik, ki nima niti teoretičnega znanja. Napajalnik bo vozil eno 390x brez ostalega sistema, seveda, samo tako zanič napajalnika ne boš deval na tako drago grafiko, kapiš? A misliš, da so drugi napajalniki kar tako dražji zaradi lepšega? Ti misliš, da lahko gledaš le watte na papirju. Če pa rad igraš loterijo s svojimi komponentami, je tvoja stvar, samo ne priporočaj tega drugim.
Dej link da vidimo na osciloskopu 12v linijo pod obremenitvijo na temu LC ju. Ker to na pamet ugibat negre.
011011100111010101100010
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Napajalc ()
Sam si poišči. Imaš testov kolikor hočeš na teh platformah, pa si sam poglej. Tudi pogled na čipovje in na primarno stopnjo je ogaben. Playing with fire
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
hojnikb ::
dokler neboš dojel, da ima lcpower ene miljon revizij istega napajalnika, torej bo tvoj lc600, ki si ga kupo čisto drugačen od tega, ki ga dobiš sedaj.. prej ti bo jasno o čem trobimo.
#brezpodpisa
Vidva trdita da LC ni OK, tako da dokažita vsem ki jim tale LC deluje več let da pravzaprav ne deluje.
011011100111010101100010
Jugece in stoenke smo tudi vozili 30 let, kljub temu da se je vedelo da so krste na kolesih...
Trdita da ta napajalec ni varen pri obremenitvi ~200w, mislim da bi bilo fino da to dokažeta.
011011100111010101100010
hojnikb ::
najprej je govora o požrešnih radeonka, zdaj smo pa že na varnih 200W obremenitve ?
#brezpodpisa
Hmm, sem mislil da veš koliko včele radeonka na 6+8 power konektorju.
011011100111010101100010
200w zagotovo ne.
aja? 390x porabi manj kot 200w? Ok. Jaz sem zaključil z debato. Ker z mlini na veter se pa ne mislim...
A si se ujel v lastno greznco, čakamo kako LC ni varen na porabi 200w (6+8 power konektor).
011011100111010101100010
A misliš, da je napajalnik nevaren le pri preobremenitvi?
No dej podatek koliko prej LC odpove na 200W od povprečja.
011011100111010101100010
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Seljak ()
A si ti nepismen? A govorimo o točno enem modelu, ali o znamki nasploh (katera ima toliko modelov in revizij, da bi jih lahko že kaznovali zaradi splošnega zavajanja in spreminjanja specifikacij?). V tujini znamka niti približno ni tako popularna, kot pri tupih Slovencih. Veš pa, kateri so OEM proizvajalci in si preberi katerega od testov teh platform.
Lahko pa si prebereš še recimo PSU 101, da boš vedel, kaj pomeni če je določen sklop napajalnika slabe kvalitete, manjka, ali celo fejkan na račun česa druzga. Mogoče boš pa uvidel, zakaj ne 30eur "600w" napajalnika na 300eur+ komponente.
Lahko pa si prebereš še recimo PSU 101, da boš vedel, kaj pomeni če je določen sklop napajalnika slabe kvalitete, manjka, ali celo fejkan na račun česa druzga. Mogoče boš pa uvidel, zakaj ne 30eur "600w" napajalnika na 300eur+ komponente.
Govorimo o modelu 20+20A. Čakamo podatek kako je nevaren LC na malo manj kot polovice obratovalne moči.
011011100111010101100010
Zgodovina sprememb…
Ti kar čakaj in uporabljaj. Ostali pa ne bomo trpeli, da se takšni designi priporočajo drugim kot nekaj najboljšega tega stoletja, za komponente, katere stanejo 10x več vsaka.
V pogovoru tudi uporabljaj ime modela, če ga že omenjaš in ne samo znamke.
m0LN4r ::
....
A ti resno misliš da bojo grafične na tajnši tehnologiji talali napol zastojn?
In zakaj bi menjal 290 za 390 ?
SuperVeloce je izjavil:
Nekje je treba šparat, da si lahk 2 kaloriferja privoščiš :P
Vidva trdita da LC ni OK, tako da dokažita vsem ki jim tale LC deluje več let da pravzaprav ne deluje.
Kolegu crknil 650W LC takoj po dvigu power limita na 7950 po pol leta intenzivnega drkanja iger, to pomeni cca. 8 ur dnevno.
Aja zravn je bil še en navit FX, ki ga je potem prodal, ker je še plata šla, zdaj je vesel z 1230v3
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
SuperVeloce je izjavil:
Ti kar čakaj in uporabljaj. Ostali pa ne bomo trpeli, da se takšni designi priporočajo drugim kot nekaj najboljšega tega stoletja, za komponente, katere stanejo 10x več vsaka.
Sem samo predstavoil budget PSU, nič drugega, tebi pač ni uspelo tega znegirat, ker se nisi poglobil v zadevo.
011011100111010101100010
Zgodovina sprememb…
SuperVeloce je izjavil:
aja? 390x porabi manj kot 200w? Ok. Jaz sem zaključil z debato. Ker z mlini na veter se pa ne mislim...
Seveda manj, igraš z v-sync iščeš prave nastavitve, power limit daš na 80% malo downvoltaš in po ene tednu dni drkanja lahk začneš igrat in čakat na driverje :)
SuperVeloce je izjavil:
Kaj tebi ni jasno, 2x LC 600W za 50EUR in 2x Fury v CF. Sanjski kombo za samo 1200EUR
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Mol, beri to temo dokler ne dojameš, da se to da brez preobremenitev.
011011100111010101100010
Sem rekel, da ne?
Tut na mercedesu majo eni 15" čungalunge gume pa polne železne amzs felge. Jst to povsem razumem.
Tut na mercedesu majo eni 15" čungalunge gume pa polne železne amzs felge. Jst to povsem razumem.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Ne, ne razumeš, daš "trugo" na streho dokler jo potrebuješ, ne rabiš kupovat kombija.
011011100111010101100010
Zgodovina sprememb…
D3m0r4l1z3d ::
Ne mislim več kupovati pol produktov, da bi prišparal relativno malo in si še dodatno delo naredil ter riskiral, če pa že, potem rabljeno, od znamke, ki ima zaslužen sloves, kar ati amd naveza trenutno ni pa če najamejo še 5 Indijcev
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus
Kaj ::
D3m0r4l1z3d je izjavil:
Nič fanboyi, 970 in 980 sta neverjetni v p/w, tukaj nimaš kaj, pa niso binani čipi, torej serijsko in v višjem rangu, tiste pohabljene pod 200 eur pa ne vem kaj sploh omenjaš, če že moraš še 750ti, ki je začela s tem
Sem se jezil pred mesecem, dvema o vsem tem napadanju in fanbojstvu, živel dalje, doživel ogromno, sedajle spet pogledal v temo, če je kaj zanimivega, vi pa ste še zmeraj tam...
Se opravičujem citiranemu, citiral sem prvega, ki je prišel pod miš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kaj ()
D3m ::
Ni panike. Vrtajo kakor pač znajo. Meni, kot nevednemu kupcu bi bilo ok, kot trgovcu/tehniku pa zoprno.
|HP EliteBook|R5 6650U|
PredatorX ::
Heh. Kupi radeonko zato, da lahko trola po forumu.
Mal gledam DX12... upam, da bodo uporabl VULKAN.
- zaradi supporta. VULKAN podpira (win7/8/10, linux, Android).
- low lvl API (malce boljši v core scalingu). Majhna razlika se vidi med mantlom(vulkan) in DX12 v api overhead testu. Pač DX12 scala do 6 jeder medtem kot mantle vsaj do 8.
source:
http://wccftech.com/vulkan-reason-creat...
http://acutegaming.net/vulkan-is-the-wa...
...
Mal gledam DX12... upam, da bodo uporabl VULKAN.
- zaradi supporta. VULKAN podpira (win7/8/10, linux, Android).
- low lvl API (malce boljši v core scalingu). Majhna razlika se vidi med mantlom(vulkan) in DX12 v api overhead testu. Pač DX12 scala do 6 jeder medtem kot mantle vsaj do 8.
source:
http://wccftech.com/vulkan-reason-creat...
http://acutegaming.net/vulkan-is-the-wa...
...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PredatorX ()
pravi PredatorX, ki čunga lunga strani random linka in pametuje na podlagi trolov iz tujih forumov, D3m pa zaničuje vse kar ni AMD, ob enem pa je stuck in the moment, ko je bil Phenom še konkurenčen CPU in/ali sploh nima komponent, ki bi jih preizkusil, prvi je vsaj probal 390, če mu je za verjeti
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: D3m0r4l1z3d ()
D3m0r4l1z3d je izjavil:
pravi PredatorX, ki čunga lunga strani random linka in pametuje na podlagi trolov iz tujih forumov, D3m pa zaničuje vse kar ni AMD, ob enem pa je stuck in the moment, ko je bil Phenom še konkurenčen CPU in/ali sploh nima komponent, ki bi jih preizkusil, prvi je vsaj probal 390, če mu je za verjeti
AJA?
kokr so prej fantje pametovali z GCN vs Maxwell (vector/scalar) - ampak jaz sem bedak, ki očitno nima pojma. Ko pa povem o čem sem mislil, se pa noben pametnjakovič več neoglasi. Eh, to je problem... vsi ste preveč pametni.
Pač sorry, k ti nism dal 2 uri dolzga linka (btw - je link tudi na strani)
Ampak, vse je verjetno fejk ker pač te ljudje niso resnični in vse je samo moja domšljija, ker YT sploh neobstaja.
Tud men ni problem po fejsu mal pobrskat, random klik, naredi podoben gmail zato, da lahko potem trollam po straneh( al pa naredi kr Gmail- kar je hitreje)... se izdajat za pametnjakoviča (ampak priznam, da sem zelo neveden, delam veliko napak itd - uglavn sem človek). No, nekateri so pa največji strokovnjaki, ki očitno niso imeli možnosti pokazati svojega znanja nikjer drugje kot na forumu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PredatorX ()
Še dobr, da je SIGGRAPH letošnje DX12 animacije na nvidiah naredil.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Senitel ::
kokr so prej fantje pametovali z GCN vs Maxwell (vector/scalar) - ampak jaz sem bedak, ki očitno nima pojma.
Ja, očitno res si. Delaš neke scalar/vector zaključke o GCN vs. Maxwell na podlagi prezentacije iz leta 2010, ki se ne tiče GCN niti od daleč.
Popolna izguba časa kar koli razglabljat s tabo.
Seveda. Tudi lep set featurejev bo še dobil. Ne more se pričakovat, da bodo šle firme kar cel codebase menjat iz danes na jutri. Tudi v D3D svetu je podobno. D3D11 bo z nami še dolgo. Dobil je vse D3D 12 featureje (D3D 11.3), ki se tičejo hardware-a, obstaja 11on12 layer...
Ampak to je precej out of scope za trol temo.
Normalno, pa ne samo to tudi iz finančnega vidika zakupljenih enginov, ki so zdaj celo cenejši, kot prej.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Ja, p/w pa open GL je ključnega pomena, bravo.
011011100111010101100010
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: D3m0r4l1z3d ()
Jaz zaničujem vaš odnos ne produkte. Da boš lažje razumel.
Ne razumem kako imaš ti sploh odnos do hw, ki ga nimaš niti ne prebereš kaj tisti, ki ga preizkušajo napišejo o le-tem. PrdatorX pa je trolast pobček, ki s Senitelom gre v debato glede tehnologije, kar je zaničevanja vredno pa te nič ne moti, ker samo pozitivne strani amdja navaja, pa še to ne vse resnične ali pa že zastarele ali popolnoma še v daljni prihodnosti.
Človek bi mislil, da bo kakšna bolj konstruktivna debata na tech forumu, ne pa kot da smo na alfa romeo ljubiteljski temi, kjer je greh neg. plat teh felšastih avtov omenit, kaj šele podkrepiti z rezultati testov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: D3m0r4l1z3d ()
D3m ::
O rly? Nimam HW? Do tell more drugače bova šla en FEAR 1on1.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
D3m0r4l1z3d je izjavil:
Jaz zaničujem vaš odnos ne produkte. Da boš lažje razumel.
Ne razumem kako imaš ti sploh odnos do hw, ki ga nimaš niti ne prebereš kaj tisti, ki ga preizkušajo napišejo o le-tem. PrdatorX pa je trolast pobček, ki s Senitelom gre v debato glede tehnologije, kar je zaničevanja vredno pa te nič ne moti, ker samo pozitivne strani amdja navaja, pa še to ne vse resnične ali pa že zastarele ali popolnoma še v daljni prihodnosti.
Človek bi mislil, da bo kakšna bolj konstruktivna debata na tech forumu, ne pa kot da smo na alfa romeo ljubiteljski temi, kjer je greh neg. plat teh felšastih avtov omenit, kaj šele podkrepiti z rezultati testov.
Ne ti ne Senti ne dajate izvornega posta, vedno se priklopita na neko obstoječe stanje in terorizirata kako noben nič neve.
011011100111010101100010
Ziher. Ti, kakor tudi PredatorX, sta dobila v zadnjem letu od Senitela par dobro tehnično obrazloženih postov. Če se ti počutiš teroriziranega, ker rad nabijaš prazen luft, je to tvoj problem...
Mene ne zanimajo posti v smislu "jaz tudi vem, in to bolje od vas".
011011100111010101100010
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: m0LN4r ()
Hja, to bolj sebe opisuješ. Kot sem rekel, sploh na začetku (ko se mu je še dalo) si dobil par dobrih in obsežnejših odgovorov...
SuperVeloce je izjavil:
Ziher. Ti, kakor tudi PredatorX, sta dobila v zadnjem letu od Senitela par dobro tehnično obrazloženih postov. Če se ti počutiš teroriziranega, ker rad nabijaš prazen luft, je to tvoj problem...
senitel je pač glavca več veliko več kot pa vsi ostali v tem biznisu.
Zgodovina sprememb…
To se bo vedno ponavljalo, "stari mački" grejo naprej in pridejo novi, ki bodo obdelal vse znova...
Bolno pa je, da se ljudi ki poskrbijo da se preliva vsaj nekaj informacij zatira. Ogromno več bi izvedeli in novi ljudje bi "upali" sodelovat...
Se pozna da je inventar močen na tem forumu.
Bolno pa je, da se ljudi ki poskrbijo da se preliva vsaj nekaj informacij zatira. Ogromno več bi izvedeli in novi ljudje bi "upali" sodelovat...
Se pozna da je inventar močen na tem forumu.
011011100111010101100010
Zgodovina sprememb…
Zheegec ::
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Zheegec ::
Je samo en test za pogledat in prebrat, easy no. Jao!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014