Forum » Kaj kupiti » Nakup prenosnika za študij računalništva
Nakup prenosnika za študij računalništva
i33a ::
Pozdravljeni, oktobra grem študirat (bival bom v študencu). Zato zdaj kupujem prenosnik, ki ga bom uporabljal(to bo moj edini računalnik). Kaj priporočate? Kako velik zaslon? Buget je tam cca. 700€ ali izjemoma tudi malo več.
b4d ::
Bos moral razloziti najprej za kaj ga bos uporabljal, potrebe in pricakovanja studentov, ki delajo 3d oblikovanje in npr. jezikoslovcev so svetlobna leta narazen.
Velikost zaslona pa je povezana s tem, koliko ga mislis prenasat, vec kot nosis, manjsi naj bo zaslon seveda. Pa pazit na resolucijo.
Velikost zaslona pa je povezana s tem, koliko ga mislis prenasat, vec kot nosis, manjsi naj bo zaslon seveda. Pa pazit na resolucijo.
b4d.sablun.org
Kakega 3d oblikovanja se zaebkrat ne mislim iti. Mogoče kak photoshop kdaj za kakšno spletno stran kaj, drugače pa za programiranje, podatkovne baze in ostale stvari, ki jih povprečen uporabnik uporablja.
specing ::
rabljen ThinkPad T, X ali W serije, odvisno kakšna velikost ti ustreza. Za 700E ne boš dobil novega top kvalitete.
Možnost je tudi DELL Precision ali pa HP elitebook/ZBOOK? serija, ja
"Dober" probook ne obstaja
En dober HP probook ali pa elitebook serija
Možnost je tudi DELL Precision ali pa HP elitebook/ZBOOK? serija, ja
"Dober" probook ne obstaja
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: specing ()
harmony ::
15" ekran vec ne potrebujes.
Rajsi doma eksterni monitor kot pa vlacit okrog 4kg kisto, saj za 700€ ne dobis kaj ravno lahkega.
Drugace nimas velike izbire pac kupis kar je na trgu za 700€
Rajsi doma eksterni monitor kot pa vlacit okrog 4kg kisto, saj za 700€ ne dobis kaj ravno lahkega.
Drugace nimas velike izbire pac kupis kar je na trgu za 700€
Excalibrus ::
http://www.computeruniverse.net/product...
Tale mi je padel v oko zadne cajte, ko spremljam prenosnike v tem rangu. Je nova stvar z solidnim p/p.
Tale mi je padel v oko zadne cajte, ko spremljam prenosnike v tem rangu. Je nova stvar z solidnim p/p.
amacar ::
Vzami do 15", priporočam manj + zunanji zaslon, proc vsaj i5-4200M, 8gb rama, 256gb SSD, čimlažji pa čimboljša baterija, pa si pokrit do konca magisterija.
Če hočeš igrati še kakšne igre potem se oziraj malo tudi na grafično kartico, sicer pa bo integrirana dovolj.
Če hočeš igrati še kakšne igre potem se oziraj malo tudi na grafično kartico, sicer pa bo integrirana dovolj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()
black ice ::
Večina študentov se boji, da prenosnik ne bo dovolj zmogljiv. Za potrebe faksa je skorajda katerikoli novejši računalnik dovolj dober.
Hvala za nasvete. Kaj pa glede firme svetujete HP, Dell ali kaj drugega?
Kako je pa z nakupom iz tujine in garancijo potem? Ali je bolje, da kupim kar pri katerem od domačih ponudnikov?
Kako je pa z nakupom iz tujine in garancijo potem? Ali je bolje, da kupim kar pri katerem od domačih ponudnikov?
dottor ::
Jaz bi kej takega uzel:
https://www.mimovrste.com/prenosniki/hp...
15,6", i5-4200M, 8GB rama, 750GB HDD, HD8750M
https://www.mimovrste.com/prenosniki/hp...
15,6", i5-4200M, 8GB rama, 750GB HDD, HD8750M
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
pviran3 ::
Zdej je na faksu moderno uporabljat virtualke, kar v prvi vrsti zahteva ram in disk
-Glej RAM 8gb (ali pa 4gb in prosta reža, da ga enostavno nadgradiš)
-običen disk, ker rabiš veliko prostora, samo SSD je premajhen. Kot nadgradnjo lahko kadarkoli DVDRW vržeš ven in v luknjo vgradiš SSD in imaš potem hiter ssd+običajen disk, dvdrw pa na usb v ohišju
-Windows licenca ni nujna, na faksu dobiš študentsko licenco preko msdnaa programa
-Če nimaš težav z majhnimi črkami, poskusi najti kak prenosnik s fullHD ekranom, kar bo delo zaradi velike površine bolj udobno.
Je pa tako, da se veliko stvari dela na šolskih računalnikih in bo ta prenosnik bolj za domače naloge in zabijanje časa med dolgočasnimi predavanji :)
-Glej RAM 8gb (ali pa 4gb in prosta reža, da ga enostavno nadgradiš)
-običen disk, ker rabiš veliko prostora, samo SSD je premajhen. Kot nadgradnjo lahko kadarkoli DVDRW vržeš ven in v luknjo vgradiš SSD in imaš potem hiter ssd+običajen disk, dvdrw pa na usb v ohišju
-Windows licenca ni nujna, na faksu dobiš študentsko licenco preko msdnaa programa
-Če nimaš težav z majhnimi črkami, poskusi najti kak prenosnik s fullHD ekranom, kar bo delo zaradi velike površine bolj udobno.
Je pa tako, da se veliko stvari dela na šolskih računalnikih in bo ta prenosnik bolj za domače naloge in zabijanje časa med dolgočasnimi predavanji :)
@pviran3: Aha, potem lahko namestim katerekoli Windowse in potem, ko dobim licenco bo vse legalno?
NejcSSD ::
@pviran3: Aha, potem lahko namestim katerekoli Windowse in potem, ko dobim licenco bo vse legalno?
Furaj Linux, dokler oktobra ne dobiš licence.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
amacar ::
Govorim ti s prve roke (sedaj sem končal 1. letnik magisterija). Pred skoraj 4 leti sem ob začetku faksa kupil za 620€ laptop z i5, ter 4gb rama. Po 2 letih sem ga nadgradil na 8gb ter 256gb SSD. Prenosnik bo komot zdržal še eno ali dve leti torej celoten faks (FERI-RIT).
Dobiš dostop do originalnih windowsev, zato lahko vzameš brez OS.
Šumniki niso problem, itak se naučiš slepega tipkanja (vsaj delno), za garancijo pač pošlješ nazaj.
Disk je 256gb SSD čisto dovolj (js imam pol praznega), izključno za fax prostora ne rabiš.
FullHD je prednost, prav tako mat zaslon.
Na šolskih pc-jih se ne dela nič (mogoče 1% študentov), uporabim ga le za dostop preko TW, ker se mi ne da mojga kompa tovorit na faks.
Dobiš dostop do originalnih windowsev, zato lahko vzameš brez OS.
Šumniki niso problem, itak se naučiš slepega tipkanja (vsaj delno), za garancijo pač pošlješ nazaj.
Disk je 256gb SSD čisto dovolj (js imam pol praznega), izključno za fax prostora ne rabiš.
FullHD je prednost, prav tako mat zaslon.
Na šolskih pc-jih se ne dela nič (mogoče 1% študentov), uporabim ga le za dostop preko TW, ker se mi ne da mojga kompa tovorit na faks.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenosnik za cca. 600€Oddelek: Kaj kupiti | 1970 (1580) | tony1 |
» | Prenosni računalnik za študij strojništvaOddelek: Kaj kupiti | 8452 (7124) | Barbarpapa2 |
» | Zmeda okrog I7 procesorjev v prenosnikihOddelek: Strojna oprema | 5132 (3512) | solatjek |
» | Prenosnik mnenjeOddelek: Kaj kupiti | 1432 (1260) | String |