Forum » Loža » Socialna pomoč in pogodbeno delo (pomoč invalidom)
Socialna pomoč in pogodbeno delo (pomoč invalidom)
drooer ::
Ker imam potencialno ponudbo za delo in sem na zavodu ...me zanima kako je s socialno pomočjo, če začnem delati preko pogodbe (pomoč invalidnim osebam)se pravi podobna zadeva kot DŠIS kjer delo ni obdavčeno.
No uglavnem zanima me par stvari:
Verjetno moram, če bom dobil delo oditi na zavod in povedati da sem si našel delo..
Torej s pričetkom dela mi bodo verjetno uzeli to socialno podporo čeprav je to pomoč invalidom in kolikor vem to ni obdavčen prihodek.(verjetno nima veze )
Koliko če sploh kaj je lahko prihodek z te pogodbe, da ostane socialna pomoče ker kolikor razumem to nebo neka konstantna vsota npr 700+€ vsak mesec ampak bom plačan po urah en mesec več drug manj..
Kaj in kako z zavarovanjem.. (dodatno,dopolnilno) kolikor vem ima nekaj čez zavod lahko to kdo malo razloži ker mi itak to z zavarovanji ni jasno.
No uglavnem zanima me par stvari:
Verjetno moram, če bom dobil delo oditi na zavod in povedati da sem si našel delo..
Torej s pričetkom dela mi bodo verjetno uzeli to socialno podporo čeprav je to pomoč invalidom in kolikor vem to ni obdavčen prihodek.(verjetno nima veze )
Koliko če sploh kaj je lahko prihodek z te pogodbe, da ostane socialna pomoče ker kolikor razumem to nebo neka konstantna vsota npr 700+€ vsak mesec ampak bom plačan po urah en mesec več drug manj..
Kaj in kako z zavarovanjem.. (dodatno,dopolnilno) kolikor vem ima nekaj čez zavod lahko to kdo malo razloži ker mi itak to z zavarovanji ni jasno.
St235 ::
Socialna pomoč je stvar CSD in ne zavoda za zaposlovanje. Zavodu ne rabiš nič posebej javljat, ker bodo iz strani zavoda za zdravstveno zavarovanje dobil obvestilo spremembi tvojega statusa.
Socialna pomoč pa je odvisna od tvojih mesečnih dohodkov oziroma premoženja, tako da ne glede na to da tvoje delo ni obdavčeno to vpliva na socialno pomoč.
Socialna pomoč pa je odvisna od tvojih mesečnih dohodkov oziroma premoženja, tako da ne glede na to da tvoje delo ni obdavčeno to vpliva na socialno pomoč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Socialna pomoč (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 33936 (14730) | St235 |
» | Socialna pomoč-sporazumna odpoved (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22260 (16402) | tikitoki |
» | Odpoved in socialna pomočOddelek: Loža | 19289 (16957) | St235 |