» »

Tuji filmi s prizori, posnetimi v Sloveniji

Tuji filmi s prizori, posnetimi v Sloveniji

Bwaze6 ::



Pred nekaj tedni sva s punco gledala Stotnika Ameriko iz leta 1990 (hilarious) in ugotavljala, da so v "kanadski Arktiki" obcestni količki neverjetno podobni tistim pri nas. No, ker tudi so pri nas, sam lokacije mi ni čisto uspelo ugotoviti. Jezersko?

Potem sva ugotovila, da je bilo v Sloveniji posnetih čudo enih filmov, kjer tega sploh ne pričakuješ. Vsi vemo za Bovec v enem od nadaljevanj Narnie, ampak tu so še svetovne zvezde, kot so Pierce Brosnan, Christopher Lee, Jackie Chan, Geena Davis itd., ki se veselo pojajo po naših tleh.

No, pogledala sva kup filmov, za katere nama je uspelo najti podatke, da so posneti pri nas, in punca je napisala tale članek:

Pozor, v tem filmu nastopa Slovenija!

Cel kup predvsem zabavno slabih filmov, ampak vseeno kar zanimiv ogled, sploh ko prepoznavaš loakcije. Je pa izredno malo o tem na netu... Seveda, večina jih je posnetih še v rajnki Jugoslaviji, in so kot take lokacije tudi navedene.

Aja, od vseh v članku naštetih filmov mi je daleč najboljši Rozenkranc in Gildenstern sta mrtva (Rosencrantz & Guildenstern Are Dead), posnet predvsem v gradu Brežice (takrat je bil še precej ubog). Ampak tega sem poznal že prej. Gary Oldman in Tim Roth!

There's a design at work in all art... events must play themselves out to an aesthetic, moral and logical conclusion. We aim at the point where everyone who is marked for death... dies. Generally speaking, things have gone about as far as they can possibly go when things have got about as bad as they can reasonably get.

Arctander ::

Za zgornjo sliko sem 99% prepričan, da je iz Trente.

Ziga Dolhar ::

Menda je nekoč v Tržiču (naselje "za slapom") film snemal Robert De Niro. Naslov mi ni znan, lahko povprašam pri domačih :).
https://dolhar.si/

one too many ::

Veliko potovanje nekaj sekund v 3 minuti
Potem v tem filmu: Going for the gold: The Bill Johnson story je kratek posnetek Čopove in nekega slovenskega bara, samo da je v filmu to neka druga lokacija (Sarajevo?).

Bwaze6 ::

V Captainu America je pa zgleda res Trenta. Sicer nimam filma tu, da bi primerjal, ampak po spominu je res, in bi se z Google Maps dalo najti celo travnik, na katerem helikopterji izvedejo desant na stotnika. :)

Tarzan ::

Armor of God, velik del je posnet v Jugoslaviji, od tega ogromen del v Sloveniji, natančneje okoli predjamskega gradu. Priporočam, hud film ;) Ko vržejo na mizo kup jugo dinarjev sem crknil od smeha. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tarzan ()

Bwaze6 ::

Ja, pogledal, cel kup smeha. Jackie Chan je zgleda sam abzajlal iz pečine nad Predjamskim gradom, zgleda kar nevarno. :D

Tarzan ::



Hehe :)

Snackbarru ::

Časovna koda na YT s Captain Americe

Se spomnim tega prizora, totalen kretenizem :))

Invictus ::

Zgodbe iz Narnije na Soči.

Sicer ne vem kateri del ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

lukaz ::

Lee se je pojal po naših krajih še veliko prej ;)

mitja73 ::

Death Train (Pierce Brosnan)
http://www.imdb.com/title/tt0106689/?re...

Bohinj in Gorenjska

Heavy ::

Cross of Iron - http://www.imdb.com/title/tt0074695/?re...

Snemano v bivši opekarni v Obrov-em.

Okapi ::

V Tomačevem je bilo lep čas kavbojsko mesto - kulise za vesterne, kjer so snemali en kup nemških in italijanskih filmov.

stb ::

feryz ::

Na Cerkniškem jezeru koliščarsko naselje Kitajcev.
Včasih, ko še ni bilo ptičarjev in ostalih varovalcev narave.
Kateri film, nimam pojma.

Vanich ::

Sedaj imaš polno tega Bollywooda posnetega po Sloveniji. Po številu ogledov sigurno prekašajo vse druge filma kdarkoli posnete v Sloveniji. Recimo tole sem spremljal snemanje kadrov kakšno uro - potem je bilo pa že dolgočasno. Naslova filma pa ne vem. ;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Star Trek 4 (2019) (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
6818661 (348) oo7
»

10 Cloverfield Lane

Oddelek: Sedem umetnosti
475036 (2347) oo7
»

Ant-Man

Oddelek: Sedem umetnosti
4112515 (10852) opeter
»

Thor: The Dark World

Oddelek: Sedem umetnosti
285604 (4573) Nikec3
»

Predlagajte filme... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
10620682 (18443) Alexius Heristalski

Več podobnih tem