Forum » Programska oprema » Programi za rotacijo in zrcaljenje slike
Programi za rotacijo in zrcaljenje slike
StarMafijec ::
Skeniram negative in običajno to naredim napačno. Torej, slika je preskenirana tako, da je zarotirana ali prezrcaljena. In zdaj vsi programi s katerimi korigiram sliko (Windows Photo Viewer, Picasa, FastStone Photo Resizer) mi povzročijo, da velikost slike po postopku drastično pade -> običajno s ~7 MB na ~2 MB (WPV in Picasa) ali na ~5 MB(FastStone).
Ali obstaja kak proces, ki bi ohranil velikost slike? Gre pač le za rotacijo ali zrcaljenje, slika se ne bi smela spremeniti.
Ali obstaja kak proces, ki bi ohranil velikost slike? Gre pač le za rotacijo ali zrcaljenje, slika se ne bi smela spremeniti.
Fast stone Photo Resizer ima sicer opcijo Use JPEG quality from the original file if possible, ampak to potem poveča velikost datoteke za 2 MB!
HighBane ::
Osebno uporabljam "Microsoft Office Picture Manager" za hitre popravke. Velikost slike ostane enaka po flipu in rotaciji. Dobil sem ga v officu 2007, drugač je zraven officeov 2003-2010. Mimogrede če rotiraš za manjše stopinje od 90, pride večja slika.
Sem šel zdaj pogledat - imam Office 2013 in tega programa ni zraven :(. Iščem drugo rešitev ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Iskanje pravega pregledovalnika slikOddelek: Programska oprema | 914 (818) | technolog |
» | Simple graficni program za slikeOddelek: Programska oprema | 1191 (1057) | opeter |
» | Izginilo namizje, ikone, start meni prazenOddelek: Operacijski sistemi | 9138 (8423) | k4vz0024 |
» | RAW to JPEGOddelek: Programska oprema | 2581 (2412) | kuglvinkl |
» | Kaj za organiziranje fotk?Oddelek: Programska oprema | 1170 (842) | _sem_ |