Forum » Izdelava spletišč » Izbris mape in njenih datotek, starejših več kot 10 minut od zadnje osvežitve?
Izbris mape in njenih datotek, starejših več kot 10 minut od zadnje osvežitve?
Housy ::
Pozdrav
Naletel sem na manjšo težavo. Nekako mi ne uspe spisat skripte, ki bi pobrisala vse mape in njihovo vsebino, ampak samo v primeru, če so te starejše npr. od 10 min oz. so bile takrat nazadnje modificirane/osvežene.
Struktura je sledeča:
-> upload -> directory -> datoteke
Nekaj mi je sicer uspelo spisat, ampak ne dela tako kot bi moralo, zato bi prosil za pomoč.
Rabil bi eno čist simple rešitev. Se pa v teh mapah kreirajo datoteke tipa WAV, MP3, M4A in pa AAC, če je to sploh pomembno.
Moja trenutna koda:
Kaj delam narobe?
Hvala in lp,
Housy
Naletel sem na manjšo težavo. Nekako mi ne uspe spisat skripte, ki bi pobrisala vse mape in njihovo vsebino, ampak samo v primeru, če so te starejše npr. od 10 min oz. so bile takrat nazadnje modificirane/osvežene.
Struktura je sledeča:
-> upload -> directory -> datoteke
Nekaj mi je sicer uspelo spisat, ampak ne dela tako kot bi moralo, zato bi prosil za pomoč.
Rabil bi eno čist simple rešitev. Se pa v teh mapah kreirajo datoteke tipa WAV, MP3, M4A in pa AAC, če je to sploh pomembno.
Moja trenutna koda:
<?php // read whole upload directory and list directories only $directories = glob("upload/*", GLOB_ONLYDIR); // count all directories // -1 at the end, because array starts from zero (0) $count_dir = count($directories)-1; // loop through directories for($i = 0; $i <= $count_dir; $i++) { // check if last modified time is bigger than 10 minutes if((time() - filemtime($directories[$i]) > 600)) { // if true, first delete files foreach(glob($directories[$i] . "/*") as $file) unlink($file); // when directory is empty, we can remove it rmdir($directories[$i]); } } ?>
Kaj delam narobe?
Hvala in lp,
Housy
Housy ::
Sem rešil težavo.
Problem je bil, ker so nekatere datoteke imele še kakšno odvečno piko (.) med samim imenom datoteke, zato funkcija enostavno ni mogla razbrati, ali gre za datoteko ali ne.
Sem malenkost še zminimaliziral kodo. Če bo kdo slučajno rabil, ima spodaj
Lp, Housy
Problem je bil, ker so nekatere datoteke imele še kakšno odvečno piko (.) med samim imenom datoteke, zato funkcija enostavno ni mogla razbrati, ali gre za datoteko ali ne.
Sem malenkost še zminimaliziral kodo. Če bo kdo slučajno rabil, ima spodaj
<?php // read whole upload directory and list directories only $directories = glob("upload/*", GLOB_ONLYDIR); // loop through directories foreach($directories as $dir) { // check if last modified time is bigger than 10 minutes if((time() - filemtime($dir) > 600)) { // if true, first delete files foreach(glob($dir . "/*") as $file) unlink($file); // when directory is empty, we can remove it rmdir($dir); } } ?>
Lp, Housy
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Housy ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 2 napaki pri HTML5 validaciji! Kako jih odpraviti?Oddelek: Izdelava spletišč | 1009 (723) | slitkx |
» | Facebook tab "povabi prijatelje" ne deluje?Oddelek: Izdelava spletišč | 1067 (907) | Housy |
» | CSS pomocOddelek: Izdelava spletišč | 1773 (1478) | Neumann |
» | PHPmailer in CSS background-image? Ne prikaže ozadja!Oddelek: Izdelava spletišč | 1218 (1163) | enjst |
» | PHP + MySQL excel export pomoč?Oddelek: Izdelava spletišč | 1487 (1334) | sumoborac |