» »

nadzorna kamera

nadzorna kamera

koli99 ::

Ok, uporabil iskanje, veliko podobnih tem, nobenega konkretnega odgovora.

S punco živiva na vrhu enega hriba, oddaljenost od prve hiše v dolini cca 500m. Počasi sem začel razmišljati o nakupu video nadzorne kamere. Problem pa se pojavi ker ne poznam kaj sploh potrebujem.
Želja je, da je kamera priklopljena le na napajanje. Nimam stacionarca, le službeni prenosnik prinesem po službi domov. Je možno nadzorno kamero priklopiti preko Wifi/UTP kablom na domače omrežje ter jaz recimo iz službe spremljati kaj se dogaja na mojem dvorišču? Bi recimo ta ustrezala?

Kamera bo izpostavljena vremenskim vplivom, zato neke "lahke" variante odpadejo.

Hvala za nasvete!

Lp,

Jure

antireal ::

Itak. Nabavi si kamero foscam ali wanscam (ebay). Kamero povežeš z wifijem na router, in spremljaš dogajanje preko interneta (telefona, prenosnik). Rabiš samo napajanje. Lahko si vklopiš tudi alarm, da ob detekciji gibanja pošlje email z slikco.

lp

Vidim da poznaš te zadeve. Prosim napiši malo več, kaj imaš ti, s katerim programom to spremljaš, itd...

Na ebayu sem našel to: IP Kamera Foscam FI9804W 720p, a je 1 MP.
Ne predstavljam si kakšno resolucijo potrebujem za neko normalno ostrino. Kamera bi bila nameščena na višini 5 metrov (pod streho, usmerjena na vhod (vidljivost do 20m).

Bi recimo kamera, ki sem jo prej linkal tudi bila primerna za vezavo na router (direkt z UTP, ne rabim Wifi)?

xxxul ::

amm, ja, ma ethernet konektor kokr se vidi (če se ti pa da kabl vlečt je drugo);
resolucija - odvisno kolk detajlov bi rad vidu, 720p za nadzorno kamero je že full hudo.

potem pa naštimaš router in lohk prek browserja v živo spremljaš kaj se dogaja

v info kolk je to zmogljivo:

a je komplicirano nastaviti router za kamero -> spremljanje prek neta?

gunserman ::

Ima kdo izkušnje s SunEyes nadzornimi kamerami? So za kaj? Imam ogledano naslednjo kamero, ki podpira tudi WI-FI povezavo:

http://www.aliexpress.com/item/SunEyes-...

Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadzorne kamere WIFI

Oddelek: Kaj kupiti
3710753 (6184) TOP
»

Nadzorna kamera (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6725445 (5948) refosk