» »

Kako nad nadležne ščurke?

Kako nad nadležne ščurke?

Aramis ::

V garaži so se mi pojavili ščurki... Podnevi jih ni nikjer, ponoči pa jih je na steni polno. Nekaj sem jih ročno pobil, ampak ostala gamad pa se skrije. So hitri ko pas mater.

točno takšni so

• spremenil: Aramis ()

oo7 ::

Z interneta

Najboljši način za odganjanje ščurkov je preprečevanje dostopa do prostorov, kjer najdejo zavetje, in hrane. To vključuje zapiranje hrane v neprodušno embalažo, uporabo smetnjakov s tesnimi pokrovi, pogosto čiščenje prostorov in zaprtje vseh mest, kjer bi lahko ščurki prišli v prostor, npr. starih cevi, lukenj v talnih oblogah in oknih ipd.

Proti napadu ščurkov se borimo večinoma s kemijskimi sredstvi. Učinkovite so vabe, geli s hidrametilnonom, borova kislina v prahu in insekticidi, ki vsebujejo deltametrin. Poleg tega so uporabne tudi enostavne pasti v obliki kozarca za vlaganje s kavno usedlino na dnu, ki jih postavimo ob steno.

Nekje sem našel: V starih časih so si proti ščurkom pomagali tako, da so šli spat, na sredo sobe nastavili lavor z okisano vodo, na rob pa naslonili nekaj deščic. Ščurki so šibali po deščici in štrbunknili v okisano vodo, ki jim je "dišala". Ven niso priplezali.

ali Dezinfekcija, dezinsekcija, deratizacija
http://www.zzv-ms.si/si/dezinfekcija-de...

Pa še ena zanimiviost>:D
Ščurku če odbiješ glavo brez nje preživi lahko tudi 10 dni umre pa zaradi lakote, ker se ne more prehrenjevati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

mihec87 ::

Ščurku preprečit dostop do hrane je misija saj lahko živi od skoraj česarkoli..

garamond ::

Nabavi kemikalij, za slona ubit.
Prav nobeni ščurek ti več ne more uit.
Pipsej jih, tolč jih, neusmiljeno bi jih škropil.
Crkaval bodo, ti pa se boš veselil
!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Faraonke

Oddelek: Loža
3510176 (4980) Compufreek
»

Ščurki najtrdovratnejša golazen?

Oddelek: Loža