Forum » Programska oprema » CSV v Excel 2013 - problem!
CSV v Excel 2013 - problem!
Galaxy ::
Pozdravljeni!
datoteka
V linku zgoraj je datoteka, ki pa je moj Excel ne odpre pravilno, in sicer v stolpcu F vse vrednosti večje kot 1.00 'pretvori' v datumsko obliko. Jaz ne želim datumske oblike, ampak navadno, numerično! Se pravi namesto 'jan.17' želim '1.17'. To se zgodi pri odpiranju datoteke. Ne pomaga niti da spremenim obliko iz 'po meri' v 'splošno' ali katerokoli drugo, saj potem so vrednosti še bolj zamešane!
Zanimivo, da če odprem identično datoteko v Google Spreadsheets so vse vrednosti numerične, a so vse skupaj v enem stoplcu namesto v 10ih. (kako jih ločiti???)
Uporabljam slovenski Excel 2013.
Lepo bi prosil za pomoč pri tej čudni zadevci! (oz. kako 'prisilit' excel da pri odpiranju ne pretvarja vrednosti)
datoteka
V linku zgoraj je datoteka, ki pa je moj Excel ne odpre pravilno, in sicer v stolpcu F vse vrednosti večje kot 1.00 'pretvori' v datumsko obliko. Jaz ne želim datumske oblike, ampak navadno, numerično! Se pravi namesto 'jan.17' želim '1.17'. To se zgodi pri odpiranju datoteke. Ne pomaga niti da spremenim obliko iz 'po meri' v 'splošno' ali katerokoli drugo, saj potem so vrednosti še bolj zamešane!
Zanimivo, da če odprem identično datoteko v Google Spreadsheets so vse vrednosti numerične, a so vse skupaj v enem stoplcu namesto v 10ih. (kako jih ločiti???)
Uporabljam slovenski Excel 2013.
Lepo bi prosil za pomoč pri tej čudni zadevci! (oz. kako 'prisilit' excel da pri odpiranju ne pretvarja vrednosti)
- spremenil: Galaxy ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Uvoz txt datoteke v excelOddelek: Programska oprema | 5007 (4644) | sebavet |
» | Excel - relative linkOddelek: Programska oprema | 1159 (1111) | Cold1 |
» | atributi slik v TXTOddelek: Programska oprema | 1215 (1102) | ender |
» | [Excel]Vrednost celice = ime dokumentaOddelek: Programska oprema | 4738 (4160) | veteran |
» | Pro Engineer in Excel tabela?Oddelek: Programska oprema | 1963 (1881) | suntrace1 |