» »

Ukrajina Part II

Ukrajina Part II

Temo vidijo: vsi
««
308 / 859
»»

nejcek74 ::

Avenger je izjavil:

nejcek primerjava drži le če je Ukrajina baba, Rusija pa dec. Kje v tej primerjavi so Amerika, Slovenija, Avstrija, Guatemala, Haiti in ostali?

aha, ker je Fritz posilil Juanno iz Guatemale lahko Avenger posili Julijo iz Ukrajine. Sami sta si krivi, kaj pa imata vagino. Juanna ne bi imela črnega uča če se ne bi upirala, Julija pa očitno ne bo preživela, ampak hej, če bi smehljala ko je rinil v njo bi mogoče preživela.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nejcek74 ()

l0g1t3ch ::

Če ti ne veš zakaj si ji dal črn uč, pa vsaj ona zagotovo ve s čim si je zaslužila!

Majkemi!

FoxKnox ::

IZGUBILI 60 KILOMETRSKI RUSKI VOJAŠKI KONVOJ
Uradno sicer konvoj stoji nekje na pol poti zaradi pomanjkanja goriva in hrane ampak nihče ne ve kje .
Morda ga je garmin zapeljal nekam v ukrajinske jebine. Zdaj bo treba še njih reševati .

Samael ::

Aleks je pred dnevi napolnil kombi s potrebščinami nujne pomoči in krenil proti Ukrajini.

Tule se danes javlja direkt s terena.


NEODVISNO POROCANJE IZ UKRAJINE
Za vse dvomljivce lahko osebno, iz direktnih korespondenc z ljudmi iz Kijeva, Kharkiva, Odese in Mariupola, potrdim, da je ponekod stanje tam na robu humanitarne katastrofe.
Nacrtno se bombardira domove, stanovanjske bloke, bolnisnice, shopping centre in druge vojasko nerelevantne zgradbe. Ljudje se ze vec dni skrivajo po zakloniscih, nevejo kaj bo, ko zmanjka vode in hrane.
V Mariupolu, pol milijonskem mestu, je stanovanjsko naselje velikosti siske v LJ prakticno poruseno. Zaradi nacrtnega udara na elektrarno vecina mesta nima elektrike, po mestu ne deluje vec gretje in mocno je onemogocena dobava vode. Ne pitne vode, temvec vode nasploh. S prijatelji in druzino nimamo stika ze 2 dni. Ena izmed prijateljic skupaj s sinom konstantno obstreljevanje trpi doma. Zaklonisce je predalec, ne upa ven. Mesto so obstreljevali 16(!) ur brez prestanka. Se vedno ni konca.
Kharkiv, univerzitetno dvomilijonsko mesto kakrsnega pri nas ni, bo najbrz zruseno do tal. Tam poznava par, ki v zakloniscu skupaj z druzinami dela molotovke, izdeluje in improvizira z medicinskimi pripomocki za vojake in ranjene, ter tvega zivljenje z dostavljanjem goriva vojski, medtem ko zunaj brez prestanka po 10 ur padajo izstrelki. Oba stara cez 50 let, prejsnji cetrtek zivela se normalno zivljenje.

Kijev, nekoc moj bivsi dom, in za mene osebno dalec najlepse mesto v Evropi, se pripravlja na najhujse. Vecina prijateljev je pobegnila na zahod, nekaj jih tega ni moglo ali zelelo. Zdijo v zakloniscih in metroju in cakajo. Skupaj z starejsimi in otroci. Govori se o vec 10km(!) dolgi vojaski koloni, ki se priblizuje mestu.
Vsi mi brez kancka oklevanja, z zacudenjem, da se jih to sploh sprasuje potrjujejo, da jih bombardira Ruska vojska. Ne lastna Ukrajinska vojska, ne Ukrajinski neo-nacisti, temvec Ruski vojaki. Zivimo v dobi pametnih telefonov, video dokazov je dovolj.

V zadnjih dveh letih so si zahodni mediji nepopravljivo pokvarili ugled in izgubili zaupanje ljudi. A kdor ne verjame zahodnim medijem in obenem verjame, da mu Ruski drzavni mediji prikazujejo resnico, se preprosto ne zaveda, da je sam zrtev manipulacije. Kdor pozna vsaj malo zgodovine Ruske politike ve, da nihce boljse ne manipulira z resnico od Ruskih drzavnih medijev. Niti zahodni.

Profili na socialnih omrezjih ki niso podpisani z imenom in priimkom, ki nimajo na profilu vec kot par slik in nobene zgodovine, niso verodostojen vir informacij.
Kdor proba opraviciti invazijo na navadne ljudi z iskanjem izgovorov kako se je to ze dogajalo prej v Donetsku, Lugansku, Palestini, Jemnu itd. je sam dokaz, da je Ruska propagandna masina uspesno zacela sejati dvom in dezinformacije s svojo informacijsko vojno.
Nobena vojna ni opravicljiva.
Aleks
Samael != Samuel

Wrop ::

Vajenc ::

MadMicka je izjavil:

Razlika med vojno v Jemnu in Ukrajini je ogromna, druga nas ogroža, prve ne. Ni mi jasno, kako to nekateri ne razumejo.

Nekateri ne razumejo, ker jim je to dovoljeno. Stari očetje, ki so se borili za svobodo zahodnega sveta so jim to omogočili. Sedaj bi bilo fino, če se nerazumneži skrijejo in pridejo na plano lajati v luno šele po koncu trenutne krize. Če ne zmaga Rusija jim bo to dovoljeno oz. vsaj ne bo kaznovano.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Avenger ::

Bela_Krajina je izjavil:

Palcanci pa so zaradi lastnih interesov skusali zanetit spor na obeh straneh. Bili so celo primeri, ko so se dolocene skupine preoblekle v tuje uniforme, da zgleda, kot da so napadali v imenu tega naroda.


Da, a o tem se ne govori. Mogoče ob robu, malo in potem, ko je vlak že zdavnaj odpeljal, ne samo odpeljal, je že v muzeju. Sranje se dela na obeh straneh, zgodovina pa prikriva sranje na eni in izpostavlja sranje na drugi strani.

In seveda mi ni okej karkoli se že dogaja tam gor, vsako uničevanje življenja mi ni okej, želim pa rečt bobu bob. Vsak usklajen medijski linč bi moral bit znak za alarm - mogoče je res, mogoče ni. Mediji so se izkazali za izjemno nezanesljive in neverodostojne poročevalce, izkazali so se za propagandiste, plačance, ali pa ozkogledneže, daleč, daleč od nevtralnega poročanja, da sploh ne omenjam, da je raziskovalno novinarstvo mrtvo že vsaj desetletje, če ne več. Ne živim ne v Rusiji, ne v Ukrajini, vse informacije, ki pridejo sem, pridejo že prebavljene, kot rečeno, veliko teh se je izkazalo za zmanipulirane, lažne. RT so onemogočili, torej je Ruska stran brez glasu. Upravičeno? Ampak kdo je imenoval arbitra resnice in pravičnosti? Mene ni noben vprašal. Mene tudi ni noben vprašal če se strinjam s sankcijami proti Ruskemu narodu - torej običajnim ljudem, spet nek splošen blanket. Tist posnetek, ko Ruska ladja rabi gorivo in jim ga ne dajo, ker so pač Rusi WTF imajo faking civilni mornarji opraviti z vojno??? Nekaj prevažajo, lovijo ribe, in zato ker se je njihova vlada naredila neko potezo jim civilisti neke druge države nočejo natankat. Rusi ne morejo več potovat. Kaj je pa to? Niti ni Putin naredil referenduma, kjer bi 90% Rusov podprlo vojno... pač v tem so, kaj boste rekli, naj grejo pa drugam živet?? Če ni jasno, to so politični prijemi za notranje rušenje Putina, če bo ljudstvo nezadovoljno - in nezadovoljno bo, če bo njihovo vsakdanje življenje bistveno oteženo zaradi vojne - bodo hoteli sami odstranit Putina. Seveda ljudstvo ne bo dovolj pametno, da bi rekli da to ni zaradi Putina ampak zaradi sankcij zahoda, ampak bo avtomatsko kriv Putin. Tako kot je bil kriv Virus, ne pa ukrepi.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

merlin2 ::

Obvezen ogled. Zaradi blokade Potrebujete VPN

https://m.kla.tv/en/TopKla.TVVideos-en/...

Bela_Krajina ::

Spodbujanje vojne pa obenem pricakovati gospodarski razcvet evrope pac ne gre skupaj. Zdaj pa izbereite kaj si bolj zelite, tisti, ki navijate. Zgleda, da se ze vec let poskusa gpspodarsko potunkat zahod. Ker verjetno so se odlocili, da bodo rajs podprli vzhod. Pa itak ze vrabci na veji civkajo, da elite so ze dost casa nazaj vzele denar iz zahoda in ga preusmerile na vzhod.

nejcek74 ::

Avenger je izjavil:

Tist posnetek, ko Ruska ladja rabi gorivo in jim ga ne dajo, ker so pač Rusi WTF ..

jaja, se strinjam, kr ladja ni mogla tankat, dajmo zdaj vsi skočit na Julijo, če se pa punca ne bo strinjala, ji pa zavijemo vrat. Evo, Avenger je že v vrsti, pa še cel kup tule gor jih čaka.

connel ::

Pa to od gruzijcev, kdo bi si mislil, le kaj imajo proti rusom.

TheBlueOne ::

Avenger je izjavil:



In seveda mi ni okej karkoli se že dogaja tam gor, vsako uničevanje življenja mi ni okej, želim pa rečt bobu bob. Vsak usklajen medijski linč bi moral bit znak za alarm - mogoče je res, mogoče ni. Mediji so se izkazali za izjemno nezanesljive in neverodostojne poročevalce, izkazali so se za propagandiste, plačance, ali pa ozkogledneže, daleč, daleč od nevtralnega poročanja, da sploh ne omenjam, da je raziskovalno novinarstvo mrtvo že vsaj desetletje, če ne več.


Se en, ki mesa obicajne medije in raziskovalno novinarstvo. Obicajni mediji porocajo kar povedo politiki, strokovnjaki itn. In kar se tice tega porocajo posebej v Sloveniji kar OK. Se na vseh zariscih, kjer sem bil bolj na ruski strani je bilo rusko stalisce omenjeno, pravtako sedaj.

Kjer moram dodati, da so Rusi takrat v svojih medijih vedno dodajali analize, fotografije, lahko sem gledal kaj pravi Asad itn., trenutno pa samo napisejo neko enovrsticno opravicilo v stilu "lovimo naciste", potem pa stran natolcevanja. Med tem pa imam preko TikToka, Telegrama itn. dobesedno vojno v zivo.

Tako, da ne primerjaj povrsno kakor tukaj hoce ruska propaganda. Dejstvo, da v globlanem smislu nimajo podpore in govorice, da bo deloma proti njim zacela delati celo Kitajska, bi morale strezniti se najvecje oprance. Samo vi in ruska propaganda mantrate te zadeve. Med tem pa se prvic od kar pomnem cel svet slozno postavlja proti Rusiji. Pa kje si dobil tak smart pill, da si boljsi od vseh?

panda ::

To vase prerekanje kdo ima prav, nebo resilo problema-vojne. Resita jo lahko le USA (nato)in rusija. Vse ostalo je zastonj.

l0g1t3ch ::

connel je izjavil:

Pa to od gruzijcev, kdo bi si mislil, le kaj imajo proti rusom.


In to po tistem ko so bili rusi še ne tako dolgo nazaj pri njih na mirovni in humanitarni misiji.

Nehvaležneži!

/S

Fritz ::

nejcek74 je izjavil:

Avenger je izjavil:

nejcek primerjava drži le če je Ukrajina baba, Rusija pa dec. Kje v tej primerjavi so Amerika, Slovenija, Avstrija, Guatemala, Haiti in ostali?

aha, ker je Fritz posilil Juanno iz Guatemale lahko Avenger posili Julijo iz Ukrajine. Sami sta si krivi, kaj pa imata vagino. Juanna ne bi imela črnega uča če se ne bi upirala, Julija pa očitno ne bo preživela, ampak hej, če bi smehljala ko je rinil v njo bi mogoče preživela.

Veš, če bi tvoje primerjanje s posiljevanjem držalo, potem posiljevalcev iz ZDA ne bi slavili in jih še danees sprejemali kot velike državnike, nekdanje predsednike itn. ampak bi jim sodili in jih zaprli.

Tako pa pridemo do tega, da eno od arhitektk zločinske invazije na Irak sprašujejo o tem kaj si misli o ravno tako zločinski invaziji na Ukrajino in gospa modro kima, da to je pa res zločinsko. In karavana gre dalje.

"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Bela_Krajina ::

Kdo je to cel svet? koliko prebivalcev steje? Kolikor jaz vem , najvec svetovnega prebivalstva predstavlja Kitajska, Indija pa zraven muslimanski svet, ki so vecinoma vsaj neutralne ce ne kar na strani Rusije. Govorim za navadne drzavljane. Pa ce pogledamo zahod, je med navadnimi ljudmi deljeno mnenje. Dost jih je neutralnih, ne za in ne proti.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: sirotka ()

Pac-Man ::

Wrop je izjavil:

If the operation hadn't started, on literally the next day Nato would have launched an operation, but using Ukraine's Neonazis and Banderites.

A to je tako kot naša Varda? Mater bomo najebali.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

l0g1t3ch ::

panda je izjavil:

To vase prerekanje kdo ima prav, nebo resilo problema-vojne. Resita jo lahko le USA (nato)in rusija. Vse ostalo je zastonj.


To pa ne pomeni, da moramo biti tiho, po tistem ko določeni osebki začnejo tukaj upravičevati vojno in Putina.

vojnistop ::

1. Na novo registriran. Tako kot je bil vsak od vas takoj po registraciji.
Svoje videnje situacije podajam po točkah, da boste lažje napisali kritiko, ki je zaželena.

2. Bil sem v Rusiji in v Ukrajini, v obeh v bogatih in revnih predelih. V Rusiji so ljudje, s katerimi sem imel opravka, Putina prezirali, pa ne ker bi bil zloben (in bi dojenčke metal iz inkubatorjev) ampak ker je pričakovano, da uspešen poslovnež svoj dobiček deli z oligarhi, v nasprotnem primeru ga onemogočijo. Koliko je resnice na tem, ne vem. Tudi ne, ali gre za uradno shemo pobiranja davkov (ki uspešnim seveda smrdi) ali korupcijsko shemo. Ob tem pa moram povedati, da so tudi nas ti isti Rusi "nategnili" in jih to ni prav dosti brigalo. Poden. Ukrajinci pa so imeli splošen odpor do Rusov, niti ene same dobre besedice. Preteklih travm ne pozabiš kar tako, vprašajte Srbe, Hrvate in Bosance.

3. Ni dvoma, da je v konfliktu agresor Rusija. Ta sicer trdi, da se z agresijo odziva na agresijo Ukrajine, a vseeno bi morali zadeve rešiti diplomatsko. Ali si je Rusija dovolj prizadevala za to? Ali si je mednarodna skupnost dovolj prizadevala? Zakaj je tožilec ICC šele sedaj pričel s preiskavo vojnih zločinov v Ukrajini od leta 2014 naprej? Mimogrede, Ukrajina še ni ratificirala podpisa Rimskega statuta, ki je podlaga za delovanje ICC. ZDA in Rusija pa sta že pred leti odstopili. Rome Statute @ Wikipedia

4. Nimamo pojma, kaj se v resnici dogaja v Ukrajini. Imamo Zahodni in ukrajinski narativ in blokado agresorjevih kanalov. Dobili smo EU ministrstvo za resnico, ki diktira, čigavo propagando lahko gledamo. "We are in war with Eurasia. Or is it East Asia?" Ni pomembno, glavno je, da se zavedate, kako zelo nas potrebujete - vaše "voditelje", NATO. Onemogočanje propagande nasprotnika pomeni tudi, da ne bomo mogli prebrati, kako nasprotnik namerava preživeti sankcije - iz njegovih ust. Kaj pa, če ima dober načrt in bodo sankcije v resnici bistveno manj vplivale nanj kot na nas? Ne, tega ne smemo slišati. In verjetno še česa drugega.

Vzgojeni smo, da verjamemo, da nas mediji obveščajo o vsem, kar moramo vedeti. Iz Ukrajine prihajajo izključno propagandna sporočila enih in drugih, mediji in ljudje smo lačni informacij in pač vzamemo, kar nam dajo. Zagotovo je kdo od vas že imel izkušnje z objavami v medijih, nastopi v oddajah, dokumentarcih. Vse ima neko agendo, vedno hoče tisti, ki sporoča, nekaj doseči - sebe povzdigniti ali druge zatreti. Kdor nima namena vplivati na javno mnenje, pač ne gre v medije in deluje brez njihove podpore. Danes so glavni medij socialna omrežja, kdor si domišlja, da imamo objektivne informacije z bojišča, verjetno na svojih socialnih kanalih objavlja tudi svoje fotografije s školjke, fotografije razmetanega stanovanja, družinskih prepirov ipd.

Kaj se zgodi, če na ulici vidite pretep? Opazujete, kaj se dogaja, poskušate razumeti, morda celo pomiriti situacijo. Obtoževanja letijo sem in tja, udarci tudi. Kot prvo ne veste, koliko pretepa (in predhodnega konflikta med vpletenima) ste zamudili. Kot drugo ne veste, ali kdo od vpletenih kriči resnico. Ne veste tudi, da je to samo diverzija in 50 m stran poteka rop pri belem dnevu. Vprašate ljudi, ki že dlje časa opazujejo; obstaja verjetnost, da so se že opredelili, kdo je njihov David in kdo Goljat, kljub temu, da tudi oni niso priča dogajanju od začetka in vedo le malo več kot vi, pa vendar jim zato vsaj malo verjamete - ker ste lačni racionalizacije. Nevednost povzroča strah, ta pa povzroča nelagodje. Tega nočemo. Kdo ve, morda pa je eden od vpletenih zmešan bully in se lahko jutri spravi tudi na vas - kar tako brez razloga. Ko vam povedo, da ne, si upate malo bliže. Zdaj imate tudi vi svojega Davida. Goljat (seveda tisti, ki je bolj podoben stereotipnemu bullyju) pa je zrel za policijo in bo zagotovo kaznovan.

Še enkrat: nimamo pojma, kaj se res dogaja, kdo vleče niti, kaj hoče katera stran. Pogajanja potekajo za zaprtimi vrati. Kaj se je Macron pogovarjal s Putinom po telefonu 90 minut?!
Vlado, ven iz Ukrajine.
Manuel, ne.
Vlado, od tebe bomo kupovali samo še plin in nafto in gnojila, če ne boš ubogal, ven!
Manuel, ne. Pospravite svoje orožje iz moje okolice.
Vlado, najprej ven iz Ukrajine.
...

Vemo le, kar nam je servirano. In kar dobimo, dobimo zato, da se ustvari zaželeno javno mnenje.

Večina fotografij v medijih pa je "simboličnih" in izven konteksta. Odkar je deepfake tehnologija široko dostopna, tudi video niso več zaupanja vredni. Žal smo kljub vsej informacijski tehnologiji vedno bolj slepi in dovzetni za manipulacije.

5. V OZN se je po dolgem času govorilo o otroških žrtvah, bralo pisma s fronte - iz zgodovine se spomnim tudi inkubatorjev, hčerke veleposlanika. To pač "pali". Zasedanja OZN niso namenjena tam sedečim ampak svetovni publiki. Oni med sabo se zmenijo brez kamer.

6. Močno dvomim, da bi se ruski vrh lahko tako zelo zakalkuliral glede Ukrajine, prej bi rekel, da gre tu za propagandno vojno, v kateri ob popolni podpori Zahoda izrazito zmaguje Ukrajina. Karkoli se bodo dogovorili na pogajanjih, bo v prid Rusiji glede na predinvazijsko stanje - priznanje ruskega Krima, neodvisnost vzhodnih republik, zaveze glede nevtralnosti. To so Rusi želeli in jim niti Ukrajina niti mednarodna skupnost pred invazijo nista želela dati. Prepričan sem, da bodo vsaj nekaj od tega dosegli in to bo njihova (Pirova) zmaga. Drugo vprašanje pa je, ali te pridobitve upravičujejo vse izgube - z njihovega stališča. S stališča mednarodnega prava in svetovnega miru je vojna seveda nedopustna in izguba za vse.

7. Severni tok 2 - če Nemci mislijo resno, naj začnejo z njegovo demontažo. Nemški obnovljivi viri energije pa danes še vedno zagotavljajo nemoteno oskrbo z električno energijo z backupom iz ruskega plina. Sredi dneva 11% vse porabljene energije. V Avstriji 20%, severni Italiji 50%, Franciji 11%. Odklopite se in zaprite dovod deviz v Rusko federacijo, prenehajte financirati agresorja! S tem boste naredili več za mir kot z dobavo orožja. Res pa je, da tudi v Nurmberškem procesu niso iskali (kaj šele sodili) financerjev nacistov ampak le izvrševalcem ukazov - ti so bili poznani in te je bilo treba kaznovati, da je javnost dobila zadoščenje. Ljudem je treba pokazati, da pravica še obstaja na tem svetu, da pravo deluje, da so zlobci na koncu ujeti in kaznovani in da zato ljudje lahko brezskrbno naprej proizvajamo in trošimo - da lahko financerji medtem financirajo nove vojne.

8. Evropa rabi poceni delovno silo. Ker smo dresirani, da se bojimo drugačnih, se zdaj veselimo Ukrajincev. Sicer ne naglas, evropski thinktanki pa gotovo. Ukrajince čakajo brezplačni sedeži na letalih WizzAir na poti do "cilja". Ali ni cilj beg v prvo sosednjo državo, kjer ni vojne? Kdo in kako bo tokrat potegnil ločnico med begunci in ekonomski migranti? Bo to barva kože?

9. Svetovna vojna - kaj čakate, kdo jo mora razglasiti? Čigavi pešaki v SVOJIH uniformah se morajo pojaviti na ukrajinskih tleh? Cel svet je že vpleten, ne zatiskajmo si oči. V Ukrajino derejo borci s celega sveta, države iz različnih celin financirajo spopad in oborožujejo eno stran - spet si ne delajmo utvar, financiranje ene strani pomeni financiranje vojne. Ker brez tega bi bila vojna krajša in z manj žrtvami na obeh straneh. Bi pa bili potem velika žrtev proizvajalci orožja, geopolitični interesi Zahoda itd.
Če svetovna vojna še ni razglašena, ne pomeni, da je ni.

10. Ne gre za Ukrajino, ki je nepomemben igralec. Bolj gre za Tajvan, Kitajsko. Zahod demonstrira, kako daleč je pripravljen iti in se ustreliti v koleno s sankcijami, če kdo vdre v njegovo interesno sfero. Toda BRICS + kandidatke za BRICS (npr. Pakistan, Mehika) in države Busheve osi zla zaenkrat še vedno držijo skupaj. Morda spet oživijo svojo verzijo SWIFT-a, CIPS? Zdaj bo zahod očitno dal odpustke tudi Iranu. Ne pozabimo, to so države v razvoju, ki še ne spijo na kolonizacijskih lovorikah, naravni prirastek prebivalstva imajo pa (vsi skupaj) tudi za razred večji kot ostali, prebivalstva pa krepko več kot polovico sveta. Mediji ne upajo zapisati, da ne gre (pri glasovanjih, uvajanju sankcij) za naključne države ampak države novo nastajajočega bloka, ki temelji na BRICS. Rusija ni tako osamljena, ko pravi zahodni narativ.

11. Zelensky je izvrsten blefer (igralec), ni pa scenarist - kdo mu piše scenarij? Brez zagotovil Zahoda se ne bi spustil v to situacijo. Zagotovil glede posredovanja obveščevalnih podatkov, dobave orožja, financiranja vojne in obnove, približevanja EU in NATO, medijske podpore. Prepričan sem, da je bilo njegovo javno zniževanje napetosti in zanikanje ruske nevarnosti del igre (v resnici pa so se pripravljali na invazijo), prav tako izrazi obupa, da je Ukrajina ostala sama (v resnici so pričakovali, da bo to povzročilo globalne simpatije z Davidom v boju proti Goljatu, in vedeli, da jih čaka podpora - a najprej je bilo treba na svojo stran pridobiti ljudstvo).

12. Scenarij je izvrsten: Rusijo stisniti v kot, da sama začne z agresijo. Potem se kot odgovor na agresijo izvede vse, kar bi tudi sicer storili, a bi bili agresorji "mi" - oboroževanje Ukrajine, njeno približevanje NATO in EU, izoliranje Rusije, vse kar naj bi bili ruski razlogi za napad na Ukrajino.

Kaj od tega je bilo načrtovano, a pred ukrajinsko invazijo še ni bilo dovolj odobravanja s strani evropskega prebivalstva, da bi si politika upala izvesti?
- Povečanje vlaganja držav v NATO.
- Poskus menjave oblasti v Rusiji - preko gospodarske in finančne izolacije, medijske blokade, demonizacije ruskega vodstva (kot se je to dogajalo v Iraku, Libiji in Siriji).
- Zaviranje evropskega razvoja, povečanje odvisnosti od ZDA (orožje, naftni derivati).
- Gradnja jedrskih elektrarn (Evropa se je lahko šla "zeleno" energetsko politiko tudi na plečih ruskega plina), sedaj bodo nujne in nihče si ne bo upal vzeti ruske tehnologije (razen Orbana) - guess kdo bo delal nove JE? Komu bomo zaupali tako kritično tehnologijo? Seveda tistemu, ki nas že itak ima v žepu.
- Demonstracija kazni zaradi vdora v interesno sfero Zahoda.

13. ZDA se držijo pri strani. Vsaj uradno. Čakajo, da se jim bo izplačalo vstopiti - tako kot so čakali v 1. in 2. s.v. Dotlej dopuščajo dogajanje in profitirajo (dokler gredo njihovi indeksi bistveno manj dol kot evropski in ruski, je to profit), naj krvavijo Slovani. Potem bodo vojno hitro zaključili, morda s kakšnim novim orožjem za množično uničevanje, ves svet jim bo hvaležen (ker bodo tako rekli dovoljeni mediji) in pri dogovarjanju o novi svetovni ureditvi bodo imeli kot globalni policaj spet glavno besedo. Morda celo legitimno okupirajo del agresorja, kot se je to zgodilo po 2.s.v. Zgodovino se itak piše za nazaj in zmagovalec bo vedno na pravi strani, če pa ne, jo bo lahko počasi spreminjal za nazaj (Američani so po novem osvobodili Auschwitz, jedrski bombi na Japonskem sta bili nujni za konec 2.s.v. ...).

14. Tiste, ki vlečejo niti, prav malo brigajo Ukrajinci (in seveda Rusi), novorojenčki v zakloniščih, žalostne deklice, narodnostna ali religijska pripadnost. To so zgodbice za čredo, ki se na ulicah tolče v imenu svojih pastirjev, ti pa se skrivajo na varnem in spremljajo stanje svojih investicij. Za Putina je jasno, da ni na fronti, nisem pa še videl fotografij Zelenskega z ulice, kjer bi bil še kdo drug poleg njegove straže/osebja. Zato sem prepričan, da gre tu za vnaprej pripravljene ali zmontirane fotografije in posnetke. Narodni heroj je pač preveč vreden, da bi ga bilo vredno izgubiti na bojnem polju, on ima moč drugje - v srcih ljudi.

15. Civilnih žrtev je v resnici zelo malo. Seveda ti to ne pomaga, če si eden od njih, pa vendarle. Glede na število izstreljenih raket, okupiranih naselij, tankovskih divizij v mestih, številčnost agresorjeve vojske ... tale vojna ubije manj ljudi kot korona. In kako v tej zmedi ločiti civiliste od "civilistov", ki se gredo (po navodilih Zelenskega) vojake? Če civil vrže molotovko na agresorja - ali je še vedno civil v ukrajinski statistiki?

16. Vloga tožbe na ICC je še ena dobro preračunana medijska poteza, saj svetovna publika misli, da je obtoženi že kar kriv. Nujno je, da sodišče ugotovi, kakšno je ozadje te ukrajinske zmede. Koliko je resnice glede nasilja nad Rusi na vzhodu, koliko ruskih raket je zadelo civilne objekte itd. Vojno ustaviti in obe strani pred sodišče, kaznovati zločince. Ne pa kaznovati nevpletenih Evropejcev (ki nimamo vpliva na samouničujoče sankcije, niti ukrajinske naciste niti na rusko armado), Ukrajincev (ki so napadeni) in Rusov (ki ne morejo odstaviti vladajoče klike).

17. Kaj pomeni populistična izjava, da v Ukrajini poteka borba za demokracijo, za prihodnost Evrope? Ukrajina glede na evropske standarde nikoli ni bila prav demokratična - tudi pod Zelenskim ne. Seveda še vedno krepko bolj kot Rusija in Belorusija, vendar manj kot ostale evropske države. Glej Democracy index. Democracy Index @ Wikipedia Bolj se mi zdi, da gre za borbo proti evropski demokraciji, evropski svobodi in za težjo prihodnost Evrope - vsaj tako se kaže. Če pride Ukrajina v EU (tudi če bi prišla 1.2.2022), bo EU kot celota manj demokratična. Demokracija v kontekstu, kot se uporablja za propagando, je nek privid, iluzija, v katero tlačimo vse pozitivne in humane vidike ureditve in delovanja države, čeprav nimajo zveze z demokracijo.

18. Odlično je, da se po svetu izraža odločno nasprotovanje vojni. Še korak naprej, ki pa žal ne bo storjen (ker je globalna zavest odvisna od medijskega narativa), bi bilo odločno nasprotovanje vsem vojnam - tudi tistim, kjer smo agresorji "mi" (Zahod) ali naši gospodarski zavezniki.

19. Večkrat sem prebral, kako primerjate vojno s posilstvom. Je res tako enostavno? Predstavljajte si svet, v katerem lahko VSI drugi moški, ki jih poznate in ki to želijo (npr. ZDA, Saudska Arabija, Izrael, ZK), posiljujejo ženske brez posledic - brez obsojanja (mednarodne) skupnosti, brez posledic. Tak zločin v tistem svetu ni kaznovan, je dopusten, morda sploh ni zločin, če le imate dovolj "dobre" izgovore zanj, npr. da si je itak želela, da vam je vzela, kar vam pripada in je to kazen, da vas že 10 let psihično posiljuje, da ji v resnici želite pomagati in preprečiti, da bi jo kdo drug (prvi) posilil. Skupnost v takem svetu pada na te izgovore, zakaj ne bi še vam?

20. Vprašati se moramo tudi, kdo bi konflikt lahko preprečil/omilil, pa tega zaradi lastnih interesov ni in ne bo storil. Kdo bo profitiral? Čigava agenda se bo udejanila? Ne si domišljati, da je trenutni scenarij presenečenje za "vse". Ja, zame in za vas zagotovo, ker nas skrbi prihodnost naših družin in služb, za ljudi, ki celo življenje in vsa svoja sredstva posvečajo oblikovanju prihodnosti sveta, pa je le eden od predvidenih scenarijev, za katere že imajo zmodelirano, v kakšno smer jih morajo peljati, da bo kar največ profita.

Hvala za pozornost.

TheBlueOne ::

Bela_Krajina je izjavil:

Kdo je to cel svet? koliko prebivalcev steje? Kolikor jaz vem , najvec svetovnega prebivalstva predstavlja Kitajska, Indija pa zraven muslimanski svet, ki so vecinoma vsaj neutralne ce ne kar na strani Rusije. Govorim za navadne drzavljane. Pa ce pogledamo zahod, je med navadnimi ljudmi deljeno mnenje. Dost jih je neutralnih, ne za in ne proti.


In kako lahko ti govoris za navadne drzavljane? Kdo pa si? Nek indokitajski sindikat? Od kod ti informacije, ker jaz slisim ravno obratno.

mackilla ::

Bela_Krajina je izjavil:

Spodbujanje vojne pa obenem pricakovati gospodarski razcvet evrope pac ne gre skupaj. Zdaj pa izbereite kaj si bolj zelite, tisti, ki navijate. Zgleda, da se ze vec let poskusa gpspodarsko potunkat zahod. Ker verjetno so se odlocili, da bodo rajs podprli vzhod. Pa itak ze vrabci na veji civkajo, da elite so ze dost casa nazaj vzele denar iz zahoda in ga preusmerile na vzhod.

To je brezpredmetno. Ko bomo vsi v astralni obliki višjega zavedanja nam bo vseeno kje je denar. Nikola Tesla je videl čez horizont našega razuma v četrto dimenzijo in je spoznal,da so otipljive dobrine samo strup višje zavesti. Glede na to,da je vedno več deklic,ki imajo moč pretvorit materijo v subatomske delce je verjetno na delu višja sila,ki jo mi ne moremo dojeti s svojim možganskim režnjem. Možnosti so samo dve ali so na delu bitja iz drugih dimenzij oziroma nasledniki ljudi,ki so se osvobodili oklepa telesa in zdaj obstajajo v duhovnem stanju. Upam, da načrta ne bodo pokvarili reptilijanci ali svetovna židovska zarota. Putina verjetno vodi višja sila in on bi nas rad osvobodil naših ogljikovih oklepov z pomočjo jederskega holokavsta. Bela krajina,ne smemo obupati pazi se dezinformacij in vedno nosi pokrivalo iz alu folije tako doma kot zunaj.

Pac-Man ::

merlin2 je izjavil:

Obvezen ogled. Zaradi blokade Potrebujete VPN

https://m.kla.tv/en/TopKla.TVVideos-en/...


Promoviraš sekto. Gtranslate:

https://de.wikipedia.org/wiki/Ivo_Sasek

Ivo Sasek (born July 10, 1956 in Zurich ) is a Swiss lay preacher , author of religious writings, and leader of the Organic Christ Generation (OCG), which he founded in 1999. Classified as a sect organization has between 2,000 and 3,000 German-speaking members.
In 2008, Sasek founded the Anti-Censorship Coalition (AZK), a forum for right-wing esotericism , conspiracy theories , anti-Semitism , xenophobia and historical revisionism , including Holocaust denial . from Sasek's Panorama Center in Walzenhausen These organizations and their numerous media, including the new online channel Klagemauer.tv .
Sasek rejects an open and pluralistic society. [1] [2]
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Bela_Krajina ::

Evropa ne rabi pocen delovne sile, ampak pescica kapitalistov. Pa tudi za njih dvomim, ker so ocitno s kapitalom zapustili evropo in odsli na Kitajsko. Pa na zahodu evrope je ze zelo veliko pocen delovne sile, kot ji pravis. Si sel kaj na zahod evrope pogledat? Vecina mlajsih od 18 let so tujci, ki so prisli s trebuhom za kruhom s svojim starsi ali pa so se rodili starsem, ki so prisli trebuhom za kruhom.

Zgodovina sprememb…

nejcek74 ::

vojnistop je izjavil:

1. Na novo registriran..

aha, bistvo tvoje narative, Putin je bil v to prisiljen, in dela za Ruse... A to si ti Medvejev, pozdravljen na ST.

windigo ::

Paco, hombre del comité de acción política, ena zate:

https://michael-hudson.com/2022/02/amer...

panda ::

l0g1t3ch je izjavil:

panda je izjavil:

To vase prerekanje kdo ima prav, nebo resilo problema-vojne. Resita jo lahko le USA (nato)in rusija. Vse ostalo je zastonj.


To pa ne pomeni, da moramo biti tiho, po tistem ko določeni osebki začnejo tukaj upravičevati vojno in Putina.

Ne, nima pa smlisla opravicevat nobene strani, ker obe samo dolivata olje na ogenj, nobena pa si ne prizadeva za mir .

l0g1t3ch ::

nejcek74 je izjavil:

vojnistop je izjavil:

1. Na novo registriran..

aha, bistvo tvoje narative, Putin je bil v to prisiljen, in dela za Ruse... A to si ti Medvejev, pozdravljen na ST.


Točno to.

Dobro da je napisal po točkah, da se vidi kako ga skozi bolj vleče v Putinov objem. Ali bolje rečeno v njegovo zadnjico :))

nejcek74 ::

Fritz je izjavil:

Veš, če bi tvoje primerjanje s posiljevanjem držalo, ..

nope, to si samo ti stalno pridigaš, da tudi ti lahko ene par posiliš ker so jih Ameri že toliko. In pa zakaj ti mi tega ne pustimo.

Pac-Man ::

vojnistop je izjavil:



Lahko bi končal po 1. stavku 3. točke.

windigo je izjavil:

Paco, hombre del comité de acción política, ena zate:

https://michael-hudson.com/2022/02/amer...


Vrhunsko, citiram:

What does Russia want? Most immediately, to remove the neo-Nazi anti-Russian core that the Maidan massacre and coup put in place in 2014.


Much nazi, more neo:

The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pac-Man ()

PrimoZ_ ::

vojnistop je izjavil:

1. Na novo registriran. Tako kot je bil vsak od vas takoj po registraciji.
Svoje videnje situacije podajam po točkah, da boste lažje napisali kritiko, ki je zaželena.

2. Bil sem v Rusiji in v Ukrajini, v obeh v bogatih in revnih predelih. V Rusiji so ljudje, s katerimi sem imel opravka, Putina prezirali, pa ne ker bi bil zloben (in bi dojenčke metal iz inkubatorjev) ampak ker je pričakovano, da uspešen poslovnež svoj dobiček deli z oligarhi, v nasprotnem primeru ga onemogočijo. Koliko je resnice na tem, ne vem. Tudi ne, ali gre za uradno shemo pobiranja davkov (ki uspešnim seveda smrdi) ali korupcijsko shemo. Ob tem pa moram povedati, da so tudi nas ti isti Rusi "nategnili" in jih to ni prav dosti brigalo. Poden. Ukrajinci pa so imeli splošen odpor do Rusov, niti ene same dobre besedice. Preteklih travm ne pozabiš kar tako, vprašajte Srbe, Hrvate in Bosance.

3. Ni dvoma, da je v konfliktu agresor Rusija. ...


Povzetek, da ne bo treba brati celih propagadnih črev, ki poskušajo vse skupaj zamegliti in relativizirati.

P.S. verjetno si plačan po znakih, pa je treba malo več naklamfat te dni, ko so rublji bolj malo vredni :))

Bela_Krajina ::

Ljudje, telesno govorico se je lazje naucit, kot si marsikdo misli. Vse imate dostopno na internetu in to zastojn. Vam bo marsikomu koristila , ce zelite vedeti, kdo zavestno zavaja in kdo ne. Ampak pozor, ne deluje vedno. Saj, ce je oseba naucena, da je neresnica taprava resnica, potem bo zavestno mislil, da govori resnico. Lahko pa vsaj odkrijete, kdo zavestno zavaja.

Zgodovina sprememb…

vojnistop ::

nejcek74 je izjavil:

vojnistop je izjavil:

1. Na novo registriran..

aha, bistvo tvoje narative, Putin je bil v to prisiljen, in dela za Ruse... A to si ti Medvejev, pozdravljen na ST.


Ne, ujel se je v zanko in to zaradi svojih kapitalističnih imperialističnih interesov.

nejcek74 ::

windigo je izjavil:

Paco, hombre del comité de acción política, ena zate:

da, tale stavek: "The recent prodding of Russia by expanding Ukrainian anti-Russian ethnic violence by Ukraine’s neo-Nazi post-2014 Maiden regime ..." definitivno pove, da se avtor sestavka trudi biti čustveno ne-vpleten v svojo analizo dogajanja. Propaganda torej, kot že 1.000 sestavkov tu gor. Z lahkoto jih prepoznaš, da bo avtor trdil: "sem nevtralen in ne zagovarjam vojne, ampak..." saj poznamo od prej "nisem rasist, ampak ...."

vojnistop ::

l0g1t3ch je izjavil:

nejcek74 je izjavil:

vojnistop je izjavil:

1. Na novo registriran..

aha, bistvo tvoje narative, Putin je bil v to prisiljen, in dela za Ruse... A to si ti Medvejev, pozdravljen na ST.


Točno to.

Dobro da je napisal po točkah, da se vidi kako ga skozi bolj vleče v Putinov objem. Ali bolje rečeno v njegovo zadnjico :))


Hvala za utemeljeno kritiko.

PrimoZ_ ::

Bela_Krajina je izjavil:

Ljudje, telesno govorico se je lazje naucit, kot si marsikdo misli. Vse imate dostopno na internetu in to zastojn. Vam bo marsikomu koristila , ce zelite vedeti, kdo zavestno zavaja in kdo ne. Ampak pozor, ne deluje vedno. Saj, ce je oseba naucena, da je neresnica taprava resnica, potem bo zavestno mislil, da govori resnico. Lahko pa vsaj odkrijete, kdo zavestno zavaja.


Jaz že 3 dni mislim na to da bi ti crknil internet, telefon in računalnik, da nam bi bile prihranjene tvoje blodnje, pa se še kar ni nič uresničilo.

Ti šment.

ali premalo mislim na to, ali pa je to tvoje nabijanje o mislih in materilizaciji tega en bullshit.

Pimoz ::

Pac-Man je izjavil:

vojnistop je izjavil:



Lahko bi končal po 1. stavku 3. točke.

windigo je izjavil:

Paco, hombre del comité de acción política, ena zate:

https://michael-hudson.com/2022/02/amer...


Vrhunsko, citiram:

What does Russia want? Most immediately, to remove the neo-Nazi anti-Russian core that the Maidan massacre and coup put in place in 2014.


Much nazi, more neo:


Argumenti podobni: nimam nič proti gejem, moj prijatelj je gej.

voss_ ::

mackilla je izjavil:



No zdaj je vsaj pojasnjeno zakaj ruski vojski zmanjkuje hrane in gorice. Vse tovornjake imajo zasedene z dostavo humanitarne pomoči


Neeeeeee! Ne razmišljat, ne uporabljaj glave! Poslušaj kredibilne medije in bodi tiho!

PrimoZ_ ::

vojnistop je izjavil:

l0g1t3ch je izjavil:

nejcek74 je izjavil:

vojnistop je izjavil:

1. Na novo registriran..

aha, bistvo tvoje narative, Putin je bil v to prisiljen, in dela za Ruse... A to si ti Medvejev, pozdravljen na ST.


Točno to.

Dobro da je napisal po točkah, da se vidi kako ga skozi bolj vleče v Putinov objem. Ali bolje rečeno v njegovo zadnjico :))


Hvala za utemeljeno kritiko.


Propaganda ni nekaj, kar bi si zaslužilo kako posebno pozornost in debato.

Fritz ::

nejcek74 je izjavil:

Fritz je izjavil:

Veš, če bi tvoje primerjanje s posiljevanjem držalo, ..

nope, to si samo ti stalno pridigaš, da tudi ti lahko ene par posiliš ker so jih Ameri že toliko. In pa zakaj ti mi tega ne pustimo.

Noup, gre za to, da ste vi posiljevanje pozdravljali in ga legalizirali, sedaj vas pa moti, ko to drugi počnejo. Najbolj od vsega pa vas moti, ko se ta dvoličnost razgalja pred vsemi.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: PrimoZ_ ()

fikus_ ::

nejcek74 je izjavil:

vojnistop je izjavil:

1. Na novo registriran..

aha, bistvo tvoje narative, Putin je bil v to prisiljen, in dela za Ruse... A to si ti Medvejev, pozdravljen na ST.


Si se sploh potrudil prabrat napisano?! Seveda ne, zato tudi ne moreš argumentirano kritizirat pisanje, ali celo nisi sposoben, kar kažeš s tem, da najprej poskušaš deskriditirat avtorja!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

voss_ ::

Diktatorja Zelenskega je treba odstavit!

Ukraine: Zelenskiy bans three opposition TV stations

Bela_Krajina ::

PrimoZ_ je izjavil:

Bela_Krajina je izjavil:

Ljudje, telesno govorico se je lazje naucit, kot si marsikdo misli. Vse imate dostopno na internetu in to zastojn. Vam bo marsikomu koristila , ce zelite vedeti, kdo zavestno zavaja in kdo ne. Ampak pozor, ne deluje vedno. Saj, ce je oseba naucena, da je neresnica taprava resnica, potem bo zavestno mislil, da govori resnico. Lahko pa vsaj odkrijete, kdo zavestno zavaja.


Jaz že 3 dni mislim na to da bi ti crknil internet, telefon in računalnik, da nam bi bile prihranjene tvoje blodnje, pa se še kar ni nič uresničilo.

Ti šment.

ali premalo mislim na to, ali pa je to tvoje nabijanje o mislih in materilizaciji tega en bullshit.

Dal sem ti ze ogromno virov, preveri ce je res. Lahko pa vsaj preveris tist eksperiment doma, od Dr. MAsaru Emoto. Je ze kar nekaj slovencev probalo in porocalo na internetu. Ce kdo dvomi, pa naj poskusi doma, potrebuje 3 tedne, navodila na internetu, rice experiment. Dr. Masaru Emoto. Zakaj bi verjel meni ali tebi, ali pa komurkoli drugemu, ki se skriva za anonimnim uporabniskim profilom? Ce pa lahko doma preizkusi, pa eskperiment je zelo enostaven, je pa res, da 3 tedne vsak dan si vzemes nekaj malega casa.

Zgodovina sprememb…

PrimoZ_ ::

fikus_ je izjavil:

nejcek74 je izjavil:

vojnistop je izjavil:

1. Na novo registriran..

aha, bistvo tvoje narative, Putin je bil v to prisiljen, in dela za Ruse... A to si ti Medvejev, pozdravljen na ST.


Si se sploh potrudil prabrat napisano?! Seveda ne, zato tudi ne moreš argumentirano kritizirat pisanje, ali celo nisi sposoben, kar kažeš s tem, da najprej poskušaš deskriditirat avtorja!


Jaz sm prebral. Zapravljenih 10 minut življenja.

Vse skupaj se strni v klasično narativo: Jaz nisem rasist, ampak...

fikus_ ::

l0g1t3ch je izjavil:

nejcek74 je izjavil:

vojnistop je izjavil:

1. Na novo registriran..

aha, bistvo tvoje narative, Putin je bil v to prisiljen, in dela za Ruse... A to si ti Medvejev, pozdravljen na ST.


Točno to.

Dobro da je napisal po točkah, da se vidi kako ga skozi bolj vleče v Putinov objem. Ali bolje rečeno v njegovo zadnjico :))


Še en, ki ni sposoben konstruktivne debate in argumentiranjega pisanja, ampak samo obsoja.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

windigo ::

nejcek74 je izjavil:

Propaganda torej, kot že 1.000 sestavkov tu gor. Z lahkoto jih prepoznaš, da bo avtor trdil: "sem nevtralen in ne zagovarjam vojne, ampak..." saj poznamo od prej "nisem rasist, ampak ...."

Aha, ni se ti dalo preveriti kdo je avtor.

vojnistop ::

PrimoZ_ je izjavil:

Povzetek, da ne bo treba brati celih propagadnih črev, ki poskušajo vse skupaj zamegliti in relativizirati.

P.S. verjetno si plačan po znakih, pa je treba malo več naklamfat te dni, ko so rublji bolj malo vredni :))


Strinjam se, da je nepredstavljivo lažje živeti v črno-belem svetu. Blagor vam, da vas to ne moti.

Nisem plačan po znakih ampak plačam za vsako minuto in vsak znak. Rublje sem imel samo, ko sem bil v Rusiji.

PrimoZ_ je izjavil:

Propaganda ni nekaj, kar bi si zaslužilo kako posebno pozornost in debato.


Točno to pravi tudi evropska propaganda. Bravo.

Zgodovina sprememb…

Vajenc ::

vojnistop je izjavil:

Svoje videnje situacije podajam po točkah, da boste lažje napisali kritiko, ki je zaželena.

18. Odlično je, da se po svetu izraža odločno nasprotovanje vojni. Še korak naprej, ki pa žal ne bo storjen (ker je globalna zavest odvisna od medijskega narativa), bi bilo odločno nasprotovanje vsem vojnam - tudi tistim, kjer smo agresorji "mi" (Zahod) ali naši gospodarski zavezniki.

Hvala za odličen sestavek. Ad 18: Vojne so borbe za geostrateški (verjetno obstaja boljši izraz) položaj. Težko si je zamisliti zahod kot najmočnejšo silo, če ne bo "širila demokracije" (beri kot širila vpliv in večala vire) v tretji svet. Glasno nasprotovanje vojnam trenutno omogoča le zahodna ureditev, več bo zahodnega sveta, več bo možnosti za nasprotovanje vojni. Trenutno očitno še ni boljšega modela za svet kot je zahodna demokracija.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Fritz ()

Pimoz ::

https://twitter.com/Telegraph/status/14...
The European Union must move towards the creation of an EU army after Vladmir Putin's invasion of Ukraine, Emmanuel Macron has said.

Federation here we come. The Union is dead.

Bela_Krajina ::

Jaz že 3 dni mislim na to da bi ti crknil internet, telefon in računalnik, da nam bi bile prihranjene tvoje blodnje, pa se še kar ni nič uresničilo.


Caja prijatel, to ne gre tako, lol. Ce bi spremljal kaj sem pisal, bi vedel, da ce zelis kaj spreminjat, je odvisno od stopnje tvoje zavesti. Torej ce imas v sebi prevec sovrastva, negativnosti in podobnih custvenih stanj, potem se tvoja zavest oziroma tvoja vibracija zniza in kot taka je manj sposobna kaj spreminjat na kvantnem podrocju realnosti. Zato vedno predlagam, da si zvisate vibracijo, sem tudi povedal kako, s pozitivnimi mislimi, z zivo presno hrano, pa izogibanje industrijski hrani in kemiji. Drugac pa to kar si nastel niso dobri nameni in zato lahko dobis od univerzuma nazaj v obliki karme. Ampak nisem jaz tisti, ki bo sodil. Univerzum je sodnik.

Zgodovina sprememb…

stratosD ::

««
308 / 859
»»