» »

Čudni characterji/mysql

Čudni characterji/mysql

BRBR ::

Tole imam v bazi:

'Pseudoperonospora cubensis'

Jasno, tistega  ne prikaže noben text editor, niti mysql client, niti ga ne vidim v client app debugerju.

Kakšna generalna ideja katere charaterje lahko zbrišem po celi bazi, ali pa recepta ni ?
  • spremenil: BRBR ()

Mesar ::

UPDATE `table` SET `polje` = REPLACE(`polje`, 'Â', 'a');

Ampak to ni neka jaka rešitev če ti "sistem" z novimi zapisi spet takšne znake noter šiba.
Your turn to burn!

BRBR ::

kvečjemu
UPDATE `table` SET `polje` = REPLACE(`polje`, 'Â', '');

Problem je še v tem da, če:

select f,hex(f) from t
where f like '%Â%'
limit 100

Vzamem en hex od tule ven in ga konvertiram nazaj v text, da v enih primerih dobim 'Â' v drugih pa ' '

Mesar ::

Ja no jaz sem samo primer dal... kak replacaš... s čim boš zamenjeval ne vem.

Seveda ti različno converta če pa imaš pogoj za select: where f like '%Â%', sicer ne vem kaj točno imaš to ampak ko sem jaz reševal podobne zadeve je bil problem, da so prejšnji "razvijalci" uporabljali različne charsete in mešali vse povprek, še danes vidiš to kje... če imaš še kak čuden collation v mysql tabelah je pa potem to to.

Začneš pa lahko iskat povrsti... tvoj sistem uporablja neko kodiranje, povezava z MySQL ima določeno kodiranje, potem imaš bazo in tabele, ki imajo določeno kodiranje in v končni fazi je pomembno katero kodiranje je uporabljeno za podatke same. Če imaš kje pomešane charsete ali pa napačno pretvarjaš podatke... dobiš te znake.

In če zgornji select popraviš tako, da dobiš samo HEX za črko  boš ugotovil, da niso vedno iste vrednosti...
Your turn to burn!

Slovenet ::

Imam podatkovno bazo v MySQL z eno tabelo. Ta tabela ima več atributov, ki za razvrščanje znakov uporabljajo pravilo utf8_slovenian_ci. Ob tem imam v NetBeansu aplikacijo, ki med drugim omogoča vnos novih podatkov v tabelo. Tako želim v tabelo shraniti imena datotek iz nekega izbranega direktorija. Pri vnosu v tabelo se zgodi, da se vanjo vnesejo čudni znaki, in sicer se namesto črke č pojavi znak ? (vprašaj). Poskušam s pomočjo spodnje kode, vendar neuspešno.

String filename = file.getName(); // file je tipa File
byte[] utf8 = filename.getBytes("UTF-8");
String filename1 = new String(utf8, "UTF-8");

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[UWP] [C#]

Oddelek: Programiranje
424180 (2210) BivšiUser2
»

[php] encoding niza