Forum » Kaj kupiti » Namizni računalnik 1500EUR
Namizni računalnik 1500EUR
spirit ::
Dzinks monitorja bosta Dell u2412M, skupaj 500EUR kar se mi zdi ok, op vodnem hlajenju ni potrebe, dokler ne navijaš je komot stock hladilnik potem pa če se pojavi potreba po navijanju pa daš kaj drugega gor.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: spirit ()
s6c-gEL ::
Dzinks monitorja bosta Dell u2412M, skupaj 500EUR kar se mi zdi ok,
Potem imaš na voljo še 1000 eur ?
m0LN4r ::
Na q9550 je 10minut čist normalno. Proc je že za v penzijo ne pa za preračunavanje težkih zadev.
Najdeš ga na dnu lestvice, pa še navit je.
https://slo-tech.com/forum/t582533/0
Sicer pa tako. Če služiš bajne dnarce stem kaj delaš, in ti investicija ni ovira in se ti hitro povrne potem si kupiš največji performance, ki ga dobiš za ta denar. Če pa se ti nebo povrnila, pa kupi nekaj kjer lahko prišparaš.
Če ti bo recimo 8jedrni haswell tolko izboljšal produktivnost in profit, si moraš sam izračunat, kaj se splača in kaj ne.
Najdeš ga na dnu lestvice, pa še navit je.
https://slo-tech.com/forum/t582533/0
Sicer pa tako. Če služiš bajne dnarce stem kaj delaš, in ti investicija ni ovira in se ti hitro povrne potem si kupiš največji performance, ki ga dobiš za ta denar. Če pa se ti nebo povrnila, pa kupi nekaj kjer lahko prišparaš.
Če ti bo recimo 8jedrni haswell tolko izboljšal produktivnost in profit, si moraš sam izračunat, kaj se splača in kaj ne.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
gddr85 ::
Mislm da za veb developerja/programerja res ni nujno custom loop vodno, tud nekega extremnega navijanja se najbrž ne bo šel...sicer pa bo 1500 eur za pc skupaj z monitorji
Janac ::
Imaš prav...
Kakorkoli, moj predlog:
Zapakirano v malo ohišje(mATX):
http://cdn.overclock.net/f/fd/450x900px...
2X 2TB
2X 512GB SSD
270X
Z97 plata in K proc
Najboljši Low Profile kuler
še en 120mm vent
Gold napajalnik
in 16gb low profile RAM-a
Če res ne rabiš velke kište, glej manjša ohišja.
Kakorkoli, moj predlog:
Zapakirano v malo ohišje(mATX):
http://cdn.overclock.net/f/fd/450x900px...
2X 2TB
2X 512GB SSD
270X
Z97 plata in K proc
Najboljši Low Profile kuler
še en 120mm vent
Gold napajalnik
in 16gb low profile RAM-a
Če res ne rabiš velke kište, glej manjša ohišja.
Squeazer ::
Budget je okoli 1500€, kar vključuje dva monitorja.
Definiraj kakšna bosta monitorja, da se potem odbije od skupne cene 1500€, cena pri 2x monitorjih lahko zamahne od 300 - 600€, če pa bi imel 27 z večjo resolucijo pa še malo več. Tako imaš lufta samo za računalnik od cca 700-1200€ , odvisno katera dva monitorja imaš namen kupiti.
Monitorja skup zavzameta 500€ tak da za komp mam pol okoli 1000. Zdaj sem na tem:
Vem da so rami overkill, samo če ni neke slabosti pri tem da vzamem te (namesto nekih 1600) jih bom dal poleg.
Grafa pa kaj takega: http://www.amazon.de/dp/B00FRU9P9U/ ? Pa sem potem glih v mojem budgetu, pa mam več ali manj vse. Al ima še kdo kakšno idejo / pripombo?
Janac, bom šel skozi, thx, ampak 4TB mi je definitivno preveč, že 1TB ne zapolnim, ker mam glavnino vsega na strežniku ki ima 3TB placa. Raje mam 512 SSD pa je to to kar se tiče diskov.
Pa ne te plate od Janca ker nima DP in HDMI, ostani na Asus z97 pro. tako, da je tvoj trenuten build ok, HDD pač po želji, hladilnik a dokler se ne spraviš navijat tudi ne rabiš.
Zgodovina sprememb…
s6c-gEL ::
OP
Daj nekaj kompilirati (kot ono za 10 minut) in poženi task manager/performance, me zanima koliko jeder uporablja "Maven".
Daj nekaj kompilirati (kot ono za 10 minut) in poženi task manager/performance, me zanima koliko jeder uporablja "Maven".
Pa ne te plate od Janca ker nima DP in HDMI, ostani na Asus z97 pro. tako, da je tvoj trenuten build ok, HDD pač po želji, hladilnik a dokler se ne spraviš navijat tudi ne rabiš.
Ima HDMI!
http://www.hardwareversand.de/resource?...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Janac ()
Janac, ti nisi prebral da bi on imel 3-4 monitorje hkrati gor? tako da rabi DVI, HDMI in DP, kar pomeni da ta plata ne pride v poštev.
Ja HDMI ima, DP pa nikjer ne vidim, ga ti?
Ja HDMI ima, DP pa nikjer ne vidim, ga ti?
Zgodovina sprememb…
aja? kako? saj je rekel tv za filme (HDMI) in potem Della na DP in DVi a ne? če bo pa še 4 priklopil potem pa ja.
nisem prepričan pa če bi lahko ta četrtega, starega na vga dal.
nisem prepričan pa če bi lahko ta četrtega, starega na vga dal.
Zgodovina sprememb…
s6c-gEL, bom, ko pridem na svoj komp.
Sicer pa 2x DVI + HDMI je obvezno, za starega ki je pa vga pa vrjetno nebom niti priklapljal poleg, je pa fajn met to možnost.
Sicer pa 2x DVI + HDMI je obvezno, za starega ki je pa vga pa vrjetno nebom niti priklapljal poleg, je pa fajn met to možnost.
matobeli ::
Janac, tvoja plata ima DVI, HDMI in Dsub.
Squeazer pa potrebuje DVI, HDMI in DP (oziroma DP, DP, HDMI). Še kaj ni jasno?
Squeazer:
Pusti navijalske komponente na miru če te to osebno ne veseli. Za razliko v ceni boš lahko (ko bo potrebno več moči) kupil nove komponente in stare prodal.
Prav tako pusti zunanjo grafično ker bo integrirana (HD4600) povsem zadosti. Če ti bo pa sfalilo pa dokupiš. Na matični poglej samo to da imaš HDMI, Displayport in DVI oziroma še en display port. 3 monitorje že kar veliko matičnih podpira, lahko tudi kakšna cenejša in ne uber igračarska.
Rame tudi kupi neke navadnejše oziroma nekaj kar ima najbolše p/p, dva komada po 8GB in daš v dual chanell.
Napajalnik pa ne pozabi kupit tako dober da bo lahko še poganjal opcijsko grafično.
Dodatnih ventilatorjev ne rabiš.
Ves presežek sredstev pa prenesi na računalnik ki ga boš kupil čez 3 leta in ne 6. Čez 3 leta tvoj build še ne bo za v smeti (čez 6 bo že), lahko ga boš prodal po znosni ceni naprej, z novim računalnikom pa boš pridobil veliko večji performance kot pa z navijanjem in nadgrajevanjem obstoječe platforme.
Squeazer pa potrebuje DVI, HDMI in DP (oziroma DP, DP, HDMI). Še kaj ni jasno?
Squeazer:
Pusti navijalske komponente na miru če te to osebno ne veseli. Za razliko v ceni boš lahko (ko bo potrebno več moči) kupil nove komponente in stare prodal.
Prav tako pusti zunanjo grafično ker bo integrirana (HD4600) povsem zadosti. Če ti bo pa sfalilo pa dokupiš. Na matični poglej samo to da imaš HDMI, Displayport in DVI oziroma še en display port. 3 monitorje že kar veliko matičnih podpira, lahko tudi kakšna cenejša in ne uber igračarska.
Rame tudi kupi neke navadnejše oziroma nekaj kar ima najbolše p/p, dva komada po 8GB in daš v dual chanell.
Napajalnik pa ne pozabi kupit tako dober da bo lahko še poganjal opcijsko grafično.
Dodatnih ventilatorjev ne rabiš.
Ves presežek sredstev pa prenesi na računalnik ki ga boš kupil čez 3 leta in ne 6. Čez 3 leta tvoj build še ne bo za v smeti (čez 6 bo že), lahko ga boš prodal po znosni ceni naprej, z novim računalnikom pa boš pridobil veliko večji performance kot pa z navijanjem in nadgrajevanjem obstoječe platforme.
epicVoid ::
Ma kupi raje zraven še grafično kartico za 150€, takšno kot ima Janac v prvem sistemu za 1500€. Sploh, če boš imel več monitorjev pa virtualne sisteme in pa če se ti bo kdaj zaluštalo kaj zaigrat ali pa boš delal kaj takega za hobi, ki bo grafično potratno v naslednjih 6 letnih.
Mavrik ::
Ma kupi raje zraven še grafično kartico za 150€, takšno kot ima Janac v prvem sistemu za 1500€. Sploh, če boš imel več monitorjev pa virtualne sisteme in pa če se ti bo kdaj zaluštalo kaj zaigrat ali pa boš delal kaj takega za hobi, ki bo grafično potratno v naslednjih 6 letnih.
Grafična za 150€ je lih tolk uporabna kot tisti HD4600 - samo da kuri kup elektrike in se greje ter odžere denar za pametnejše stvari. Poleg tega se da grafično kadarkoli dokupiti.
The truth is rarely pure and never simple.
m0LN4r ::
Tako, kup si najprej nujne stvari in pozneje tisto, kar ti primanjkuje oz. je nujno.
Sej si ni treba zaloge komponent delat.
Sej si ni treba zaloge komponent delat.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
korenje3 ::
ta config ki ga imam jaz v podpisu, je še vedno top šit, čeprav je star že kar nekaj. kako to vem? load časi pri league of legends. vedno mi loada prvemu.
pa tak monitor je obvezen za programiranje. robusten, se ne kvari, velika resolucija, ips panel.
pa tak monitor je obvezen za programiranje. robusten, se ne kvari, velika resolucija, ips panel.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
tomaz4 ::
Jerry000, delam občasno tudi kaj designa (PS) pa modeliranja (Cinema 4D). Sicer pa ni izključno za programiranje, ampak za osebno rabo tudi. RAM-a pa rabim sigurno tolko, ker ga android emulator kr nekaj porabi, pa če mam še kako virtualko poleg pride tudi prav. Pa Maven pri vlkih porjektih porabi za en build tudi konkretno, do 2, 3 mi pride v službi kdaj, Intellij pa tudi porabi kak giga + če je še emulator poleg....
hojnikb, quiet bo sigurno, ampak 350 se mi zdi premalo, še posebej če bom slučajno kdaj v prihodnosti nabavo kako boljšo grafo. On board ne morem uporabljat, ker imam dva monitorja + hdmi do TV-ja (za filme and stuff), tak da grafična more met 2x DVI + HDMI in more HD video popolno predvajat, tak da pomojem bom neko rabo, onboard nevem če bo zmogla vse to.
s6c-gEL, procesor bom vrjetno kaj navil čez čas, tak sem mojega trenutnega pri življenju ohrano + konkretni hladilnik, ampak za zdaj še ne, morem pa imet to možnost za prihodnost.
Rias Gremory, tipkovnico mam eno 15 let staro IBM, najboljša stvar ki jo imam :) Tisto mehansko klikanje da prav fajn vzdušje :) Zaslona bom zdaj dva nabavo, mam pa še doma enega, ampak bom ga vrjetno stran dal, samo mam občutek da ko bom tri mel enkrat bom se zaljubo v to konfiguracijo (pač zgleda shitty če nima istih zaslonov, al pa bognedaj da ne moreš poenotit barv na vseh)
Hojnikb, a mogoče veš kakšna je kaj zanesljivost be-quiet. Ali bi bil Seasonic G-360 kaj bolj zanesljiv (če bo v PC kakšna nepožrešna grafika)?
Ali pa celo kakšen Platimax ali pa Seasonic platinum ...
Zdi se mi, da je v programerski mašini glede zanesljivosti še najbolj pomemben napajlnik (ker je čisto možno, da bo ta mašina za programiranje dovolj dobra precej let).
So kje kakšne statistike glede dolgoročne zanesljivosti napajalnikov?
hojnikb ::
seasonic in bequiet sta kr med top napajalniki, tako da z zanesljivostjo nebi smel bit panike.
Itk se lahko oba pokvarita kadarkoli, ampak to itk velja za vse napajalnike, drage ali poceni.
Itk se lahko oba pokvarita kadarkoli, ampak to itk velja za vse napajalnike, drage ali poceni.
#brezpodpisa
OranGutan ::
Zdravo
Mene pa zanima kakšno mnenje imate za tale build. In sicer kupujem računalnik za gaming ter video editing pa povrhu še za učenje programiranja vendar to bolj osnovno programiranje (zaenkrat). Budget je okoli 900EUR če bo kakšna dobra ideja lahko tudi do 1000EUR.
Kupujem pri Dinokompu. Čeprav imajo dosti slabih komentarjev na grbi so vseeno najcenejši.
SSD že imam in sicer Corsair 120GB, kar je za sistemske ter te Armo 3 in BF4 čisto zadosti, ter WD blue 500GB kar je za mojo osebno rabo čisto zadosti. Ohišje pa je Od zalmana Z3 Plus kupljen pri Mlacomu. Pa DVD enota bo iz stare kište.
Zdravo
Mene pa zanima kakšno mnenje imate za tale build. In sicer kupujem računalnik za gaming ter video editing pa povrhu še za učenje programiranja vendar to bolj osnovno programiranje (zaenkrat). Budget je okoli 900EUR če bo kakšna dobra ideja lahko tudi do 1000EUR.
Kupujem pri Dinokompu. Čeprav imajo dosti slabih komentarjev na grbi so vseeno najcenejši.
SSD že imam in sicer Corsair 120GB, kar je za sistemske ter te Armo 3 in BF4 čisto zadosti, ter WD blue 500GB kar je za mojo osebno rabo čisto zadosti. Ohišje pa je Od zalmana Z3 Plus kupljen pri Mlacomu. Pa DVD enota bo iz stare kište.
http://www.dinokomp.si/konfigurator/?mb...
Vse ideje so dobrodošle.
Zdravo
http://www.dinokomp.si/konfigurator/?mb...
Vse ideje so dobrodošle.
OranGutan ::
Bi z veseljem vendar vseeno pride 100€ več. Performančno gledano pa ne dobim toliko več za ta denar. Vsak s katerim sem se pogovarjal mi je svetoval naj potem čez nekaj let kupim še eno 770 za SLI varianto.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Intel NUC (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18940 (7515) | Invictus |
» | Sestavljanje GAMING računalnika - 800€! - Maj 2015Oddelek: Strojna oprema | 2482 (1779) | m0LN4r |
» | Kateri ultrabook? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 21474 (16145) | noob96 |
» | Namizni računalnik do 2000 € - kakšna konfiguracija? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 17967 (14317) | m0LN4r |
» | Nasvet pri nakupu gaming računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 2637 (2360) | Brias |