» »

Voznik povratnik

Voznik povratnik

nikolinika ::

Najprej en lep, sončen pozdrav vsem skupaj tu gor. Sem čisto nova na forumu, večkrat sem že brala forume to gor, pa nikoli se registrirala, no danes pa sem se le odločila, da se vam pridružim:)

Trenutno sem v obdobju, ko delam že 2-ič izpit za avto, sem povratnik. Vozniško so mi vzeli, ker sem kot voznik začetnik presegla 7 kazenskih točk, imela sem jih 9. 3 pridobljene od radarja- prehitra vožnja v naselju, ter povzročitev prometne nesreče, natančneje me je odneslo na mokri, mastni cesti s ceste v Portorožu- Lucija. No, prekrška sem si nabrala še isto leto, ko sem naredila izpit tako, da izpita po dobrih 9 mesecih ni bilo več. Sekirala sem se kot nora, bila sem odvisna od avta, saj študiram na Obali v Portorožu in avto sem potrebovala saj sem se vsak teden vozila na relaciji Lj- Portorož in obratno. No, za tale izpit sem pretočila ne vem koliko solz, se presekirala še in še. In si obljubila, ko mine 6 mesecev mimo (tako je pisalo v odločbi od sodišča) grem TAKOJ ponovno pridobit izpit. Pa nisem šla..minevali so dnevi, meseci,...in marca je bilo 3 leta odkar sem brez izpita. No, januarja sem se spravila zopet h sebi, se odločila, da ne morem več tega prelagati dan za dnem, naredila zdravniški pregled, pridobila potrdilo, seveda mi je zdravnica predpisala tečaj varne vožnje. Preko interneta sem se prijavila na tečaj varne vožnje na AMZS Ljubljana, 3 dni teoretičnega dela in zadnji 4.dan na Vranskem- praktični del. Prejšnji teden sem se že vpisala v avtošolo, hodila na cpp. V ponedeljek zaključimo z predavanji cpp in kolikor vem je sedaj v avtošoli le predavanje, nato pa se gre direktno na Roško pisat cpp.

Prosila bi vas, če je kdo izmed vas pred kratkim delal vozniški izpit, če mi lahko morda posreduje kake pole od cpp-ja? Vsi pravijo, da je full lahko in tudi jaz ko sem prvič to delala se spomnim, da nisem imela nekih težav,samo od tega je že 4 leta odkar sem 1-ič opravila izpit in se bojim, da so se pole spremenile. In pa koliko časa je treba čakati, da greš pisat cpp od dneva ko se prijaviš in kakšna je čakalna doba za glavno vožnjo?

Se opravičujem za tale roman, samo roke so mi kar same šibale po tipkovnici:=)

Za odgovore se že vnaprej lepo zahvaljujem:))

Nika

francek1 ::

Kolikor vem je s polami konec, ker so šli na elektronski način in imaš 1000 vprašanj, ki jih dobiš random.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

MadMax ::

Tako hecno je, ko so se in se še danes vsi tresejo zaradi ukinitev pol, katere so se potikale za vsakim vogalom.
Nihče pa ne pomisli, koliko je bilo vprašanj prej in koliko jih je zdaj :D
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

nikolinika ::

Ne, niso še elektronske pole, so mi povedali na avtošoli in na Roški. Zato pa sprašujem če je bil kdo pred kratkim na cpp-ju, da mi okvirno pove kako zgledajo vprašanja:)

eric_cartman ::

Če greš na partis.si in vpišeš v iskalnik izpitne pole ali pa CPP ti vrže ven ogromno zbirko izpitnih pol, vprašanj iz prve pomoči itd itd. Ogromno skratka..

Jebac18 ::

kolikor berem so pole iste oz ena stran mogoče drgač sploh tam ko so bli klicaji jih baje sedaj več ni ampak piše možno več odgovorov al nekaj takega drugače je pa isto unih 10 pol

bluefish ::

A smo spet tam, ko folk sprašuje po polah, namesto da bi se učil dejanski CPP?

nikolinika ::

No, no, bluefish, ne obsojat nekaj kar sploh ne veš kaj in kako. Jaz sem si sposodila knjigo na avtošoli Varna vožnja in jo celo predelala. Vseeno pa bi rada bla za zihr, da bom naredila cpp, in ne šla tja kar tko na hojladri pisat. Ker kakor vem se hitro lahko zafrkneš, nekatera vprašanja so zelo dvoumna.

bluefish ::

No, morda sem res prehitro obsojal, ker večina po polah sprašuje ravno zaradi hvatanja krivin. Kot omenjeno, pole krožijo po netu na nekaterih torrent straneh.

francek1 ::

nikolinika je izjavil:

No, no, bluefish, ne obsojat nekaj kar sploh ne veš kaj in kako. Jaz sem si sposodila knjigo na avtošoli Varna vožnja in jo celo predelala. Vseeno pa bi rada bla za zihr, da bom naredila cpp, in ne šla tja kar tko na hojladri pisat. Ker kakor vem se hitro lahko zafrkneš, nekatera vprašanja so zelo dvoumna.

ako res. Sam sem pred dvemi leti delal teorijo po 30 letih izpita za avto, pa je zadeva kar zapletena. Brez študija noben star voznik ne naredi teorije. Bluefish je pa represivni organ in te hitro določi za lopova...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: zee ()

nikolinika ::

Ja, razsut je bil samo moj avto, pač mela sem 5 mesece izpit, izkušenj bolj malo na cesti, torej voznik začetnik in na mokri cesti me je zaneslo s ceste, zadnji del mi je začelo zanašat jaz sem pa na ovinku direkt na zavoro pohodila. In sem dobila 6 pik za neprilagojeno hitrost vremenskim razmeram, svojim sposobnostim in lastnostim ceste. Kretensko, u glavnem.

St235 ::

jap, res je kretensko, če se ne prilagodiš razmeram na cesti in nisi sposoben obvladat lasten avto. Ampak na napaka se učimo, še sreča, da ni bilo nikomur nič.

Za pole pa ni treba zgubljat živcev, če si prebrala knjigo potem večjih težav z izpitom ne boš imela. Stvari se v zadnjih treh letih niso bistveno spremenile, na tistih par trik vprašanj te pa ponavadi tudi v avtošoli opozorijo. Predvsem pa natančno preberi vprašanje, ker ne broj napak se zgodi, ker so ljudje površni.

WarpedGone ::

A smo spet tam, ko folk sprašuje po polah, namesto da bi se učil dejanski CPP?

Pod črto je učenje pol BOLJE kot učenje teoretičnih litanij.

Pravniško čistunstvo bo moraliziralo, da to pa ja ni pravilni pristop.
Če vam kaj ne paše, spremenite sistem kjer bo maksimalno hvatanje krivin še vedno dalo zahtevani nivo znanja.

Treniranje pol je čist dober pristop, če se le odgovore ne uči v stilu 1a, 2c, 3b ampak v stilu situacij.
To je 1000x bolje kot učenje pravil CPP kot pesmico na pamet.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

OmegaBlue ::

Ok dovolj bo. Vsake teme pa res ni treba spremenit v moraliziranje.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Republiški testi !

Oddelek: Loža
2927367 (22814) ;-)
»

Avto-šola Kranj

Oddelek: Loža
154342 (4033) c0dehunter
»

Izpit za avto

Oddelek: Loža
304557 (2144) T0RN4D0
»

Izpit za avto

Oddelek: Loža
242618 (2107) tx-z
»

Izpit za avtek

Oddelek: Loža
232430 (1904) orkan

Več podobnih tem